Cesc Fábregas

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
bali 15
Director del Fútbol

2011.08.16. 18:51:21

Bestbarca
Nekem semmi bajom a 3 védővel. De az hogy Abidal és Alves legyen abból a 3-ból 2 az rohadt nagy öngyilkosság. Ők szeretnek felfutni, és ha ezt meg is teszik akkor ott marad Pique egy szél semmiben, az egyedüli aki max segíteni tudna neki az Busi. Tök mind1, hogy most a kp-n van minden ember, egy szemfüles passz,ívelés elég ahoz, hogy kakiban legyünk.
3 védővel meg senki nem játszik már, a hatharom.hu oldalán van errol egy cikk tökéletesen leirja h miért is. az európai topcsapatok közül senki nem tolja így,
A mai labdarúgás viszonylatai között is lehet használni a 3 belső védős felállást, de ahoz nagyon jó szélső védők kellenek akik fel vannak tolva a kp-ra de bármikor visszajönnek kialakítani egy 5 emberes előnyt. Ilyet a Brazilok nyomtak 2002-ben.
Így nézett ki
Kép

Most ki-ki képzelje el, hogy hogyan tudnánk mi használni ezt.
SEHOGY. Túl sok jó emberünk van előre akiket ezzel a kispadra száműznénk.
A 4-2-3-1 jó felállás de megint túl sok embert kell levenni elöl. Az kuka.
Szóval marad a 4-3-3, Xavi és Fabregas gyakran lesznek cserélve.
Kash
Entrenador del Barça

2011.08.16. 18:26:59

Game90 írta:Remélem Pep játszatni fogja őt szerdán...hazai pálya, Real ellen, Szuperkupa visszavágó... :)

Kép

Én is szeretném hogy játsztassa, de a debütálás legszebb formája az, amikor egy idő múlva beküldi, és külön tapsot kap a közönségtől. Mondjuk úgy is lehet, hogy a meccs vége felé lehozza a pályáról, és akkor tapsolják meg :D
Kép
PCsabi
aka Game90

2011.08.16. 18:16:09

Remélem Pep játszatni fogja őt szerdán...hazai pálya, Real ellen, Szuperkupa visszavágó... :)

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2011.08.16. 17:49:34

visca el barca írta:
Bestbarca írta:...
ez gyönyörű monológ volt a nagy semmiről :D

nem fogunk 3 védővel játszani.
van egy sok-sok éve tökéletesen működő rendszerünk, amellyel nagy ritkán (20 meccsbol egyszer) betlizunk és ennyi. Hiába tudja mindenki h mit fogunk játszani, senki nem tud ez ellen semmit tenni. Nem kell példának felhozni az x évvel ezelotti cselzi v inter elenni meccset, mert minden idényben lesz olyan, amikor semmi sem sikerul...
3 védővel meg senki nem játszik már, a hatharom.hu oldalán van errol egy cikk tökéletesen leirja h miért is. az európai topcsapatok közül senki nem tolja így, talán majd a hülye gasperini az interrel az idén. ha tényleg bevállalja a 3-5-1-1-et, amit a milan ellen toltak az elso felidoben, sztem oriasi bukta lesz neki belole. de ez már legyen az ő gondja :D
Na jó ez csak egy felvetés volt,egy érdekes cikk alapján,ami elgondolkodtató...Én se hinném hogy ez lesz,mint írtam,de azért van vmi alapja...

Amúgy meg hülyeségnek tartotta volna mindenki a totális futballt is mondjuk a 60as években...Egész addig míg be nem vált...Megjegyzem mai napig csak mi vagyunk képesek ezt jól játszani,semelyik más csapat,szal ami máshol nem működik az nálunk még beválhat...Nomeg mondjuk még egy csaptot ilyen játékosálománnyal,a világ 3 legjobb labdaosztogató,passzoló... középpályása jelenleg itt van,a legjobb játékos...Az elemzésekről meg annyit,hogy sokan temették a 2008as Barcát,a nagy szakértők,aztán láthattuk...
Az újítások mindíg furcsák elsőre,de ez nem azt jelenti,hogy nem működhetnek...

