A botrány: Ibrahimovic távozik

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mi a véleményed Ibra távozásáról?

Teljesen rossz döntés, minden szempontból, sajnálom.
151
55%
Ha már megromlott a játékos-edző viszony, menjen, de sokkal többért.
100
36%
24 millió is elég, ez van.
10
4%
Mehetne tőlem akár ingyen is.
15
5%

Szavazatok száma: 276
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.29. 08:29:18

Gauchomester sok mindenben egyetértek. Viszont a megnyert címek nem mentesítik a ritka gyenge igazolásoktól Guardiolát. Nem lehet a kupák mögé bújni. Ugyan mondhatnám azt is, hogy nem érdekel a keret összetétele addig, amíg címeket nyer a csapat. De nem így van. Most már ott tartunk, hogy csökkennek az esélyek azokban a versenysorozatokban, ahol elindul a csapat. Mert mindenki számol azzal, hogy jöhet egy gyengébb időszak, eltíltások, sérülések, stb. Guardiola nem számol vele, legalábbis a fiatalok szintjén igen. Őket viszont merészség beépíteni! Kicsi a kispad és nem hiszem, hogy egy nap alatt fel lehetne tölteni a keretet.

Ibrahimovicsnak meg viszlát, hiányozni nem fog. Inkább egy játékosabb csatárt igazoljunk, aki érzi a spanyol focit.

VISCA EL BARCA!!!
Kép
Kép
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2010.08.29. 08:23:24

Remélem mindenki lehiggadt,és feldolgozta az eseményeket.
Véleményem szerint nem is igazán az eladása volt hiba,hanem a leigazolása.
Természetesen nagyon nem tetszik az egész ahogy ez lezajlott,méltatlan a klubhoz és a játékoshoz is.Nem beszélve arról hogy mindez a legrosszabbkor történt.De! Gondoljunk bele,nem régen a hírek 40 millióról szóltak,aztán egyszer csak 24 millió lett belőle(amit nem is kell kifizetni csak jövőre).Akármilyen ügyesen tárgyal a Milán azért ez több mintfurcsa..szerintem két dolog lehet a háttérben.Az egyik a legrosszabb verzió,hogy a tárgyalások alatt a vezetőség annyira berágott Ibrára hogy azt mondták mindegy mennyiért csak vigyétek a francba(ezt nehéz elhinni,mert ennyire nem lehetnek hülyék hogy szándékosan kárt okozzanak a klubnak).A másik verzióm az hogy valakit még bevontak a biznizbe milánói részről aki jelentősen csökkentette a vételárat(és aki feltehetőleg csak jövőre,jobb esetben télen érkezhet),de egyenlőre nem hozzák nyilvánosságra.Hogy ki lehet az,arra csak tippjeim vannak..
Kép
Talma
Jugador d'estrella

2010.08.29. 08:20:34

Nem akartam, hogy elmenjen Ibra, de most már sajnos kár siránkozni.:(

Ede72: a 16 a nicknevében szerintem az IQ-t jelzi.
Messithebest
Director del Fútbol

2010.08.29. 08:10:31

Sok sikert Ibra! De ám a fizetésén 60 millát fogunk megspórolni az évben....tehát legalább valamit nyertünk belőle.....de a 24 milla édes kevés......
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Ede72
Jugador d'estrella

2010.08.29. 08:10:01

Zibra16 írta:
hát elment a kedvenc játékosom így szerintem énis szedem a sátorfámat és továbbálok
Viszlát Barca drukkerek

A fórum színvonala azért is csökken mert a hozzád hasonlók látogatják. Az addig oké, hogy valaki divatdrukker, mert egyszer mindenki ott kezdte, na de az, hogy valaki csak egy játékosnak szurkol, az nevetséges, az ilyen ne merje magát Barca szurkolónak hívni. Bár olvasva egy-két hsz-edet nem lehetsz több, mint 12-13 éves.

16 éves! benne van a nevében.... :D
looka
Capitá del Barça

2010.08.29. 07:54:48

noname írta:2 dolgot tudok elképzelni a 24 milla magyarázatára:
1. Kapunk százalékot Ibra reklmájogaiból és ha kölcsönben van, még a mi tulajdonunk, így visszahoz vmennyit még az árából
2. Rossel eyszerűen csak Laportát akarja ezzel szivatni. Csiga és Ibra: a 2 nagyon drága transzfert eladjuk messze áron alul h látványosabb leyen Laporta hibája
1. Nem hozna annyi pénzt a reklámjoga, amennyit buktunk ezzel az üzlettel...

2. Nem hiszem, hogy ha tényleg ekkora adósságunk van, akkor ezt megtehetné. Egy ekkora klubnál ez a mértékű értékcsökkentés egy év alatt elfogadhatatlan. Ha már 2 éve lebne itt, és folyamatosan rossz szezonokat produkált volna, akkor lenne majdnem reális az üzlet, de így, hogy egy év alatt 21 gól meg nemtudomhány gópassz... Nevetséges ez az összeg, nincs is rá magyarázat.

Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy olyan mértékű probléma volt Pep és ibra között, hogy semmiképpen nem maradhatott. Ha ez így volt, akkor a lehető legrosszabb tárgyalási pozícióból indultunk, amiből így augusztus végén nem lehetett jól kijönni. De akkor felmerül a következő probléma, ami szvsz még nagyobb hiba, mint az ár maga. Mégpedig, hogy miért most, 3 nappal az átigazolási szezon vége előtt adjuk el? Ilyenkorra a keretek már nagyjából készen minden csapatnál, és senki sem akar 40 milliós tételben vásárolni egy játékos, akinek jóformán nincs ideje beilleszkedni sem... Egész egyszerűen addig vártunk, hogy az összes potenciális vevő(City, ManU, esetleg csere a Poollal) kiszállt az átigazolási ablakból. Maradt a Milan, nekik viszont nincs pénzük idén vásárlásokra, ezt bizonyították a Fabianos töketlenkedésükkel. Nem maradt más, mindenképpen meg kellett egyezni, hiszen nem maradhatott a svéd, a Milan pedig csak ennyit tudott adni, ezt is jövőre, de ha muszáj mennie s nincs más ajánlat, akkor kénytelenek voltunk belemenni.
Így aludva rá egyet, kevésbé dühösen azt kell mondjam, hogy a legnagyobb hiba az időzítés, és hogy nem a megfelelő tárgyalóféllel ültünk asztalhoz. Itt megint előjön Pep meggondolatlansága. Ha tudta, hogy nem kell neki a svéd, akkor miért nem közölte vele júniusban, hogy öreg keress magadnak más klubot, mert itt a vécét se pucolhatod... Márpedig nem közölte vele, mert ha közli, akkor Ibra nem nyilatkozik a biztos maradásáról. :roll:
Mindent összevetve nekem nagyon nem tetszik a mód, ahogy megválunk a svédtől, de az, hogy elmegy sportszakmailag indokoltnak tűnik, hiszen ha egész évben ezt az álközépcsatáros játékot nyomatjuk majd, Villaval a balon, Messivel középen, akkor helye sem lett volna a kezdőben, illetve ha elvesztette edzője bizalmát, akkor még a padról se sokat játszott volna.
Ha Ini húzódik fel a balszélre akkor ismét felvetődik az időzítéssel kapcsolatos baki, mert valószínű, hogy nem lesz időnk igazolni valakit arra az oldalra, vagy középre. Azt pedig sejtem, nem sokan szeretnénk, ha két vkp-vel álnánk fel a következő szezonban végig. Kell egy igazolás, de ha nem is jön senki, akkor sem Ini kell a balszélre, hanem Bojan vagy Pedro, de ez már off...
Zibra16 írta:hát elment a kedvenc játékosom így szerintem énis szedem a sátorfámat és továbbálok
Viszlát Barca drukkerek
A fórum színvonala azért is csökken mert a hozzád hasonlók látogatják. Az addig oké, hogy valaki divatdrukker, mert egyszer mindenki ott kezdte, na de az, hogy valaki csak egy játékosnak szurkol, az nevetséges, az ilyen ne merje magát Barca szurkolónak hívni. Bár olvasva egy-két hsz-edet nem lehetsz több, mint 12-13 éves.
Gauchomester
Entrenador del Barça

2010.08.29. 07:38:27

Végig figyelemmel kísérve a felfordulást, ami a bosnyák körül zajlott, nekem is ki kell írni magamból a gondolatokat.

Az a helyzet, hogy Guardiola 2008 nyarán leült a kispadra, ennek én személyszerint nagyon örültem, pláne, hogy Mourinho nevét lehetett sokszor hallani. Az akkori változtatásokról szerintem elég annyit írni...TRIPLETE. Átalakította a csapatot, végleg szakított a Deco-Ronnie fémjelezte gárdával, az eredmények őt igazolták. Megszerezték Piquét, aki egy év leforgása alatt a világ egyik legjobb belső védője lett, Cáceres fiatal tehetségként érkezett, voltak jobbak nála azon a poszton, van ilyen. Keita hasznos tagja a csapatnak, a hülye is észreveszi, hogy kellenek ilyen szürke játékosok is, és nekem szimpatikus, mindig lehet rá számítani. Hleb teljesen már, mint Cáceres, ő kiforrottként érkezett, jól tolta az Arsenalban. Itt viszont nem tudott beilleszkedni. Nyelvi problémák, nem érezte jól magát, ez sem Guardiola hibája. Aztán felhozta Busquets-t, aki Piquéhez hasonlóan nem mindennapi fejlődést mutatott be, stabil ember lett a válogatottban is.

