Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
barca99
Llegenda del Barça

2010.05.14. 13:39:52

menczel írta:Azért nem teljesen butaság amit ír, hisz hiányposztra való igazolásnak nem tekinthető,ha jön egy középcsatár a bal támadó pozícióba és Cesc aki a középpálya mélységét adná.
Szerintem nem kell ilyen egysíkúan gondolkozni. Persze, fel van rajzolva egy 4-3-3, ahová Villa talán nem a legjobb balszélső, és Cesc sem igazán fér be (már ha a legerősebb kezdőt írjuk fel). Emellé jön még az igen borsos ár.

Azonban az sem szabad elfelejteni, hogy korán sem olyan stabil és rugalmatlan ez a 4-3-3, mint ahogyan itt általában elképzelik az emberek. Játszhatunk többféle rendszerben, több olyan játékos lesz, akihez alkalomadtán lehet nyúlni, nem 14 ember fogja lehozni a szezont.

Btw, tényleg van alapja BGC hozzászolásának, de egyrészt meg kell érteni, hogy még ha jobb akadémiánk is van, de ha Bilbao-t akarunk játszani, akkor Bilbao szinten fogunk játszani. Túl kell lépni ezen a rózsaszín mesquéunclub mázon. Persze van alapja, és a nagy csapatok közül még így is bőven unikumnak számítunk, de ha ez szükséges ahhoz, hogy a szűk elitben maradjunk, akkor meghúzzák a vezetők. Én nem igazán bánkódok (bár tény, hogy optimálisabb lenne, ha 11 saját neveléssel, szinte 0 igazolással tartanánk ilyen szinten :) )

Az meg az érem másik oldala, hogy ez a dacból ellentmondás nem igazán szerencsés. Egy angol játékos (aki Capello-nál nem fér be a bő keretbe sem) pluszt jelentene a csapatnak... De csak azért, mert nincs ekkora neve, ill. nem kerülne ennyibe. :roll:
madmushroom
Capitá del Barça

2010.05.14. 13:35:56

salas9 írta:Villaért folytatott "harcba" be akar szállni a MU. Fergussonnak nagy kedvence és szerinte Rooney-val nagyszerű párost alkotnának, mivel Berbatovval befürödtek, Owen meg sokat sérült. De állitólag még így is a Barcelona a favorit.

Herny-nek meg van előszerződése a New York Redbull-al? Vagy mi ez amit a sport ír? Valaki tud valamit?
A Sport angol lapok információira hivatkozik, szóval ez csak egy felvetés csupán.(mármint az Henry -> NY)
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
salas9
Entrenador del Barça

2010.05.14. 13:31:44

Villaért folytatott "harcba" be akar szállni a MU. Fergussonnak nagy kedvence és szerinte Rooney-val nagyszerű párost alkotnának, mivel Berbatovval befürödtek, Owen meg sokat sérült. De állitólag még így is a Barcelona a favorit.

Herny-nek meg van előszerződése a New York Redbull-al? Vagy mi ez amit a sport ír? Valaki tud valamit?
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.05.14. 13:29:51

Azért nem teljesen butaság amit ír, hisz hiányposztra való igazolásnak nem tekinthető,ha jön egy középcsatár a bal támadó pozícióba és Cesc aki a középpálya mélységét adná.
Okés de hol van az kőbe vésve,h nekünk kell jövőre egy bal támadó?Sehol.Nem tudunk még semmit ezért sztem merészség bármit is kijelenteni.Nem tudjuk,h hova jönne Villa,mit játszana a csapat,milyen szerep jutna Cescnek(ha jön egyáltalán) meg úgy általában semmit.Meg eleve merész dolog a neveket nézve azt kijelenteni,h nem vagyunk előrébb.

Cesc meg sztem igen hasznos igazolás lenne.Vele már 6(vagy mondjuk 5 attól függ ki megy ki jön) klasszisnak mondható focistánk lenne középpályára.Ez sztem igazán remek lenne.
de sajnos igazolni kell,ha lépést akarsz tartani Európa elit csapataival....
Azért kell igazolni,h föléjük nőjünk újra.A lépést gond nélkül tudjuk velük tartani már évek óta sőt...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
menczel
Entrenador del Barça