Mégegyszer hangsúlyozom sztem sem ez lesz,csak érdekességnek írtam,mert Sacchi szerint ez a futball jövője,ő meg azért hát fogalmazzunk úgy ért a focihoz,fene tudja,lehet igaza van,mindenesetre érdekességnek sztem jó volt...ÉS azért írtam le,mert csapatunk nagyrészt már tavaly ezt játszotta,csak 4 védővel,de minden más ugyan az volt,mint ahogy az öreg Sacchi elképzelte a foci jövőjét,tehát nem alaptalan amit gondol...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2011.08.16. 17:41:31

Bestbarca írta:...
ez gyönyörű monológ volt a nagy semmiről :D

nem fogunk 3 védővel játszani.
van egy sok-sok éve tökéletesen működő rendszerünk, amellyel nagy ritkán (20 meccsbol egyszer) betlizunk és ennyi. Hiába tudja mindenki h mit fogunk játszani, senki nem tud ez ellen semmit tenni. Nem kell példának felhozni az x évvel ezelotti cselzi v inter elenni meccset, mert minden idényben lesz olyan, amikor semmi sem sikerul...
3 védővel meg senki nem játszik már, a hatharom.hu oldalán van errol egy cikk tökéletesen leirja h miért is. az európai topcsapatok közül senki nem tolja így, talán majd a hülye gasperini az interrel az idén. ha tényleg bevállalja a 3-5-1-1-et, amit a milan ellen toltak az elso felidoben, sztem oriasi bukta lesz neki belole. de ez már legyen az ő gondja :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Blade
Barça B

2011.08.16. 16:37:08

én amennyi képet láttam Cescről, mióta itt van, nagyon boldognak tűnik mindegyiken, remélem a gól/gólpassz -okban is jeleskedni fog :wink:
Kép
V.Valdés. Alves Pique Puyol Abidal. Cesc Xavi Iniesta. Alexis Messi Villa.
2011/2012- Spanish SuperCup
gerzsakov
Barça B

2011.08.16. 16:28:47

Bestbarca

Tökéletesen egyetértek veled! 3-1-3-2-1 féle lesz szerintem és nem lepődnék meg ha egy idő után így lépnénk pályára:VV-Dani,Piqué,Abidal-Busi-Cesc,Ini,Xavi-Alexis,Villa-Messi! Igazábol ha Dani belép a támadásba akkor Abinak Piquének Businak megkell oldani a védekezés részét!
Kép
Egy Club mindörökre! FC BARCELONA!
"Sok évet vártam erre a pillanatra. Ez egy különleges nap. 8 év után tértem haza. Ez a legkeményebb kihívás az életemben, de tudom, hogy segítetek átjutni rajta. Remélem, hogy sok emléket adok nektek a Camp Nouban." -CESC FABREGAS
Bestbarca
Entrenador del Barça

2011.08.16. 16:28:43

Olvastam egy cikket az alábbit:

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... uld-begin-

E szerint Arrigo Sacchi,aki azért egy edző isten az tény,azt jósolta,hogy a labdarúgásban el fognak tűnni a konkrét posztok,és univerzális játékosok leszenk,no ez nálunk abszolút megfigyelhető...Tovább hogy egész pályás középpályás játék lesz,alias 3 védő,egy védekező középpályás,3kp,3 csatár,de úgy hogy egy csatár lesz lényegében mindíg elöl,és mind a védők mind a csatárok védekeznek és támadnak is,gyakorlatilag a középpálya lesz a játék lényeges része...Öhhh nem tudom mennyire érthetően írtam le,de nálunk többé kévésbé ez zajlik Pep óta...Ugye totális futball...
Messi kivételével mindenki visszajön védekezni,sőt néha ő is...Ez kb eddig is már így működött...
Támadásban a jelenlegi Barca kb így néz ki alapfelállásban:

---------------------VV------------------------
------------------------------------------------
------------------------------------------------
------------------Puyol------------------------
------------------Pique-------------(felező vonal)
-----------------------Busi--------------------
------------Xavi------------------Abidal-----
---Alves--------------Ini------------------
------Pedro------Messi--------Villa------

