Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.12. 21:20:52

noname írta:Hát az első félidőben k-va jól játszunk. Csak a szerencse meg a bíró miatt nem vezetünk több góllal.
Messivel már 4-0 lenne, Lucho monnyonle!!!!
noname
Llegenda del Barça

2015.09.12. 21:19:50

Hát az első félidőben k-va jól játszunk. Csak a szerencse meg a bíró miatt nem vezetünk több góllal.
A Fifa egy szégyen
Leon
Director del Fútbol

2015.09.12. 20:26:11

palesz77 írta:Ha ma pontot bukunk, a fórum 70%-a rögtön ellene fog fordulni, előre látom.. :lol:
99%a fog ! :mrgreen:
És joggal,Messi ha egészséges még alva járva is többet ér a pályán mint az egész támadósor együtt véve!
Úgy látszik L.E.-nek a triplázás elvette az eszét! :evil:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.12. 20:13:21

palesz77 írta:Ha ma pontot bukunk, a fórum 70%-a rögtön ellene fog fordulni, előre látom.. :lol:
Nem is kell nagy jósnak lenni. :D

Ha úgy kapnánk ki, hogy Messi lézeng a pályán, totál nincs ott, akkor meg miért kell erőltetni, LE töketlen, mert nem meri padra tenni stb.
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy úgy egy sérülés is simán befigyel.

Remélem LE-t igazolja, majd az eredmény, de abban is biztos vagyok, hogy az 50-60. perc körül jönni fog.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.12. 20:12:00

Ha egy meccseken múlik 1-1 karrier vagy elismerés, akkor forduljon. :D Aztán majd évvégén lelehet vonni a következtetést a valós következtetést. Lucho edző és az ő szava dönt ha ő teszem azt Suarezt teszi a kapuba, akkor őt teszi a kapuba. Olyan Lucho mint a pályán is volt. Tökös és nem ismer Istent se embert. Így kell csinálni, ő viszi a hátát a vásárrá mindig és ős kell megítélje mi a legjobb megoldás. Nem én vagy más innen x ezer kilométerről.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.09.12. 19:49:25

Ha ma pontot bukunk, a fórum 70%-a rögtön ellene fog fordulni, előre látom.. :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.22. 11:51:03

Az őszi rotálás meg inkább fejetlenség volt, amit a sikeres tavasz miatt "istenítünk", pedig akkor szidtuk mint a bokrot miatta
Pontosan. Simán elmehetett volna rajta a bajnokság, ha az új évben nem ereszt le a Real látványosan, még a kiváló tavaszunkal se értük volna utal őket.
Szóval ezt abszolút utólagos belemagyarázásnak tartom, hogy milyen zseniális dolog volt.

A többi dologban viszont egyetértek, azok tényleg az ő érdemei.
A leglényegesebb pozitivum, amit palesz is emlitett, hogy LE fejlődőképes, a szezon során sok hibáját felismerte, és javitotta is ezeket.
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.22. 11:04:42

palesz77 írta: Azért ezt nem mondanám, attól még, hogy vannak gyors támadásaink, a labdabirtoklásunkat csak a Bayern múlta felül tavaly, ugyanúgy adogatjuk körbe sokszor a lasztit, max nem olyan intenzitással már. De annyival azért nem lett direktebb a támadójátékunk, hogy teljes átalakulásról beszéljünk. "Csak" hozzáadott pár dolgot Lucho - mint a kontrák pl, ami hiányzott is nagyon -, de az alap nem változott olyan jelentősen.
Persze, betömörült védelem ellen megy a "körbeadogatás". De nagyobb csapatok ellen, melyek mernek ellenünk támadni is, sokkal direktebb focit nyomatunk, sokszor kihagyva a kp-t a támadás építésből. Gondoljunk csak a tavaszi klasszikuson szerzett 2. gólunkra. Iniesta szerepe is érdekes, h megváltozott a Pep érához képest. Sokkal több védekező feladatot kell ellátnia, nem véletlenül szerzett elöző szezonban kevés gólt, és magához képest kevés gólpasszt.

