Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem ezzel (nagyrészt) mindenki egyetért, jómagam is, én csak annyit állítok, h jelenleg jobb, magabiztosabb a chilei, nekem nagyobb nyugodtságot jelent, ha ő áll a kapuban és láthatólag LE is őt favorizálja, mégha nincs is kimondva, h ki az első- és második számú kapus. Ezen pedig egyelőre nem kell változtatni.B. Tamás írta:Nem látjuk egyformán, és ez a szép a fociban, nincs ebben rossz dolog.
Viszont egy kérdés: azt, hogy ter Stegen hosszú távon nem olyan magabiztos és nem tud olyan megbízható teljesítményt nyújtani, mint Bravo, honnan szűrtétek le? Mert a barcelonai korszakából biztos, hogy nem, hiszen egész ősszel védett 8 meccset, tavasszal meg optimális esetben 16-ot, rosszabbik esetben 4-8 meccs között.
Bravo jogosan véd, megérdemli, de amit ter Stegen mutat meccsritmus nélkül és az előbb felsorolt körülmények után, az nekem bőven több, mint bizalomra ad okot a benne lévő potenciállal kapcsolatosan.
Éppen ezért látom benne azt, hogy még Bravónál is jobb lehet, és ezért nem látnám szívesen a távozását.
Ui.: Egyébként kimerítettük a témát, lényeg, hogy mindkettő magas színvonalon teljesít.
Csak egy tipp, de pl védhetne jobban, mint BravoS.Agüero írta:Jó, de erről ő tehet? Vagy mit csináljon, hogy első számú legyen?TS-nek van 3 éve h első számú kapussá váljon. Ha az nem elég, hát sajnáljuk.
Akkor az utánpótlásunk is luxus.S.Agüero írta:Akkor minek hoztuk ide?Így jelenleg nem szól semmi szerintem a német mellett, csak az hogy fiatalabb, de viszont kapusposzton ez még pólyásnak számít. Ideje még van bőven.
Padra meg luxus.
Hosszútávon lehet, hogy vele jobban járnánk.
Már rövid távon is! Védett idén nagyon szépeket, például a Leverkursen ellen egyedül ő akart játszani azon a meccsen a többiek finoman szólva elvoltak a pályán.Hosszútávon lehet, hogy vele jobban járnánk.
Akkor minek hoztuk ide?Így jelenleg nem szól semmi szerintem a német mellett, csak az hogy fiatalabb, de viszont kapusposzton ez még pólyásnak számít. Ideje még van bőven.
Első bekezdés az teljesen világos, hiszen ezt már a leigazolása előtt is beszéltük hogy más kultúrából érkezni nagyon nem egyszerű és főleg egy német-spanyol összevetés ég és föld. Így az tényleg Stegen érdeme és örömteli, hogy megy a beilleszkedés. Viszont arra akartam utalni, hogy Bravo pedig tudott olyan szinteken is teljesíteni, amin még Stegennek nem volt lehetősége. Itt a nemzetközi válogatottra gondolok, s a VB nálam a futball csúcsa és ott tudott teljesíteni, ami már akkor jelezte hogy megvan a kellő mentális erő benne és a legnagyobb feladatnál is helyt tudott állni. És emiatt ez úgy érzem mellette szól.B. Tamás írta:Eszembe jutott nekem is, hogy a Sociedad is hasonlóan a Mönchengladbachhoz kisebb klub, ugyanakkor ter Stegennek az én szememben még így is nagyobb mentális akadályokat kellett azzal leküzdenie, hogy országot/kultúrát váltott, valamint hogy tette mindezt 22 évesen. Mindeközben Bravo 31 évesen lépett erre a szintre, érettebben, több tapasztalattal a háta mögött, és azonos kultúrában váltva.Bob_Marley írta:Tényleg jó a főoldali cikk, de Bravo mentális képességeit ugyanúgy fellehet hozni szerintem érvként, mert VB_n, Copa-n teljesített már magas szinten, ráadásul pont hogy egy Sociedadból bekerülve rögtön tudott akklimatizálódni.
Én egyértelműen mellette teszem le a voksom, mert jelenleg jobb kapusnak érzem. Ráadásul pont hogy a németnek még van ideje és kell is idő, hogy tanuljon. Addig pedig az a legfontosabb, hogy a csapatnak mi a jó. És jelenleg ez egyértelműen a chilei nálam.
Ez nem von le semmit sem az érdemeiből, csak meggyőződésem, hogy ezért nem lehet azonos érvként felhozni a mentális erőt Bravo mellett is, mert előtte - szigorúan ter Stegenhez viszonyítva - kisebb feladat állt.
Nem gondolnám, hogy a Malaga elleni kapott gól az övé lenne. Volt pár homály kirúgása, kidobása, azt elismerem.palesz77 írta:Pont elozi meccs utan beirni ilyet.Messa írta: Bravo szótárában nincs olyan szó, hogy baki.Meg talan Malaga ellen volt egy full olyan labdaja, mint MAtS-nak a Bilbao nagy golja elott, csak szerencsejere azt melle emelte a srac, igy feledesbe is merult sokaknal..
En is birom a chileit, nagyon jo kapus, de azert tulzasokba se kell esni, o sem tokeletes.
Pont elozi meccs utan beirni ilyet.Messa írta: Bravo szótárában nincs olyan szó, hogy baki.
