ANK 2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei tornát?

Egyiptom megvédi a címét.
15
11%
Elefántcsontpart,tutira!
68
50%
Nem kérdés,hogy Ghána!
23
17%
Szerintem Nigéria!
6
4%
Kamerun ötödször is a csúcsra ér!
22
16%
Algéria odaérhet.
0
0 szavazat
Meglepetésre más nyeri.
1
1%

Szavazatok száma: 135
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.09. 23:37:49

istyke6 írta:Minden rosszban van valami "jo". Ha lefujjak a tornat, akkor hamarabb visszajonnenek a jatekosok....
nem mondom, hogy nem merült fel bennem az ötlete a dolognak, hogy a nagy kluboknak a keze talán benne lehet, hogy így akarják szankcionálni az egész kupát, amikor elolvastam, a főcímet, hogy rálőttek a togói buszra, de miután halálos áldozattal járt, nagyon remélem, hogy semmi ilyesmiről szó nincs és csak egy kis új összeesküvés elmélet szőttem magamba (bár mondjam azt, hogy az ilyen Manszursejkekből, meg Abra-félékből ki tudnám nézni? :roll: :hesshesscsúnyagondolatszmájli: )
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.01.09. 19:52:45

Minden rosszban van valami "jo". Ha lefujjak a tornat, akkor hamarabb visszajonnenek a jatekosok....
I <3 FCB
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.01.09. 19:42:16

Kalap1988 írta:a FiFA elnökének, na meg azoknak a döntéshozóknak, akiknek benne volt a döntésben a keze, le kellene rögvest mondani
Szerintem ehhez semmi köze a FIFÁnak, a CAF jelöli ki a helyszínt.
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.01.09. 19:36:34

istyke6 írta:Gondoljatok abba is bele, hogy ott milyenek lehetnek a kórhazak... sztem van egy kis különbseg az itteniekhez képest.
Már sztem nem sok különbség van, de ez csak egy mellékzönge, ne menjünk bele a magyar egészségügybe. Felháborító tényleg a dolog és a FiFA elnökének, na meg azoknak a döntéshozóknak, akiknek benne volt a döntésben a keze, le kellene rögvest mondani. Angola helyzetébe ne menjünk bele, mert szerintem 10-ből 12-en semmit sem tudjuk arról az országról. A politikai helyzetről, a kizsákmányolásról stb. A FIFA-ról viszont könnyebben mondhatunk véleményt, márpedig én ki merem jelenteni, hogy itt csak a pénzről szólt minden és talán ezért le sem fogják fújni. Új piac, nagy pénz, a kutyát nem érdekelte, hogy milyen a politikai és társadalmi helyzet ott. A Fifa mindig játssza az agyát, hogy így jótékonykodik meg úgy, közben pedig lótúrót. Megteszi a kötelező minimumot, hogy ne érhesse baj a szervezetet, aztán meg a haszon vezérelt felépítésével csak a várható profittal törődik, semmi mással.
Hunfranco
Barça B

2010.01.09. 19:24:35

Részvét mind a 4 áldozatnak ( sofőr, sajtófőnök, kapus, másodedző)!

Egyetértek az előttem szóló Sanama-val. Valóban felháborító, hogy a FIFA engedélyezte, hogy Angolában legyen a torna. Megértem a rotációt, de nyilván nem véletlen, hogy néhány afrikai országban még nem volt rendezve ANK. Úgy tűnik ezek az országok még mindig túl primitívek ahhoz, hogy ilyen eseményt le tudjanak bonyolítani. Ahol olyan vezetők beszélnek akik szerint szinte az a hibás aki busszal próbálja megközelíteni a helyzínt, nem hiszem hogy érdemel rendezési jogot.

Azt viszont nem tartom valószínűnek, hogy öngyilkosmerényleteket is végrehajtanának, mert ez az afrikai szeparatistákra nem jellemző, de attól még ezer módszerrel próbálhatnak ennél is nagyobb katasztrófát véghezvinni. A FIFA-nak le kellene fújnia az eseményt véleményem szerint!
Sanama
Llegenda del Barça

2010.01.09. 18:48:27

Részvétem a Kapus és a Másodedző családjának ! :(

Ezekután nagyon remélem,hogy nem lesz megtartva a torna!

Ezek az elmebetegek mivan,ha bemennek a stadionba és ott fogják magukat és felrobbantják,vagy akármi... ?!

Hát erre szavak sincsennek, nem hiszem el,hogy ilyen megtörténhet. Katasztrófa.