Na és hogy ne legyen off:
A triplázó csapat úgy ahogy volt rendben volt. De ezt mindenki tudja, hogy változtatni igenis kell. Ibra csakis azért jött, hogy Eto'o-t el lehessen küldeni. Pep egyetlen hibája véleményem szerint, hogy makacsul ragaszkodott a kameruni távozásához. Még 2008-ban bejelentette, hogy neki nem kell, mégis maradt, és hát bizonyította, hogy vezér elől, de a triplázás nem volt kellő bizonxíték Pepnek, mennie kellett. Ibra pedig kapóra jött. Samu nem akart Spanyolországban maradni, tehát egy Eto'o-Villa csere lehetetlen lett volna, ígymeg adta magát, hogy cseréljünk csatárt. Mindenki tudja, ki járt jobban az egésszel. Nem Ibrával van gondom, de az egész szezon alatt látszott, hogy a játéka nem illik ebbe a kispasszos, bevisszük a gólvnalra játékhoz, nem volt elég helye, elveszett a védők között, csak felvillanásai voltak egész szezonban. Ha pedig még az edzővel sem volt jóba, szerintem mindenképpen jó döntés, hogy távozzon. Neki is jobb, a csapatnak is.

Az egésszel az egyetlen bajom, hogy bejelentik 3 nappal a nyár vége előtt, márpedig csatárra szükség van, mert van egy Pedro-Villa-Messi hármasunk, hozzáteszem, nekem centerben nem kellene senki, mert Villa elsőszámú cseréje végre Bojan lehet, de Pedro mögül elment Henry, ide kell egy vetélytárs Pedronak. Nem akarok neveket, de kell valaki.

Pepet lehet szidni, hogy kit játszat, hogy kit nem, hogy kit küld el, éshogy Csigákat, és Hlebeket igazol...Két év, két bajnoki cím...az általa felfedezett, vagy legalábbis a csapatba beépített 3 spanyol (Busi, Pedro, Piqué) világbajnok lett. Csinál egy bizonyos sémát a mester, és nincs szüksége a sztárallűrökben hemzsegő Ibra-félékre, akik rontják az öltözői hangulatot. Szűk a keret, ez tény, tavaly is az volt, és most még csökkent a látszám, de Pedronak kell egy rivális, és már jó is lesz.
Ibrapedig szenvedett volna idén is, mert a foci ugyanaz maradt volna körülötte. Villa pedig ebben a futballban nőtt fel, minőségi javulás lesz tapasztalható center poszton.
lahertitty
Jugador del Barça

2010.08.29. 07:35:43

Figyeljetek, Ibra tavaly a bajnokság első néhány fordulójában zsinórban termelte a gólokat (ezzel debütálókéntnt majdnem megdöntött v.milyen rekordot), a Madrid elleni hazai meccsen ő lőtte az egyetlen gólt a kispadról beállva, még félig sérülten, a Rubin elleni hazai meccsen pedig az egyetlen becsületgólt. A Stuttgart elleni odavágón ő szerezte az egyetlen Barca-gólt, Londonban az Arsenal ellen 0-2-re vezettünk a duplájának hála (bár 2-2 lett a vége). 26 meccsen 16 gólt termelni 1. szezonjában egy olasz bajnokságból jőve azért nem semmi. Pep meg azt mondta tavaly, hogy Ibra annyi meccsen játszhat rosszul amennyin akar. A nagy Maxwell cimborája szerint is sokkal motiváltabban készült az idei szezonra, mint valaha. Meg is látszott rajta, hogy ég benne a bizonyítási vágy: 3 felkészülési meccsből 2n zsinórban 2 gólt szerzett. Nem is beszélve a Sevilla elleni góljáról, ami úgy meglepte Palopékat, hogy 60 percig nem tudtak mit reagálni. Augusztus 23-ig úgy volt, hogy 99.9 százalékig biztosan nem megy sehová, meg, hogy "A világ legjobb klubjában vagyok","Olaszországban már szinte mindent megnyertem, szükségem volt újabb kihívásokra. Nagy lépést tettem a karrierem szempontjából.", ehhez képest tegnap ezt mondta: "Visszakaptam a mosolyom, elszántan megyek, az életben nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy terveztük. Mindent megteszek, hogy nyerjek a Milannal, a világ egyik legjobb klubjával, ami még a Barcelonánál is nagyobb. Boldog vagyok, mindkét fél az, menni akartam. Ronaldinhóval és Patóval erősek leszünk. Az interesek szerintem most nem foglalkoznak velem, mindent megnyertek nélkülem is. Hogy Guardiolától elköszönök-e? Nem hiszem" Egy bizonyítani vágyó Ibra-Villa csatársortól az egész világ a Barcelona lába előtt hevert volna. Pedro vagy Bojan hozzá képest sehol sincsenek rutinban, testi erőben és főleg tekintélyben (még).
noname
Llegenda del Barça

2010.08.29. 07:33:27

Zibra16 írta:hát elment a kedvenc játékosom így szerintem énis szedem a sátorfámat és továbbálok :evil:
Viszlát Barca drukkerek
A soha viszont nem látásra! Ilyen ember ne nevezze magét Barca szurkolónak.
A Fifa egy szégyen
mahitoo
Entrenador del Barça

2010.08.29. 07:33:19

A cikknél már leírtam párszor a véleményemet, és nagyjából itt is megfogalmazták már páran ugyanazt.