palesz77 írta: Suárez meg már az Ajax ellen is felment középcsatárnak, nem volt az jópár hónap, amíg szerepet cseréltek. Nem azért volt eleinte rossz Luis, mert rossz helyen játszott, csak szimplán nem ment neki - mint most az utóbbi 2 meccsen.
Arra nem emlekeztem, h már az Ajax ellen is ott tolta. Úgy rémlett, h kb. januárra dobta ki Messit a jobbosra.
palesz77 írta: A szélső védők meg csak tél közepétől kezdtek el kevesebbet beadni, év elején pont hogy futószalagon jöttek a beadások - eredmény nélkül. De ez tényleg plusz, hogy legalább rájött Lucho, belátta a hibáját, és változtatott rajta. Sok edző nem tette volna ezt meg, úgyhogy ez tényleg elég nagy plusz nála azért, nem fél beismerni a hibáit - általában.
Azért ez elég nagy újítás volt. Értelmetlen, pontatlan beadások helyett el kezdte nyomatni Messi löbbjeit. Amik azért "picit" hatékonyabbak voltak, mint Alves beadásai.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2015.08.22. 10:25:49

Messias2 írta: -tiki-taka végleges feladása
...
-bár jó pár hónap után, de rájött, h Suarezt kell középcsatárként nyomatni, és Messi szélen talán még jobb, mint középen. Így jobban ki lehet használni Messi VISION-t.
-őszi kiváló rotálás is meghozta gyümölcsét tavasszal
...
-szélső védőink (főleg Alves) sokkal kevesebb labdát adott be
Azért ezt nem mondanám, attól még, hogy vannak gyors támadásaink, a labdabirtoklásunkat csak a Bayern múlta felül tavaly, ugyanúgy adogatjuk körbe sokszor a lasztit, max nem olyan intenzitással már. De annyival azért nem lett direktebb a támadójátékunk, hogy teljes átalakulásról beszéljünk. "Csak" hozzáadott pár dolgot Lucho - mint a kontrák pl, ami hiányzott is nagyon -, de az alap nem változott olyan jelentősen.

Suárez meg már az Ajax ellen is felment középcsatárnak, nem volt az jópár hónap, amíg szerepet cseréltek. Nem azért volt eleinte rossz Luis, mert rossz helyen játszott, csak szimplán nem ment neki - mint most az utóbbi 2 meccsen.

Az őszi rotálás meg inkább fejetlenség volt, amit a sikeres tavasz miatt "istenítünk", pedig akkor szidtuk mint a bokrot miatta. Ebben az évben nagyon remélem, hogy olyan szintű agymenéseket, mint akkor nem talál majd ki, mert sokszor túlzásba esett - főleg a rangadókon. De nem is hiszem, hogy olyan szintű forgatás lenne most, akkor még csak kereste az alapcsapatát, mostmár megvan neki. Meglátjuk, mindenesetre én csodálkoznék, ha megint annyit forogna a csapat, mint tavaly ősszel.

A szélső védők meg csak tél közepétől kezdtek el kevesebbet beadni, év elején pont hogy futószalagon jöttek a beadások - eredmény nélkül. De ez tényleg plusz, hogy legalább rájött Lucho, belátta a hibáját, és változtatott rajta. Sok edző nem tette volna ezt meg, úgyhogy ez tényleg elég nagy plusz nála azért, nem fél beismerni a hibáit - általában.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.21. 21:56:54

Ha már Messivel kapcsolatban szóba került, hogy hálátlan dolog a sors (vagyis leginkább így jellemeztem az eladás, megtartás dolgot részemről) itt megjegyezném, hogy fura emberek vagyunk mi úgy en bloc. Itt volt nekünk Pep, itt volt nekünk most LE és mi magunk nem ismerjük el őket. :D Értem persze, amit ír sok ember, csak mégis a szurkolói lélektan milyen furcsa. :D
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.08.21. 21:48:58

Messias2 írta: Azért ez jóval több volt, mint szerencse. Több taktikai húzása bejött.
-tiki-taka végleges feladása
-kontra játék, amit LE előtt szinte nem is ismertünk
-csapatvédekezés rendbetétele
-bár jó pár hónap után, de rájött, h Suarezt kell középcsatárként nyomatni, és Messi szélen talán még jobb, mint középen. Így jobban ki lehet használni Messi VISION-t.
-megtalálta Xavi tökéletes szerepét tavaszra, rendre jól dobta be a játékba 60-70. perc környékén
-szélső védőink (főleg Alves) sokkal kevesebb labdát adott be, ezzel növelve a hatékonyságot

Én se tartom tökéletes edzőnek, mint egyesek, sőt a csapatot se tartom korszakosnak,de ezt már leírtam. Ettől függetlenül nem szabad elvitatni az érdemeit, és mindent a szerencsére fogni.
Nem vitattam el az érdemeit, csak azt mondom, hogy szerencséje is volt nem kevés.
Az őszi kiváló rotálását meg hagyjuk. Az első 12 meccsen nem álltunk fel ugyan azzal a 11 játékossal.
Nyilván 4 kupa után furcsa azt mondani, hogy ez az év fogja megmutatni, hogy mit is ér, de ezt én tartom. Még akkor is, ha nagyon nehéz a dolga a büntetés miatt.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.21. 21:33:13