Azért írtam ezt az egészet ide,mert:
ha igaza lesz Saccinak,akkor Pepnek az a terve hogy Cesc bejönne ebbe a rendszerbe,és egy kp.védőt ki akar venni Guardiola,és középpályára helyezné a védekezés lényegét is,ami azért már eddig is kb igaz volt...
Vhogy így nézne ki támadásban a csapat:

--------------VV-------------------
-------------------------------------
------------------------------------
------------Pique-------------------(felező vonal)
-------------Busi-------------------
---------Xavi----------------Abidal
Alves----Cesc---------Ini-----------
-Pedro(Alexis)--Messi--------Villa

Alexis jobban beleillene ebbe az elképzelésbe mint Pedro,a nagyon erős védekezése miatt...Kérdés nem ezért kellett e ő???
Felmerül a kérdés hogy védekezésnél akkor hogy?:

--------------------VV-------------------------
---Alves-----------------Pique-------Abidal--
--------------Busi------------------------------
--Pedro(Alexis)--Xavi----Cesc-----Ini
----------------------Villa----------------------(felező vonal)
------------Messi-------------------------------

No vhogy így...Hát tény,ha elég gyorsan mindenki vissza tud tömörülni,akkor bőven elég védekezésnél ez a felállás,Busi bőven képes ellátni a rá nehezülő védői feladatokat,és azért ha középpályán Így betömörül a Barca amint látható és letámadnak,akkor nem nagyon kerül hátra a laszti az fix...Ennek kulcs a gyors visszazárkózás,hogy ne lehessen lekontrázni,és hogy mindenki középpályán letámadjon,mint az állat...

És így lényegében a keveset bíró Puyol helyére jött Cesc,és ez lesz Pep új nagy húzása,nevezzük "no ezt fogdd meg Mourinho"... :D :D :D
Hát nem tudom merőben új,fúrcsa,vannak kételyeim,de igazából ha megnézzük ez lenne a tényleges totális futball,erre nevelte Pep évek óta a csapatot,tehát nem lenne annyira fura ez a játékosoknak,a Bl döntőben is hasonló felállás megállta a helyét a team,legalábbis hogy egy vkp volt védő annyiban hasonló,lehet Pep ezt tervezi évek óta,csak eddig nem volt meg hozzá a játékoskerete,és ezt álmodta meg...Tény ha ez bejön,soha nem győznek le minket...De persze bele is lehet bukni...
Igazából nem azt mondom hogy a Madrid ellen már ez lesz a felállás,nyílván előszőr kiscsapatok ellen fogja Pep ezt tesztelni,de sok minden erre mutat,hogy ez lehet a terve,belegondolva az utóbbi évbe,pláne gyanús...
No persze nem látok bele a fejébe a mesternek,de ez egy érdekes felvetés,hogy miért is kellett ennyire Cesc...Sztem azért ez érdekes lehet,gondoltma megosztom... :)
A másik tipp hogy rotálásra...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bestbarca 2011.08.16. 16:29:14-kor.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

n0RbI
Barça C

2011.08.16. 15:57:39

Barcaman1993 írta: Sztem az lehet a háttérben, hogy Xavi bőven 30 felett van,
Született: 1980.01.25.
Tehát 31 éves múlott. Ez még nem tartozik a "bőven 30 felett" kategóriába.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.16. 14:50:12

S.Doyle írta:Ha Guardiola azt akarta hogy jöjjön akkor itt a helye amugy szerintem Cesc csak a nagy meccsekre jött azért mert Mou kitalálta Pepe féle vk-t aki eltönteti Messit a szabadokat meg elpaszoljuk mint legutobb az első félidőben aztán a 2.-ban Messi már hirtelen Alexissel kényszeritözött a szélen nem is egyszer, Guardiola kihuzta szélre és szerintem igy Cesc lesz a hamis 9 amire Mou nem készül ráadásul Angliába már megszokta a boka csattogást Messi pedig azt fogja csinálni amit 2008/09ben befele húz lő gól mert ugye Marcelo mellet azért neki nem lesz nehéz dolga.
Hát azért jó, hogy nem te vagy az edző. Ne hülyéskedj már! 2+x meccs erejéig venne a vezetőség egy játékost 35 milláért. Még viccnek is rossz. Az ok pedig, hogy Pepe ne Messit, hanem Cesct rúgja szét, hát vmi oltári nagy baromság. Ráadásul láttuk vasárnap, hogy Mou Pepét védőként is használja. Sztem az lehet a háttérben, hogy Xavi bőven 30 felett van, Ininél előszoktak fordulni a sérülések és Xavi is jó pár meccsen sérülten játszott. Így pedig Cesc bőven odafér. Keitanál sokkal jobb, Thiagonal pedig érettebb. Thiagonak még rengeteget kell fejlődnie a labdajáratásban. Másrészt ha Pep ellenszert keresne a Real ellen nem hinném, hogy az lenne, hogy Fabregast tolja föl előre. Nem véletlenül pl. Sanchez sem véve.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
S.Doyle
Barça B

