Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.03.22. 17:40:27

Barcaman14 írta:Jó meccs volt a tegnapi, amely a mi szempontunkból felemás volt. :) Az látszik hogy a csapat ( és Messi) továbbra is tartja a Stutgart illetve a Valencia elleni jó formát. Ilyen tekintetben csak így tovább! Viszont az nem igazán tetszik, hogy egy egy meccsen 5-10 percekre gyakorlatilag "eltűnünk" és ilyenkor az ellenfél a semmiből varázsol helyzeteket, amiket rosszabb esetben be is rúgnak. ( lásd tegnap Colunga) Ezen kell javítnai. :D

Visca el Barca :!:
Én nem esnék kétségbe:

Egész elfogadható volt a játék, egy B csapattal, Ibra katasztrofális formájával. Amint beállt Iniesta nagyon megerősödött a Barca, megélénkült a játék. Tehát a kezdőcsapatunk bőven van olyan formában, Ibrával, vagy (jelenleg inkább) nélküle, hogy bárkin könnyedén túljusson.

A védelem is csak akkor lett rosszabb, amikor becserélte Pep Puyolt, meg Márquezt, akik nem nagyon tudták felvenni a meccs ritmusát.

Egy viszonylag gyenge meccs volt szerintem, lesz ennél jobb is. Csak annyit remélek, hogy Pep pihentetett inkább szerdára, mert például Henry játékát élvezném még a továbbiakban, ellenben Ibra jelenlegi formája alapján nálam nem kezdő.

Mindenesetre most nyugodtan várom a következő meccseket, mert a csapat játszik és magabiztosak. :)
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.03.22. 17:01:55

Jó meccs volt a tegnapi, amely a mi szempontunkból felemás volt. :) Az látszik hogy a csapat ( és Messi) továbbra is tartja a Stutgart illetve a Valencia elleni jó formát. Ilyen tekintetben csak így tovább! Viszont az nem igazán tetszik, hogy egy egy meccsen 5-10 percekre gyakorlatilag "eltűnünk" és ilyenkor az ellenfél a semmiből varázsol helyzeteket, amiket rosszabb esetben be is rúgnak. ( lásd tegnap Colunga) Ezen kell javítnai. :D

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.22. 16:00:39

LM10 írta:Szerdára:...
Valamiért úgy érzem, hogy most Csiga fog kapni lehetőséget.
Szerintem hazai pályán jegelve lesz Csiga egy jó időre az esetleges kifütyülések miatt. Bár tegnap idegenben lett volna lehetőség a beállásra, de mégsem így gondolta Pep.
Erről jut eszembe:
Volt egy visszajátszás tegnap, amikor Pep Csigával beszélt elég hevesen*, és utána Touré-Henry-Bojan összenevettek valamin - gondolom ezen. Csak nem tudom, mi lehetett, a sajtóban nem találtam erre utalást.

* bár Pep mikor nem szokott hevesen beszélni?!

szerk.: na közben kiderült, Guardiola topikban ott a videó is. Pep elfelejtette, hogy 3-at cserélt már, és Csigát akarta 4-ikként beállítani :)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.03.22. 15:58:11

LM10 írta:...
Jó is lenne egy ilyen kezdő, de ez lesz: :?

--------------------Valdés--------------------

--Alvés-------védő1---védő2-----Maxwell-

---------------Touré----Busquets------------

------Pedro-------Messi---------Iniesta------

---------------------Ibra----------------------
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
LM10
Director del Fútbol

2010.03.22. 15:52:46

Szerdára:

-------------------V.V.-----------------------

Alves---------Puyol-----Csiga--------Maxwell--

----------------------Busquets-----------------

-----------------Touré--------Iniesta---------------

Messi--------------------Ibra-----------Henry/Bojan

Valamiért úgy érzem, hogy most Csiga fog kapni lehetőséget. Még az is lehet, hogy Alves is pihen és így középre beférhet még Milito vagy Márquez.
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.03.22. 14:59:39

Na emberek ez meccs volt :shock:
A kis Leooo :P

Nos először is. A hátsó alakzattal nem volt komolyabb probléma, de a 3-0ás vezetés túlságosan is megnyugtatta őket, és így 4 perc alatt 2 gólt is kaptunk. Ekkor látszódott a KÖZÖSSÉG. Mint ahogy a riporter mondta: "A BARCELONA nagybetűs csapat"
Hát igen. Gyönyörű volt azt látni, hogy mindenki próbál egy rossz formában lévő játékossal gólt rúgatni, hogy hátha belelendül. És amikor nem jön össze akkor egy tizenegyest odaadnak neki, pedig 90%ban Messi szokta lőni. Nagyon jó érzés volt ezt látni. 8) :)

