sziasztok,
érdekesen alakult ez a topik, elég sarkos véleményeket lehetett olvasni, ha nem bánjátok, leírom én is a magamét.
szóval: elsőként szerintem mindenkinek be kéne látnia, hogy a 8-10 arany, amivel a sajtó az olimpia előtt tömte a nép fejét, totál irreális célkitűzés volt. ez a 2 (esetleg 3, reméljük, a férfi pólósok nagyon jók

) a realitás. ennek sok összetevője van, talán a lényeg, hogy amíg a cocializmusban a sport presztízskérdés volt, és a hatalom bármit bevetett, ha kellett egy pár olimpiai cím, (nézzétek meg Kínát, mellesleg) addig ez most nincsen. aztán meg, pechesek is voltunk. Athénban iszonyúan túlteljesített a csapat, és legtöbbször "befelé pattantak a kapufák", ha értitek, hogy mire gondolok.
én abszolút nem tekintem ezt egy rossz olimpiának, jelenleg ennyi van a magyar élsportban, és jobb lesz, ha ezt tudatosítjuk, és nagyon remélem, hogy a sajtó Londonban nem fogja ugyanezt a gusztustalan módszert bevetni, hogy felerősítik a várakozásokat, aztán meg osztják a sportolókat.
szóval olyan sokmindenkiről nem lehetne mondani, hogy betlizett, vagy katasztrofálisan teljesített volna. szerintem az öttusázók beégtek, ez tény, a vívóknál pedig Mincza Ildit leszámítva szintén gyengék voltunk. még lehetne mondani Kammereréket, akiktől mindenki többet várt, vagy Kővágót, aki a döntőbe se került, és aztán mindenkire ráfogta, aki szembejött vele kb., hogy azért nem ment neki, de az mondjuk előfordul, hogy valaki elmarad attól, amire képes. viszont cserébe Cseh Laci helyenként megszorongatta a nyilvánvalóan kitenyésztett Phelps-t (193 centi magas, 51-es lába van és 198 centi a kartávolsága, na persze, pont ilyen arányai vannak egy normális embernek

), Kozmann és Kiss csodálatosat mentek, méltón emlékeztek meg ezzel Kolonicsról, Vajda is zseniális volt, és akármi lesz is a döntőben, a férfi pólósok is. biztos kihagytam még valakiket, de nekem ezek voltak a legszebb eredmények.
ja, ahhoz meg szokjunk hozzá, hogy úszásban nem lesz több Darnyi, Egerszegi, Güttler, Czene, Zubor stb.-hez fogható aranygenerációnk. sőt, szvsz ennél csak rosszabbak leszünk. egész egyszerűen azért, mert nincs elég pénzünk kifejleszteni azokat a szereket (növekedési hormonokat? nem tom) amiket a gazdagoknak van. nézzétek meg, tanulságos, hány csóró ország versenyzője ért el jó eredményt úszásban? na vajon. amcsik, ausztrálok, hollandok, britek, franciák végeztek az élen. nekik van erre elég zséjük.
szóval az olimpia már nem szól a coubertini eszméről, kb. politika, üzlet és dopping, és nekem ez sokkal-de-sokkal nagyobb csalódás, mint a mieink szereplése...
ja és még egy dolog: S(c)h(m)it(t) Pál húzzon el a vérbe. már rég meg kellett volna tennie. egyrészt azért, mert megosztó a személye, egy sportvezető ne legyen politikus, mert a sport az egész országot képviseli, a politika meg csak a saját szekértáborát. ez az egyik. a másik, hogy vagy inkompetens, vagy lexarja a jelentős feladatait, ez abban is látszik, hogy pl. szegény Igalynak a nagy NOB elnökeként sem tudta elintézni, amikor bajba került a lőtér miatt, hogy gyakorolhasson. könyörgöm, ki tudna akkor tenni bármit is, ha a NOB góréja nem? Gyárfástól viszont az ég óvjon meg bennünket, ő kb. egy keresztapa, semmi szükség rá a sportban, hacsak nem akarunk a bírók megvesztegetése vagy a dopping terén hatalmasat előrelépni. de különben ő mindig lehúzza a sok száz milkót az eleve esélytelen foci-eb pályázatokról, úgyhogy remélem megelégszik azzal a zsíros falattal. na, ennyit akartam csak, sorry a regényért

.