Pedro Rodríguez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.17. 15:18:33

Ez nagyon nagy dilemma
Épp most van/lenne az a pillanat/év, hogy olyan csatárt kellene igazolni, mint anno Larsson, Gudjonsen, Henry ...Itt most nem összehasonlítani akarom őket, csak annyiban, hogy már kifelé mentek a korból, viszont a kvalitásaik a saját posztjukon megkérdőjelezhetetlen volt. Szerintem legalább is. Ha Pedro elmegy, mindenképpen kellene valaki, aki olyan, mint mondjuk Drogba a Chelseanél. Ezer éve ott van és segít, pedig már ő sem mai kakas.

Csak az a fránya tiltás...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MQuCsabi 2015.03.17. 15:40:30-kor.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.03.17. 15:10:13

MQuCsabi írta:CSak a Tello részhez szólnék hozzá, mert fel lett hozva: A Portoban jól megy neki, én ott hagynám. Nem kéne minden áron hazahozni/ haza jönnie. Ha jól is érzi magát, csak azért, hogy a Barcában játszon, szerintem nem kellene kizökkenteni egy jó közegből. Játszhat a BL-ben, állandó bajnok aspiráns csapatba nvan, jók a körülmények.

Pedronak pedig szintén jót tenne egy új környezet. Angliában neki is jobban menne, egy olyan csapatban, ahol húzó emberként számítanak rá.
Tello szerintem is tökéletes ott ahol van. Maradjon csak, aztán ha valamilyen csoda folytán tényleg komoly szintet üt meg és nálunk továbbra is hiány van vissza lehet hozni.

Ez a Pedro-kérdés nagyon kényes. Lehet, hogy nálunk van a világ top5 támadójából három, de ennek van bizonyos fokú árnyoldala is. Végigvinni majd' 60 meccset velük lehetetlen. Még, ha nem is jön közbe valami csoda folytán eltiltás/sérülés nagyon elfáradnak a végére és nem lenne jó ha a szezon legfontosabb szakaszában fáradtak, tompák lennének. Ez leginkább Neymarra igaz.
És most következik ami Pedrot érinti. Nem tudom hol találunk egy olyan csatárt, aki tűri a padot az MSN mögött, megüt egy szintet.
Deulofeu lehetne megoldás, de nem tudom megvannak-e benne ezek a tulajdonságok. Számomra ez hatalmas kérdőjel. Mert, hogy a kezdő hármas nem lesz túlságosan rotálva az biztos. Főleg, hogy egy évet még várni kell a transferban miatt.
Úgyhogy bármilyen fájó, de szükségünk van még Pedrora. Én sem szívesen nézem, ha becserélik, de kell pihentetni az MSN-t. A tavasz döntő, topon kell lenniük, ha akarunk valamit.
Sandro elnézve a játékát nem igazán szint. Olyasmi mint Pedro, csak egyelőre gyengébb kiadásban. Munir-ban sok van, ezt a B-ben is látni, de kérdés, hogy ki lehet-e ezt aknázni, amellett még csak most jött fel a Juvenilből, persze, hogy nem nyújtott olyan teljesítményt, főleg, hogy leginkább csereként számítottak rá. Ha feljön és csak epizódszerepet kap, márpedig azt fog az MSN mögött, fejlődni se sokat fog.

Ez nagyon nagy dilemma. Ha Pedro-t elengedjük negyon nehéz lesz pótolni, nem túl vonzó a Barca a játékosoknak, mert nagyon jól tudják, hogy kezdőtagságot szinte 100%, hogy nem fognak tudni kiharcolni. Így belegondolva Pedro maradása nem tűnik olyan elvetélt ötletnek, bármily fájó is kimondani. Emellett szerintem hiába saját nevelés, ő sem akar túlságosan maradni, mert így a válogatottból is könnyen kicsaphatják.
Forca Barca!!!!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.17. 07:36:05

CSak a Tello részhez szólnék hozzá, mert fel lett hozva: A Portoban jól megy neki, én ott hagynám. Nem kéne minden áron hazahozni/ haza jönnie. Ha jól is érzi magát, csak azért, hogy a Barcában játszon, szerintem nem kellene kizökkenteni egy jó közegből. Játszhat a BL-ben, állandó bajnok aspiráns csapatba nvan, jók a körülmények.