A középpálya elég érdekes volt 3 védekező középpályással, de hibák nem voltak, legalábbis én nem vettem észre. :wink: Keita,Touré olyan sokat nem csinált, bár Keita ugyebár sérült volt, Tourénak pedig azért 1-2 jó megmozdulása volt. Az elején Busi sem találta a ritmust, de a félidő után kezdett menteni,szerelni, jól passzolni. Elől Pedro nagyon sokat mozgott különösen a vonal mellé. Rengeteg labdát kapott, és úgy vettem észre, végre megmeri csinálni az 1-1 elleni játékot. Sokszor be is jött és a cseleket 1-1 jó beadás követte, amiből meg is született az első Messi gól :wink:
Aztán a második Leo gól. Uram teremtőm de gyönyörű volt. Mint sokan mondták "nem emberi" :lol:

A végén álmodoztunk vagy nem tudom, de hamar kaptunk két gólt, kiugratásból :roll:
Szerencsére a kis Messi a végén megint villant kb. 4 csellel elküldte a védőket és lerántották, jogos tizenegyes, Ibra bika. Hátha önbizalmat ad neki :wink:
Örülök, hogy Milito még mindig tartja a jó formáját, Messivel együtt :wink:

Még Que Un Club
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.03.22. 13:48:55

Chino írta:Talán Pep is belátja, hogy az a kp így nem működik. Semmi kreativitás nem volt. Ha megnézzük az összes gól Messi zsenialitásából vagy labdaszerzésből született. Nem voltak jó, finom passzok amivel a védelem mőge lehetett volna kerülni, vagy a középpályáról szép labdakihozatalok. Ini és Xavi nagyon hiányzik onnan. Semmi kreativitás nem volt ott. A védelem a cserékig nagyon jól működött, bár én inkább Init kezdettem volna Keita helyett, még nem is 100%-os + kellett volna egy technikás playa is oda. Henry padozása is furcsa volt, páne hogy a védelemből cserélt kettőt.
Ennek ellenére nem vagyok szomorú. Az utolsó 20-30 perc nem volt rossz de addig szenvedtünk. Nem igazán fekszik az ha a csatároknak mélyen hátra kell jönniük labdáért, tegnap pedig ez volt a jellemző.

Mind1, egy Messivel jobbak jobbak voltunk, de ha elherdáltuk volna azt az előnyt főbe lőttem volna magam. Szvsz ennyire nem kellett volna megbontabi a védelmet, látszott, hogy nem vették fel a rimust, főleg Marquez -a 2. gólban is nagyon benne volt-, remélem Pep is leszűri a tanulságokat és legközelebb nem így fog se cserélni, se kezdőt összerakni.

Az pedig nagyon szimpi volt, hogy Messi kiharcolta a 11-est és Ibrával rúgatták, pedig úgy nagy lépést tehetett volna gólkirályi címért, sőt az aranycipőért is + előtte is nagyon akartak vele rúgatni gólt.
Emiatt is Barca a Barca!
Gondolom Pep sem így tervezte a cseréket, de a középső védőinket sérülés miatt kellett lehozza. Másrészt viszont elég zsúfolt hetünk lesz, valamilyen szinten muszáj fenntartani a rotációt, mert nem fogják bírni a srácok ezt az iramot. Ini-nek is ugyanúgy jár némi pihenő, mint a többieknek, plusz Keita formába kerüléséhez pl. egy ilyen kevésbé hajtós meccs tökéletesen megfelel. Inkább most pihenjenek a kulcsjátékosok, mint hogy sérülés miatt kihagyják pl. az El Classico-t vagy egy esetleges BL-döntőt.
gygerike
Entrenador del Barça

2010.03.22. 13:08:49

Nem volt vmi jó a meccs. 2. félidőben valahogy a 60. perc körül mutattak 1 statot kapuralővések 0:4 . 0:4? 60 perc allat 1 Barcátol 4 kapuralővés ? Nem ezért szeretik a világon mindehol a Barcát. Messi 1 isten ezt HF is elmondta :D 2 emberről gondolom hogy nem evilági :D U. Bolt és L. Messi. :D LEgalább a kötelező megvan ez a lényeg
Visca El Barca
Kép
culinho
Capitá del Barça

