Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.11. 15:11:08

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.10. 09:30:31

http://skysports.planetfootball.com/lis ... nnel=Spain
Ezt kiadtam

Ha tudtok csináljatok cikkeket, mert nem sok időm van, esetleg este tudok még alkotni. Rhynn meg most úgy döntött egyálatlán nem ír amíg tanul.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.09. 13:04:27

Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Egy újabb fontos győzelem, és az azt követő kisebbfajta ünneplés után a játékosok még mindig csak óvatosan nyilatkoztak, mondván ezzel a diadallal még nincs vége a szezonnak, egy lépés még hátravan, a végső győzelmet nem most kell ünnepelni.

A csapatot elkísérő szurkolók között viszont már eufórikus hangulat uralkodott, hatalmas ünneplést csaptak már a mérkőzés után is. A Barca játékosai is természetesen boldogok voltak a 3 pont miatt, de ők még nem ünnepelnek, mert a Levante elleni meccs még hátra van, és csak arra szeretnének koncentrálni, és arra, hogy ismét elhozzák Valenciából a három pontot.

Néhány mérkőzés utáni nyilatkozat:

Carles Puyol: „Elégedettek vagyunk a győzelmünkkel, de menni akarunk tovább, és győzni egy hét múlva is. Egy hihetetlen fontos mérkőzést nyertünk meg tegnap, szerencsére minden jól alakult.”

Deco: „Az egész csapat remekül játszott, és megmutattuk, hogy nincs párunk a bajnokságban, mi vagyunk a legjobbak. Azonban nincs még vége, kell még egy győzelem, de bebizonyítottuk, hogy tudjuk kezelni a nyomást. A Valencia egy nagyszerű csapat. Tudtuk, hogy nem lesz egy sétagalopp ellenük játszani, de 90 percen keresztül a maximumot nyújtottuk, így esélyt sem hagytunk nekik; megérdemelten győztünk.”

Ronaldinho: „Ha gólomról kérdeznek - tudatos volt. Külsővel, nagy erővel lőttem meg, és pontosan a kapu bal sarkába vágódott - ahova akartam. Nagyon boldog vagyok, mert most látszik igazán annak a rengeteg munkának az eredménye, amit az edzéseken elvégzek. A meccs nehéznek indult, ráadásul a hangulat is meglehetősen feszült volt. Amikor viszont kiállították Marchenát, tudtuk, hogy meglesz a győzelem.”

Oleguer: „Rendkívül elégedett vagyok a teljesítményemmel, és persze a csapatéval is, hiszen elhoztuk a nagyon fontos 3 pontot. A csapat ismét megmutatta, hogyan kell játszani ilyen helyzetben, hogyan kell kezelni a nyomást.”

Samuel Eto’o: „Egész szezonban vártuk már ezt a pillanatot, a bajnoki cím csak egy lépésre van előttünk. Jól esett egy kicsit ünnepelni a meccs után, azonban még nem lankadhat a figyelmünk – be kell gyűjtenünk még három pontot. Eddig is, és most is nyugodt a csapat, de a szezon végéig ennek így is kell maradnia. Ezzel szemben én a héten egy kicsit ideges voltam, de most már teljesen nyugodt vagyok. Próbáltam kizárni a külvilágot, és csak a mérkőzésre koncentrálni, amit így utólag sikerült is megvalósítanom.”
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.09. 12:07:58

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.08. 23:47:58

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.07. 23:42:25

rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2005.05.07. 08:11:51

Iván!

Ne haragudj, meghúztak finance-ból, majd cask csütörtöktől leszek, mert akkor írjuk újra!
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.06. 16:57:44

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.06. 08:59:21

Írom a Sportról a kínai cikket, meg a kézit.
Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.06. 00:01:28

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.05. 16:39:21

Saviola, Riquelme: Van esély a visszatérésre

A Barcelona menedzsere, Frank Rijkaard szerint a kölcsönben lévő argentin duónak lehet még esélye a visszatérésre Katalóniába. Saviola jelenleg a Monacoban, Riquelme pedig a Villarrealban játszik, azonban nem képességeik miatt kellett távozniuk.