2011.08.16. 14:42:40

Ha Guardiola azt akarta hogy jöjjön akkor itt a helye amugy szerintem Cesc csak a nagy meccsekre jött azért mert Mou kitalálta Pepe féle vk-t aki eltönteti Messit a szabadokat meg elpaszoljuk mint legutobb az első félidőben aztán a 2.-ban Messi már hirtelen Alexissel kényszeritözött a szélen nem is egyszer, Guardiola kihuzta szélre és szerintem igy Cesc lesz a hamis 9 amire Mou nem készül ráadásul Angliába már megszokta a boka csattogást Messi pedig azt fogja csinálni amit 2008/09ben befele húz lő gól mert ugye Marcelo mellet azért neki nem lesz nehéz dolga.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.08.16. 14:25:58

bali 15 írta:Lehet, hogy nekünk is át kellene állni a jelenkor divatfelállására a 4-2-3-1-re?
Néha azon gondolkozom, hogy mondjuk egy olyan jól kontrázó csapat ellen mint a Madrid lehet, hogy több szűrő kellene :? .
De akkor a jelenlegi csatársort tehetjük is a kispadra :?
A mi felállásunk egy jóideje ennél korszerűbb. 4-1-2-1-2. Messi jobbszélsőből támadóközéppályás lett és nincs középcsatárunk. Szerintem részben zseniális, részben a kénysze rszülte.
bali 15
Director del Fútbol

2011.08.16. 14:11:30

Lehet, hogy nekünk is át kellene állni a jelenkor divatfelállására a 4-2-3-1-re?
Néha azon gondolkozom, hogy mondjuk egy olyan jól kontrázó csapat ellen mint a Madrid lehet, hogy több szűrő kellene :? .
De akkor a jelenlegi csatársort tehetjük is a kispadra :?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.16. 13:56:16

Ezt eddig is tudtuk, s már beszéltük is, a leírt gondolatokból sok mindennel egyet értek!A felállás változtatás nem hiszem hogy megvalósulna!Ami működik azt tökéletesíteni kell!És én is úgy gondolom, hogy Cesc beilleszkedése s helyzete korántsem lesz olyan egyszerű, mint gondoljuk, de kívánom neki a legjobbakat!
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.08.16. 13:31:31

KépKép
Capon
Llegenda del Barça

2011.08.15. 23:48:37

Ahogy elnézem Fabregas edzésről készült képeit, ő nem is edzésre ment hanem egy jót szórakozni :)
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
gergo9
Director del Fútbol

2011.08.15. 23:48:07

Kép

Egy héttel korábban. Nagyon csalóka az a kép.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.08.15. 23:38:24

egy 140 centis ember, kb 29 és fél centis (amúgy abszolút nem kirivó) kezéről megy a matek. nehogy már úgy érezzük, mintha hetvenkettes bicepszet villantott volna a gyerek! igaza van a Gergőnek, nyomódik meg minden, ráadásul ki tudja, h nem 1000 fekvőtámasz után készült a kép, amikor mindenkinek bedurranna a jattja. dopping, hormon, persze...
na, ennyit messiről, itt a fabregas topikban. :D

