2008.03.01. 22:37:32
Srácok! Nem tudom, hányan láttátok a Real meccset, én igen, és leírom pártatlanul az általatok felvetett kétes eseteket:
Első félidő: -Realnál volt jórészt a labda, lassú, impontens játék, megérdemelt vezetést szerzett majd a Recre. Aztán Raúl váratlanul és lesről egyenlített, de a bíró megadta. Pont. Erről fölösleges vitázni, gól, mert befújták, slussz. Az első félidőben alig alig tudott támadni a Real, hátul passzolgattak, de pontatlanok voltak, és a kevés ziccert se egyik se másik oldalon nem tudták értékesíteni, mindkét oldal ideges volt.
Második félidő: -A Real pár perc után elkezdett nyomni, de továbbra is nehezen jutottak kapuig, viszont, már nem hátul passzolgattak, hanem előrefelé. és kevésbé voltak pontatlanok. Hamar jött egy kiállítás a Recrének, ami jogosnak tűnt, a játékos (a nevét sajnos nem tudom) leütötte Heinzét, aki a történtek előtt keményen megrángatta a mezét a játékosnak. Pár percig állt a játék, majd kb. 2 perc múlva a játék elindulta után Sergio Ramos lekönyökölte Sinama Pongollet, és megkapta második sárgáját. Teljesen jogos kiállítás volt, Ramos fel volt háborodva, de semmi oka nem volt erre, ezt ő tudja a legjobban. A történtek után pár preccel azonban állandósult a Madridi fölény, és kezdte lenyomni a Recrét a pályáról a Madrid. Aztán egy csúnya becsúszás követkzett, Robben támaszkodó lábéát a frissen beállt (?)Quiqe Alvarez(?) csúnya kirúgta, és egyből pirosat kapott teljes joggal szintén. Ezt követően beállt Pepe. Ezután Recre helyzetet nem jegyezhettünk egy szögeleten kívül, ami Casillas bravúrjának köszönhetően nem lett gól. Pepével egész más lett a védelem. Aztán jött Robinho, és 2 perccel a beállása után megszerezte a vezetést egy pazar lövéssel. A hosszabbítás előtt pár perccel egy újabb csodálatos gólt szerzett, és a második félidőre kipukaddt Recre elen teljesen megérdemelt volt. A Recre a hosszabbítás második percében szerzett egy nemakrámilyen szabadrúgásgólt, de ez csak szépségtapasz volt, és a második félidő alapján egyálaalán nem megérdemelt.
Lehet vitázni arról, hogy mennyire megérdemelt a Real győzelme, de csakis olyan keretek közt, hogy ilyen fajtán megérdemelte a Real a győzelmet, más kérdés, ha nincsenek a kiállítások. Viszont azt is el kell mondani, hogy azok jogosak voltak. Tehát a Recre csakis magának köszönheti a vereséget még Raúl lesgóljával együtt is, ami szintén elkerülhető lett volna, mert a kapus lassan reagált, és így ha egy kicsit előbb mozdul, nem Raúlt, hanem a labdát kaszálja el.
Aki megnézi a második félidőt, az meg fogja érteni, miről beszélek, de azt hozzá kell tenni: ILYEN MECCSEKKEL A REAL NEM FOG NYERNI SEMMIT. Ezért mondom, hogy a következő forduló lesz a perdöntő, Robinho és Pepe ha addig nem sérül meg újra, és kezdők lehetnek a következő meccsen, akkor meglátjuk, milyen játlkot mutat majd a Real.
5 pont újra a különbség, de nem hiszem, hogy más a helyzet, mintha 2 lenne. A Barca sokkal magabiztosabb, és visszatértek a sérültjei, a Real pedig valamicskét javult a jelenlegi hullámvölgyhöz képest. A Real sokkal nyugodtabb lehet, mint a Barca, de úgy érzem, hogy ha most lenne a Clasicó, akkor azt a Bernabeúban is a Barca nyerné több góllal.
Lesz még jobb hamarosan a Madrid, én bizakodó vagyok, de másik oldalról már most sokkal jobb a Barca, mint az idény első felében, és úgy érzem, ez a kezdet. Láttuk az utóbbi fordulók során, milyen vérszemet kapott a Barca, és milyen gyengén játszik a Real nyomás alatt. Ha ezzel tisztában lesznek Rijkaardék, akkor "csak" nyerniük kell a meccseket, és bajban lesz a Real.
Ezután a forduló után nincs oka senkinek aggódni egyi részről sem, úgy érzem, hogy ez az időszak mindkét gárda életében egy pár hetes rövid átmeneti időszak. Majd meglátjuk. Sok van még hátra...