Tegnap este, már sem kedvem sem erőm nem volt a meccsen elmélkedni, sztem mindenki csalódott volt, aki szereti a Barcát. Ezért most osztanám meg a véleményem, vérdekel a tiétek, mind a meccsel, mind a következő 'elemzéssel' kapcsolatban:
Taktika: egyértelmű volt a meccs előtt, hogy az oly sokat használt felállás Franknél, igényel két szélsőt, ezen az estén hiányzott a gyors, jó formában lévő klasszis szélsők vezette támadójáték, de ha Iniék elindultak, akkor helyzetekig jutottak (nagyon kevés volt ilyen, a madrid pedig felkészült);
Támadójáték: azok a helyzetek, amik kialakultak, köszönhetően apró pontatlanságoknak, elkésett ütempasszoknak, és egy magabiztos (rég nem láttam ilyen kevés hibával Madrid védelmet, ebben a szezonban sem...) védelemnek, mind befejezetlenek ,erőtlenek lettek. Meg kell említeni, hogy egyszer-kétszer a szerencse is elpártolt, Casillas pedig hozta a közelezőt.
Középpályások: a küzdelem nagyfokú volt, a meccs első 25-30 percében alig volt labda, ami elveszett, rengeteg ütközés, s ez kicsit szokatlan lehetett a kreatív Xavi-Deco kettősnek, tudom hogy értik a dolgukat, de ilyen intenzitással támadni és védekezni egyszerre..., különösen sok volt a munkájuk. (főleg Deconak volt emberfeletti, a sérülés után) Ez talán a támadások kárárab is ment, sőt...
Védekezés: a meccs első szakaszában hibátlan volt, jól összeszokott, s mivel a madrid játékosait fölöttéb sok hibára kényszerítették (eladott passzok, erőtlen egyéni próbálkozások, stb.) ezért nem kellett komolyan közbeavatkozni, hiányzott a kontrajátékuk. (ezt a szakszt kellet volna kihasználni) Aztán, jött egy parádés kontra, Marquez leasszisztolta a kényszerítőt, és gól lett a vége. Innentől már kiszolgáltatott volt a védelem a kontráknak. Mindemelett nem volt több kapitális hiba (gól nem lett

)
Hozzállás: semmi gond nem volt vele, küzdöttek, főleg Ronnien látszott az akarás, néha túlságosan is, de le a kalappal, ezt vártam. A gól után persze óriási lélektani előnyhöz jutott a madrid, ezt annak köszönhetően, hogy kezdték átvenni előtte az irányítást, nem működött jól az elenn taktikája, és helyzetekbe kerültek, innen kapni egy gólt, az bomlasztóü hatású.
A tanácstalanság a gól után hatalmasodott el, de ennek megjóslásához, a gól tükrében, nem kell nagy tehetség. A Madird pontosan tudta mit kell csinálni, védelmüknek már munkájas sem volt annyi, és a kontrajáték mestereinek nem volt gond lehozni a meccset.
M. G., sszerintem jól vezette végig a meccset, viszont volt pár bosszantó itélete, nem volt sorsdöntő, de idegesített néhány beavatkozása, összeségében a nagy nyomás ellenére is jól dolgozott)
Csalódni személy szerint nem csalódtam senkiben hatalmasat, hiba nélkül nem lehet végigjátszani meccset, de hogy a hiban mit von maga után, az elgondolkodtató. azt nekem senki se magyarázza, hogy ha Rijkaard más taktikát alkalmaz, nyertünk volna. Így is lehetett voplna, de nem így lett. Egy új taktika alkalmazása, már nem most lett volna esedékes, de most már mindneképp az. Ha meccs előtt a lehetőségeit nézve: erőnléti állapot, sérülések, stb., akkor talán ő is gondolta, de ennyivel előtte már lehetetlen.
Nem volt Messi, ezt mindenki tudja mit jelent, sztem ég és föld, ha ő játszik , és ha nem. Neki is nagy megpróbáltatás ez, remélem gyorsan túlteszi magát rajta, és visszatér mielőbb, úgy, ahogy eddig játszott.
Nekem ez volt a konkrét véleményem már tegnap is, de inkább másra gondoltam. Lehetne még sok mindnet megemlíteni, úgy gondolom ,most ez aktuális...