Ami szerintem tény: a klub jó hírneve és anyagi helyzete nagy kárát látta ennek a transzfernek. Az intézés módja, valamint az elhangzott feltételek és összegek pedig szánalmasak. Az indoklás meg viccnek is rossz. A "spórolunk vele x milliót" -ra gondolok.

Aki nem foglakozik a pénzügyekkel, csak a szép játékkal: még pár ilyen remekbeszabott igazolás, és nem lesz pénz Messi, Xavi, Iniesta stb megtartására sem. Eto'o csereüzlet, Hleb, Csiga, Caceres, Henrique, Toure, Keirrison és végül Ibra. Sportszakmailag és anyagilag is irgalmatlanul elbaltázott transzferek. Ezt annak idején pl a rohadt gazdag Lazio sem bírta el.

Én nem csak a szép játék, hanem egyéb okok miatt is szeretem a Barcát: Unicef, saját nevelések, botránymentesség. De már nem látom többnek egy klubnál ezek után. Ha azért adjuk el Ibrát ennyiért mert kakiban vagyunk, akkor várom a bejelentést hogy a Pizza Hut az új mezszponzorunk.
Zibra16
Jugador del Barça

2010.08.29. 07:32:03

hát elment a kedvenc játékosom így szerintem énis szedem a sátorfámat és továbbálok :evil:
Viszlát Barca drukkerek
noname
Llegenda del Barça

2010.08.29. 07:25:49

2 dolgot tudok elképzelni a 24 milla magyarázatára:
1. Kapunk százalékot Ibra reklmájogaiból és ha kölcsönben van, még a mi tulajdonunk, így visszahoz vmennyit még az árából
2. Rossel eyszerűen csak Laportát akarja ezzel szivatni. Csiga és Ibra: a 2 nagyon drága transzfert eladjuk messze áron alul h látványosabb leyen Laporta hibája
A Fifa egy szégyen
Léfe
Entrenador del Barça

2010.08.29. 06:04:41

Anyagi dolgokkal nem foglalkozom, azt ott kell érezni. De Pep érdemeit messze elismerve, személyi döntései: Csiga, Hleb, Yaya,Ibra, Caseres nem megalapozottak.
Kell az adott spiler, de amikor ott van nem jól kezeli.

Egy csatár még kell, mert jok az ifik de nem lehet egyszerre játszatni őket.
Fecó
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.08.29. 05:22:37

Bestbarca hozzászólására reagálnék annyit, hogy amikor a "mennyi hitelt veszünk föl idén" hisztéria ment,valamelyik topic-ban írtam, hogy szerintem föl sem fogjuk valójában milyen pénzek mozognak a profi fociban,és hogy megítélésem szerint 50-100 millió aprópénz...

50 millió fölötti vételárat 2hét alatt visszahoznak játékosok mezeinek eladásából....

Szóval osztom a nézőpontod,még ha nem is 100%-ban.

Nem hiszem hogy pártízmilliókon megy a hercehurca,vagy hogy ez számít ennyit.
Szerintem jelen esetben a legfőbb probléma erkölcsi/etikai,másrészt én Ibra-t továbbra is korszakos zseninek tartom,Örültem mikor jött,sajnálom hogy elment,és főként hogy így!

Innen külön:

Számomra az egyik legnagyobb csatár,akit 20 év alatt láttam!

A szimpátia kérdése meg fontos,de komolytalan,főleg érvelésnél,és senki ne haragudjon meg!:-)

Maradona vagy Sztoicskov,C Ronaldo vagy Romario, Guti vagy Beckham,stbstb---mind nagyon megosztó személyek,személyiségek!

Amennyien és amennyire,annyian és annyira szeretik,vagy utálják Őket!

És melyik nem zseniális játékos??????

Érdekelne egy időgép-projekt!

Kíváncsi lennék ha visszamehetnék az időben,és Cr nem madridba,hanem Hozzánk jött volna(mert tettünk érte ajánlatot!) most ki,és hogyan látná,miként vélekedne róla,köpködné és istenítené.!?!

Higgyétek el érdekes eredmény születne!

Na szóval, a szimpátia relatív,ergo ténykérdésben nem számít!

Szal Tény:
Ibra világklasszis!

Relatív:
Nálam Legenda!

Bocs ha off,vagy hosszú:-)
messideco
Presidente del Barça

2010.08.29. 04:39:43

Ibra elment sajnos, de nem dől bennem össze a világ. Ha nem volt jó kapcsolata Peppel, akkor azért ő is a felelős.
Számomra az a legfurcsább, hogy többször is kijelentette, hogy marad. Talán az ügynöke beszélte rá a váltásra, vagy a családja is pártolta a milánói szerződést, nem tudom.
Egy újabb furcsa döntés Guardiola részéről, mindenesetre. Ez már kezd sokká válni, úgy látom nem csak nekem...
Kép
"And my heart will leave you never."
Rumig
Entrenador del Barça

2010.08.29. 03:41:34

Bestbarca fejtegetéséhez.