Hát mi vettük 10 millióért, mi van ezekkel... Persze tudom hogy mi szeretetszolgálat vagyunk eladások terén, de azért na..roby122 írta:Erről jut eszembe. Most nézem a Liverpool-Stoke mérkőzést, és a kommentátor megemlítette, hogy az angolok tettek egy 10 millió eurós ajánlatot MAtS-ért. Állítólag mi ezt elutasítottuk, mondván, hogy nekünk a duplája kell a kínált összegnek.
Erről jut eszembe. Most nézem a Liverpool-Stoke mérkőzést, és a kommentátor megemlítette, hogy az angolok tettek egy 10 millió eurós ajánlatot MAtS-ért. Állítólag mi ezt elutasítottuk, mondván, hogy nekünk a duplája kell a kínált összegnek.Zozzy 5 írta:vagy az is kérdés, hogy hova sikerülne kölcsönadni (bár sztem egy Pool' simán elvinné).
persze, más helyzet, meg az is igaz, hogy nem szokás. viszont már önmagában az sem szokás, hogy két kezdő kapust vesz egy csapat. ha ez mégis megtörténik, mint esetünkben, az kivételes helyzetet teremt, amit valahogy meg kell oldani, adott esetben akár olyan megoldással, ami nem szokás.B. Tamás írta:A kétéves kölcsönadás pedig csak akkor realitás, ha ter Stegen szerelmes Barcelonába, másképpen egy BL-győztes kapust nem szokás kölcsönadni. Courtois éppen ezért rossz példa: őt még akkor adták kölcsön, amikor csak ígéret volt.
Én ezt ennek a szezonnak a kezdetére értettem (2015 nyara), és még ha nem is szerelmes Barcelonába, de az ő stílusának jelenleg a Bayern és a Barca a legmegfelelőbb, mert itt nem csak kérik, hogy érjen lábbal a labdába, amit ő előszeretettel tesz meg, hanem el is várják. E mellett a 21. század eddigi legsikeresebb klubjáról beszélünk, pénzügyi gondokkal nem küszködik a klub, minden adott ahhoz, hogy a kétéves kölcsön végén visszatérve ugyanúgy egy minden kupára esélyes csapatba érkezett volna vissza, ezt pedig ő is tudja. De az egész feltételes mód, mert nem történt meg, így feleslegesen tovább ragoznom.B. Tamás írta:A kétéves kölcsönadás pedig csak akkor realitás, ha ter Stegen szerelmes Barcelonába,
Eszembe jutott nekem is, hogy a Sociedad is hasonlóan a Mönchengladbachhoz kisebb klub, ugyanakkor ter Stegennek az én szememben még így is nagyobb mentális akadályokat kellett azzal leküzdenie, hogy országot/kultúrát váltott, valamint hogy tette mindezt 22 évesen. Mindeközben Bravo 31 évesen lépett erre a szintre, érettebben, több tapasztalattal a háta mögött, és azonos kultúrában váltva.Bob_Marley írta:Tényleg jó a főoldali cikk, de Bravo mentális képességeit ugyanúgy fellehet hozni szerintem érvként, mert VB_n, Copa-n teljesített már magas szinten, ráadásul pont hogy egy Sociedadból bekerülve rögtön tudott akklimatizálódni.
Én egyértelműen mellette teszem le a voksom, mert jelenleg jobb kapusnak érzem. Ráadásul pont hogy a németnek még van ideje és kell is idő, hogy tanuljon. Addig pedig az a legfontosabb, hogy a csapatnak mi a jó. És jelenleg ez egyértelműen a chilei nálam.
Szóról szóra Bob!Bob_Marley írta:Tényleg jó a főoldali cikk, de Bravo mentális képességeit ugyanúgy fellehet hozni szerintem érvként, mert VB_n, Copa-n teljesített már magas szinten, ráadásul pont hogy egy Sociedadból bekerülve rögtön tudott akklimatizálódni.
Persze, majd biztos bedurcázik egy "vacak" spanyol bajnoki cím miatt, mert éppen abban a sorozatban nem védett (a többi, cserepadon ücsörgő játékossal együtt). És amiatt is durcás lesz, hogy csak 3-4 évente nyer BL-t (a Gladbach-nál vajon hányat nyerne?). Ne legyünk már ennyire eltévedve. Egy 23 éves!!! kapusról van szó. Ezen a poszton ez a kor még szinte gyereknek számít, kb mintha egy 18-19 éves mezőnyjátékos követelőzne a stabil kezdőtagságért. Értem én, hogy nagy tehetség, meg klasszis (lehet belőle), de szvsz egyáltalán nincs miért megsértődjön és türelmetlenkedjen. Fejlődnie kell még, ez néhány meccsen látszott is, mert egyelőre legjobb esetben is csak egy szinten van Bravo-val, de még nem jobb nála.Kovbal88 írta:Szerintem az is számít, hogy a klubvilágbajnokságon valaki nem kap lehetőséget, vagy a spanyol kupán egy 4-0 után nem védeni a visszavágón.És végső soron ez az ami számít.
A BL győzelem persze nagyon jól hangzik, de nem lesz meg minden évben. (nem volt még példa a címvédésre)
A spanyol bajnoki címen meg nincs mit ünnepelnie, mivel nem is játszik a sorozatban.
Bravo persze rászolgált a bizalomra, csak éppen ez nem fogja Stegent vigasztalni.