2010.05.14. 13:16:13

Bányász írta:
BlauGranaGroc írta:~40m Villa, ~40-50 Cesc, ez 80-100m olyan igazolásokra amikkel szinte semmivel se vagyunk előrébb
Ne haragudj de ezt honnan tudod Te ilyen biztosan megmondani?Meg akkor miért nem mondasz valakit akivel előrébb lennénk?Vagy olyat nem tudsz csak abba vagy teljesen biztos,h velük nem leszünk előrébb?Miért nem leszünk előrébb?Legalább azt indokold meg.
Azért nem teljesen butaság amit ír, hisz hiányposztra való igazolásnak nem tekinthető,ha jön egy középcsatár a bal támadó pozícióba és Cesc aki a középpálya mélységét adná.
davidvillabest
Jugador del Barça

2010.05.14. 13:13:08

Hát igen ez igy van! Nem sok saját nevelésű van! ezek ien mix keretek !
Barcaboy08 írta:Sajna lassan tényleg ott fog tartani a Spanyol Bajnokság mint most a Skót..két nagy csapat Celtic,Rangers aztán 35 pont különbség..de sajnos igazolni kell,ha lépést akarsz tartani Európa elit csapataival....én nem bánom sem Villát,sem Fabregast ezektöl az igazolásoktól még messze nem leszünk Real Madrid..sőőőt ha csak a két BL döntőst nézzük kiváncsi lennék hány saját nevelésü játékos lesz a kezdő tizi-ben... :roll:
Barcaboy08
Jugador d'estrella

2010.05.14. 13:11:32

Sajna lassan tényleg ott fog tartani a Spanyol Bajnokság mint most a Skót..két nagy csapat Celtic,Rangers aztán 35 pont különbség..de sajnos igazolni kell,ha lépést akarsz tartani Európa elit csapataival....én nem bánom sem Villát,sem Fabregast ezektöl az igazolásoktól még messze nem leszünk Real Madrid..sőőőt ha csak a két BL döntőst nézzük kiváncsi lennék hány saját nevelésü játékos lesz a kezdő tizi-ben... :roll:
blaugrana1201
Barça B

2010.05.14. 13:10:24

youkos írta:
Andris írta:
kurdt írta:Andris:
...
Érdekes, én úgy emlékszem hogy igen jól muzsikált az a kp nagyonsokszor. Arról nem is beszélve h Cesc játékában sok labdaszerzés is van, és hátrébb játszik az Arsenalban mint a mi Xavink/Iniestánk.
Mindemellett valószínűleg nem ez a legjobb megoldás. Persze ilyen spanyol ligában sok csapat ellen tökmindegy. és ez szomorú amúgy.
Ő most az Arsenalban a csatar mogott játszik közvetlen, közel sem játszik olyan hátratoltan mint eleinte.
Ja,de ha emlékeim nem csalnak akkor amikor bontogatta szárnyait Vieira helyén nyomta.Szten nem állna tőle messze egy vkp poszt :wink:
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.14. 12:36:02

BlauGranaGroc írta:~40m Villa, ~40-50 Cesc, ez 80-100m olyan igazolásokra amikkel szinte semmivel se vagyunk előrébb
Sőt hátrébb, főleg ha még jönne Ribery is akkor még a ki is eshetnénk, :?
Félek én is.
Mindenesetre szted Younggal előrébb lennénk mint a Villa+Cesc duóval ez a lényeg.
zeus021
Jugador del Barça

2010.05.14. 12:32:09

Bono írta:
Guardiola írta:
Avval meg, hogy a Realosok mit mondanak nem kell foglalkozni. A két klub igazolási felfogása, szokása akkor sem lesz egy lapon említhető ha esetleg jön Villa, Fabregas és még valaki.
Gondoljunk csak arra, hogy mikor csináltunk mi olyat, hogy elküldünk egy Robbent, Sneidert stb. , hogy még nagyobb neveket hozzunk.
Ezzel azért vitatkoznék, pont a tavalyi Eto'o - Ibra csere erre a jó példa.

Yaya-t semmiképp nem szabad elengedni még Cesc árán sem. Ő előbb utóbb úgyis nálunk fog kikötni.

Villa meg szerintem is egyre egyértelműbb... bár kíváncsian várom változik-e a taktika vagy csak annyiban, hogy Villa megy ki Henry helyére.

Egy picit nekem is az az érzésem, hogy mi is megyünk a margit után:
Yaya-Makalele párhuzam, Ibra, Villa, Fabregas igazolás.

