Victor Valdés

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Brian 20

2012.10.10. 09:06:30

1. maradni fog, nem küldik el.
2. majdnem 10 éve van a kapuba. Nyertünk pár címet, csak nem lehet annyira rossz szinte végig ő védet.
3 ez idő alatt nem volt aki kiszorítsa
4 Ronaldo rúgott már pár gólt a ligába. Lehet elég jól el tudja találni a labdát.
5 Cech a Chelsea kapusára is mondták, hogy klassz na ma már ő se az mégis ottvan még.

MARADNI FOG, IDŐPAZARLÁS EZZEL FOGLALKOZNI
Pavel
Entrenador del Barça

2012.10.10. 08:00:55

shutterisland írta: ez tök jó, és senki sem felejtette el, csak már 2012-őt írunk.

koplárovicsot meg hoznám valami szakmai igazgató posztra, győztes gólt rúgott 2002-ben a manchester unitednek.
Ez igaz. Csak amikor a többi kapust istenítitek akkor a többi kapus mostani lepkéit elfelejtitek. A felsorolt kapusoknak mindnek volt mostanában 1-2 lepkéje.
Akkor egy másik példa. Ha jól emlékszem a mostani BL meccsek közül az egyiken is volt egy hasonló védése. Az meg most volt 2012-ben.
blupatrik
Jugador del Barça

2012.10.10. 06:02:04

Valdes simán lehetne top 3 kapus, ha az átlag 3 helyzetből amit az ellenfél az egész meccsen kidolgoz nem bakizna akkorákat hogy sírok mint barca szurokoló,de közben elkap a nevetőgörcs...Mintha néha elaludna amikor sokáig nincsen játékban és jön egy gyors kontra,nem koncentrál eléggé,fejben nincs ott mostanában talán a szuperkupás bakija miatt amit kár szépíteni miatta ment el és ezt ő is tudja,vagy eddig Pep volt a pszichiátere,nem tudom.
miihii
KHAL

2012.10.10. 01:57:00

Pár gondolatot hozzáfűzök én is a témához és nem a védelem vagy a támadó szekció oldaláról, csak úgy véletlenszerűen reagálva néhány emlegetett dologra.

Lehet, h a felemlegetett top (vagy annak tűnő, ígérkező) kapusok nem hibáznak ennyit, de nem tartom kizártnak, h inkább nem jegyezzük meg annyira, mert nem a bőrünkön érezzük és hajlamosabbak vagyunk az átlagteljesítménye alapján kiválóra minősíteni. Tegyük fel Casillas kap egy ilyet a rövidbe. Fel fogjuk emlegetni napok múlva is, h húúú, mekkora láma? Nem. Mert örülünk neki és mivel másik csapat kapusa, nem is marad meg annyira. Ettől még ő lenne továbbra is a "hibátlan". (Ráadásul nem volt olyan régen [két v három éve? ] egy hosszabb periódusa, amikor kicsit kizökkent ő is és fordulókon keresztül igen bizonytalan lett, sok hibája volt, amik ugye gólokkal büntettek. Mert volt ilyen is, de ugye ezt is elfelejtjük, mert az alapelv, h ő a "hibátlan", mivel általában az is.) És ha már vele példálózok, a 4. fordulóban a Sevilla ellen olyan sután ért bele egy simán fogható lövésbe, h méterekre jött ki róla és nagy mákja volt, h nem ütötték be egyből. Viszont a szituból szöglet lett, abból pedig a győztes gól... Aztán pölö Cech egyik legemlékezetesebb megmozdulása a válogatottnál, aminek köszönhetően ki is estek? Oldalról egy könnyű labda érkezett, amit odaütött az érkező támadónak, aki 8 méterről az üres kapuba lőtte. Lehetne sorolni, de bennem sem ragadt meg, h ki mikor hol. A lényeg, h mind hibázik hatalmasakat.

