Kralo írta:Eza romakérdés egy olyan kérdéskör, melynek megoldása nem egyszerű. Amennyiben megoldani sem akarják a problémát, akkor pláne. Kedves testvéreinket a munkára kellene sarkalni, a segélyekről leszoktatni, és a gyerekek számának inkrementálását beszüntetni bizonyos vagyoni helyzetek mellett.
A színesfém leadásának körülményeiről is felvetődnek bennem kérdések. Vajon nem gyanúsak az átvevőhelyeknek? Vagy kikhez viszik egyáltalán? Én nem értem ezt.
Amúgy az apróbb lopásokat mukával kell büntetni... jellemző tulajdonságukból adódóan ennél nagyobb bünti számukra nem is lehetne.
A baj az, hogy Magyarországon semmi sem szervezett leszámítva a bűnözést, vagy még az se?
Persze beöltözhetünk bohócruhába is megmutatni, hogy ki a kemény gyerek, de haszna nincs csak a kár utána. Nem elég egy problémaforrás csináljunk többet.. emellett járassuk le hazánkat széthúzva, de mégis közösen.
Nem tudom mi lesz így a jövője kis országunknak, de sok jóval nem köcsögtet.
Jogos,amit mondasz.Sajnos baromira nem vicces a téma,de mégis egy eszembe jutott erről:
Gázsi bemegy a munkaügyre.Mondja a kolleginának,h:
-
Há',dógozni ákárok e!Mit tud ájánláni?
-Pont van egy önnek való állásunk.Heti 2 napot kellene dolgozni,napi 2 órát,13-14. havi fizu,alapból havi nettó 200.000 HUF a bér.
-Há' mágá viccel velem?
-Uram,maga kezdte!
Cigánybűnözésről is egy alap:
Miért hívjuk a cigókat kisebbségnek?
-Mert a többség 'bent' van...
Na de ennyit a hangulat oldásáról,több komolysággal,mivel a témakör is baromira ilyen...
Egyre égetőbb szükség lenne vmi világmegváltó 5letre ezekkel a parazitákkal szemben.Ezt a viselkedést (?),mentalitást,amit a nagyon-nagyon-nagyon nagy többségük képvisel,egyre nehezebb elviselni.Főleg mivel büntetlenül tehetik.Sőt.Ha vki is akár cs megpróbálja védeni magát ellenük,zárt kapukat dönget,struccpolitikával szembesül.Ha odavág egynek,válaszul a terrorra (valahol az,amit 'ezek' művelnek velünk),megüti a bokáját,mert rögtön a nyakába kap egy kisebb falu lakosságát kitevő rokonságot valamint még ő lesz a bűnös,h "jajj,szegény,szerencsétlen" etnikumot zargatja.Very kényes téma ez,mivel azért tuliképpen egyféle faji tisztogatás lenne az egyetlen eredményes megoldás (v mondjuk egy rezervátum,jóóóól elzárva tőlünk...).Ez pediglen nem vezetett sok jóra a múltban sem.Ezen felül teljesen sansztalan,h kis hazánkban valaki(k) is,akiknek hatáskörük lenne,érdemben foglakozzanak a kérdéssel.Mivel ők közvetlenül,a bőrükön nem érzik át a problemet,őket kellene motiválni.Pölö azzal,h egy jó 'sötét' településre leköltöztetni a (nem is annnyira) Tisztelt Ház lakóit minden ingó és ingatlan vagyonukkal együtt.Élet és egyéb biztosítások nélkül!!!Asszem hamar kapcsolnának,h valamit tenni kellene,mert ez tűrhetetlen!!!Természetesen működőképes alternatívát sajnos én sem tudnék javasolni,ami civilizált lenne,de nem is az én hatásköröm ez.Ám az illetékes elvtársak vhogy ráléphetnének a tökükre (képzavar,de a női szakasznak is,akik a rakott szoknyában 3 koffernyi portékát bugáz meg egy-egy boltból valamint úgy potyogtatják a pulyákat,mint gazdaasszony szórja a magot a tikoknak

),hatni rájuk,h VELÜNK éljenek,ne RAJTUNK... Genetikai szinten beléjük van táplálva ez az életforma,amivel sajnos nap,mint nap szembesülünk.Van pár kivétel (ők ugye erősítik a "szabályt"),akik képesek mégis beilleszkedni,az alapvető emberi normák szerint létezni,de ez édeskevés ahhoz képest,amit a többi művel.
Ááááááh,inkább abbafejezem,mielőtt felpöccintem az agyam,meg amúgy is már igen hosszú lesz....