2010.03.22. 13:08:17

Mind a két belső védőnk megsérült, ezért voltak a cserék. Messit pedig én csak dicsérni tudom, h átadta a 11-s rugásának jogát a borzalmas napot kifogó svédnek, ezzel is jelezte, hogy a csapatot előrébb tartja a saját dicsőségénél. Amúgy meg nyílván érez magában még néhány gólt, hogy versenyben lehessen az Aranycipőért.
Chino
Llegenda del Barça

2010.03.22. 11:58:30

Talán Pep is belátja, hogy az a kp így nem működik. Semmi kreativitás nem volt. Ha megnézzük az összes gól Messi zsenialitásából vagy labdaszerzésből született. Nem voltak jó, finom passzok amivel a védelem mőge lehetett volna kerülni, vagy a középpályáról szép labdakihozatalok. Ini és Xavi nagyon hiányzik onnan. Semmi kreativitás nem volt ott. A védelem a cserékig nagyon jól működött, bár én inkább Init kezdettem volna Keita helyett, még nem is 100%-os + kellett volna egy technikás playa is oda. Henry padozása is furcsa volt, páne hogy a védelemből cserélt kettőt.
Ennek ellenére nem vagyok szomorú. Az utolsó 20-30 perc nem volt rossz de addig szenvedtünk. Nem igazán fekszik az ha a csatároknak mélyen hátra kell jönniük labdáért, tegnap pedig ez volt a jellemző.

Mind1, egy Messivel jobbak jobbak voltunk, de ha elherdáltuk volna azt az előnyt főbe lőttem volna magam. Szvsz ennyire nem kellett volna megbontabi a védelmet, látszott, hogy nem vették fel a rimust, főleg Marquez -a 2. gólban is nagyon benne volt-, remélem Pep is leszűri a tanulságokat és legközelebb nem így fog se cserélni, se kezdőt összerakni.

Az pedig nagyon szimpi volt, hogy Messi kiharcolta a 11-est és Ibrával rúgatták, pedig úgy nagy lépést tehetett volna gólkirályi címért, sőt az aranycipőért is + előtte is nagyon akartak vele rúgatni gólt.
Emiatt is Barca a Barca!
Forca Barca!!!!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.22. 11:55:34

bence-barca írta:most azért jön egy húzósabb menet:
Mallorca-V
Arsenal-V
Bilbao-H <- "könnyebb"
Arsenal-H
Madrid-V
Depor-H <- "könnyebb"
Espanyol-V
Az Espanyol elleni meccs lesz a legnehezebb, ebben biztos vagyok :D Ellenünk 200%-on pörögnek, amúgy meg nem tudnak egyeneset rúgni a labdába.
gergo9
Director del Fútbol

2010.03.22. 11:53:06

bence-barca írta:most azért jön egy húzósabb menet:

Mallorca-V
Arsenal-V
Bilbao-H <- "könnyebb"
Arsenal-H
Madrid-V
Depor-H <- "könnyebb"
Espanyol-V

De persze bízok a srácokban! 8) :D
Tavalyi keményebb volt:
Sevilla H
Valencia V
Chelsea H
Madrid V
Chelsea V
Villareal H

A véleményem ugyanaz mint tavaly ilyenkor ha ezt túléljük úgy hogy vezetünk a ligában ill állunk a béelben akkor 80% adok a kettős címvédésre
duncan
Jugador del Barça

2010.03.22. 11:50:05

A tegnapi meccsel kapcsolatban annyi biztos,hogy Messi megint megmutatta,hogy nem hiába van ott az aranylabda,ahol-nála. Ő jelenleg a világ legjobbja,megmondta a kommentátor is: lődözheti Rooney a gólokat,de Messi az Messi.:D Az csak az én magánvéleményem,hogy a csapat kezd túlzottan Messi-függővé válni - de ezt pár HSZ-szel korábban leírtam,a tegnapi meccs csak alátámasztotta a meccs előtti véleményem.