1.A számolásod alapján Eto'o ingyen ment el, mert Ibra árára csak 46M-et írsz. Holott mondjuk 10-ért (és akkor nagyon keveset írtam, hivatalosan 20-ért számították be) bárhova el lehetett volna adni, és el is ment volna, ha Pep őszintén közli vele, h nem számol vele. (ugyebár ez nem történt meg, hisz még szerződéshosszabbítást is felkínáltunk)

2. Nem igaz, h Villát nem adták, 50-ért elengedte volna a Valencia, csak mi nem voltunk hajlandóak 45-nél többet fizetni. Erre ajánlotta fel Villa az első évi fizetését, ezzel áthidalva a különbséget. (Még ez volt a legfelháborítóbb a tavalyi cserében, h eleve Ibráért több pénzt fizettünk, mint amennyit Villáért nem voltunk hajlandóak, csak azért, mert ők Eto'ot is vitték)

3. Luis Fabiano szintű csatár nem kapott volna 9 millás fizut, hisz Villa sem kapott volna annyit, tehát itt is 2-3 millióval kedvezőbben számolsz

4. Mezeladás: egy-egy mez árából túl sok bevétele nincs a kluboknak, nem véletlen, h a sportszergyártók tízmilliókat fizetnek a kluboknak, h ők gyárthassák a mezeket.
De ezt nem tudom pontosan, hogy van, mindenesetre ha mondjuk azt feltételezzük, h a mez árának fele megy a klubnak, akkor 60€-s mezárral számolva 15M azt jelenti, h 500 ezerrel több Ibra mez kelt el, mint ahány Eto'osat vettek volna. Ez reálisnak tűnik, de sztem a felénél kevesebb jut a klubnak a mezekből.

Összegezve: tavaly 45(Villa ára)-10(Eto'o ára)-2 (fizujuk közti különbség)= 33-ból meg lett volna Eto'o elküldése és Villa idehozása, ami ugye most is a végeredmény lesz;
ha most elfogadjuk a számításodat, miszerint Ibrán nem buktunk, akkor is 40-be van Villa, tehát így is kijön 7M különbség.
És ugye a 3. és 4.pont alapján sztem nem jött ki 0-ra Ibra :wink:

Egyébként úgysem tudunk pontosan számolni az egyéb, általunk nem ismert tényezők miatt, pl kinek mennyi a reklámbevétele, abból hány százalék illeti a klubot, stb...

Viszont elég csak abba belegondolni, h mikor látni olyat, h valakit az éves fizetésének a kétszereséért meg lehet venni :shock: Ugyehogy furcsa :wink:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.08.29. 02:36:46

Azért az érdekes, hogy pl a Sport.es oldalon elolvastam pár hozzászólást, s annyira nem palotaforradalmi a hangulat!Persze sokan keveslik a pénzt....de pl a szavazás, hogy jó döntés volt-e eladni Ibrát csak 53-47%ra NEM, s nem 2 ember szavazott:)!Ezt csak mint érdekesség meg említem!Nem kell borúsnak látni a világot!
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.08.29. 02:29:24

Enrique írta: Megértem, hogy sokan elégedetlenek a pénzügyekkel, de engem, mint egyszeri szurkolót, nem igazán érdekel. Amíg meg lehet tenni, hogy ekkorákat bukjon a klub egyes igazolàsokon, (ès mint látszik, meg lehet), addig én teljesen feleslegesnek èrzem az aggódásokat.
Aki szurkol már 10-15éve a klubnak, az biza tudja, hogy az ilyen dolgokkal, könnyen Gaspart ére 2. felvonását idézheti elő, ezekkel a jótékony igazolásokkal és vaskos kis fizetési csekkekkel, biza lehet majd picslogni, amikor egy manszursejk xxx milliós ajánlatát muszáj elfogadni xy ért, hogy ki tudjuk fizetni a kertészt meg a pályafestőt... Abban az időben még nem voltam kifejezetten Barca szurkoló, de nyomon követtem akkoriban is a történéseket éshát őszintén megvallva, piszkosul idegesítene, ha ez bekövetkezne, mert a Pep féle igazoláspolitika borzasztó! Nem csak szakmailag csődöl be jelentős része, de gazdasági szempontból katasztrófa... cirka 150milliót spórolhattunk volna meg, a jelenleg nem kellő játékosokból.... Barca adósságának 1/3-t jelenti... No ők tudják, kezdődjön a bajnokság, haddszóljon....
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.08.29. 02:19:02