Pedronak pedig szintén jót tenne egy új környezet. Angliában neki is jobban menne, egy olyan csapatban, ahol húzó emberként számítanak rá.
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.03.16. 21:41:09

S.Agüero írta:Deu minek van akkor?
Ez a problémám nekem is. Jövőre sokan lehetne a csatársorban, ha mindenki marad. Amennyiben Deu ismét elmegy kölcsönbe akkor megpecsételődik a sorsa. Pedro maradásával gyakorlatilag elveszítené a csapat azt a játékost, aki bár kissé kiforratlan, de becserélésével új életet kaphatna a támadójáték..
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.16. 21:30:28

Petr írta:Pedro (27) has offers from teams like Arsenal, Liverpool and Inter. Because of transfer ban, Barcelona won't let him go this summer. [md]
Deu minek van akkor?
Petr
Entrenador del Barça

2015.03.16. 18:50:24

Pedro (27) has offers from teams like Arsenal, Liverpool and Inter. Because of transfer ban, Barcelona won't let him go this summer. [md]
roby122
Entrenador del Barça

2015.03.08. 20:51:48

S.Agüero írta:
Ha ma nem tudott semmit bizonyítani, akkor nem rinyálhat, hogy a trió ellen ejtve van. Ki van csukva, hogy legalább ennyit Munir ne tudott volna.
Kíváncsi vagyok, jön-e jövőre Deu, és ha igen, ki tudja-e szorítani Pedrót.
Szerintem az idény végén menni fog. Igazából MENNIE KELL , mert jövőre Deulo. idehozatalával 5 támadó , annyira fölösleges ide. Láthattuk tavaly Tello mennyi játéklehetőséghez jutott , még úgy is , hogy Messi sérült volt 2 hónapig. Vagy a másik lehetőség az lesz , hogy Deulot ismét kölcsönadják vagy eladják , de az meg elég gáz dolog lenne. Én Deulo.-nak megadnám a lehetőséget.
Na de visszakanyarodva Pedro-ra , ha most sem bizonyít akkor jövőre már hova akar bizonyítani ?!
Az meg , hogy most csak azért legyen a klubnál , hogy csere , meg jót röhög kapja a fizut és semmit nem csinál és mástól veszi el a lehetőséget azért nincs értelme itt maradnia. Plusz ezzel a válogatottságát is kezdi veszélyeztetni.
Idáig tudta húzni , jövőre mindenképp mennie kell... ha NAGY szerencséje van elviszi egy Liverpool (mondtam valamit) , de ha egy Inter vagy egy Napolihoz kerül , szerintem annak örülhet.
És akkor még nem beszéltem Munir , Sandro , Tello 3-masról . Mondjuk ha ezek közül egy beválik akkor királyság van.
Suarez005
Barça C

2015.03.08. 20:47:45

S.Agüero írta:
Ha ma nem tudott semmit bizonyítani, akkor nem rinyálhat, hogy a trió ellen ejtve van. Ki van csukva, hogy legalább ennyit Munir ne tudott volna.
Szerintem Deu nem tud eleget fejlődni ahhoz,de szerintem Tello igen (ha sikerül vissza venni a Portotól abban a tudatban hogy megakarják tartani).Lehet ezzel hülyeséget mondtam de a Portoban jól játszik és szerintem megüti a Pedro szintet. Viszont másrészt akk az MSN mellet ott lesz Munir,Pedro,Deu meg Tello akik sztem versengeni fognak egymással. Vagyis gondolom mert 2016-ig nem jön senki akk ebből kifolyólag nem engedünk el senkit. [-X [-o< :D :) :?: :idea:
"Lehet, hogy Neymar a Föld legjobb játékosa, de akkor Messi földönkívüli."-Maradona

Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.08. 20:28:19

Samper
Director del Fútbol

2015.03.08. 20:24:11

S.Agüero írta:
Leon írta:Ma is hozta a semmitértő sz... formáját amit már évek óta stabilan tart. Transferban ide vagy oda,remélem nyáron elhúz innen a szintén nulla Alvessel együtt!
Nem is, ő higgadtan befejezi mindig. :mrgreen:
Rúghatott volna ma akár hármat is, ha nem szabja el... :roll:
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.08. 14:50:07

Leon írta:Ma is hozta a semmitértő sz... formáját amit már évek óta stabilan tart. Transferban ide vagy oda,remélem nyáron elhúz innen a szintén nulla Alvessel együtt!
Nem is, ő higgadtan befejezi mindig. :mrgreen:
Rúghatott volna ma akár hármat is, ha nem szabja el... :roll:
Leon
Director del Fútbol