A hasonlítgatás abból a szempontból sem szerencsés, h itt valóban teljesen mást kell játszania a portásnak, mint talán a világ bármely más csapatában. Azaz 1. meccsenként állsz 89 percet, de azt a két-három lövést (ami többnyire teljesen kiszolgáltatottan talál) hidegen meg kell fogni bravúrral. Ellenben a többiekkel, akik azért melegebben vannak tartva, így azért ebből a szempontból "könnyebb" a helyzetük. 2. itt lábbal nagyon ott kell lenni a szeren, nem elég ha előrevagdosod a labdát. Meg kell játszani, h a birtokunkban maradjon. Ez elég szokatlan lenne másoknak, egyrészt megszokni, másrészt kivitelezni. És gondoljunk bele, h a mi kapusaink ezt tanulják már évek óta és így is megvannak ezek a mece elpasszok. Akkor "idegeneknek" ne lenne? Ugyanmár...

A Szuperkupa hibájára. Nagy baki volt az tuti és fontos hiba. Viszont ettől még a második meccsen ugyanígy hibázik Masche és Piqué is, tehát az ottani két gólon nem változtat. Azt nem fogadom el hivatkozásnak, h teljesen más meccs, ha 3:1 az első. Mivel 3:2-nél így nekünk jött a reál, akkor 3:1-nél nem ezt tették volna? Dehogynem. Tehát a 2. meccset olyan nagyon nem befolyásolta ilyen szempontból.

A legutolsó postban kristop írja, h ha nincs az a hiba, akkor örömmel adják át a 4:1-es első meccs után a kupát... Azért akkora mentés csak nem lett volna az, h nem elég, h nem 3:2 az állás, de még egy gólt be is írtak volna nekünk bónuszként, ha nem adja el a lasztit VV :P

Szóval a hibáit észre lehet és kell is venni. De azért mielőtt még akárkit a helyére hoznátok (mert a jelek szerint lassan mindenkivel csak beljebb lennénk...) kicsit gondoljatok bele, h a szépen csengő nevekhez nem e tudtok társítani baromi potyákat és nem nyomhatná e rá a bélyegét a teljesítményükre, h itt már csak álldogálniuk kéne, meg sokat passzolni és néhányat bravúrkodni. Gyanítom, h egetverő különbség nem lenne. Mert amit hoznak mondjuk a "nem kapok rövidre gólt" dolgon (amit meg időnként dehogynem) , azt meg elveszítik pölö az 1 vs 1-en VV-vel szemben. Tehát egy idényben kapnánk hárommal kevesebb gólt? Amiből mondjuk lenne egy ilyen "Szuperkupa eldöntő" ? (Amit ráadásul még bőven lehetett volna korrigálni később, nem VV miatt nem sikerült...)

Adom, amit (asszem) Zozzy írt: a kapuspénzből inkább vennék két védőt. Az is behozza azt a 3 gól mínuszt...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kristop
Entrenador del Barça

2012.10.10. 00:50:38

shutterisland írta:a barcásokon kívül az egész világ látja már, amit kell, de most már a barcások nagy részének (köztük nekem is) kinyílt teljesen a szeme valdessel kapcsolatban.
te is pont arról beszélsz, hogy most 2012 van, nem pedig 2006. akkor ne kövesd már el ugyanazt a hibát csak fordítva. pep első kettőhárom évében kiváló volt valdes, évente pár bakival (mint az összes többi kapus), stabilan, jó egyvéegyekkel. én még mindig azt mondom, hogy volt jobb casillasnál is. az teljesen mindegy, hogy a jó letámadás miatt, a biztosabb védelem, a tanár abidal, vagy a kevésbé fogalmatlan alves miatt, de akkor is jól ment neki.

szóval szerintem nem arról van szó, hogy kezd kinyílni a szeme néhány embernek, inkább csak azt hogy egy ideje nem tudja azt a szinten hozni már. és ez most megint mindegy, hogy a bizonytalan védelem miatt, vagy mi miatt, de jelenleg nem tudja az erősségeit érvényesíteni.

amikor fontos meccsen, fontos helyzetekben kellene bizonyítania, akkor nemhogy bravúrokkal nem segíti a csapatát (a szuperkupa második meccsét ne merje felhozni senki se. ott pont az ő hibája miatt kellett egyáltalán elutazni madridba. ha az nem lett volna pepe és mourinho kézenfogva adta volna át nekünk a kupát az első 4-1es meccs után), hanem inkább olyan gólokat kap, amire úgy saccra nyolcvan százalék aztmondja, hogy védeni kellett volna. és talán még ezt is sokan lenyelnék, ha nem csinálna mellé benzema gólt, di maria cselezést.