Mindenki alszik rá egyet és megnézi a holnapi meccset:)
Mégha Pep flúgos is nem tudom elképzelni, hogy rosszat akarna a klubnak, Roselléknek meg az a feladatuk, hogy az anyagi hátteret biztosítsák!Voltak már dicstelenúl távozó sztárok a régmúltban is és túléltük!S a fehér zsebkendők se fognak lobogni, ebben is biztos vagyok, mert a socióknak is az a fontos hogy jó focit lássanak és nem az hogy ki játszik!!!Túl van ez az egész misztifikálva, az átigazolási időszak végén ennyiért tudtuk eladni, valóban ha korábban elkezdi "árulni" Ibra-t akkor több pénz is befolyhatna, de gondolom én, még így is a legjobb változat!Azért ezt az egészet botránynak nevezni elég irónikus, és erős kijelentés
csabimo
Capitá del Barça

2010.08.29. 02:06:23

Magyarázza el valaki hogy mi a fenének vannak a kivásrlási árak meghatározva egy játékosnál??? Azért hogy tőlünk el tudják kérni azt az összeget, mi pedig ne is fglalkozzunk vele, mert megtehetjük nagy klubb vagyunk...Max ha nem válik be, vagy éppen valaki nem jön ki vele, esetleg már nem is számít rá, eladjuk jövő féláron mert megtehetjük :!:

Ez nem így mükszik, nagyon csalódott vagyok, visszasirjuk mi még LAPORTÁT
csabimo
Capitá del Barça

2010.08.29. 01:55:11

Enrique írta:Megértem, hogy sokan elégedetlenek a pénzügyekkel, de engem, mint egyszeri szurkolót, nem igazán érdekel. Amíg meg lehet tenni, hogy ekkorákat bukjon a klub egyes igazolàsokon, (ès mint látszik, meg lehet), addig én teljesen feleslegesnek èrzem az aggódásokat.
Nem az aggódással van a gond, hanem az ésszerűséggel! Ibrahimovic szintű játékost nem lehet kölcsönvenni, és 24 milliós opcióval jövőre megvenni! Vicc az egész, ha real csinálta volna 1 hétig, sőt egész évben rajtuk nevetnék...

Én megértem azokat is akik azt mondják hogy nem passzolt ide, ha mennie kell hát menjen, de ne igy könyörgöm, aug.28. ingyen...
Varatrix
Director del Fútbol

2010.08.29. 01:53:08

Nekem nem konkrétan Ibra távozásával van gondom.
1. Ahogyan távozott...
2. Megkapta a bizalmat nem élt vele.
Pepre pedig nem azért haragszom mert elküldte Ibrát.
Azért mert a Svéd miatt küldtük el Eto'ot.

És a azoknak lett igaza akik siratták Eto'ot...
Hiányzol Samu :cry:

Ettől függetlenül Bízom abban, hogy Pedro ezzel a brutális lehetőséggel élni fog.

Pedro-Villa-Messi
Azért ez sem szomorú.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Guardiola
Capitá del Barça

2010.08.29. 01:53:04

tudomka958 írta: bojan soha nem lesz igazi nagy focista (pedig imádtam amikor felkerült...)
Bojan tegnap töltötte a 20. életévét Pedroról 20 évesen szinte nem is hallottunk 22 évesen robbant be a köztudatba.
Ezt csak példaként szerettem volna felhozni, ha Bojan rendszeresen lehetőséghez jut, még bármi lehet belőle.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.08.29. 01:51:46

Hírnevet bukunk az tény!Beálltunk az igazi modern nagy csapatok sorába!Valaki itt nagyon helyesen írta,hogy üzletileg minden nagy klub egyforma,ezért etikailag is,sajnos!Ez van.A sikernek ára van!Szerintem a "més que un club" szlogent nem az edzőnek kell őriznie,nem is vezetőségnek,hanem a szurkolók szívében kell hogy megmaradjon,akkor örök marad!A többi csak üzlet,ami piszkos!

