mindorokke_barca írta:pontosan... komolyan mondom szegyellem h ilyen emberek szurkolnak a kedvenc csapatomnak... azok a szurkolok akik kifizetnek kozel 100 eurot azert h feher kendovel integessenek..... milyen szurkolo az aki ugy indul el egy meccsre h visz magaval biztos ami biztos alapon feher kendot h hatha kell lengetni... ezek a szanalmas divatszurkolok...
Akkor én ezennel büszkén csatlakozom a szánalmas divatszurkolók közé... Ettől függetlenül azért előállok az érveimmel, már ha nem baj.
1. Aki bérletes, mondhatni hogy az élete a Barcelona (de legalábbis igen komoly szelete). Nyilván nem azért megy ki a meccsre, hogy egy ötlettelenül felháborító mentalitással játszó, kiégett nagyképű bagázst lásson. De mivel csak azt lát az elmúlt két szezonban, én jogosnak érzem ezt a megelőlegezett 'bizalmat' a csapat felé. Nyilván senki nem lengette volna a fehér zsebkendőt ha a csapat egész szezonban szívét-lelkét kiteszi, de mivel azt látták hogy kedvenc csapatuk a fentebb leírtaknak megfelelően játszik, szerintem a minimum hogy kifejezik nemtetszésüket. Ettől még nem fordítanak hátat a csapatnak, csak jelzik hogy ez így nem mehet tovább.
2. Az én bizalmam igenis megingott Laporta irányába. Az még rendben, hogy tavaly bizalmat szavazott Rijkaardnak, úgy láttam én is, hogy az összes igazolás telitalálat, szóval ezügyben nem panaszkodhatom. Ami nem tetszik, az az idei évben tanusított magatartás. Gőgből, dacból Rijkaard mellett kitartás, értelmetlenül. A hajó elkezdett süllyedni, még lett volna kiút, ha kirúgja Franket (mindenki jobban járt volna). De ami még aggasztóbb, hogy egészen a BL-kiesésig, és a PD-blamáig nem látta be a hibáit, nem volt hajlandó cselekedni.
IGenis ki kellett volna állnia a nyilvánosság elé, s*ggeket szétrúgdosni, jelezni a játékosok felé, hogy ez nem mehet így tovább. Nem elhallgattatni mindenkit aki a témáról beszél... Edmilson, az az alelnök (a neve sajnos nem jut eszembe) aki az ál-sérülésekről beszélt. Mindenki látta hogy baj van, de ő nem lépett.
A helyzet az, hogy szeritnem kicsúszott a lába alól a talaj. Guardiolával húzott egy merészet, szerintem Pepnek minden képessége megvan arra, hogy kiváló edző legyen, sőt arra is, hogy akár jövő évtől sikert hozzon. Ugyanakkor egy ilyen helyzetben szerintem egy felelős vezetőnek a biztos megoldást kell választania.
A jelenlegi átigazolási időszakban lényegében csak hibás döntéseket hoztunk eddig (Pique-n kívül). Dióhéjban: Keita nagyon drága volt, ráadásul idős. Garay elvesztegetése különösképp bántó, látva a Coloccinikért, meg Caceresekért kért 20M-kat látva. Igazi Barcához méltó irányító neve érdemben fel sem vetődött még. Eto'ot el akarjuk küldeni, úgy hogy a többivel ellentétben a sz*rt is kihajtotta magából, ráadásul messze a legjobb gól/perc mutatóval rendelkezik... Érthetetlen energia-pazarlás a támadók vadászása. Eközben a védelmünk közepe lyukas, a szélső, a szélsőhátvéd és az irányító is. De nekünk mindenáron Adebayorral, Zlatannal, Adrianoval, Trezeguet-vel, Berbatovval kell vagdalkozni. Én úgy látom hogy ez csak píár-fogás (ahogy anno Henry volt), hogy legyen miről csámcsogni az kiscsoportosoknak. Így nincs szó a szégyenteljes szezonunkról.
Ami szintén óriási hiba: elengedjük Zambrottát? Miért is? az a 9 millió amit kínálnak érte nevetséges összeg, pláne, hogy a Juve is visszavenné, és hogy a Milan meg meggebed érte. Ha eladjuk a Ronnie-ügyben az egyetlen adunkat játszuk ki. Onnantól már macska-egér játék lesz (nekünk kell a zseton, az idő a Milan kezére játszik, Ronnie meg megy bagóért). Én Zambrottát kulcsnak látom abban, hogy a Dinho-transzferből a lehető legjobban jöjjünk ki. Kár hogy a vezetőség nem így látja...
Legvégül: Szép dolog a Més que un club-eszme. DE! El kell dönteni, hogy gazdaságilag kibírja-e a klub. A helyzet az, hogy az UNICEF-fel évi 30-40 millió eurót veszítünk. Ezt ostoba hírverő meccsekkel kínai-japán-amcsi túrákkal próbáljuk kompenzálni. Namost, akár lemondunk az éves mezszponzori díjról, akár nem, a felkészülés kárára nem válhat a filozófia (ilyen elven miért kérünk egyáltalán pénzt játékoseladáskor?). Vagy könyveljük el hogy a Més que un club évi 40M-t kivesz a csapat kasszájából, számoljunk ezzel, vagy áldozzuk be a mezt (én mindenesetre sajnálnám), de hogy a szezonra való felkészülést széjjel-b*sszuk amiatt, mert kell a pénz, de kifelé mutatott képet nem rondíthatjuk, ez nekem nem kóser. Sőt alapvetően nem tetszik, hogy a látszatra adunk mindent, közben nem figyelünk a csapatra (lásd R10/Deco-ügyek eltussolása, UNICEF szerződés kontra luxusprosti körút a sejkeknél)...
Namind1 énnekem nem tetszik ahogy Laporta ezt a válságot kezeli, és szentül hiszem hogy a Barca nem csak vele lehetne sikeres, mi több, távozásakor ünnepelve dobbanthatna (ahogy Frank is). Én igenis úgy gondolom hogy megérett az idő a váltásra.
Bocs ha túl hosszú lett, gondolom emiatt az itteniek 95%hoz nem is jut el. Na peace