A Barca tavaly nyáron rengeteget igazolt, többek között a svéd gólgyárost, Henrik Larssont, valamint a tavalyi két BL döntős csapat vezéregyéniségeit, Decot és Giuly-t is, így csak kevés lehetőséget kaphatott volna a páros, ezért inkább elszerződtek kölcsönbe. Azonban ebben az évben mindketten remekül teljesítenek saját csapatuknál, és ezáltal talán újraéledhetnek a reményeik, hogy még játsszanak Barca-mezben.

„Mind a ketten nagyon tehetséges játékosok, ezért gondolom úgy, hogy meg kell becsülnünk az ilyen értékeinket, és meg kell néznünk, milyen lehetőségeik vannak, és hogy tudnának a csapat hasznára lenni.” - magyarázta a mester. „Riquelmét és Saviolát is nagyszerű játékosnak tartom, a saját posztjukon a világ legjobbjai között vannak, ezért sem szeretnénk ilyen könnyen lemondani róluk.”- tette hozzá Rijkaard.

Ezalatt, a menedzser még mindig nem döntötte el, hogy Gerard eleget tett-e ahhoz, hogy új szerződést ajánljanak neki. A Barca edzője igencsak szereti az ex-valenciai játékát, de meg akar fontolni minden eshetőséget, mielőtt dönt a jövőjéről. „Gerardot remek játékosnak tartom, -kezdte Rijkaard- de másrészről reálisan kell azt is néznünk, hogy rengeteg időt vett igénybe felépülése a sérüléseiből. Szeretem Gerardot, de a csapat érdekei mindennél fontosabbak, és ez néha áldozatokkal jár.”
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.05. 16:09:45

Találtam 1 érdekes hírt Riq-kel és Savival kapcsolatban. :wink:
http://footballmsn.skysports.com/list.a ... nnel=Spain
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.04. 22:04:00

Gio: Bajnok akarok lenni

Giovanni van Bronckhorst tegnap elmondta az őt faggató riportereknek, hogy nem szeretne jóslásokba bocsátkozni a bajnoki címet illetően, egyszerűen kijelentette: „Bajnok akarok lenni”.

Gio vágya már vasárnap megtörténhet, hiszen ha a Real Madrid elbukik a Racing Santander ellen szombaton, a Barca győzelme a Valencia felett már a bajnoki címet jelentené. Gio biztosított mindenkit, hogy a Barca vasárnap is úgy fog pályára lépni, mintha egy döntőt játszana, és ahogy ő is mondja: „Elég megnyernünk a következő 2 meccsünket, és miénk a Liga.”

A holland hátvéd, azért még óvatos volt: „Habár nagyon közel vagyunk, még nem értünk célba. Az öltözőnkben remek hangulat uralkodik, az egész csapatnak jól megy a játék, ezért is érzem úgy, hogy képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot.”

Roberto Carlos nyilatkozatát hallva Gio nem értett egyet a brazil azon állításával, hogy a Real Sociedad nagy valószínűség szerint ’le fog feküdni’ a Barcának az utolsó fordulóban, hozzásegítve őket a bajnoki címhez. „Nem hinném, hogy hagynának minket nyerni, ők is profi labdarúgók. Nagyon sokat beszélnek rólunk Madridban, például, hogy a bírók bizalmát élvezzük, minket segítenek, satöbbi, de szerintem jobb, hogy nekik kell beszélni rólunk, mint, hogy nekünk kelljen róluk.”
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.04. 21:41:15

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.04. 21:33:03

Edmílson játszhat!

Frank Rijkaard ma egy edzőmeccs alkalmával tesztelte Edmílsont, miután megkapta az orvosoktól az engedélyt a teljes értékű edzésre.

Szerencsére jól alakult minden, hiszen a brazil játékra alkalmas állapotban van, így csak a Mesteren múlik, hogy beveti-e vasárnap a Valencia ellen. A bekk ma egy edzőmeccsen vett részt a Barca B és C csapata közt, és így kiderült, hogy az állóképességével nincsenek gondok. Rijkaard rajta kívül már bevetheti Albertinit és Sylvinhot is, hiszen ők is felépültek a sérülésükből.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.04. 21:15:06

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.04. 18:14:40

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.03. 21:22:17

Remélem nem baj h megírtam Rhynn... :oops: :wink:

Ja és, ma azt írtad a Messi-s cikkben h csak a 3. legfiatalabb pályára lépő volt (ezért ezt írtam én is), de ebben a cikkben azt írják h csak ez a Paulino gyerek előzi meg, vagyis második.

