huevos írta:én nagyon kedvelem Oleguert mint játékost, és emberként is szimpatizálok vele, ahogyan Katalóniához viszonyul, de ez esetben nem hiszem hogy okosan cselekedett, itt azért gyilkosságokról van szó, és úgy gondolom ez az ember semmilyen erkölcsi támogatást nem érdemel.
mindenkinek joga van a szabadsághoz és a vélemény nyilvánításhoz, de csak olyan mértékben hogy azzal mások szabadságát nem sérti...
'Huevos' teljes mértékben egyet értek veled. Egy diplomával rendelkező ember különbséget kell tudjon tenni egy többszörös gyilkos, és az önrendelkezésért békés eszközökkel küzdő ember között. Mert minden embernek vannak jogai, de vannak kötelezettségei is. mindenki köteles megvédeni az emberi életet, és nincs olyan cél, amely a gyilkolás eszközét legitimálná. Senkinek, ismétlem senkinek sincs joga elvenni egy másik ember életét, mert a Biblia is így szól: "az Úr adta, az Úr elvette". Emberi életünk nem a saját kezünkban van, hanem életünk Isten kezében van.
Oleguer pedig egy szélsőségesen nacionalista, populista ember, aki nem látja a fától az erdőt. Katalónia akkor lesz önálló, amikor a Székelyföld elszakad Romániától. Azaz: semikor. Oleguer inkább a játékkal foglalkozzon, amiben még sokat kéne javulnia, mert jelenleg ő a legveszélyesebb pontja a védelemnek: teljesítménye ingadozó, ezáltal megbízhatatlan. Vannak jó meccsei, aztán jön egy zaragoza elleni kupameccs, amikor a támadó mögött egy méterre állva próbálja elfejelni a labdát. Aztán mikor nem sikerült - mert hogy sikerülhetett volna -, akkor meg van lepődve. Én meg azon vagyok meglepődve, hogy Rijkaard miért nem zavarta még el a barcelónából. Semmi keresnivalója sincs ebben a csapatban. Mert vki ne azért legyen kezdő, mert nagy katalán, és két féltéglával veri a mellét, miközben szajkózza katalán származását, hanem az eredményei, a megbízhatósága, a játékintelligenciája alapján. Ez utóbbiak pedig nem predesztinálják arra, hogy biztos csapattag legyen. Gondolom Puyol sem érzi magát kevésbé katalánnak, mint Oleguer, de ettől még kiváló játékával vált mindannyiunk példaképévé és kedvencévé. És tudja mi a kötelessége a hazájával szemben: a válogatottban is megszakad a Spanyol Királyság sikereiért. Oleguer példát vehetne róla.