Remélem nem úgy fogunk járni, mint ők anno.
Ezzel azért én picit vitatkoznék, félreértés ne essék én is imádom Yaya-t, szerintem rendkívül fontos láncszeme a csapatnak, de ha távozna nálunk akkor sem történne az mint a madriddal anno, mikor makalele elment, mivel ott nem volt utána egy említésre méltó játékos sem arra a posztra, de nekünk még itt marad akkor is Busquets és Keita, bár utóbbit nem tartom akkorra játékosnak.
Nekem ez a véleményem, de akkor is bízom benne, hogy Yaya maradni fog
Mihu
Director del Fútbol

2010.05.14. 12:28:50

madmushroom írta: Nagyon nem jó ez így, sajnos ez nagyon nem tesz jót a Spanyol labdarúgásnak.
Ettől még a francia bajnokság is jobb volt, amikor a Lyon egymás után 6-ot nyert. Ott nem volt 27 pont a 2. és a 3. közt :?
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.05.14. 12:19:07

Ne haragudj de ezt honnan tudod Te ilyen biztosan megmondani?Meg akkor miért nem mondasz valakit akivel előrébb lennénk?Vagy olyat nem tudsz csak abba vagy teljesen biztos,h velük nem leszünk előrébb?Miért nem leszünk előrébb?Legalább azt indokold meg.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
madmushroom
Capitá del Barça

2010.05.14. 12:12:58

Cali írta:
petejke írta: Igen, de kevesebb megszerzett ponttal. Több helycserével. Oda-vissza előzéssel. Azért a Barca szinte végigvezette a szezont. A Madrid csak pontegyenlőség esetén volt előrébb.
Ha összejönnek nyáron az igazolások a Madridnak és a Barcának, akkor még erősebb lesz a két csapat. Nem nagyon hiszem, hogy oda vissza előzgetnék egymást. Kb a két El Clasico fog dönteni. Ettől a bajnokságtól nem kell csodákat várni, főleg egy meggyengült Valenciával.
Nagyon nem jó ez így, sajnos ez nagyon nem tesz jót a Spanyol labdarúgásnak.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Cali
Entrenador del Barça

2010.05.14. 11:52:55

petejke írta:
cyrax írta:petejke, ennél is szorosabb következő idényt vársz??? :-)
Igen, de kevesebb megszerzett ponttal. Több helycserével. Oda-vissza előzéssel. Azért a Barca szinte végigvezette a szezont. A Madrid csak pontegyenlőség esetén volt előrébb.
Ha összejönnek nyáron az igazolások a Madridnak és a Barcának, akkor még erősebb lesz a két csapat. Nem nagyon hiszem, hogy oda vissza előzgetnék egymást. Kb a két El Clasico fog dönteni. Ettől a bajnokságtól nem kell csodákat várni, főleg egy meggyengült Valenciával.
cyrax
Jugador del Barça

2010.05.14. 11:44:10

petejke írta:
Igen, de kevesebb megszerzett ponttal. Több helycserével. Oda-vissza előzéssel. Azért a Barca szinte végigvezette a szezont. A Madrid csak pontegyenlőség esetén volt előrébb.
Kivéve, amikor Iker a visszapillantóba nézett :-)
petejke
Barça B

2010.05.14. 11:11:22

Bono
Barça B

2010.05.14. 11:10:15

Guardiola írta:
Avval meg, hogy a Realosok mit mondanak nem kell foglalkozni. A két klub igazolási felfogása, szokása akkor sem lesz egy lapon említhető ha esetleg jön Villa, Fabregas és még valaki.
Gondoljunk csak arra, hogy mikor csináltunk mi olyat, hogy elküldünk egy Robbent, Sneidert stb. , hogy még nagyobb neveket hozzunk.
Ezzel azért vitatkoznék, pont a tavalyi Eto'o - Ibra csere erre a jó példa.

Yaya-t semmiképp nem szabad elengedni még Cesc árán sem. Ő előbb utóbb úgyis nálunk fog kikötni.

Villa meg szerintem is egyre egyértelműbb... bár kíváncsian várom változik-e a taktika vagy csak annyiban, hogy Villa megy ki Henry helyére.

Egy picit nekem is az az érzésem, hogy mi is megyünk a margit után:
Yaya-Makalele párhuzam, Ibra, Villa, Fabregas igazolás.

Remélem nem úgy fogunk járni, mint ők anno.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Bono 2010.05.14. 11:14:50-kor.
cyrax
Jugador del Barça

2010.05.14. 11:04:56

petejke, ennél is szorosabb következő idényt vársz??? :-)
petejke
Barça B

2010.05.14. 11:00:43

Léfe írta:Toure az egyi kedvencem, nem adnám el, de hogy hiányozna azt a tények nem igazolják, mert több pontot szereztünk nélküle mint tavaj vele.