2015.03.08. 14:32:12

Ma is hozta a semmitértő sz... formáját amit már évek óta stabilan tart. Transferban ide vagy oda,remélem nyáron elhúz innen a szintén nulla Alvessel együtt!
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
kanty
Llegenda del Barça

2015.03.07. 18:57:46

Csbal írta:
az. Lehozta amit pedro. Hagyjad mar... Ekkora szemed van a jatekhoz, miert nem te vagy LE helyen? Sok ujdonsagot lathatnank...
Meggyőztél. Köszönöm.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Csbal
Jugador d'estrella

2015.03.07. 18:47:08

kanty írta:
Kb. azt lehozta, mint amit Pedro. De nem is Munir a lényeg. Csak azért említettem, mert szerintem Pedro az esetek döntő többségében láthatóan többet nem tud betenni a közösbe, mint amit tennének, vagy tettek a fiatalok. És ezzel nem az ifiseket akarom dicsérni, sőt.

De nem azt várnám tőle, hogy brillírozzon, csak szimplán azt, hogy ha lehetőséget kap, akkor tegyen hozzá az előre játékhoz (mert akármennyit melózik, fut vissza stb., azért mégiscsak egy támadóról van szó).
az. Lehozta amit pedro. Hagyjad mar... Ekkora szemed van a jatekhoz, miert nem te vagy LE helyen? Sok ujdonsagot lathatnank...
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.07. 16:02:49

Leírod hasznos és ez a lényeg. Lássa el a feladatát, fusson mint a bolond, hozzon energiát a padról. Nem kommunista felvonulás, hogy színt vigyen a mozgalomba. :D Nem is értem ezt a kifejezést, hogy színt vigyen a játékba. Jöjjön be, hozzon lendületet és ha odakerül akkor higgadtan fejezze be. Pedro egy csendes nagy munkabírású ember, ilyenre mindenhol szükség van.
Igen, de ha mondjuk nem azért hozzuk be, hogy védekezzen, mert vezetünk, hanem vesztésre állunk, és kell egy kis SZÍN a játékba, akkor már bajban van.
Az, hogy ő csereként eldöntsön egy meccset, nem sokra emlékszem.
kanty
Llegenda del Barça

2015.03.07. 15:24:51

visca el barca írta:
kanty írta:A tehetségnek ebben az esetben nem sok köze van , ahhoz, hogy ki mennyit tett le az asztalra. De, gondolom nem kell wikipédiásan meghatározzam, hogy mit is jelent a kifejezés. :)
a tehetség ezen a szinten önmagában már marha kevés. itt volt 4 hónapot suarez játszatásáig, a körülményekhez képest elég sok lehetőséget kapott, láttuk mire ment vele.

az, hogy az ifi bl-ben félpályáról lő gólt, a kutyát nem érdekli.
Kb. azt lehozta, mint amit Pedro. De nem is Munir a lényeg. Csak azért említettem, mert szerintem Pedro az esetek döntő többségében láthatóan többet nem tud betenni a közösbe, mint amit tennének, vagy tettek a fiatalok. És ezzel nem az ifiseket akarom dicsérni, sőt.

De nem azt várnám tőle, hogy brillírozzon, csak szimplán azt, hogy ha lehetőséget kap, akkor tegyen hozzá az előre játékhoz (mert akármennyit melózik, fut vissza stb., azért mégiscsak egy támadóról van szó).
Chino
Llegenda del Barça

2015.03.07. 15:21:10

visca el barca írta:
kanty írta:A tehetségnek ebben az esetben nem sok köze van , ahhoz, hogy ki mennyit tett le az asztalra. De, gondolom nem kell wikipédiásan meghatározzam, hogy mit is jelent a kifejezés. :)
a tehetség ezen a szinten önmagában már marha kevés. itt volt 4 hónapot suarez játszatásáig, a körülményekhez képest elég sok lehetőséget kapott, láttuk mire ment vele.

Pont ez az. Megjegyzem az se egészen 4 hónap volt, de nem is ez az érdekes, hanem, hogy ott volt még mellette Sandro és főleg Pedro, szóval nem lehet azt mondani, hogy kezdő vagy folyamatos csere lett volna.
Ha a BL-t hozzuk fel, pontosan az az értékmérő számára, mert neki az volt a korosztálya, ott kellett alkotni, amit meg is tett. Az, hogy utána egyből felkerül a világ talán legerősebb bajnokságának egyik legerősebb csapatába 18 évesen nem gondolod, hogy más színben tünteti fel a dolgokat. Főleg olyan játékosokkal mellette, mint Neymar és Messi. Sandro legalább egy évet eltöltött a másodosztályban "felnőttek" között. Halilovic is jó példa, aki a Dinamo A csapatában volt, még a válogatottban is bemutatkozott, de itt messze van még az első csapattól.
De elkanyarodtam a témától.

