Én sem a csapatnak akarok rosszat, sőt. És lehet ez itt az ellentmondás, amit nem ért palesz77, de egy idény és adott mérkőzésre való felkészülésnek rengeteg aspektusa van. Forma persze hogy sokat számít, de simán gondolkozhat úgy LE, hogy xy nem fog tudni úgy teljesíteni és jobban megbízik olyanban, aki már volt ilyen szituban. Teljesen helyénvaló érvelés, hogy de hát Atletico ellen meg de hát más csapat ellen. Ez így oké, s ez is pl maximálisan mutatja, hogy bízik bennük és megadja a lehetőséget. Most meg úgy gondolkozott, hogy Alves kezdjen mert felépült és nagyon fontos elem, s Mascherano meg az is lehet azért kellett, mert Messi hiányában kell egy olyan ember, akire hallgatnak. SR jobb formában van mint Alves, sőt jobban játékban is van, de azt nem lehet felróni Enrique-nek, hogy simán azt is figyelembe veszi, hogy Alves rutinosabb és jobban számít rá. És ez igaz Mascheranora is. Nyilván mindenkit kell kritizálni, mert hibái mindenkinek vannak, de egész egyszerűen Lucho személyisége, habitusa, eddigi munkássága is arra predesztinál, hogy megbízzak benne és a döntésében. Nem azért mert tripláztunk, hanem mert az embernek van egy elképzelése és azt építi fel. Látni mit akar a csapattól, hogy áll emberekhez stb. Emiatt engem totál nem érdekel, hogy Kis Pista játszik vagy Nagy Jóska. Biztos vagyok benne, hogy miután ott van a csapat közelében milliméter távolságban, az ezer aspektust egybe veszi és a legjobbat akarja a csapatnak. És pont hogy ha tényleg csak a név számítana, akkor Alvest nem pihentette volna, Messit nem tette volna le stb. És a kulcsszó a csak, mert nyilván hogy hierarchia van, ez mindenhol van. Emiatt kicsit mérges vagyok rá én is, mert Pedro-t lehetett volna úgy kezelni, hogy legyen neki ideje, s igenis elölről is bárkit lelehet cserélni, de nem akarta ezt megbontatni, ebben is van ráció, de ezzel meg én nem értek egyet, mert minden játékos csak egy játékos. És a főnök az edző.
Az meg hogy én nem számítanék a fiatalokra a nem igaz, én is örülök ha jön valaki, sőt általában az ember engedékenyebb is egy hazaival. Viszont a folyamatos előretolással nem értek egyet. Ezetet a fiúkat be kell építeni, itt óriási a nyomás, s pont az amit beszéltünk már, hogy az utóbbi években még inkább nagyobb. És ezt egy játékosnak kezelnie kell, s ezekre fel kell készíteni. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy játsszon is meg tanuljon is. Itt egy szó van, kész emberek. Egy húszon évestől nem várhatod, hogy kész focista legyen, nyilván van ellenpélda, de főleg ilyen közegben ezt nem hiszem, hogy meglehet oldani. Folyamatos ingadozások vannak, meccs közbeni dolgok is, amiért nem lehet úgy tekinteni xy-ra, hogy na akkor holnaptól ő játsszon, mert nem lehet. Kár a kapusok terén akár Rafinha terén is elmondtam tavaly- tavalyelőtt, hogy ezt így nem lehet, hogy na akkor Rafinha átveszi ennek a helyét és akkor kezdő és akkor hú de jó. Persze, vannak jó dolgai ahogy pl a németnek is, Bartra-nak, SR-nek is, de még alapjátékosnak nem lehet tekinteni. És szerintem ezt palesz77 is mondta már, de pont emiatt nem lehet őket követelni a csapatba, mert vannak olyan tényezők, amiket nem tudnak teljesíteni. Bartra lenne a legközelebb a kezdőhöz, de megint előjön az, hogy nem ismerjük az edzésmunkát. Nincs olyan edző, aki maga alatt vágná a fát. Biztos vagyok benne, hogy nem Bartra képességeivel vannak a gondok. És a mentális dolgait meg csak az edzői stáb tudja felmérni. És pont emiatt lehet nem merte most ezt rábízni, gyors szélsői voltak a Levernek, az a Bellarabi meg Calhanoglu, elől colosok. Ilyen dolgok is benne vannak. Videóznak, felkészülnek a meccsre, Mascherano-t jobbnak ítélte. Ráadásul ott volt a padon Alba, Mascheranoval több a variációs lehetőség a pályán, feltudja tenni középpályára, helyére az egyetlen hátvéd Mathieu és szélre Alba (mint láthattuk is). Szóval ez is közrejátszhat. Ezeket mind mérlegelnie kell egy edzőnek, s igen ezt hívom úgy összefoglaló néven, hogy bizalom, mert ezek a fiatal játékosok tehetséges játékosok, de nem kész játékosok.
Gumbau dologban is ezt érzem, hogy lehet Samper ügyesebb, jobban lát (én ezeket elhiszem nektek), de Gumbau jobban készen áll arra, hogy a felnőttek közé belehessen dobni. És nem gondolom, hogy kilógott volna, amikor játszott. Nyilván ő is megvan illetődve, képességei is lehet korlátozzák, de ezer dolog van, ami miatt meg az edző inkább (most még) benne hisz.
Lehet ezt mondani, hogy általánosságban, meg hú de meddig várjanak, meg hú ez humbug, de egy csapat nem úgy épül fel, hogy kiteszek 11 embert és nesztek ott a laszti, ys hadd szóljon. Csapatkémia, taktikai variáció, forma, rutin, kor, stb dolgok mind közrejátszanak mikor az ember végiggondolja a felállásokat. Persze nekünk megvan egy alapjáték, de ez is pont azt mutatja, hogy a foci nem arról szól, hogy akkor nesze te itt játszol. Hány külsős volt, aki nem tudta teljesíteni a rábízott feladatot, pedig jó játékos volt és vica versa működik, hogy pl imádom szeretem Busquetset, de lenne olyan csapat vagy bajnokság, ahol nagyon kijönnének a hiányosságai. És a fiatalok felé a legfontosabb a türelem és neki is türelmesnek kell lenni, s azt meg nem lehet mondani, hogy nem kapnak lehetőséget, mert kapnak. De a ranglétrát végig kell járni és igen most nehezebb, mert 90 pont kell a bajnoksághoz, nemzetközi kupában szinte "elvárás" a minimum elődöntő és a kupában is. Nagy nyomás, nagy felelősség, s ehhez fitt érett, megbízható emberek kellenek. A fiatalok meg ezt nem tudják hosszútávon nyújtani. Idő kell a beépítésre. És bizony ez eltarthat 25-26 éves korig.
Remélem sikerült a logikát megérteni ebből, én nem vagyok a fiatalok ellen ezt azért leszögezném, mert sértőnek tartottam.