Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Jelenlegi edzőnk igazán kiváló szakember. Idén valóban követett el jópár hibát, de eddig hozott 2 spanyol ezüstöt, 2 aranyat és egy BL győzelmet, utóbbi kettőnek azt hiszem te is ugyanúgy örültél, mint én. 4 év alatt ez azt hiszem igazán jó mérleg, aki ezt eléri nem lehet rossz edzőnek nevezni. Ha jövőre is olyan teljesítményt nyújt a csapat, mint idén tavasszal, na akkor majd igazat adok neked.visca el barca írta:Lujo ez mind szép és jó, csak ahhoz, hogy igy tudjunk variálni, kéne egy edző is alkalmas a dolgok átlátására. és mint tudjuk a mostani edzonk nem ilyen.
Nem haragudj meg Zozzy5, de szerintem a 3-4-3 az általam felvázolt sémában igenis játszható - kicsit mélyedj bele, gondolkozz el rajta, ne egyből válaszolj - mivel az támadó és védekező szekció létszáma is megfelelő, így biztonságosan tudnánk a játékunkat (labdatartás) továbbra is játszani. Ez a játék a '90-es években párszor már bejött, a 4-3-2-1-en már sajna túl kell lépni. A 4-2-3-1 véleményem szerint azért nem jó, mert az a keretünknek végképp nem fekszik, hisz az alapvetően egy védekező felállás (lásd: VB2006 francia és olasz válogatott, vagy idei RM), hisz ott a középpálya közepét 2 igazi védekező középpályás alkotja. Ilyen volt pl. a Madridban idén Emerson és Diarra.Zozzy 5 írta:Lujo, én értem, hogy egyszerre akarod őket játszatni, ezzel én is így vagyokDe szerintem ehhez nincs szükség a taktika állandó változtatására. Kell egy állandó felállás, amiben össze vannak szokva a játékosok, és amit csak szükségállapot esetén, meccs közben bontunk meg. A 3-4-3at pedig csakazért alkalmazni, hogy Deconak is jusson hely...Hát nem tudom...Azt nem lehet, hogy álldozat nélkül ússzuk ezt meg. Deconak távozni kell. legalábbis szerintem...
Úgy gondolom, hogy a mostani taktikai repertoárunkhoz, amit már rendesen kiismert az ellefél, csatlakozik az említett 3-4-3, amit megfelelő ellenfelek ellen lehetne játszani. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mostantól csakis és mindíg ezt fogjuk nyomni. A válasz másik része pedig, hogy akár adott mérkőzésen belül is alakulhat a taktika ( mint arra sok példát láttunk is) az eredmény ismeretében.Zozzy 5 írta:Azt én is tartom, hogy új taktika kell. Viszont azt hogy gondoltad, hogy egy taktikai variáció?Folyamatosan változtatnánk a taktikát?
Azt én is tartom, hogy új taktika kell. Viszont azt hogy gondoltad, hogy egy taktikai variáció?Lujo írta:Ha megnézed azt is írtam, hogy ez az egyik taktikai variáció lehetne. Azt pedig tartom, hogy a taktikai megújulásra igenis szükség van.Zozzy 5 írta:Lujo, a 3 védőt felejtsük elLehet variálni, akkor sem lesz jó. Ha klasszis csapatokkal játszanánk, akkor a Ronaldok úgy viharzanának el a széleken, hogy megnézhetnénk magukat, és semmit nem érnénk elől az új kvartettel
Úgy gondolom, hogy nem, ugyanis védekezésnél ott lenne Chivu, Marquez, Puyol, Touré, labdaszerzőnek jó Xavi és Deco (ezt ők már bizonyították párszor) és Henry és Messi pedig kísérné az ellen szélső védőjét (és nem sok szélső védő van, aki náluk gyorsabb lenne). Ez így nyolc mezőnyjátékos védekezésben. Ha ez neked nem elég...visca el barca írta:Lujo, Lujo... nem lesz egy kicsit sok a támadókból?
(decot el kell adni jópénzért a francba és kész)
Ha megnézed azt is írtam, hogy ez az egyik taktikai variáció lehetne. Azt pedig tartom, hogy a taktikai megújulásra igenis szükség van.Zozzy 5 írta:Lujo, a 3 védőt felejtsük elLehet variálni, akkor sem lesz jó. Ha klasszis csapatokkal játszanánk, akkor a Ronaldok úgy viharzanának el a széleken, hogy megnézhetnénk magukat, és semmit nem érnénk elől az új kvartettel
na ez tényleg jobb felállás mint amit én irtamvisca el barca írta:--------------------------V.Valdes-------------------------
Zambrotta--------Puyol----------Chivu-----------Abidal
-----------------Toure-------------Xavi-------------------
Messi---------------Ronaldinho----------------------Henry
---------------------------Eto'o----------------------------