Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
elfogadom,hogy szép a 0-ra kijátszott támadás,de...!ElBartimaeus írta:Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.d írta:Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély.
Ibráról meg már mindent elmondtam. Remélem elmegy és valahol remekül fog teljesíteni, mert emberileg egészen megkedveltem az óriást.(Úgy látszik valamennyire megnevelődött...)
0-ra nehéz játszani egy beállt védelem ellen és beívelgetni szintén értelmetlen egy szál középcsatárra. Ilyenkor igenis kellenek az átlövések. Nem garantált persze, hogy bejön.ElBartimaeus írta:Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.
a távoli lövéseknél azt kell megérteni, hogy minden sikertelen kísérlet egy labdaeladást jelent, vagyis időszakosan csökken a nyomás az ellenfelen, az pedig nekünk nem jó. Sztem a betömörülő védekezéseket, mint amilyen az Interé volt több módon is sikeresen ki lehetne játszani. Egyrészt fontos hogy a játék súlypontját jobban a szélekre helyezzük, és a 2 szélsőhátvéd különösen agresszívan erőltesse az elfutásokat. Egy-egy sikeres alkalom esetén sem kellene feltétlenül a beadásokat választani, vagy ha igen, akkor azt lehet pl laposan is, de ennél is fontosabb a mélységből történő belépés. Szintén fontos elem lehet pl. egy védekező játékos ideiglenes felfutása, az ilyenkor keletkező emberfölények megjátszása. Az Inter ellen nagyon statikusak voltunk elől, főleg Ibra miatt, akit már előbb le kellett volna hozni, ezenkívül az is nagyon feltűnő volt, hogy túlbiztosítottan játszottunk, ezért a támadó harmadban nem sikerült emberfölényt, vagy legalább azonos létszámban megjátszott játékszituációkat csinálnunk. Messinek a szélek megbontása miatt jobban az oldalvonal felé kellett volna mozognia, Alvessel nekik kellet volna a szélen megbontani az Intert, ahol kevesebb besegítést kapott volna.ElBartimaeus írta:Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.d írta:Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély.
Ibráról meg már mindent elmondtam. Remélem elmegy és valahol remekül fog teljesíteni, mert emberileg egészen megkedveltem az óriást.(Úgy látszik valamennyire megnevelődött...)
Az addig ok, hogy a 0-ra játszott támadások látványosak, meg szép ahogy kijátszák egyérintővel ajtó ablakig, viszont én mióta minden csapat beáll ellenünk védekezni 9-10 emberrel, azóta nagyon mérges vagyok a srácokra, amikor látják, hogy lejátszottak 60-70 percet, és még egyetlen egyszer sem tudtak bejutni a 16-osra, és ennek ellenére nem lőnek távolról. Pl. a legtöbb szitkot a Chelsea elleni visszavágón szórtam a csapatra, amikor hátrányban voltunk, és az istennek se akartak lőni. Pedig látjuk, hogy mi van akkor, ha lövünk távolról. Ha közeleg a meccs vége, és nem sikerült még helyzetet kialakítanunk, akkor nem tudom hogy miért nem lőnek távolról...ElBartimaeus írta:Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.d írta:Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély.
Bocs az OFF-ért, de erre muszáj reagálnom: A Bayern átlövésekkel próbálkozott, láthattuk mekkora sikerrel... Pedig ott is vannak jó lövők. Azzal a felállt védelemmel inkább csak beíveléssel lehet valamit kezdeni, meg erőfocival. Ez meg nem hiszem, hogy a Barca sajátja lesz az elkövetkező 10-20 évben. És nekem nem hiányzik annyira az átlövés, mint itt sokaknak. Sokkal jobban szeretem a 0-ra játszott támadásokat.d írta:Különben abban igazad van, hogy Ibra is nagy lövő, de valamiért Guardiola úgy látszik teljesen kipurgálta ezt a csapatból, mint taktikai elemet, pedig egy Inter-jellegű bunkervédelem ellen pont ez lenne az egyik remek esély.