Pedronak is el kell döntenie, hogy akar még kezdeni valamit a karrierjével vagy 27 évesen elkezd levezetni. Mert ennyi játéklehetőséggel a válogatottból is ki fog szorulni, komolyabb klub pedig nem hiszem, hogy elvinné. Mert, ha arra vár, hogy azt a támadótriót megbontsák kinőhet a szakálla, de ha mégis távozna valaki, biztos hogy egyből egy nála nagyobb kaliberű játékossal pótolnák. Nem tudni mit beszéltek LE-vel, el tudom képzelni, hogy januárig marad vagy visszahozzuk tüzet oltani Deulofeu-t, de az sem kizárt, hogy a kampányba egy olyan játékos is belekerül, aki Pedro helyét átvenné és elviseli a helyzetét.
Az biztos, hogy kell egy olyan negyedik támadó, akivel nem romlik le teljesen a támadószekció, mert őket is muszáj rotálni (kivéve talán Messit) és beüthet komoly sérülés is, lásd tavalyi szezon. A másik megoldás pedig egy 4-4-2-es megoldás vész esetére, ahhoz viszont ember kell.
Forca Barca!!!!
crixus
Entrenador del Barça

2015.03.07. 14:43:08

Azért azt ne felejtse el senki, hogy egy csatárt első sorban a góljai miatt értékes. Pedro ebből szempontból már korántsem a régi, sőt. Igazán fontos gólja idén talán csak a Cordoba elleni találat, ami azon a meccsen a csapat első gólja volt, de egyébként csak sok gólos, már "megnyert" meccsek 4-5. góljait jegyzi. Azaz már lélekben meggyengült ellenfelek hálóira veszélyes.
Ahogy lentebb is írták már, ő inkább csak arra jó, hogy tartsuk az eredményt, de a támadásokhoz sokat nem igen tesz hozzá. Ennél egy fiatal játékos, akár Deulofeu, akár Munir is sokkal többre képes. Pedro beleszürkült a szerepkörébe a 2011-12-es szezon környékétől. Statisztikák alapján lehetne mentegetni, de mint fentebb is írtam, fontos találatai elvétve sem igazán vannak. Pedig korábban azért Sánchez vagy Villa korántsem teljesítettek úgy, hogy az egyiküket ne tudta volna akár kiszorítani akár. Pedro viszont nem volt képes magára találni akkor, most meg már elég késő, mivel 3 olyan ember van előtte, akik sokkal jobb játékosok nála és egyre jobb formában is játszanak. Én a helyében biztos dobbantanék, mert játszani itt nem sokat fog és ha játszik is, csak mint pótlék. Az Interben pl. akár első számú csatár is lehetne.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.07. 14:37:42

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.03.07. 14:15:55

Csbal írta:Azert munirt vagy deut nagyobb tehetsegnek tartani, eros. Semmit nem csinaltak itt eddig. Munir egy ket jo meccset jatszott azt kesz. Kipukkadt lufi. Majd ha elerik egyaltalan azt a szintet amit pedro elert, akkor lehet mondani h ugyanolyan tehetsegesek, de addig egyelore csak ifistak, vagy kolcsonjatekosok.
A tehetség független attól attól, hogy egy 21 vagy 27 éves játékosról beszélünk. Ebben pedig például Munir előbbre van. Sokan szidják, hogy csak fellángolása volt stb. de nem is lehet elvárás egy 17-18 éves kölyöktől, aki még a másodosztályt is átugrotta, hogy nagyot villantson.
A B-ben viszont rendben van, eltölt egy-két évet és komoly erősítés lehet. De most nem igazán ezen van a hangsúly.
Pedro természetesen 4. támadó, amit úgy tűnik el is fogad. Viszont számolni kell azzal, hogy például sérülés esetén nagyobb szerephez jut, vagy ami még fontosabb, hogy teszem azt egy fáradtabb Neymar (csak példa) helyett beugorva lendítsen a csapaton, érdemes legyen beküldeni. Ez pedig sosem jó megoldás. Inkább az "eredménystabilizátor" faktor van meg benne, amikor jobban kell a védekezésre beállni a csatároknak, úgy, hogy a támadás se haljon meg. Erre kb. jó. Sajnos nem tudni miért esett ilyen látványosan vissza a teljesítménye a korábbi évekhez képest, a kora sem indokolja, egy olyan Pedrito áldás lenne számunkra.
Viszont elég visszás a helyzet, mert hiába nem üti meg az igazi szintet egy olyan játékos, aki nála nagyobb játékerőt képvisel, csereként, frissen tud lendíteni a játékon és bírja konstansan a padot iszonyatosan nehéz találni. Hirtelen egy se jut eszembe. (talán egy Muniain lehet hasonló, de ő sem tudom mennyire lenne pados+baszk) A fiatalokra építeni pedig szintén nehéz, hiszen nekik a folyamatos játéklehetőség kell, amit a támadótriónk mögött kizárt, hogy megkapjanak.
Szóval ez a "Pedro-kérdés" nagyon összetett, nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy nem Barca szint (ez a kifejezés is kiborító már) és jobban járunk, ha eladjuk, ugyanakkor ennek az ellenkezőjét sem lehet kijelenteni. Ezt eldönteni az aktuális edzőnek kell, ő látja folyamatosan a munkájukat, hogy van-e még benne valami, ami mondjuk elég hálátlan feladat, így is-úgyis kapni fogja az ívet.
Mindenesetre ez legyen a legnagyobb problémánk, ha jhv és 1 kp érkezését megoldottuk, komolyan elő lehet ezt venni.
Forca Barca!!!!
kanty
Llegenda del Barça