Ennyi előnnyel azt is mondhatnád, hogy Eto' sem hiányzik, mivel több pontot szereztünk idén, mint vele tavaly... Ha elmegy, nagy űrt hagy maga után.
Léfe írta:Többször védtem Keitát nem is értem mi vele a gond, valaki leirhatná.

Neki se ment olyan jól, amikor fix helye volt a kezdőben. Idény elején gólokat szerzett, mostanra elveszett, se a gólok, se az előkészítések nem jönnek. Nem játszott rosszul, abszolút kiegyensúlyozott a teljesítménye, de ezen a poszton a Barcában a labdamegtartása és a társak tökéletes megjátszása a feladat. Ezek elmaradnak tőle, nem tudta Iniestát pótolni. És nem kérdés, ha lett volna egy Fabregas, kevesebb játéklehetőséget kap, jogosan.
Léfe írta:Ibra nem ebbe a csapatba való az vicc, hogy jövöre jobb lesz, ahogy haladt az idő elöre egyre gyengébb lett, most csere.

Ebben van igazság. Henry legalább az első évében javult a szezon vége felé. De ettől függetlenül, ha nem is ő, Pep megérdemli a bizalmat.
Léfe írta:Ha jön Viilla akkor Bojánnal van 2 center. Szélső kellene mert egyik oldalon sincsen.

Én nem csodálkoznék, ha Pep az idei felállást tovább alakítaná és kialakulna egy 4-1-2-1-2 felállás, így Messi maradna középen és előtte Ibra és Villa, cseréjük Pedro és Bojan. Messi helyén pedig néha-néha akár Fabregas is játszhatna. De egy ilyen felállással ezekkel a játékosokkal számtalan variáció lehetséges lenne.
Léfe írta:... félek, hogy most a Reál 1-2 évig uralkodni fog...

Tartani lehet tőlük, de félni nem. Szorosabb következő idény várhatunk, de közel sem fognak ilyen sok pontot szerezni. A Madridnak kötelező lesz tovább menetelni a BL-ben, mint az elmúlt években és persze a Király Kupában is. Így a bajnokságban könyebben be-becsúszhat egy X vagy vereség, a Barcán is kisebb lenne a nyomás, néha (sajnos) így itt is becsúszhat a pontvesztés, de ez így normális.
Léfe írta:Casarest vissza kellene hozni Alves cseréjének, de középső védőnek is jo. Militó-Marqez-Puyol 31 évesek, Csigától és Marqeztől el kellene köszönni.

Tényleg el kellene Caseres, jót tett neki az olaszországi kirándulás, de lehet ott is marad. Kell Alvesnek egy csere. A rutinos védők pedig kellenek. Lasabbak az idő múlásával, de nem feltétlen rosszabbak. Chygrynskiy pedig fiatal, szokja a légkört, a játékot. Sokba került, és most ha eladnánk filléreket sem kapnánk érte. Jól fog majd ő jönni néha-néha és egyszer még a ritmust is elkaphatja...
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.05.14. 10:43:20

~40m Villa, ~40-50 Cesc, ez 80-100m olyan igazolásokra amikkel szinte semmivel se vagyunk előrébb
ettől még ibra továbbra is marad, továbbra sem lesz vérbeli balszélsőnk, a kp sem lesz erősebb, sőt Yaya távozásával akár oltári nagyot is szívhatunk
bojan, jeffren, thiago és talán még pedro is, még kevesebb eséllyel a játékra vághatnak neki a szezonnak
nekem egyre kiábrándítóbb amit igazolsáok címszó alatt előadunk
remélem jön még mondjuk egy paulsen az elefánt helyére, csakhogy meg legyen az idei tahó igazolásunk is

80-100m om.g :evil:
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Léfe
Entrenador del Barça

2010.05.14. 10:22:37

Toure az egyi kedvencem, nem adnám el, de hogy hiányozna azt a tények nem igazolják, mert több pontot szereztünk nélküle mint tavaj vele. Vagyis a szekér zömmel nélküle is ment. Többször védtem Keitát nem is értem mi vele a gond, valaki leirhatná. Irdatlanul sokat dolgozik, bár nem látványosan. Egy igazi vizhordó, nem kell -nem is jó- minden posztra zseni. És beileszkedett a játékba. Ibra nem ebbe a csapatba való az vicc, hogy jövöre jobb lesz, ahogy haladt az idő elöre egyre gyengébb lett, most csere. Ha jön Viilla akkor Bojánnal van 2 center. Szélső kellene mert egyik oldalon sincsen. Ha Toure megy akkor védekező kp-ás is kell mert
átfutnak rajtunk. Minden évben kell 2-3 uj ember akit hajt a sikervágy, mert félek, hogy most a Reál 1-2 évig uralkodni fog. A válltozatlanság maga a halál, akármilyen jo is egy csapat. Casarest vissza kellene hozni Alves cseréjének, de középső védőnek is jo. Militó-Marqez-Puyol 31 évesek, Csigától és Marqeztől el kellene köszönni.
Fecó
Cali
Entrenador del Barça