Normandia írta:A mostani éve lesz az igazán testhezálló feladat számára, ha ezt is megközelìtően fogja lehozni, akkor azt mondom, hogy több ez, mint szerencse.
Azért ez jóval több volt, mint szerencse. Több taktikai húzása bejött.
-tiki-taka végleges feladása
-kontra játék, amit LE előtt szinte nem is ismertünk
-csapatvédekezés rendbetétele
-megtalálta Xavi tökéletes szerepét tavaszra, rendre jól dobta be a játékba 60-70. perc környékén
-szélső védőink (főleg Alves) sokkal kevesebb labdát adott be, ezzel növelve a hatékonyságot

Én se tartom tökéletes edzőnek, mint egyesek, sőt a csapatot se tartom korszakosnak,de ezt már leírtam. Ettől függetlenül nem szabad elvitatni az érdemeit, és mindent a szerencsére fogni.
Normandia
Director del Fútbol

2015.08.21. 20:31:34

Azért nagy adag szerencsélye is volt. Persze nem kérdőjelezem meg azt, amit adni tudott a csapatnak. A kulcsjátékosaink közül nem volt sérült huzamosabb ideig senki. Leo úgy döntött, hogy szüksége lenne az 5. aranylasztira is. Az MSN minden várakozást felülmúlva érti meg egymást, Rakitic, Alves, Alba,Pique, Masch, Busi régen látott szinvonalon játszott. Ini és Xavi megfelelő rotálásával is tartani tudta a kreatìvitást. Szóval azon felül, hogy támadóbb focit játszunk, sokkal direktebbek a támadásaink, ami neki köszönhető, volt egy nagyadag szerencséje is. Persze a sikerekhez az is kell.
Én Palesszel ellentétben sötétebbnek látom az elkövetkező szezont. Az átigazolási tilalom eleve behatárolja az őszünket. Sajnos nincsenek, az egy Rafit kivéve, minőségi cseréink. Ergo az őszt azokkal kell lejátszani, akik végignyomták a tavaszt. Jó lesz egy két meccsünk, ahol majd rotálhat, de hát tavaly sem a nagyok ellen botlottunk. Szóval a fejlődés lehetőségét jelenleg az őszre nem látom.
Persze ez nem LE hibája, de tavaly ősszel is sokan nem értettük, hogy mit miért tesz, vagy éppen nem tesz. A mostani éve lesz az igazán testhezálló feladat számára, ha ezt is megközelìtően fogja lehozni, akkor azt mondom, hogy több ez, mint szerencse.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.21. 19:08:38

Lehet, hogy ez a mostani csapat nem lesz olyan korszakos, mint a Pep-féle volt, ezt az idő fogja eldönteni. De bárhogy is lesz, a LE-féle csapat egy nagyszerű gárda, amelyet szerintem évek múlva is emlegetni fogunk. Lucho sikeresen kombinálta a tiki-takát a kontrafocival, amelyből megszületett a mai Barca.
LE-nek hatalmas szerepe van/volt abban, hogy sikerült megújulnunk és Ő vezetett vissza minket a Top 3 csapat közé is. =D>
Kép
palesz77

2015.08.21. 18:59:19

HungaroBarca írta:Jól meglehet egy kicsit túloztam de negatív hangulat azért megvan....
De az miért negatívkodás, ha páran nem emeljük piedesztálra a mostani csapatot, hanem megemlítjük, hogy van nagyon sok buktatója az új szezonnak, és bőven benne van, hogy közel sem lesz ilyen sikeres a következő évünk? És ha meg merjük említeni, hogy Lucho habár összehozott egy triplát - amiből szerintem mindenki elismeri, hogy kőkeményen kivette a részét -, nem egy megkérdőjelezhető döntése volt szezon közben is? Nem temetem ezáltal a csapatot, de az, hogy a tavalyi eredmények miatt nem lehet kritizálni az edző egy döntését sem, az szerintem erős túlzás, mert bőven lenne hova fejlődnünk. Ezért is van amúgy esély a Bl címvédésünkre, mert még bőven fejlődhetünk tavalyhoz képest, míg a Bl-t általában kimaxolva szoktak nyerni, és ezért se volt még címvédés, mert általában visszaesett az aktuális győztes - bár a tavaszi god modeot nehéz lenne lemásolni megint, de nem lehetetlen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.21. 17:49:52