fabregasnak azért örülök, mert az érkeztével csak helyükre kerültek a dolgok. nem szeretem az olyan brigádokat, akik döntésképtelen tizenéves gyerekeket nyúlkálnak le a nevelőklubjukból még akkor is, ha az a klub mondjuk egy fc barcelona, akik azért nem a kameruni megye kettő szint. olvastam az nso-n az arsenalos blogot, ott nem felejtik el szrral megdobálni a hozzászólók közül néhányan a barcát, h micsoda gerinctelen módon álltak ehhez az egész ügyhöz. Fecó kolléga egy nagyon korrekt bejegyzéssel rendezte a sorokat, nem árt az arzenál szurkolóknak a saját házuktáján is körülnézni, ha tisztességtelen megnyilvánulásokat keresnek.
fabregasnak sok sikert a Klubban!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Boixos 2011.08.15. 23:51:04-kor.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.08.15. 22:22:41

daffy írta:
messit valami megcsíphette ott bicepsztájékon,mert eléggé megdúzzadt :)
azér ezt felépíteni 1 nyár alatt nem lehet :wink:
Off: Na azért ne vicceljünk már :) Oké nem olyan kicsi ez a bicepsz, de nem is komoly, ehhez kb két hónap gyúrás kell ( nem mindennap). Ilyennel egy egészségesebb 16-17 éves tinédzser is mászkál az utcán. Kár, hogy nincsenek egészséges tinédzserek nagy számban, csak SP-ék meg emósok :D Bocsánat, ha érzékenységet sértettem. És, ha már topik, hagyj üdvözöljem Fabret, bár én maradok a Xavi, Ini fanságnál, de amikor játszik, akkor kívánom, hogy úgy passzoljon, mint a Maestro, úgy cselezzen és húzzon váratlant, mint Ini és olyan hatékony legyen a kapu előtt, mint Messi. Mi kell még? Nyerjünk meg mindent :)
socio66

2011.08.15. 22:20:48

nagyszerű videó.
hihetetlen hogy mennyire intelligens a pályán,ahogy mindenkinél előbb jár egy lépéssel fejben,ahogy milliméter pontosan odateszi a labdát a csatár lábára..
mondjuk elfogult is vagyok,mert nekem az irányító középpályások az 'ideáljaim',őket tartom az igazi zseniknek a pályán,ők képviselik azt amit nem lehet megtanulni,amihez születni kell.
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.08.15. 22:13:34

Nem olvastam vissza, de ha még nem volt:

http://www.youtube.com/watch?v=cjvMfZ7g ... dded#at=19
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
LM10
Director del Fútbol

2011.08.15. 21:47:38

De nem értem, hogy miért a Fabregas témában beszéltek Pepe állatságairól, illetve Messi bicepszéről? :roll: :lol:

ON:

Amúgy az már jó, hogy már ma edzésbe állt, remélem jól fog teljesíteni 8)
geridoss
Director del Fútbol

2011.08.15. 21:45:13

shutterisland írta:
picit off, de ha már linkelted...nincs olyan videó, amin pepe összes állatsága megvan ? találtam egy 4 perceset, de ott kb 6-7 eset megy végig.
A kiemelt részre reagálnék:

A youtube tárhelye is véges :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2011.08.15. 21:43:25

shutterisland írta:
picit off, de ha már linkelted...nincs olyan videó, amin pepe összes állatsága megvan ? találtam egy 4 perceset, de ott kb 6-7 eset megy végig.
Off: Öhhh volt nekem lementve,de leszedték,azóta nem találok,biztos nem illett bele Flórika galaktikus madridi elképzeléseibe... :D :D :D

On: Amúgy most néztem a SuperMessi kollega által belinkelt tavalyi szezonról összevágott Cesc videót,azért elég komoly...Pedig sokat volt sérült tavaly nem a legjobb szezonja volt...A srácot az Isten is arra teremtette,hogy ebben a Barcában legyen játékos... :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=REKuFOBtpes

gergo9
Director del Fútbol

2011.08.15. 21:40:19

ferninho írta: az köztudott dolog, hogy Messit hormonozták anno rendesen.
és ennek tudatában máris nem olyan meglepő ez... nagyon sokat segít ez ilyen téren, még ennyi idő távlatából is.
Mégis hogyan segítene? :shock:

Amúgy meg a kép csalóka a bordái is megnyomják oldalról a bicepszét, azért ilyen feltűnő.
Meg egy ilyen mértékű izomzat teljesen felesleges márcsak a pluszsúly miatt is.
Lezárt