Végülis mindegy ám, csak észrevettem. :wink:

Messi gólrekordja

Lionel Messi az Albacete ellen lőtt góljával a Klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett, 17 évesen, 10 hónaposan és 7 naposan.

A Barca Alba’ elleni 2-0-ás győzelme bekerült a históriáskönyvekbe, ugyanis egy fiatal, feltörekvő argentin tehetség megdöntötte a csapat egy nem is oly’ régi rekordját.

Messinek eddig remekül alakult a szezonja. Október 17-én bemutatkozott a nagycsapatban az Espanyol ellen az Olimpiai Stadionban, - ezt a meccset Deco góljával nyerte a Barca 0-1-re - ami egy leírhatatlan álom volt számára, hiszen a Klub harmadik legfiatalabb hivatalos mérkőzésen pályára lépő játékosa lett, mivel csak Paulino Alcántara és Haruna Babangida előzi meg e tekintetben.

A vasárnapi góljával elért rekordja olyan elődökkel büszkélkedett idáig, mint Xavi Valladolid ellen, 1998. december 20-án szerzett találata 18 évesen és 11 hónaposan, vagy Jofre 18 évesen és 4 hónaposan elért gólja a Salamanca ellen, vagy Toni Velamazán gólja, amit 18 évesen és 9 hónaposan, a Betis elleni 5-1-es győzelemmel zárult idegenbeli meccsen szerzett még a ’95-’96-os szezonban. Utóbbi két játékos már nem tagja a csapatnak, előbbi a Levante, míg Toni az Espanyol játékosa.

Messi esetében 2 szólás is igaznak bizonyult, mégpedig a ’minden kezdet nehéz’, és ’minden jó, ha a vége jó’ is, hiszen a Klubhoz kerülésekor már kisebb problémákkal kellett szembenéznie, azonban most már minden rózsaszín számára. 2001 elején érkezett az argentin Newell’s Old Boys-tól, de csak 2 mérkőzést tudott játszani a korosztályos csapatban sérülése miatt. A következő szezonban pedig februárig kellett várnia, hogy pályára léphessen, mert a papírjaival gondok akadtak, de végül részt tudott venni a szezon hátralévő részében csapata sikereiben. Karrierje azonban csak a 2002-2003-as évadban indult be igazán, mikor is a korosztályos csapat megnyert minden lehetséges címet, és megdöntött minden gólrekordot. A nagy áttörés a következő szezonban következett, amikor felkerült a Barca C-hez és hozzásegítette csapatát megfordítani egy 15 meccses nyeretlenségi sorozatot, valamint remek játékával is kitűnt a többiek közül. Egy évvel később, vagyis a mostani szezonban elején továbblépett a Barca B-hez, ahol állandó tag már, valamint részt vett a felnőtt csapattal a Porto stadionavató ünnepségén. Idén már rendszeresen lehetőséget kapott a nagycsapatban is, 7 bajnokit, egy Király Kupa meccset, és 1 BL mérkőzést játszott. Ezen kívül bemutatkozott az argentin nemzeti csapatban a dél-amerikai U-20-as világbajnokságon, ahol kora ellenére ő volt a torna egyik, ha nem legnagyobb sztárja.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.03. 20:16:29

Z. Iván
Adminisztrátor

2005.05.03. 11:34:18

rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2005.05.03. 07:19:29

Rakom is mindkettőt. Köszönöm :)
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.02. 21:01:44

Rijkaard: "A csapat azt tette, amit kellett"

Frank Rijkaard elismerte, nem volt olyan egyszerű áttörni az Albacete felállította falat, de a csapat megtette, amit kellett - begyűrt egy, majd még egy gólt, így megszerezte a győzelmet. Azonban még mindig óvatosan fogalmazott a bajnoki címmel kapcsolatban: "Még mindig vannak meccsek, amiket meg kell nyernünk."