2010.05.14. 09:55:56

chonggy írta:
Cali írta: Keita menne
ezt ebben a pillanatban el is felejtheted...sajna.Pepnek vmi Keita-fetishe van,hamarább elengedné Tourét,mint a jóval gyengébb malit...csak nem tudom,miért...
am Villa igazolása mostmár elég hihetőnek tűnik,én örülök neki...Fabregas is jól jönne,habár akkor a realosok szája járhatna,hogy mi sem vagyunk különbek,2 sztárt igazoltunk egy negyed nyár alatt...
Ez az egész csak az én elképzelésem, nem hinném, hogy ez így meg is valósulna.
A realosokkal nem kell foglalkozni! Veszünk 2 játékost, akikre szükség van a rotáció, taktikák kibővbítése és sérülések esetén a minőségi pótlás érdekében. Nem reklámérték és az aranylabdáik miatt vásároljuk ezeket a playákat, hanem egy előre megtervezett szerkezet miatt. Az meg, hogy drága manapság a hasonló kaliberű játékosok ára, az betudható a Manchester City, Chelsea, Real Madrid féle esztelen költekezések miatt.
messi70
Jugador del Barça

2010.05.14. 09:55:08

tiltott oldal
Guardiola
Capitá del Barça

2010.05.14. 09:23:37

chonggy írta: ezt ebben a pillanatban el is felejtheted...sajna.Pepnek vmi Keita-fetishe van,hamarább elengedné Tourét,mint a jóval gyengébb malit...csak nem tudom,miért...
am Villa igazolása mostmár elég hihetőnek tűnik,én örülök neki...Fabregas is jól jönne,habár akkor a realosok szája járhatna,hogy mi sem vagyunk különbek,2 sztárt igazoltunk egy negyed nyár alatt...
Villaról szóló híreknek én is örülök, most már nagyon közelinek tűnik az átigazolása, véleményem szerint nagy erősítés, sok variációs lehetőséget ad majd elöl. Emellett Henry (valószínű) távozásával nem nehezedik túl nagy súly a fiatalokra.
Fabregas visszahozatalának én nem voltam nagy híve még tavaly, de látva az idei szezont és azt, hogy Keita mennyi játéklehetőséghez jutott be kell lássuk(am), hogy szükség van még egy klasszis középpályásra. Keita helyett meg a megszokott játékrendszerben kis túlzással egy az egyben be lehetne vetni Fabregast. Azt hiszem azért az ő átigazolása még közel sem borítékolható de mostmár örülnék ha végül sikerülne.

Gondoljunk csak arra, hogy mikor csináltunk mi olyat, hogy elküldünk egy Robbent, Sneidert stb. , hogy még nagyobb neveket hozzunk. Az sem gyakori, hogy játékosokat azért igazoljunk az edző véleményét figyelmen kívül hagyva mert jó marketingfogás.
De ezt nem is kell magyarázni.

Szóval azt mondom jöjjön Villa, ha ésszerű árért elengedi az Arsenál Fabregast akkor jöjjön ő is. Én örülnék még egy jobb oldali védőnek aki alternatívája lehet Alvesnek mert túl nagy teher van rajta néha kell neki is pihenés, úgy fizikálisan mint fejben. Láthattuk idén, hogy nem mindig tudta hozni a jó formáját, ez szerintem ennek tudható be.
gyuri03
Jugador d'estrella

2010.05.14. 09:08:17

Látom itt sokan írják hogy Ibra így nem való ide úgy nem való ide, holott szerintem ez 1. szezonnak teljesen korrekt amit idén teljesített.. év elején amikor szinte minden meccsen betalált senkinek nem járt a szája hogy adjuk el... akkor most miért? Szerintem jövőre tudja tartani a formáját és ott lessz a liga TOP 5 gól lövője között :lol: Villával és Messivel pedig félelmetesek lesznek :wink:
Kép

/A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak./ Einstein

2010. 11. 29. Barcelona-realmadrid 5:0 újabb történelmi pillanat :)
Lezárt