Remélem a Bolha kibírja ezt a szezont is sérülés nélkül,mert nélküle szinte 0 az előrejátékunk. Ibra tegnap is bebizonyította,hogy nagyon nem idevaló. Az olasz bajnokság feküdt neki,az Inter és a Juve játékstílusával együtt. Az viszont egyre tisztább,hogy spanyolban nem tud érvényesülni,pláne nem a Barcában. Lehet hogy még kicsit korai,de én a nyáron legszívesebben eladnám a citynek... egy vagyont keresnénk rajta és Bojan is képes hasonló(an gyenge) játékra. Helyette pedig hoznék egy olyan csatárt,aki képes a gyors,dinamikus csapatjátékra (Villa-Tevez,azok közül,akiket esetleg meg lehet szerezni).

A másik csodaigazolás Csiga is nagyon úgy tűnik,hogy lejárt lemez lett már Pepnél is. Minden középső védőnk pályára lépett kivéve őt...nem véletlen :lol: Márquez képes gyorsabb játékra,mint az ukrán, arról nem is beszélve,hogy a közel két évet kihagyó veterán Milito előbbre tart,mint a fiatal "tehetség". Felőlem ő is távozhat a nyáron egészen nyugodtan (bár úgysem fog,mint ahogyan Ibra sem...) Ennyit Pep igazolásairól, ebben ő sajnos nem jó,de másban annál inkább.

Az összképet nézve a csapat jól játszik az utóbbi meccseken,elégedettek lehetünk. Egyedül azt sajnálom,hogy a reál szétzúzzak a színvonaltalan spanyol kis és középcsapatokat,esély sincs szinte a pontvesztésükre,így nekünk is kötelező győzni,nem engedhet ki a csapat,amire rámehet a BL,bár szerencsére a jövendő ellenfeleink : az Arsenal és az Inter (gondolom nem esnek ki az oroszok ellen :wink: ) is hasonló helyzetben van - egyelőre. Szóval még így is simán meglehet a döntő.

Jó lenne két kupát ünnepelni 2010 tavaszának a végén :twisted:
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.03.22. 11:45:34

most azért jön egy húzósabb menet:

Mallorca-V
Arsenal-V
Bilbao-H <- "könnyebb"
Arsenal-H
Madrid-V
Depor-H <- "könnyebb"
Espanyol-V

De persze bízok a srácokban! 8) :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.03.22. 11:17:56

Pavel írta:A mai középpályánk nem volt a legjobb, talán Busi volt a legjobb, de Keita és Toure ma nagyon gyenge volt.
Touré kicsit támadóbb feladatokat kapott Peptől, látszik hogy nem ez az igazi énje. Sok messziről leadott kapuralövése volt, de mind-mind messze célt tévesztett. Nem az ő műfaja ez, talán Guardiola is belátja, hogy nem tudja Iniestát vagy Xavit pótolni, neki a labdaszerzések fekszenek.
Kép
Kép
Kép
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.03.22. 07:45:02

Ha nem lenne egy Messink... Hol is tartanánk? Még a Valencia is előttünk lenne...

Az meg mindegy, hogy mit mutat a tabella. Ha most lenne vége az idénynek, mi húznánk be a bajnoki címet - Realt 1-0-ra vertük, és akkor már az egymás elleni meccseredmények számítanak :wink:
Més que un club.
csülök
Barça B

2010.03.22. 07:40:15

Messi egy isten!
Izgalmas, birkózos meccset hozott ez a középpálya, de azért Inivel jobb volt. Pep mintha elcserélte volna a meccset. Hogy lehetett lehozni mind a két belső védőt? A 2. góljuk tényleg szabálytalan volt, azt a szabadrúgást újra kellett volna rúgatni.
Ibra viszont nekem nemcsak azért nem tetszett mert kihagyta a ziccereit, hanem mert az egész meccsen alig volt játékhelyzet, amit jól meg tudott volna oldani. Csak az első gól előtt tett ki egy jó labdát Pedrónak, utána minden passza rossz volt (vagy alibiből hátra), sehol egy jó csel, sehol egy pengés megoldás. Ha megkapja a labdát rossz irányba indul vele vagy töketlenkedik. Az a sarkazás Tourénak, az is milyen volt? Váratlanul, térdmagasságban, ezzel nem lehet semmit kezdeni.
Sajnálom a 2 bekapott gólt: 5-0 kellett volna, hogy a tabella élére ugorjunk.
gergo9
Director del Fútbol

