lionelmessi19 írta:De ismerve, h az előző két évben hogy játszott, és most pedig volt egy gyengébb szezonja, én úgy gondolom hogy jövőre is megérdemli, hogy játszhasson. Ha nem sikerül majd visszatérnie a régi formájához, vagy annak közelébe, akkor fájó szívvel, de én is úgy leszek majd vele, hogy jobb ha távozik.
Akkor emlékezzünk vissza 2003-ra... Akkor jött ugye Laporta, és egy jókora vérátömlesztéssel megalapozta a mostani csapat gerincét és a klub újboli felemelkedését. Ott volt ugye Kluivert, aki a korábbi szezonokban folyamatosan termelte a gólokat, a válogatottban pedig megszerezte a rekordot jelentő 40-ik oranje mezben elért találatát. Rijkaard első évében ugyan kezdett, de a szezon előrehaladtával kikerült a pixisből és tavasszal már alig játszott. Ha jól emlékszem, így is 8 bajnoki góllal zárt, közte a Real elleni egyenlítő találata fejesből... Aztán jött Xavi és meglett a 2-1-es diadal
Csakhogy a vezetőség úgy látta megalapozottnak, hogy ő - a korábbi érdemei ellenére - már valószínűleg nem lesz képes a csapat előrejuttatásában részt vállalni, így meg is váltak tőle. Hiába a több, mint 100 Barca mezben szerzett gólja, szednie kellett a sátorfáját. Akkor nagyon sajnáltam, ő volt a kedvenc játékosom, de úgy éreztem, hogy jó döntés született akkor, bármennyire is fájt. Utólag meg még jobban helyesnek bizonyult az a döntés.
Amit mondani akarok, az az, hogy nem a múltból kell megélni. Nem azt kell szem előtt tartani, hogy ki mit tett le az asztalra néhány évvel korábban, hanem azt, hogy mitől lesz jó ismét a csapat. Az már számomra tuti biztosnak tűnik, hogy meg kell újítani a gárdát. Ehhez pedig szvsz kell egy vezéráldozat, pláne, ha jön Henry...