galamb írta:Nekem is tetszik Yaya játéka és szeretném ha maradna. De el kell ismernünk, hogy ez az éve nem volt túl fényes. Azzal magyarázni a gyengébb teljesítményt hogy Pep mást favorizált helyette, szerintem gyerekes dolog. Bár voltak jó meccsei, messze nem volt a csapatban olyan meghatározó ember, mint tavaly. Hogy el kellene-e adni? Nem tudom. Én is azok táborába tartozom, aki nehezen tud megválni a régi, hűséges, jól teljesítő játékosoktól. De elismerem, hogy időnként szükség van egy kis "vérátömlesztésre", egy kis változásra. Persze rosszul is elsülhetnek a dolgok, de mindenben van egy kis rizikó. Szerintem az idény végén 3-4 játékos megy, és kb. ugyanannyi jön.
A Yaya Fabregas csere szerintem nem leírandó, hanem meggondolandó.
Ne is haragudj...
lehet, h az elfogultság (is) beszél belőlem, de árulja már el nekem vki, hogy hogyan lehet ilyet kijelenteni teljesen átgondoltan? Ha egyszer szinte sose kapta meg a megfelelő bizonyítási lehetőséget, mi alapján lehet azt mondani, h Sergi jobb? csak azért, mert ő többet volt a pályán? ez alapján nyugodtan mondhatnánk azt is, h Zlatan jobb évet produkált, mint Bojan, pedig azért " a kicsi" utóbbi időben nyújtott teljesítményével jogosan "feltételeztetheti" (de hülye szó

) velünk, h több játéklehetőség esetén még jobb lehetett volna... (remélem érthető a párhuzam...)
Touré alig volt meccs, amit végigjátszhatott, és még olyankor is lecserélte őt Pep, amikor jó meccse volt... amikor viszont megkapta a 90 percet (NAGYON kevés alkalommal volt ilyen...), akkor viszont érezhető volt a jelenléte, két legutóbbi ilyen bajnoki meccsén az Eurobarca szerint is a meccs embere volt, az Inter ellen azért volt halványabb, mert KH volt, mégis többet tudta segíteni a támadásokat, mint akár Sergi, akár Keita...
Nekem az a bajom, h ő volt az idény során az a játékos, aki akár jól, akár gyengébben teljesített, mindig a csere sorsára jutott, míg a preferált páros bármelyik tagjának igazi szerencsétlenség módjára kellett focizni, mire Pep lekapta őket a pályáról, ez pedig minden profit "megviselne" egy idő után (valszeg ő is észrevette, h ő akármit csinál, szinte állandóan levette őt a Mester a pályáról, így nem csoda, h egy idő után már számított rá, h 50-60 percnél nem kap többet és ez akaratlanul is kihathat a teljesítményére...)
nem csak a kapusposzthoz szükséges a bizalom... ha egy ilyen sokoldalú játékos nem érzi a bizalmat, nem is tud maximálisan koncentrálni, pedig ő valóban egy Jolly Jokerünk...
a menedzsere egy hülye barom(mint szinte az összes parazita...), de el kell ismerni, h valóban olyan játékosról beszélünk, akit sztem bármelyik csapat örömmel látna a keretében(kivéve talán a Chelsea Essien miatt), így jogosan fenyegetőzhet... Pep a kezébe adott egy ütőkártyát a mellőzésével... (ahogy vki alattam már találóan fogalmazott...)
mindenesetre Yaya Touré nagyon profin viselkedett a szezon során és nem elégedetlenkedett, ezért számomra még inkább elismerést érdemel!