amíg a rangadókon és fontos meccseken hozta az átlagot, stabil játékot, de emellett a murcia meg a zaragoza ellen potyázott, akkor én is védtem, hogy nincs szükségünk másra. és ha bl egyenes kieséses szakaszban kivédi pirloék szemét, vagy megfogja ibra minden próbálkozását, esetleg jól teljesít az atma, meg real elleni rangadókon, akkor ismét védeni fogom. de ez most nekem nem elég.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.10.09. 23:37:57

Amikor savazzátok Viktort nézzétek meg a 2006-os BL döntőt, amikor 1vs.1-ben nyomta Henry-vel.
ez tök jó, és senki sem felejtette el, csak már 2012-őt írunk.

koplárovicsot meg hoznám valami szakmai igazgató posztra, győztes gólt rúgott 2002-ben a manchester unitednek.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.10.09. 23:26:55

Amikor savazzátok Viktort nézzétek meg a 2006-os BL döntőt, amikor 1vs.1-ben nyomta Henry-vel.
Még egyszer mondom vannak hibái, de melyik kapusnak nincsenek. A legnagyobbak is kaptak már potyákat, a rövidre is.
Most nagyon gyenge évet kezdett, de én bízom benne. (még egy darabig)
A nyáron hozni kell egy fiatal kapust mögé.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.10.09. 22:30:59

Alcantara írta:Herlius!

Amennyiben érvelni akarsz, az én véleményem megcáfolni elég leírni a tiedet. Felesleges odaszúrni a cinikus "ha sok szabadidőd lesz" jellegű szövegrészt! Egyébként te is számolhatsz, ha már itt tartunk, hogy VV miatt mennyi címlehetőség úszott el. Mondjuk ne menjünk messzire csak a tavalyi évre. Esetleg a Liverpool elleni egyenes kieséses meccsre. Esetleg idei szuperkupa? stb...

Az amit VV védelmében leírtál, Barca edzők kiollózott sablonszövege, ami igaz is lehet, de ettől még tartom azt, hogy nem ide való és ha gyökeres változás nem lesz a bakiparádéiban, az élet igazolni fog, mert nem véletlen keresgélnek kapust a megfigyelők. Nem feltétlen csak Pinto helyére.
A cinizmusom elsősorban annak az indokolatlan hangnemnek szólt, amivel támadtad Valdest. Elnézést érte, ha személyeskedésnek tűnt.
Ebbe a bakiparádéba pedig szvsz értelmetlen belefolyni. Ha elkezdenénk sorolni, hogy melyik játékosunkon hány pont vagy kupa ment el, akkor gyanítom, hogy nem Valdes vezetné a listát. Nem hiszem, hogy rajta kellene számon kérni a tavaly elbukott címeket. Tény, hogy voltak buta hibái, de ezzel párhuzamosan megemlíthetnénk a támadóinkat is, akik pl. Londonban még az üres kapuba sem voltak képesek begyötörni a labdát. Ez egy csapatsport, tudomásul kell venni, hogy a rengeteg összetevő miatt hatványozottan benne van a hibaszázalék a játékban. A Barca ráadásul egy különösen nyílt játékot játszik, ami annak erősségei mellett igen sebezhetővé is teszi adott helyzetekben. Abban pedig biztos vagyok, hogy Valdes nem azért védi már ennyi éve a kaput, mert ne lenne jelentkező a posztjára, hanem mert a szakmai vezetés egy kicsit jobban ért ehhez, mint mi.
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.09. 21:56:38

kanty írta:
Alcantara írta:
Mire gondolsz konkrétan? Nem érzem, hogy a véleményem személyeskedés, de a te első írásod, kifejezetten ezt mutatta. Erre reagáltam. Le kellene vetkőzni ezt a külhoni kisebbségi érzést!
1. Nem tudsz idézni.
2. Ezt a külhoni kisebbségi érzést légyszi pü-ben fejtsd ki. :lol:

Arra gondoltam konkrétan, hogy hozz fel példákat, alternatívákat, amelyek szerinted megoldások lennének. Olyanokat, amelyeknek van valós alapja is, és tényleg minőségi javulást jelentene.
Sajnos már azt sem tudod, honnan indultál el az általad gerjesztett vitában.
Továbbra is tartom, hogy kiragadsz egy sort a szövegkörnyezetből, ami nem a vélemény teljes lényege és azon lovagolsz.Nem kívánom a továbbiakban véleményezni a kommentjeidet, puszta időpocsékolás.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.10.09. 20:17:05

hihetetlen, hogy egy ilyen egyértelmű dolgon mennyit lehet vitatkozni.
a barcásokon kívül az egész világ látja már, amit kell, de most már a barcások nagy részének (köztük nekem is) kinyílt teljesen a szeme valdessel kapcsolatban.

ja, a zamora díjak rohadt jók, csak a védelem vele együtt öt tagja közül neki van a legkevesebb köze hozzá.
Fm 2012 vagy 2011 alapján mondod ezeket?
nem, az alapján, hogy követem a focit széles körben és aktívan.
ajánlom neked is, jó szórakozás, jó életforma.
recrea
Llegenda del Barça

2012.10.09. 19:47:29

Ezt a "mozdítható" kifejezést különösebben nem értem. Elmondom hogyan lehetne a világ bármely kapusát megmozdítani: 30 milliós ajánlattal meg 6 milliós éves szerződéssel. (a félreértés végett: nem mondom, h le kell cserélni VV-t, pláne nem ilyen áron)
Az a válasz, h mi nem költünk ennyit játékosra/kapusra, csak képmutatás.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.09. 19:34:30

kanty írta:Csaba!

Leírtuk, hogy van nála jobb, de olyan nincs, aki mozdítható lenne, a hibáit is elismertük. Csak annyit említettem meg, hogy a mostani szerintem nem volt, akkora potya. Mivel beszélek vagy beszélünk mellé? Mert csak írod, de konkrétan emeld ki, hozz példát rá.
Mondjuk ezzel,hogy nincs jobb aki mozdítható. miért ne lenne? erre amit valdes produkál rengetegen képesek,csak nem adják el a labdákat,mint ahogy tette már nem egyszer,meg képesek zárni a rövid oldalt.
Én direkt beszéltem 3 kapus ismerősömmel is a meccs után (nem nagy ászok persze, NB3-ban védtek legmagasabb szinten), és mindhárman azt mondták,hogy azt tanulták,és alkalmazzák,hogy a rövidet kell fogni,aztán a hosszút lőjje ki a csatár,ha tudja,az már nem az ő felelősségük. Valdes ezt rendre máshogy csinálja,mindkét oldalt felkínálja,óriási sanszot adva ezzel jelen esetben Ronaldonak.
És igen,Alves pl szintén hibás,mert lemaradt,de ez nem menti fel Valdest. És ez már a sokadik ilyenje volt,amit én személy szerint nehezen tolerálok,legfőképp azért,mert a másik 10 játékos meccsét teszi tönkre az ilyen dolgaival.
Mondjuk jól jellemzi a viszonyomat hozzá,hogy amikor láttam,hogy gól,meg sem lepődtem rajta,már megszoktam.
Megjegyzem,én sose tartottam jó kapusnak,top 5nek pláne nem, de az érdemeit mindig elismertem. mert voltak neki ezt nem vitatom el.
Változás úgyse lesz,mert nem meri meglépni a vezetőség úgyse,akármi történik,katalánt innen nem fognak kipaterolni csak úgy. szóval még 4-5 évig boldogít itt engem,valahogy csak kibírom,ha muszáj.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.09. 19:25:44

Csaba!

Leírtuk, hogy van nála jobb, de olyan nincs, aki mozdítható lenne, a hibáit is elismertük. Csak annyit említettem meg, hogy a mostani szerintem nem volt, akkora potya. Mivel beszélek vagy beszélünk mellé? Mert csak írod, de konkrétan emeld ki, hozz példát rá.