visca el barca írta:, csak az embernek nem esik jól egy maseratiból visszaülni egy ladába :D
Most miért? M7, leküldöd a sportverdát, kilököd a szőke cicababát magad mellől, dobsz utána egy ötszázast hogy vehessen egy "csak Pestig diák" jegyet a Volánra. Majd kigombolod a zakót, átsétálsz a túloldalra az enyhén pörköltszaftos atlétát felkapod, piros Marlboro a szádban és üvöltöd, hogy 300-ért a tengeri (mert hát az intellektuel mivoltodat nem tudod levetkezni és hülyén hangzik a csöves kukorica kifejezés, amivel amúgy is lepaktálnak a kistáskák). Természetesen mindezt az 1200-es Lada csomagtartójáról, na meg a nézését meg a járását hallgatva. Hétvégén dugó van, menne a bolt ezerrel. Thug Life. 8)

Ne legyek off, szerintem LE jó utat kezdett el, nekem tetszik a csapat felépítése, s biztos vagyok benne, hogy meg lesz a gyümölcse ennek idén is. Nagyon nehéz lesz a sűrű program és a távozók miatt, de képesnek érzem a csapatot, hogy megvédje a címet a bajnokságban. Ámen. :D
Kép
Kép
Kép
HungaroBarca
Barça B

2015.08.21. 17:45:53

palesz77 írta:
HungaroBarca írta: Egyszerűen nem értem hogy páran a tavalyi Tripla után egy átigazolási tilalom mellett meg amellett hogy Xavi elment most mindenki azon filózik hogy ha legalább egy valamit nem nyer a csapat, akkor Enrique mehet a levesbe #-o #-o
Van amivel egyetértek, de ez.. Ha mutatsz nekem olyan hsz-t, ahol ezt irta valaki, hogy kuldene is el, ha nem nyerunk esetleg kupakat, akkor vendegem vagy egy sörre..:D
Jól meglehet egy kicsit túloztam de negatív hangulat azért megvan....
,,Bármilyen hibát meg tudok bocsátani,ám annak nem jár könyörület aki nem küzd szívvel-lélekkel a Barcelonáért . " Pep Guardiola
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.21. 17:39:26

HungaroBarca írta:H
3. Businak helyettes kell
Erre lenne a legjobb megoldás Samper, már a BL-ben is bizonyított. Kár h LE nem bízik a fiatalokban. 1. évében még megértettem, mert eredménykényszer stb., de most már elég magabiztos helye van az edzői székben, simán be lehetne építeni a fiatalokat.
palesz77

2015.08.21. 17:37:24

HungaroBarca írta: Egyszerűen nem értem hogy páran a tavalyi Tripla után egy átigazolási tilalom mellett meg amellett hogy Xavi elment most mindenki azon filózik hogy ha legalább egy valamit nem nyer a csapat, akkor Enrique mehet a levesbe #-o #-o
Van amivel egyetértek, de ez.. Ha mutatsz nekem olyan hsz-t, ahol ezt irta valaki, hogy kuldene is el, ha nem nyerunk esetleg kupakat, akkor vendegem vagy egy sörre..:D
HungaroBarca
Barça B