A számokról annyit,hogy én milliószor levezettem már a dolgokat az Eto'o Ibra ügyben!Megteszem még egyszer!A matek tanáraim együttes véleménye,hogy kivételes érzékem van a matekhoz,a logikához!Nem egy versenyt nyertem!Ez nem arcozás,nem én mondtam,ők,mind középsuliban,mind egyetemen!A matek és logikát érintő zhkat a keretidő harmada alatt írtam rendzseresen hibátlanra az egyetemen!Azért írom csak ezeket,hogy vmi súlyt adjak a mondanivalómnak,mert különben itt senkit nem érdekelne mit írok,a saját feje után menne!Azért teszem meg ezt,mert szeret ezt a fórumot,viszont úgy érzem újabban,hogy az agymat lezabálja a sok baromság amit itt egyesk számolás címen bemutattak!
Végig objektívan,a tényeket elemezve:
1.Ibra ára 46millió
2.10millót így nyertünk,mert Eto'o csak Ibra érkezésével mehetett el,máshova nem akart menni,ha más jött volna Ibra helyett,akkor meg marad Eto'o és 10 milliós fizetése felvétele után lelépett volna ingyen!Nem lett volna itt megbékélés,az is tuti, túl nagyok voltak az ellentétek,neki menni kellett!
36millióba fájt eddig Ibra
3.Ibrának a fizetése 12 misi.Össz 48millió!Namost,Eto'o-ra nem számított Pep,szal mindenképp vettünk volna egy csatárt,aki helyette játszott volna!Villát nem tudtuk elhozni,nem engedték el,Forlan öreg,és drága volt ahhoz képest.Hasonló szintű csatár kellett!Más opció a logikus Ibra helyett pl. végső elkeseredettségben lett volna Luis Fabiano...de lehetne még sorolni!Namost annak is kellett volna fizetni,9 misi alatt nem úsztuk volna meg!Így azzal hogy Ibra jött és nem más,3 millió plusz kiadásunk volt fiztésre!
39millió
4.Az előző vezetés szerint Ibra behozta a megvétele árát 2 hónap alatt,a mezeladásokból!Namost,a szurkolók úgy működnek,hogyha jön egy új sztár igazolás,akkor vesznek egy olyan mezt!Kicsit birkák,dehát ez van,ilyen a nép!Ellenben Eto'o meze kb mindenkinek volt már,ráadásul nem is játszott olyan látványosan a 2009es szezonban,így a nép nem vett volna túl sok Eto'o mezt.Vett volna,de közel sem annyit mint Ibrásat!Ráadásul világszert népszerűbb Ibra,a sok botránya miatt is fölfigyeltek rá,ismerik sokan!A viselkedése(farok mutogatás...) nagy valószínűséggel szimpla üzlet politika,ha valaki kirívóan viselkedik,akkor többet szerepel a médiában,akkor az híresebb lesz,megnézik ki ez,mivel jól játszik,szimpi lesz,a nép több mezt vesz meg a nevével,mert ismeri,több a reklámfelkérés,így több a bevétele Ibrának!Lásd kiszel Tünde Mo-n!Az a lényeg hogy forogjon a neve,annál több lét kaszál!Ezt az üzletpolitikát múveli CR is,mindíg van vmi bortánya,csakhogy írjanak róla,ismerjék,így dől a lé!Neki is meg a madridnak is,ugye egy hónap alatt kiárulták az árát,hát ennek is nagyban köszönhetően!Megy a népkábítás,a biznisz!Namost ezeket nézve könnyű belátni,hogy jóval nagyobb mez+egyéb bevétel volt Ibrából,mint Eto'o-ból lett volna!Rengeteg pénzről van itt szó,de számoljunk most csak egy minimális 15 millióval,akkor tuti nem becsüljük túl!
24millió
És most jön az eladása 2 verzióban:
mindét verzióra érvényes,hogy kiárultuk Ibrából a maximumot!

Mellék vágány,de így egy új játékos kell az igazi bizniszhez!öhhh asszem van is,ha nem olyan jó üzleti szempontból,mint Ibra,de ő meg valszeg jobb lesz a foci szempontjából,ami szintén pénzt generál!No pláne a vb után kicsit kedvelik a spanyolok!Ugye Villa!Nem csak ezért jött,de ezért is jó!

1.Most eladjuk 24 millióért,tehát nullán vagyunk!Ezáltal semmi kockázat!És nem dobunk ki az abalakon 12 milliót a fizetésére.Merthogy tuti nem játszott volna,Pep nem az a típus aki megbocsájt!Lelátón lett volna,ami nem jó neki se meg nekünk se!Kis rádás,és na most jön a csízió :wink: ,azáltal hogy eladtuk megspóroltuk ezt a 12 misit,ami nyereség!Nem jelentkezik a számlánkon,mint bevétel,node nincs veszteség oldalon se 12 misi!Ez ilyen járulékos nyereség,nem létezik számszakilag,de azért tudjuk hogy ott van!

2.Másik,ha maradt volna,és idén is [auto_cenzúra] lett volna,ami benne volta zért,akkor ennyiért sem lehetne eladni,12millió mínusz a fizetése,és még a csapatmorálnak sem használt volna egy padozó Ibra,aki tuti nem hagyta volna ezt szó nélkül,lehet ennyit tudni róla azért!Namost ha elnyomtuk volna év végén,ha egyáltalán kellett volna vkinek na jó pl a citnek,mert ők mindenkit megvesznek akkor max 20 lett volna,node 12 minusz,tehát=24-20+12=16 veszteség!Akárhogy is számolunk,olyan 16 misi különbség jön ki reálisan a két verzió között!