Casillas-t, Buffon-t ide miért kell belekeverni? Volt téma, hogy náluk jobb VV? Nem. Nem, mert a közelükben sincs és nem is lesz.
Én nem védem, utoljára leírom még egyszer. Igen a rövidre kapott egy gólt, igen megesik az ilyen, Ronaldo elég jól eltalálta, plusz még a védők is végig mozizták a dolgot, ergo számomra VV ebben a gólért nem felelősebb, mint a védők.

Felhoztad 2007-et, de hidd el ilyen nagyon sok játékosnál fel lehet hozni. Nem megyek messze, Chelsea, Messi kihagyott tizenegyes. De ez csak egy példa, ne menjünk el ebbe az irányba.

Plusz az egész onnan indult, hogy kb. egy évvel ezelőtt ezen a fórumon Valdes még top5-os kapus volt, a nagy többség fényezte a fenekét, erre most ismét ilyen nagy közellenség lett. Pedig semmi olyant nem tett, amire korábban nem lett volna példa. Eddig is voltak potyái és ezután is lesznek. Most egy rosszabb periódusban van, de volt már ugyanilyen jó időszaka is.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.09. 19:13:12

kanty írta: rajta még egyetlen cím sem ment el, meccs is kevés,
khm.
nem tudom,hogy ha 3-1 megyünk madridba,akkor mi lett volna,de az biztos,hogy nyugodtabban lehetett volna játszani. és ez csak egy példa.

De mondom,itt annyira mellébeszéltek,akik véditek,hogy felesleges vitázni erről,mert élből elutasítjátok a kritikát,mintha nem látnátok,miket művel.
És amit kapott most Ronaldo ellen,lehet mondani,hogy jó belefért,nem várta oda (akkor mégis hova?) a lövést,de ez már a sokadik ilyen. nem tudok most mondani kapust,aki ennyi gólt kap a rövidbe.
Emlékszel 2007 tavaszára,amikor pontegyenlőséggel a madrid lett a bajnok? volt egy meccs a betis ellen a vége felé,ha jól emlékszem. de ott is majdhogynem nullszögből kapott a rövidbe gólt,amivel egyenlítettek. szóval ez már régóta jelentkező hiba nála,hogy azt rendere feladja.
Aki írta,hogy a ziccerekbe csak belevetődik vakon,azt szintén ostobaság,1-1ben még mindig kiváló kapus,nem is ezzel van a baj.

Nah mindegy,Ti ezt nem akarjátok megérteni,nem akarjátok látni,akkor felesleges tényleg erről beszélni. De nekem sokat mondó,hogy a barca drukkereken kívül kb röhögnek rajta az emberek,míg egy Neuert,Casillast,Buffont,Saart, (főleg a Mu-s éveiben),Cecht egyöntetűen mindig elismert mindenki,vagy legalábbis jobban mint VV-t.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.09. 18:47:17

Lionel85 írta:Nem szokásom védeni Valdést, mert összességében én sem vagyok elégedett vele. De ezen a meccsen szerintem nem követett el olyan hibát, hogy le kéne vennetek a keresztvizet róla. Természetes, hogy nem a legjobb kapus, viszont nem mi játszatjuk, Barcelonában pedig elégedettek vele. Azért is majdnem 10 éve áll a csapat kapujában.
Egyetértek.
Én is azt mondom, hogy most nem követett el olyan nagy hibát. Követett el Ő sokkal nagyobbat, nem is olyan régen.
Ezért furcsa számomra, hogy most ilyen szinten elő lett véve.

Még nagyon jó korban van, a vezetőség is elégedett vele, rajta még egyetlen cím sem ment el, meccs is kevés, összességében nincs, amiért új kapust venni.

Akiket írtatok, már aki írt, mert konkrét nevek nem igen repkedtek, azok csak ígéretek, semmi sem garantálja, hogy VV-nél jobbak lesznek, igaz azt sem, hogy rosszabbak, csak bennük is megvan a rizikó.
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.10.09. 18:42:56