2015.08.21. 17:24:06

Hát..... sajnos amiket itt olvasok nem túl optimisták... :? :? :?
Egyszerűen nem értem hogy páran a tavalyi Tripla után egy átigazolási tilalom mellett meg amellett hogy Xavi elment most mindenki azon filózik hogy ha legalább egy valamit nem nyer a csapat, akkor Enrique mehet a levesbe #-o #-o Én jelenleg nem várok túl sokat ettől a Barcától ,Hálát adok ha a Bajnokság meglesz Mert:
1.Nézzünk szembe a ténnyel, Alves ,ha nem fenyegetik meg azzal hogy kivágják az ablakon és mehet csapatot keresni nem fog normális formát produkálni hangsúlyozom ezt az elmúlt két-három év tapasztalataiból és a jelenlegi formája alapján írom és ez sajnos csak Januárban lesz orvosolva Aleix Vidallal....
2. Xavi elment ,Pedro elment,ÉPÍTSÜK BE A FIATALOKAT!!!
Lehet hogy páran hülyének néznek de most eljött annak az ideje hogy beépítsük a fiatalokat mert ez a Barca egyik fontos alappillérje és ez az utóbbi években nem működött , sőt a saját nevelések kezdenek eltűnni a kezdőből , ennél is rosszabb az hogy a csapatból is, éppen ezért teret kell , teret lehet adni Rafinhának Sandrónak Munirnak és néha-néha Robinak is.
3. Businak helyettes kell !
Már a tavalyi idényben is problémának láttam hogy ha rotálunk is Busquets mindig a kezdőben van ami nem gond akkor ha nem sérül le de ha lesérül akkor nincs olyan KVK aki Képes lenne ellátni a posztot ,két éve Song jó ötlet volt,De nem vált be ,valószínű hogy megy a West Hambe és jelenleg nincs senki ( Talán Robi) aki pótolni tudná ez jelenleg az MSN pótlása mellett az egyik fő gond.. :? :?
Ezek a legfontosabb dolgok amiket orvosolni kell és erre adott ez az idény hosszútávra nézve ha ezek meg lesznek oldva , egy jó ideig nem lesz problémánk Trófeák kapcsán mert ezekkel nem kell akkor foglalkozni amikor szembetűnőbbek lesznek. így erre az idényre elég lenne nekem a Bajnokság a Bl Elődöntő rosszabb estbe negyeddöntő és a Király kupa (döntő).
,,Bármilyen hibát meg tudok bocsátani,ám annak nem jár könyörület aki nem küzd szívvel-lélekkel a Barcelonáért . " Pep Guardiola
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.21. 17:00:30

palesz77 írta:Messit meg nem eladni akarja Bob.
egyelőre csak mérlegeli, hogy eladja-e :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2015.08.21. 16:58:28

Nero. írta:És ha esteleg nem tarolunk akkor mi lesz?

Itt Enriquet piszkálják, a másik topicba meg épp Messin akarnak túladni. Ooo banyek #-o
Semmi nem lesz, még mindig arról van csak szó, hogy a statok ellenére ez nem olyan kiemelkedő csapat most, mint a Pep féle, lehet ez amiatt, hogy az ellenfelek is erősebbek, vagy hogy a csapat alapja nem olyan acélos - konkrétan az MSN-ből bárki kiesése már elég kemény ko-t okoz -, és a tripla ellenére nem vagyunk annyira megkérdőjelezhetetlenül európa legjobb csapata, mint anno. Ha fáj ezt beismerni, ha nem.

Messit meg nem eladni akarja Bob.
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.21. 16:57:10

Nero. írta:És ha esteleg nem tarolunk akkor mi lesz? Ezentúl Guardiola-féle Barca lesz örökké a mérce? Ha nem triplázunk akkor már baj van? A Bilbao elleni meccset leszámítva (ahol választása sem volt más kezdőre), mondjatok még egy meccset ahol nagyon meglettünk merve. Megsúgom, hogy Enriquének egyelőre jobb statjai vannak, mint Pepnek a Barcával.
Nem lesz semmi. :wink:
Csak az előzményeket is meg kéne nézni, és rájönnél miért született a hsz. Nem bántani LE-t, csak azzal a véleménnyel nem értek egyet, hogy tévedhetetlen lenne, és minden döntésében vakon meg kéne bízni.

Meg ahhoz, hogy reálisan tudjuk értékelni, mint edzőt, meg kell nézni szerintem, hogy hosszú távon, hogy fog muzsikálni. Akármennyire is jó szezont hozott, nálam ez még kevés, hogy egy lapon legyen említve a legjobb edzőkkel.
Rijkaardal ha a tripla nem is, de egy bajnokság + BL kombó összejött, pedig őt én igencsak középszerű edzőnek tartom.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.21. 16:50:13

Nero. írta:Itt Enriquet piszkálják, a másik topicba meg épp Messin akarnak túladni. Ooo banyek #-o
óh, lesznek Neked még itt ilyen finomságok :lol: várd csak meg, hogy a real elmenjen 3 ponttal, akkor lesz majd itt ne mulass :lol:

egyébként sztem senkinek nem a pep-féle csapat a mérvadó, csak az embernek nem esik jól egy maseratiból visszaülni egy ladába :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2015.08.21. 16:37:21

És ha esteleg nem tarolunk akkor mi lesz? Ezentúl Guardiola-féle Barca lesz örökké a mérce? Ha nem triplázunk akkor már baj van? A Bilbao elleni meccset leszámítva (ahol választása sem volt más kezdőre), mondjatok még egy meccset ahol nagyon meglettünk merve. Megsúgom, hogy Enriquének egyelőre jobb statjai vannak, mint Pepnek a Barcával.

Itt Enriquet piszkálják, a másik topicba meg épp Messin akarnak túladni. Ooo banyek #-o
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Lezárt