2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Lehet, hogy én maradtam le valamiről, de nem volt még itt két cég, akik kb. 30%-ot birtokoltak a játékjogból?visca el barca írta: „A játékos szülei 40 millió euróval gazdagodtak, a Santos 17.1 millió eurót kapott, illetve további kétmillió eurót utalunk a bankszámlájukra, ha Neymar az Aranylabda-szavazáson bekerül az első háromba.
[captain obvious] A pénz miatt [/captain obvious]LG írta:Mondjuk lehet hülyeséget kérdezek, de egy labdarúgó játékjogát miért birtokolja egyáltalán egy nem labdarúgással foglalkozó vállalat, vagy magánszemély?
Ez egy jó felvetés, bennem is megfogalmazódott már ez több játékos kapcsán.LG írta:Mondjuk lehet hülyeséget kérdezek, de egy labdarúgó játékjogát miért birtokolja egyáltalán egy nem labdarúgással foglalkozó vállalat, vagy magánszemély? Főleg miért az apja?Ez csak szerintem fasság? Mi lesz a jövőben? Meg kell majd egyezni a játékos klubjával, meg 10 céggel, meg az egész rokonsággal, meg a pékkel? Ez vicc.
Szerintem kéne hozni egy olyan törvényt, hogy egy futballista játékjogát csak a klubja birtokolhassa. Nyilván Neymár apjának is fontos volt ez a 40 millió euró, hiszen Neymár aláírási pénzéből meg évi fizetéséből éhen döglöttek volna.
semmi. mi lenne? holnap kitömjük a malagát, szerdán a levatét, két hét mulva meg a kutyát nem fogja érdekleni az egész. pont ugy mint messi adócsalása. minden csoda 3 napig tart.Rivaldo11 írta:Ami igazán érdekelne most, az nem Neymar ára, hanem a hogyan tovább. Mi lesz a tervezett igazolásainkkal? Égető a kapustéma lezárása, védő is kéne...nem hiányzott ez az egész. Vagy kár, hogy nem zártuk le előbb ezeket a kérdéseket...
én úgy tudom,hogy 40% a dis,5% teisa,a maradék a santos. szóval -hangsúlyozom- elvileg neymar faternál nem voltak jogok. ő max hatni tudott a fiára. 2 dolgot nem értek jelenleg:Rumig írta: Még annyi kiegészítés, h talán Neymar-papának is volt némi tulajdonjoga, erre most nem emlékszem, így ezen jogcímen kaphatott jogosan valamennyit, viszont ezen cikk alapján a Santosnál volt 55%, a klubon kívül volt még két befektető társaság, plusz esetleg "Neymar nem JR". Azaz ha 17 M az 55%, akkor ca. 31M az egész, tehát a papa nem kaphatott volna többet ennek mondjuk a 43%-ánál (bár emlékeim szerint az egyik befektető részesedése 15% volt). Az pedig nem 40 millió.![]()
De amúgy minden korábbi forrás szerint a Santos + befektetők összesen kaptak 17,1 M-t, valószínűleg az nso-s szövegben is így kell érteni, ebben az esetben Neymar papát ennek bizonyos - 45 %-nál kevesebb - része illette meg, ami ugyebár nemhogy 40, de 8 millió se.
Ez az, ami nekem már akkor is gyanús volt, és szerintem Cases is a 40 millió részletei felől érdeklődött, a 95 millió csak médiaspekuláció. Vagyis hát kitudja, de én teljesen elhiszem az 57-et.kristop írta:viszont, ami tény, hogy a santos és a többi tulajdonos csak 17 millió eurót kapott összesen (lejárt volna a szerződése, de ez így egy brutál jó ár lett volna), mi viszont 57 milliót fizettünk érte. a maradék pénz (akár tiszta a szerződés és legálisan volt, akár nem) sehogy se védhető, miért kéne teljesen másoknak fizetni, ha a tulajdonjogát birtoklókat kifizetjük és a játékos is hozzánk akar jönni? én csak erre keresek magyarázatot ebben az ügyben.
Tehát nem teljesen mások, hanem Neymar szülei, azaz lényegében Neymar kapta azt a 40 misit. Na most teljesen jogosan vetődik fel a kérdés, h ugyan miért kell ennyit egy olyan játékos zsebébe tömni, akiről kb 3 éve tudni lehet, h hozzánk akar jönninso írta:A játékos szülei 40 millió euróval gazdagodtak, a Santos 17.1 millió eurót kapott...(teljes szöveget lásd kicsit lejjebb veb-nél)
Én egy másik Joan-t favorizálok. A klub korábbi sikeres és nagy népszerűségnek örvendő elnökét: Joan GaspartRivaldo11 írta:...Joan meg remélem készülődik
keveset szólsz, de jókatRivaldo11 írta:Majd holnap formálok véleményt az egészről, most így 5 házi szilva után hagyom inkább.
Jöhet a Bartomeu topic, Joan meg remélem készülődik
én úgy tudom, hogy csak a santos kapott 17 millkót. A mardék ment a többi tulajdonosnak.kristop írta:viszont, ami tény, hogy a santos és a többi tulajdonos csak 17 millió eurót kapott összesen (lejárt volna a szerződése, de ez így egy brutál jó ár lett volna), mi viszont 57 milliót fizettünk érte. a maradék pénz (akár tiszta a szerződés és legálisan volt, akár nem) sehogy se védhető, miért kéne teljesen másoknak fizetni, ha a tulajdonjogát birtoklókat kifizetjük és a játékos is hozzánk akar jönni? én csak erre keresek magyarázatot ebben az ügyben.
mondjuk ez teljesen igaz, még semmi törvénytelenségre nem derült fény. egyelőre vádaskodás megy, és rosell válaszai egészen védhetőek (még ha nem is fogadnék rá nagy összegben, hogy igazat mond).mate3553 írta:A gond azzal van, hogy egy topicban ami Sandro Rosell-ről szól, akiről még semmi nem derült ki csak arról megy a vita, hogy laporta jó elnök volt vagy nem? Ez hogy jön ide? Ki a frászt érdekel most laporta? Majd 2016-ban jöhet és bizonyíthat, de nem ő az elnök, jelenleg semmi köze a csapathoz.
Teljesen egyetértek.LG írta: Emlékezzünk vissza, hogy Laporta elnöksége kezdetén éppen, hogy keményen meghúzta a nadrágszíjat, és véget vetett az előző elnökség esztelen pénzszórásának. Amig Rijkaard volt az edző, addig szerintem nem nagyon lehetett Laporta igazolásaiba belekötni, talán Henry volt az, aki drágább igazolás volt, és nem igazán vált be, de ez is inkább véleményes.
Pep alatt elindult a pénzszórás, de ezt eleve az tette lehetővé, hogy Laportáék rendbe hozták a klub anyagi helyzetét. Az igazolások meg Pep kérésére történtek, Laporta meg jó elnökként teljesítette azokat. Talán nem így kellett volna tennie, de azt ne feledjük, ez volt a Barca talán legsikeresebb korszaka! Szerintem sok csapat szurkolói kiegyeznének ezzel, csak mi panaszkodunk.
Hogy mennyire terhelték meg ezek az igazolások a klubot, azt nem tudjuk pontosan, mert a két ex-elnök mást állít, de most Rossel lemondása nem éppen őt igazolja.
Mihu írta:Jellemző, hogy ez egy magyar és Barca fórum. Ez a két szó egyet jelent az örök elégedetlenséggel.