2006.11.29. 22:47:40
Nahát az lenne a legnagyobb vicc ha Zidane kapná... Mire fel? Mire fel van egyáltalán a listán?
Tudtommal itt - a díj nevéből is adódóan - az éves teljesítményeket értékelik. Nem a VB legjobbjait, nem a legerősebben fejelő játékosokat, nem a szép hosszú eredményes pályafutást. Hanem a 2006-os évben nyújtott produkciót.
Zidane hol van ebben? VB előtt: Semmi (0). VB után meg befejezte.
Röhej még a 3 közé kerülése is...
...
Cannavaro VB-n nyújtott teljesítményét elismerem, valóban OTT, AKKOR ő volt a legjobb. Megkapta érte az VB 2. legjobbja címet, meg most az aranylabdát. Rendben. (utóbbi is???)
De az év nem egy VB-ből áll. Természetes, hogy sokat nyom a latba, mert 4 évente van csak, de ha annyira számít, akkor felejtsük el a vébé évében az egyéni elismeréseket, mert úgyis a nyári legjobb fogja kapni... Semmi értelme, így, ennek...
A másik meg amin szintén, én sem tudok még mindig napirendre térni, hogy egy bizonyítottan bundabotrányban résztvett csapat játékosai vígan élik tovább az életüket, mintha mi sem történt volna, sőt! a "sötét múltat" semmibe véve még egyéni elismeréseket kapnak... Ez egyszerűen hihetetlen.
S hozzáteszem, nekem nem azzal van a bajom, hogy madridista pl. Cannavaro. Ugyanúgy nem értem, nem tudom elfogadni Buffon második helyét az aranylabdán, és ugyanez lenne a véleményem minden más hasonló esetről is.
A végére pedig egy észrevétel: Mikor háborodott fel ennyire a közvélemény, és néhány sportvezető/játékos/szakmába való utoljára egy aranylabda-szavazás eredményén?
... Én nem emlékszem ilyenre, úgyhogy ha volt is, nem mostanában történt. Valószínűleg nem véletlen, hogy ekkora vita alakult ki köztünk, és a világban mindenhol az eredményről... Talán mert nem a legigazságosabb eredmény született...