Én ezt nehezen tudom elképzelni. Egyrészt az ajánlat egylőre nem elég ahhoz, hogy a Barca elfogadja de ami ennél sokkal fontosabb, szinte kizártnak tartom, hogy Ibra a Cityhez akarjon menni. Ő BL-t nyerni jött ide és nem hiszem, hogy egy év alatt feladja.Brasil írta:tényleg kicserélik robinho-val a city-ből?
Így van. Teljesen egyetértek veled.torrestoni írta: Ettől azért némileg összetettebb a dolog. Itt addig további 10-12 milliót - sőt, a csapat sikeressége esetén jóval többet - keresne, még ha egy szalmaszálat nem tesz keresztbe. Tehát, kockázat. Másrészt: riválisai vannak, s ha ugyanolyan bánásmódban részesül, mint az idény háromnegyedében, annak a csapat és egyes játékosok látják kárát.
Ha marad és hulladék: nem csupán 30 évesen kellene elpasszolni, mélységesen áron alul + ugye az éves fizetése. Akármekkora klub is ez, itt 30-40 milliót bukhat végleg a Blaugrana.
S akkor még a Raiola-faktort, vagy azt, hogy ő is "átmehet ökörbe", netán a csapategységet is kikezdené, bele sem vettem.
A jelek szerint ezeket a dolgokat a vezetőség is alaposan átgonlta már, s teszi azt most is, tehát csak nem én vagyok az egyedüli balfék, aki ezt megfontolná. Ebben az ügyben viszont két igazi tényező van és lehet: Guardiola (ha ő azt mondaná maradjon, Laporta széttárná kárját...) és Rosell.
Szóval, a kockázat igen nagy, mintsem hogy "maradjon egy évet, majd lesz ami lesz" elven azonnal bólintsunk erre.
Ettől azért némileg összetettebb a dolog. Itt addig további 10-12 milliót - sőt, a csapat sikeressége esetén jóval többet - keresne, még ha egy szalmaszálat nem tesz keresztbe. Tehát, kockázat. Másrészt: riválisai vannak, s ha ugyanolyan bánásmódban részesül, mint az idény háromnegyedében, annak a csapat és egyes játékosok látják kárát.sjd írta:A másik témához: azért 1 szezon, 16 gól, egy általa megnyert Clasico után ne döntsük már el h bukott igazolás, ha jövőre nem megy neki akkor felőlem is mehet ahova akar
Csak arra próbáltam válaszolni h honnan jönnek ezek a "légből kapott 69 milliók"Sanama írta: Mert szerinted mi volt?
Eto'o-t nem is adtuk?
Úristen
válasz:Jah, vagy hogy ő más, neki bérelt helye van... Very Happy
Bérelt hely számomra azt jelenti,hogy állandóan játszik, erről hol van/volt szó?Pepnek le kell ülnie vele dumálni,mondjuk azért számomra sokat mondott,hogy utolsó meccseken Bojan játszott,jogosan.
Ebben az olvasatban mindenki értéke 0 a szerződése lejárta felé - talán ezért kellett volna időben cselekedni Eto'ónál is, mindegy, most ez nem téma -, s ha a jelenlegi viszonyokat nézzük, akkor Ibrahimovics értéke jövő nyáron a 20-25 milliós fizetését és az "amortizációt" is figyelembe véve a vételárának kb. 25%-a felé fog erőteljesen tendálni...noname írta:...
Mert szerinted mi volt?sjd írta:Ezek nem légbőlkapott dolgok:noname írta: Ezek a 69-75 millió eurók, amikkel jönnek az emberek néha marhaságok. Ibra annyit ért, amennyit kifizettünk érte vagyis kb 45öt. Azt azért mondták h Etoo 20 millára lett taksálva, mert különben kameruni barátunk besértődik és kib...ból ittmarad egy évet.
http://transfermarkt.de/de/zlatan-ibrah ... _3455.html
http://transfermarkt.de/de/samuel-etoo/ ... _4257.html
világosan 69 és 20 az összeg és nem cseréről van szó