Oierrel mi van?Van olyan jó kapus hogy kiszorítsa Valdest?Nem láttam még védeni.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.10.09. 18:38:32

csababarca írta:Aki védi,aszerint sose fair megtalálni. Mégis mikor találjuk meg? ha megverünk egy csapatot 5-1re,és akkor kap potyát? nah akkor még jobban hiába mondanánk,mert jönne a válasz,hogy jó kapus,mert nyert a csapat...
Igen megnyerhettük volna a meccset így is. de úgy még könnyebben ha nem nyel be egy ilyen lövést.
de mindegy,aki akarja megérti amiket mondunk,aki nem nem. mondjuk nem tudom minek kell ahhoz történnie,hogy belássátok,hogy nem ide való?! törje el Messi lábát,meg rúgjon három öngólt egy meccsen? vagy mégis minek? meccsek,kupák mennek el rajta. nonszensz,hogy védeni tudjátok,meg ilyet beírni,hogy megnyerhettük volna a meccset így is. jah,még a végén messiék a hibásak Valdes hülyesége miatt,hogy így se sikerült megnyerni.
Nem szokásom védeni Valdést, mert összességében én sem vagyok elégedett vele. De ezen a meccsen szerintem nem követett el olyan hibát, hogy le kéne vennetek a keresztvizet róla. Természetes, hogy nem a legjobb kapus, viszont nem mi játszatjuk, Barcelonában pedig elégedettek vele. Azért is majdnem 10 éve áll a csapat kapujában.
Kép
Kép
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.10.09. 18:29:14

Arról egyébként fölösleges elmélkedni, hogy a közeljövőben új hálóőrünk lesz. Voltak már sokkal rosszabb időszakai is, amikor szó szerint halmozta a potyákat. Ahhoz képest most stabilnak mondható a teljesítménye. Ha akkor nem váltották le, akkor most sem fogják. 2-3 évig legalábbis még biztosan nem szerintem.

Vannak rendkívül idegesítő hibái, ugyanakkor nagyon sokat is köszönhetünk neki. És lehet, hogy a már említett nevek nem potyáznának ennyit, de lehet hogy nem is fognának ennyi ziccert. Az pedig óriási túlzás és egyben nevetséges, hogy a ziccereket nagyrészt belerúgják és nem ő védi ki. :D Azért ennyire ne utáljuk.

Ha már felmerült ez a kapus téma. Rendkívül sok tehetségről hallani a korosztályos csapatokból de konkrétan egy ígéretes kapusról sincs hír. Legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne valaki aki kopogtat a nagy csapat ajtaján.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.09. 17:51:07

Pavel írta:Az én meglátásom szerint. Victor Valdes egy jó kapus. Azt hiszem ötszörös Zamora-díjas, ennyiszer még senki sem volt. Zamora is csak négyszer tudta azt megcsinálni, hogy ő kapja a legkevesebb gólt.
Hát ennek nagyon nincs köze a bakijaihoz. emellett vb-eb győztes is,akkor ezek felmentik az alól amit csinál?
Lionel85 írta:Ám így is volt esély megnyerni a meccset, mindössze nem kellett volna defenzív felfogásban kezdeni a meccset. CR két gólját más kapus is nehezen védte volna. Vétett ő már nagyobb hibákat is, amikért elő lehetett volna venni. Most nem fair.
Aki védi,aszerint sose fair megtalálni. Mégis mikor találjuk meg? ha megverünk egy csapatot 5-1re,és akkor kap potyát? nah akkor még jobban hiába mondanánk,mert jönne a válasz,hogy jó kapus,mert nyert a csapat...
Igen megnyerhettük volna a meccset így is. de úgy még könnyebben ha nem nyel be egy ilyen lövést.
de mindegy,aki akarja megérti amiket mondunk,aki nem nem. mondjuk nem tudom minek kell ahhoz történnie,hogy belássátok,hogy nem ide való?! törje el Messi lábát,meg rúgjon három öngólt egy meccsen? vagy mégis minek? meccsek,kupák mennek el rajta. nonszensz,hogy védeni tudjátok,meg ilyet beírni,hogy megnyerhettük volna a meccset így is. jah,még a végén messiék a hibásak Valdes hülyesége miatt,hogy így se sikerült megnyerni.
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.09. 17:46:21

Alcantara írta:
Mire gondolsz konkrétan? Nem érzem, hogy a véleményem személyeskedés, de a te első írásod, kifejezetten ezt mutatta. Erre reagáltam. Le kellene vetkőzni ezt a külhoni kisebbségi érzést!
1. Nem tudsz idézni.
2. Ezt a külhoni kisebbségi érzést légyszi pü-ben fejtsd ki. :lol:

Arra gondoltam konkrétan, hogy hozz fel példákat, alternatívákat, amelyek szerinted megoldások lennének. Olyanokat, amelyeknek van valós alapja is, és tényleg minőségi javulást jelentene.
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.09. 17:41:05

[quote="kanty"][quote="Alcantara"]

Személyeskedés helyett talán szerencsésebb lett volna pár konkrét példát felhozni. Már ha normális hangvételű és kicsit is színvonalas eszmecserét szeretnél folytatni.

Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.09. 17:35:26

Herlius!

Amennyiben érvelni akarsz, az én véleményem megcáfolni elég leírni a tiedet. Felesleges odaszúrni a cinikus "ha sok szabadidőd lesz" jellegű szövegrészt! Egyébként te is számolhatsz, ha már itt tartunk, hogy VV miatt mennyi címlehetőség úszott el. Mondjuk ne menjünk messzire csak a tavalyi évre. Esetleg a Liverpool elleni egyenes kieséses meccsre. Esetleg idei szuperkupa? stb...

Az amit VV védelmében leírtál, Barca edzők kiollózott sablonszövege, ami igaz is lehet, de ettől még tartom azt, hogy nem ide való és ha gyökeres változás nem lesz a bakiparádéiban, az élet igazolni fog, mert nem véletlen keresgélnek kapust a megfigyelők. Nem feltétlen csak Pinto helyére.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.10.09. 15:55:41

Az én meglátásom szerint. Victor Valdes egy jó kapus. Azt hiszem ötszörös Zamora-díjas, ennyiszer még senki sem volt. Zamora is csak négyszer tudta azt megcsinálni, hogy ő kapja a legkevesebb gólt.
Azonban nagyon nagy szűksége van egy jó védelemre akik segítik őt. Puyol, Abidal nagyon hiányzik előle.
A lepkéi régebben is megvoltak, csak akkor nem vesztettünk pontokat vagy egy kupát. Talán szerencséje volt, talán nem.
Egy biztos, hogy ha lenne egy sikeréhes fiatal kapus a sarkában nem bakizna ennyit.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.10.09. 15:53:32

Nem értem ezt a "minden áron bűnöst keresni, miért nem nyertük meg az El Clásicót" című regényt. Az egész csapat, az edzővel karöltve hibás, nem csak egy-egy ember. Valdés akkora hibát nem vétett, hogy őt kelljen elővenni bűnbakként. Inkább volt előtte a védelem ingatag, de hát melyik csapat tudja két alapemberét pótolni tökéletesen? Ám így is volt esély megnyerni a meccset, mindössze nem kellett volna defenzív felfogásban kezdeni a meccset. CR két gólját más kapus is nehezen védte volna. Vétett ő már nagyobb hibákat is, amikért elő lehetett volna venni. Most nem fair.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.09. 15:53:21

csababarca írta: Kapust meg igenis lehetne hozni ilyet mint valdes. mindig is lehetett volna. csak ugye katalán,és így töretlen a bizalom felé. de már erre a bizalomra nem szolgál rá a teljesítménye alapján. jelenleg nehéz persze olyat mondani aki erősítés lehet,mert mindenki a nagy nevekben gondolkozik,mint Casillas,Neuer,Buffon...ők mozdíthatatlanok. De vannak fiatal tehetséges kapusok,akik közül 4-5 éven belül úgy is itt fog kikötni valamelyik,mert egyszer kiöregszik VV is,akkor meg már miért ne most?
Ráadásul kapust nem lehet csak úgy hipp-hopp találni, főként nem " ha nincs ló, jó a szamár is" alapon, ahogy a vezetés megcsinálta pár igazolással már (Villa-Ibra, Thiago Silva - Song). Ha világklasszis hálóőrrel akarjuk majd pótolni Valdest, akkor azt már évekkel előtte meg kell tenni, mert könnyen lehet, hogy az adott átigazolási időszakban nem lesz mozdítható, minőségi kapus. A MU is most szívja De Gea tanulóéveit, mert nem gondolkodtak előre.
Lezárt