2015.03.07. 13:59:45

A tehetségnek ebben az esetben nem sok köze van , ahhoz, hogy ki mennyit tett le az asztalra. De, gondolom nem kell wikipédiásan meghatározzam, hogy mit is jelent a kifejezés. :)
Csbal
Jugador d'estrella

2015.03.07. 13:43:33

visca el barca írta:én sem szeretem, de azért ne egy munirhoz hasonlítsuk már :D
igy van.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.07. 13:34:26

én sem szeretem, de azért ne egy munirhoz hasonlítsuk már :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Csbal
Jugador d'estrella

2015.03.07. 13:17:10

Azert munirt vagy deut nagyobb tehetsegnek tartani, eros. Semmit nem csinaltak itt eddig. Munir egy ket jo meccset jatszott azt kesz. Kipukkadt lufi. Majd ha elerik egyaltalan azt a szintet amit pedro elert, akkor lehet mondani h ugyanolyan tehetsegesek, de addig egyelore csak ifistak, vagy kolcsonjatekosok.
kanty
Llegenda del Barça

2015.03.07. 12:56:17

Csbal írta:
kanty írta:
Csbal írta: nem tudom hogy jössz ahhoz, h lekutyaütőzz egy olyan játékost, aki mar azért bizonyított a Barca színeiben, ha csereként beáll, nem kell tartani attol, h kevesebben leszünk, és rendre az egyik legmotiváltabbnak tűnő játékosunk ha játszik. Igenis hasznos tagja a csapatnak, bármelyik más csapatban alap kezdő lenne, és bizony abban is biztos vagyok, h ha ellenfélként kerülne szembe a védőinkkel, megfirkálna párszor minket.

A sorsa valszeg az lesz, mint Alexisnek, es szerencsés lesz az a csapat, aki magáénak tudhatja majd a spanyolt.
Már rendesen várom, hogy szerencséje legyen annak a csapatnak.
Semmi bajom vele amúgy, mert tényleg példásan küzd, de azért látszik, hogy tehetségből mérföldekkel kevesebb jutott neki, mint akik előtte állnak a sorban.
Messire, Neymarra és Suarezre gondolsz? Ugye hülyéskedsz? A világ három legjobb támadója. Persze h kevesebb tehetsége van, mint bármelyiküknek. Ezért tűri a padot, mert ezt tudja is.
Pontosítok. Kevesebb tehetsége van azoknál is, akik még a padra sem ülhetnek le: Munir, Deulofeu. Sandrót nem írom, mert tehetség szempontjából (mondom tehetség) kb. nálam egy szinten vannak.
Persze nagyon lelkiismeretes, hajt küzd, de tőle nem szabad azt várni, hogy ő legyen a különbség egy-egy meccsen. Ami viszont, első számú csereként már probléma.
Nem igazán tud lendületet vinni a játékba, technikailag eléggé kilóg a sorból, egy-egyeket nem tudja megcsinálni. Viszont, ha jó napja van, akkor belövi a ziccert. Ha, nem akkor meg:
https://www.youtube.com/watch?v=i8n0otrXIVc" target="_blank
Lezárt