A Barca mestere a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, milyen nehezen sikerült csak lyukat találni az Alba' védelmén, ezért különösen örül a győzelemnek. A szünetben kicsit felrázta a srácokat, hogy pörgessék fel a játékot, aminek a 2. félidőben meg is lett az eredménye, és a csapat begyűjtötte a nagyon fontos 3 pontot.

A menedzser hozzátette még, hogy fiai: "Azt tették, amit kellett - rászolgáltak a sikerre." A örömünnepet illetően azonban még meglehetősen visszafogottan nyilatkozott Rijkaard. "Csakis a következő ellenfelünkre koncentrálunk. Sokan várják már a nagy pillanatot, de mi ezzel még nem foglalkozhatunk, - hiszen öngyilkosság lenne - el kell felejteni minden külső tényezőt, és csak szorgosan gyűjtögetni a pontokat."

Rijkaard ezen felül elmondta, hogy borzasztó nehéz meccsen vannak túl, hiszen az Albacete csak a játék tördelésére törekedett, sokáig megakadályozva ezzel a Barcát a gólszerzésben. "Ez a mentalitás akár egy példa is lehetne a többi csapat számára, hogy is kellene játszani a Barca ellen, de az is lehet, hogy csak nem volt lehetőségük a változtatásra. Ami a későbbieket illeti, a csapat bebizonyította szervezettségét, és hogy sosem adja fel."

Az edző azzal egészített ki mondanivalóját, hogy: "Minden labdarúgó érzi a terhet, és a feszültséget, amikor a pályán van, de tegnap a fiúk megmutatták, hogyan kell ezt kezelni, valamint, hogy milyen koncentráltak voltak. Kiszenvedett győzelem volt ez - a végét leszámítva -, de teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet."

Leo Messit teljesítményét látva Rijkaard is kifejezte örömét: "Nagyon örülök, hogy ilyen jól játszott, kétség kívül nagy tehetség. A szurkolók is egy remek gól élményével mehettek haza." Messi a 88. percben állt be Eto'o helyére, aki még korábban, a 66. percben eldöntötte a Barca számára a mérkőzést egy remekbeszabott lövéssel. Eto'o-ról és cseréről is elmondta a véleményét a mester: "A kameruni egy gyönyörű találatot szerzett, amivel tulajdonképpen meg is nyertük a meccset. Aztán éreztem, hogy itt az ideje behozni egy fiatalt is, például Messit."

Azt hiszem, mindenki egyetért azzal, hogy jó döntés volt - legközelebb talán több időt is kaphatna egy ekkora tehetség.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.02. 20:08:02

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.02. 19:54:39

Kicsit megszínesítettem a végét. :wink:

Kedden operálják Maxit

Maxi Lópezt kedden fogják megműteni jobb lábujjának törése miatt, és ezért sajnos az argentin 3 hónapig harcképtelen lesz.

A fiatal tehetség műtéte keddre van ütemezve, pontosabban 11 órára a barcelonai kórházba. Az operációt a Barca vezető orvosa, Jordi Ardévol fogja vezetni. Maxi röntgen-eredménye kimutatta, hogy jobb lábának ötödik ujja tört el. A pénteki edzést követően a játékos azonnal jelezte a jobb lábán érzett fájdalmát az orvosoknak, ami után azonnal meg is vizsgálták, és megállapították a törést.

A csapatnak ez már nem az első, vagy második komolyabb sérülése volt, hiszen a szezon elején 4 játékos - Motta, Edmilson, Gabri és Larsson is - térdszalag-szakadást szenvedett. Ezen felül a gárda francia szélsője, Giuly is rengeteget volt sérült az évad közepén, de most Maxi sérülése talán pontot tett ennek a - sérüléseket tekintve - szörnyű szezonnak a végére. Jövőre reméljük, nem adnak ennyi munkát az orvosoknak a játékosok, és így egy sokkal erősebb kerettel akár esély lehet egy BL győzelemre is.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2005.05.02. 19:33:50

Lezárt