No persze ott van a lehetőség hogy szányra kapott volna,node ezt nem lehet megkockáztatni egy komoly klubvezetésnek,a továbbiakban hogy miért nem! :wink:

Üzleti szempontból tehát nem buktunk Ibrán!Azt meg senki sem gondolhatta komolyan,hogy a mai világban egy nagy klub vezetésnél,edzőjénél, a „més que un club” még él!Max mint szolgen,mint "divatos" kijelentés!Sajnos ez a világ!Ilyen az üzlet!A foci is erről szól!Csak is mi szurkolók vagyunk az egyetlenek,akik őrzik még az ősi hagyományokat!Őrizni is kell őket,és örülük hogy sokan fellázadtak,mert ez pozitívum!Csak azért nem szabad elragadtatnunk magunkat,mert mit ér a hagyomásny úgy,ha mi sem vagyunk jobbak,mint a kapitalista vezetők,és megy a sárdobálás!Ugye a bort iszik vizet prédikál eset!Én ezért voltam sokakkal itt kritikus,mert átestek a ló túlsó oldalára!Amúgy meg én racionális ember vagyok,ezért megértem a vezetést,az edzőt,és a döntéseit is!Nekik kell az anyagi stabilitást fönntartaniuk,a sikereket biztosítaniuk!Ez a döntés racionális volt,nem akartak fölösleges kockázatot válalni,megértem!Nekik a klubot,és ezáltal a valszeg sok száz millió szurkoló érdekeit kell képviselniük,nem egy játékosét!Szemétség szemétség,de ilyen a világ!Így működik!És működik,mert láthatjuk,milyen a játéka a Barcának,és azért anyagilag sincs olyan nagy baj,mint a legtöbb klubbnál!Plane,hogy még túl is van ez az egész hiányunk lihegve,mivel valszeg Rosell mezszponzort akar,ezt ugye a kampányában is elmondta,és ahhoz érvek kellene,hogy miért!Attól meg ne féljünk,hogy olyan leszünk mint a madrid,mert a különbség ott van,hogy bennünk felmerülnek az erkölcsi érvek,a tradíciók,a real szurkoló körében erről már szó nincs,azt se tudják mi az!Mondjuk az ő tradíciójuk ne milyen nemes,inkább tele van még a régi központi uralomból visszamaradt felsőbbrendűség érzéssel,hogy ők különben mint bárki.Ez látszik a klub vezetésen és a játékosokon is,és ez ragad át sajnos a mezei szurkolókon is!Nem ők a hibásak,ezt sugallja a klub!Náluk csak az eredmény számít,a méltóság sosem,jó eset erre Raul,aki mit letett már náluk az asztalra,és erre mindenki kb a halálba kívánt,mert nem lőtt sok gólt,na erről ennyit!Ezzel szemben itt mindenk siratja,Ibrát,Eto'o-t,és köszöni nekik a sok szép percet,köztük természetesen én is,még akkor is ha úgy gondolom érthető,és indokolt döntés mind kettő elküldése,attól még fáj,hisz szerettem őket,de nem fogok mocskolódni,szidni mindenkit,mert megértem!No ettől leszünk kölönbek,mint más klub,a szurkolóinktól!Sajnos néha néhány embert föl kell áldozni azért,hogy a többi millió mosolyogva élhessen!A klub érdekei a kialakult szituációban ezt kívánták meg!Ez Touréra is érvényes persze!Ennyi!Sajnos ez a világ rendje!

Az meg hogy miért és hogy alakultak ki ezek a helyzetek inkább nem vitassuk,mert nem lehet tudni semmit,csak amit a ferdítő média közvetít,hogy több lap foggyon el,no meg amit a mélyen hallgató Pep,meg a vezetőség kommunkál kifelé,ami kb semmi!Ez helyes is,egy profi klub ne teregesse ki a szennyesét,mert akkor rosszul jár üzletileg!Senki sem mondja el egy házeladásnál,hogy: "és nézzék meg,milyen szuhosak a tetőgerenák!"Ezt mélyen eltitkolják!Ez megy játékosok eladásánál is!Nem teregetik ki a szennyest,mert akkor 'mit is' ? sem kapunk értük,mert tudják, hogy semmi kép sem kellenek ide már!Rosszabb lesz az alkupozíciónk!Ennyi!Nincs itt szó sunyiságról,meg összesküvésekről!Pep azt mondja a sajtónak,amivel a legkevesebbet árt a játékos eladásnál!Ezért nem mondd semmit nyilvánosan,csak amit már nagyon muszáj!Profi,így kell!Az ügynökök meg a játékosok azért szivárogtanak ki infókat,mert így olcsóbban elmehet a játékos,és megtudja fizetni pl. a kisebb árat már a kívánt klub,és hamarabb nyélbeüthető az üzlet!Ennyi!Üzlet!Azért mondom,hogy ezekbe ne folyjunk bele,mert nekünk nem ez a dolgunk,hanem hogy élvezzük mindezek gyümölcsét,no meg a szurkolás!
Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.08.29. 01:51:02

tudomka958 írta:
Guardiola írta:
Enrique írta:...
bojan soha nem lesz igazi nagy focista (pedig imádtam amikor felkerült...)
Ezzel vitatkoznék, és szerintem nem vagyok egyedül. Bojan még nagyon nagy játékos lehet/lesz (remélem).
Kép
Lezárt