2010.03.22. 00:11:01

Ha nincs Messi nem hiszem hogy ennyire fel lennék villanyozva mivel a csapattól a védelmen kívül nem volt egy jó meccs.
A védelembe mindenki hibátlan volt(kezdők közül) , konkrétan helyzetet sem tudott kialakítani a Zaragoza csak miután cseréltünk.
Középpálya remélem az uccsó meccsünk volt hasonló felállásban, 3 eredetileg vkp katasztrófa, kell minimum egy kreatív kp.
Támadóknál Pedro egy közepest hozott.
Ibra: Én is sajnálom lehúzni egy ilyen meccs után, ennél több futást,melót nem várok el tőle semmilyen körülmények között, viszont mentálisan a béka feneke alatt van. Egyszer Messi 2vs 2 ben adta neki a labdát amit normális körülmények között soha nem adott volna le illetve amiért odadták neki a 11-est ezért óriási ríszpekt a csapatnak ,sokat jelenthet ez még
Messi- :) Eszméletlen amit művel. De tényleg. Jó lenne ha most tartalékolná magát az Arsenal és a Madrid ellen, ilyen Messivel meg fogunk nyerni mindent.
bzozo
Jugador d'estrella

2010.03.21. 23:26:49

őőőrült! de megvan... :twisted: ibra: ha 11-es is de bement!! végre
ennyi lehetőség után illő volt!! megvan a 3 pont és pont!!!!! 8)
VISCA EL BARCA
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.03.21. 23:22:57

Őrült egy meccsen, de hoztuk a kötelező 3 pontot. Több jó teljesítmény mellett pedig a világ legjobbja is villogott megint, így csak a különbség volt kérdéses. Messi mellett Milito és Busquets játékát emelném ma ki.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Pavel
Entrenador del Barça

2010.03.21. 23:19:27

Most már elhiszem, hogy Messi nem a földön született. :D
Azonban. A mai középpályánk nem volt a legjobb, talán Busi volt a legjobb, de Keita és Toure ma nagyon gyenge volt. Dani is sok hibával játszott. Nagyon nem tetszett amikor átvettük a Zaragoza kapkodós játékát az első félidő közepén. A két bekapott gólért kár, de a két belső védőnk nem a leggyorsabb volt. (főleg Marquez) A második góljuk szabálytalan volt, mozgott a labda, de megérdemeltük, mert az utolsó percben is oda kell állni a labda elé. Zlatan talán átlibbent a holtponton, de szerintem kellenne neki egy saját gól (nem tizi v. szabad), hanem egy akciógól.
mess2009
Director del Fútbol

2010.03.21. 22:04:04

sztem Messi nem igazán van jó helyen, tul messze a kaputól, Ibra két kihagyott ziccer és más semmi, Pedró eltünt Yaya és Busi sok hibával játszik ennyi elég is a mostani eredményhez, erre még rá kéne pakolni!
levproff
Director del Fútbol

2010.03.21. 20:50:02

Nekem tetszik ez a közzéppálya.
Mármint idegenbe jó.
Nem lesz gála, de Guardiola el nem akar gólt kapni.
Szerintem most arra megy rá, hogy egy kicsit biztosabbak legyünk hátul.
Ha nem is sok góllal, de nyerünk!

Viva Barca! :twisted: 8)
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.03.21. 20:44:30

háááát-al nem kezdünk mondatot,de ilyen középpályával se sűrűn meccset,szóval belefér...szóval hááát, nem tetszik a középpálya nekem sem, pihentetés egy jó magyarázat,jogos is,csakhogy nem látok túl sok fineszt ebben a kpban,márpedig a MI játékunknak az egyik nagyon fontos alapja lenne ugyebár.

Persze egy csúcsformában lévő Messinek nem kell középpályáról sok ravaszság,és pasz, h kicselezzen 4-5 embert,majd bebombázza,csakhogy azért ez nem minden meccsen lesz evidencia.

Yaya mesterben azért benne van a trükk,és váratlan megoldások is, és ki tudja? talán most Keita,és Sergio is megfelelő lesz, bízok benne.

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LM10
Director del Fútbol

2010.03.21. 20:41:34

Helyes. Pep érzi, hogy itt az idő a pihentetésre. Csak így lesz esélyünk a 2 kupára. Mára 0-2 körüli eredményt jósolok, Ibra góllal remélve.
Lezárt