Nem értem a FIFA hogyhogy nem gondolt ezekbe bele.
Remek,hogy Angola még nem rendezett ANK-t, de megéri?
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.09. 18:39:11

Varatrix írta:
kennyke04 írta:Inkább az a botrányos, hogy angolai részről még nem hallottam olyan nyilatkozatot, hogy lépnek vmit, csak azt hogy hűűűűűűűűűű megtarcsuk a tornát meee angola meg fogja nyerni, mivel kicsinálunk mindenkit... vicc...
Nem az angolai futball válogatott lövöldözött. :roll:
Kifejezhetik részvétüket, de nem mondják vissza.
Én megértem.
Sajnálatosak ezek az események.
Nem is az angolaiakkal van bajom, vagyis de csak a lövöldöző hülyékkel valamint a vezetőikkel... Kifejezték részvétüket, sajnálják, de nem tesznek semmi konkrétat? milyen felfogás ez? Egy hülye példával élve, a Dakart volt pucájuk lefújni, pedig ott még ilyen nem is történt és lehet, hogy végzetes csorba esett ezáltal a versenyen... most ha történik még egy ilyen, akkor is sajnáljuk de azé focizzatok már? Én nem értem meg... felfoghatatlan. Kíváncsi leszek a többi csapat lemondja-e...
"A fociban az a lényeg,
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Varatrix
Director del Fútbol

2010.01.09. 18:22:08

kennyke04 írta:Inkább az a botrányos, hogy angolai részről még nem hallottam olyan nyilatkozatot, hogy lépnek vmit, csak azt hogy hűűűűűűűűűű megtarcsuk a tornát meee angola meg fogja nyerni, mivel kicsinálunk mindenkit... vicc...
Nem az angolai futball válogatott lövöldözött. :roll:
Kifejezhetik részvétüket, de nem mondják vissza.
Én megértem.
Sajnálatosak ezek az események.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.09. 18:12:53

Messiboy19 írta:Hát azért ez botrány, ami a Togóiakkal történt!!
Hogy ilyen is megtörténhet :evil: :x
Nagyon sajnálom őket, és megértem h visszalépnek( jól is teszik).
Inkább az a botrányos, hogy angolai részről még nem hallottam olyan nyilatkozatot, hogy lépnek vmit, csak azt hogy hűűűűűűűűűű megtarcsuk a tornát meee angola meg fogja nyerni, mivel kicsinálunk mindenkit... vicc... az ilyen fegyveres (!) szélsőséges lámákra miért nem dobnak két bombát? ártatlanokat nem kell félteni, aki ártatlan, menjen el onnan... Persze sok érdeke van ebből a dologból is mindenkinek, mert ugye a fegyvert, lőszert stb. valakiktől megveszik. olyan ez mint a rák, ellenszere megvan (vagy ha meg lenne) se adnák ki, mert érdeke az a gyógyszer gyártóknak hogy x ezerből meggyógyulj gyorsan, mikor "n" szer x ezret fizetsz a lassú halálért... Szánalmas hogy a megrendezés a lényeg egyből, nem a részvét, lehet pár játékosból egy roncs lesz egész életre....
"A fociban az a lényeg,
- Hofi Géza
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.01.09. 16:26:45

Már alig várom hogy kezdődjön az ANK! Számomra rendkívül élvezhető egy torna és alighanem nem vagyok ezzel egyedül. Nyílt sisakos, igazi afrikai foci, és ez teszi nagyon élvezhetővé. Nincs kedvenc Afrikai csapatom, így azt mondom győzzön a legjobb. :o

Ami pedig a Togóiakkal történt az valóban felháborító :roll: Nem is értem... :(
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.01.09. 16:13:45

Gondoljatok abba is bele, hogy ott milyenek lehetnek a korhazak... sztem van egy kis kulonbseg az itteniekhez kepest.
I <3 FCB
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.01.09. 15:45:23

Hihetetlen,mar 4 halott van :( :( RIP.Az 5(?) sebesultbol mar 4(?) meghalt,azt hiszem mar csak a Vaslui-i srac van eletben es az o allapota si eleg sulyos...Hogy mik tortennek,es mindig a jo emberekkel. :oops:
Messiboy19
Jugador d'estrella

2010.01.09. 15:42:26

Hát azért ez botrány, ami a Togóiakkal történt!!
Hogy ilyen is megtörténhet :evil: :x
Nagyon sajnálom őket, és megértem h visszalépnek( jól is teszik).
Visca El Barca!!! Visca Catalunya!!!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.01.09. 15:39:32

Benga írta:Az egyik kapus is meghalt.
Tanulhattak volna a Dakarból meg csomó dologból, valahogy fel akarják hívni magukra a figyelmet ezek a csoportok, vagy a kormánnyal szívózni, naív dolog volt azt gondolni, hogy nem fogják lecsapni egyáltalán ezt a magas labdát valamikor. Időzített bomba.
Ez igaz de mit lehetett volna csinálni,az ANK-t is elköltöztetik vagy mi?Nincs sztem erre normális megoldás.Ráadásul arra sincs garancia,h ha más kapja meg a rendezés jogát akkor ott nem történt volna hasonló eset...

