mondjuk azt nem mondanám, h már anno utáltam őket, de már sokkal előbb rettentően unszimpatikusok voltak nekem, minthogy a barcát komolyabban megszerettem volna. elég volt meglátnom breitnert és szegény stielikét még a hetvenes években, h nálam nagyon messzire essenek a "pikszisből". de sokat nyomott a latban a lilafehér szinösszeállításuk is, amit fiatalabb koromban zsigerből rühelltem... (mondjuk most sincs lila szín a környezetemben, bár ez nem tudatosan alakult így

) igazából a 80as években gyűlöltem meg őket, amikor sanchis, santillana, szerencsétlen juanito és a megdöbbentően visszataszító hugo sanchez szerepelt a csapatukban. michel, butragueno, chendo, buyo és a többiek csak feltették az i-re a pontot.
persze mostanra ez a gyűlölet jobbára eltűnt, bár a klubjukat és főleg annak vezetőinek megnyilvánulásait most sem csípem.
és azért anno perezék, és mostanság calderonék és néhány magát a szurkolójuknak nevező vadparaszt megnyílvánulásától előjönnek a régi érzések...
mindezektől függetlenül ők az egyetlen csapat a világon, akiknek soha az életben nem tudnék és nem is fogok szurkolni.