Ráadásul a szövetségnek hasonló az álláspontja mint a Fifának:
"A rendező országok kiválasztása mögött a szövetség új rotációs elképzelése húzódott, mely szerint olyan országok számára is lehetőséget nyújtanak, amelyek korábban még nem rendezhették meg Afrika legrangosabb labdarúgó-eseményét"

Gondolom a lehetséges jelöltek közül Angola tűnt a legbiztonságosabbnak.És bár nem vagyok otthon az afrikai politikai helyzetet illetően de Gabon,Líbia,Mozambik vagy Zimbabwe mitől lett volna jobb mint Angola?
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Benga
Entrenador del Barça

2010.01.09. 15:28:43

Az egyik kapus is meghalt.
Tanulhattak volna a Dakarból meg csomó dologból, valahogy fel akarják hívni magukra a figyelmet ezek a csoportok, vagy a kormánnyal szívózni, naív dolog volt azt gondolni, hogy nem fogják lecsapni egyáltalán ezt a magas labdát valamikor. Időzített bomba.
..:Poldi:..
Banner mester

2010.01.09. 15:26:20

És a kapus is.. :oops: RIP :(
Kép
I. Eurobarca Sigverseny győztese..
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.01.09. 15:25:27

Adebayor: Sokkos állapotban vagyunk.
Az a pár kép... Hát megrázó a dolog...

Bojkott?
Lehet, hogy inkább az egész tornát elkéne halasztani? :roll: Már előre félek a VB-től... :x Na jó, persze Dél-Afrika és Angola között is van különbség...

szerk.:
Belehalt sérüléseibe a togói válogatott másodedzője.

A vesén lőtt togói kapus is elhunyt.

Hihetetlen... :cry:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2010.01.09. 15:29:58-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2010.01.09. 01:28:21

NSO-ról:

"Az angolai szervezőbizottság elnöke, Virgilio Santos biztosította a résztvevőket és utazó szurkolókat: az országban biztonságban lesznek. Az angolai-kongói határon fekvő Cabinda az évtizedekig tartó angolai polgárháború után is háborús tűzfészek maradt, a térségben több, a terület függetlenségéért küzdő félkatonai csoport működik."

és:
"A sportvezető elmondta, nem érti, hogy a togóiak miért busszal közelítették meg a helyszínt, ellentétben a másik 15 csapattal, amely a repülőgépet részesítette előnyben."

Érdekes, h egyáltalán olyan ország a rendező, ahol polgárháború zajlik.
Most akkor biztonságos az ország, vagy nem?
Miért nem figyelmeztettek, h arra bizony ne menjen senki??
Ja, és még végül a togóiak lesznek hibásak, h miért mentek arra busszal... :roll:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.01.08. 21:40:40

Hat ez felhaborito,nem azert mennek el a jatekosok az ANK-ra,hogy Cobra 11-et forgassanak. :x
Jobbulast a serulteknek,en a helyukben egeszen bisztosan nem vennek reszt a tornan ilyen lelki(es testi) allapotban,nem tudnek ugy focizni,hogy ket tarsam a korhazban fekszik sulyos lovesi sebekkel.
levproff
Director del Fútbol

2010.01.08. 19:45:39

Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.01.08. 19:25:16

Ez szép...

Lassan már nem csak a sérülés miatt lesz necces elengedni a focistákat Afrikába...bármilyen rendezvényre.

Én azt is csodálom,h vannak még akik haza mernek menni.Azért ha jól tudom volt már ott verés is most meg ez...Azért ez elég kemény.Az ember elmegy,h focizzon egyet aztán attól kell tartania,h meghal.

Remélem a VB-n meg itt a hátralévő időben nem kell iylenektől tartani....
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Tivornya
Capitá del Barça

2010.01.08. 18:57:46

Most nézem! Én nem néztem senkit levegőnek...amikor írtam a kommentemet,akkor még Egyiptom mellett 0 szavazat volt ;) :)
És mittomén,h Afrikát kik képviselik a VB-n...csak annyit tudok,h az ANK legeredményesebb csapata a fáraók...de ne kössteke bele minden betűmbe lécciiiii :D
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
levproff
Director del Fútbol

2010.01.08. 18:48:59

Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.07. 18:37:06

Szerintem két csapat van ami jelenleg kiemelkedik: Eelefántcsontpart és Ghána.
Drogbáék a legesélyesebbek és már ideje lenne nyerni egy ANK-t, mert már évek óta a legerősebb kerettel mennek oda, de vhogy sose sikerült még nyerniük.
Ghána is érdekes, hiszen ott van egy nagyon jó alapcsapat és azt se feledjük el, h a fiatalok vébét nyertek nem is olyan régen. :wink:

Egyiptom szerintem most nem lesz olyan erős. Az ő erejük a csapategységben rejlik és most szerintem nincsenek annyira eggyütt, mint az elmúlt években.

:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.01.07. 16:56:00

Saviola írta:Mi az,hogy egyikünk se?Enyém az egyetlen szavazat oda. :P

A miértjét ne kérdezzétek,de akkor is kikérem magamnak,hogy levegőnek nézel. :cry:

Azóta már én is gyarapítottam a szavazatszámot Egyiptomnak :)
Láttam jópár meccsüket,tetszik a stílusuk,gyors játékosaik vannak,jó támadásokat vezetnek.
De az elefántokat tartom a fő favoritnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lezárt