Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem muszáj feltételezésből kiindulni Telloval kapcsolatban, h egyszerű legyek: rosszul látod az ő helyzetét a csapatban, azok alapján, amiket leírtál. A legtöbben másképp látjuk, és a vezetőség is, mert többet játszott a szezonban, mint amire gondoltunk, ez pedig nem a véletlen műve.sjd írta:Eleve egy hipotetikus állításból indultam ki, h mi van, ha 30-szor elfut, és nem ad be jól, szóval semmilyen szempontból nem is volt erről vitarecrea írta:De, ha nem látod a különbséget Alves és Tello elfutásai és beadásai között, akkor az a Te korlátod. Mert igenis a legtöbb meccsen nagyon hasznos volt Tello, látszott, h tartanak tőle a védők. Szerintem sokkal több gólt lőttünk az ő közreműködésével, mint a braziléval, de nem is ez volt a kiinduló vita alap.
Eleve egy hipotetikus állításból indultam ki, h mi van, ha 30-szor elfut, és nem ad be jól, szóval semmilyen szempontból nem is volt erről vitarecrea írta:De, ha nem látod a különbséget Alves és Tello elfutásai és beadásai között, akkor az a Te korlátod. Mert igenis a legtöbb meccsen nagyon hasznos volt Tello, látszott, h tartanak tőle a védők. Szerintem sokkal több gólt lőttünk az ő közreműködésével, mint a braziléval, de nem is ez volt a kiinduló vita alap.
Kedvelem a hozzászólásaid, mert egyformán gondolkodunk a fociról, mégha legtöbbször nem is bólogatok rá írásban. De, ha nem látod a különbséget Alves és Tello elfutásai és beadásai között, akkor az a Te korlátod. Mert igenis a legtöbb meccsen nagyon hasznos volt Tello, látszott, h tartanak tőle a védők. Szerintem sokkal több gólt lőttünk az ő közreműködésével, mint a braziléval, de nem is ez volt a kiinduló vita alap.sjd írta:Ha a közvélemény szerint Alves hibája az is, hogy a 160 centis támadóink nem tudják elfejelni a labdát ("minek erőlteti?"), akkor sztem elég racionális, h a szélső hibája lenne egy meccsen 30-szor beadni a labdát, azt látva, hogy nem érkezik senki...recrea írta: Haszontalan és káros....csak épp nem Tello miatt. Ha egy belőtt, begurított labda elmegy keresztbe, az elsősorban a bent levő vagy bent nem levő játékosok hibája, nem pedig a szélső játékosé.
De lényegtelen, mindkettő pont ugyanannyira haszontalan, egész egyszerűen azért, mert a focit 11-en játsszák, és ha nem dolgoznak össze a csapattársak, nem használják ki egymás erősségeit, akkor Valdes is végigcselezheti magát a pályán, megsimogatjuk a buksiját, de haszontalan lesz. Meg lehet nézni Messit mire képes a Barcában és az argentinoknál.
Ha a közvélemény szerint Alves hibája az is, hogy a 160 centis támadóink nem tudják elfejelni a labdát ("minek erőlteti?"), akkor sztem elég racionális, h a szélső hibája lenne egy meccsen 30-szor beadni a labdát, azt látva, hogy nem érkezik senki...recrea írta: Haszontalan és káros....csak épp nem Tello miatt. Ha egy belőtt, begurított labda elmegy keresztbe, az elsősorban a bent levő vagy bent nem levő játékosok hibája, nem pedig a szélső játékosé.
Haszontalan és káros....csak épp nem Tello miatt. Ha egy belőtt, begurított labda elmegy keresztbe, az elsősorban a bent levő vagy bent nem levő játékosok hibája, nem pedig a szélső játékosé.sjd írta:Tello meghúzhatná egy meccsen 30-szor is a szélen, de ha arra nem érkezik senki, akkor mindez hihetetlenül haszontalan és káros lenne. Ez az "önerőből helyzet kialakítás" kb. annyira reális, mintha lehetne úgy gólpasszt adni, hogy a társak nem rúgják be.
Kolléga leírta eggyel lejjebb már nagyon jól, de még egyszer.Barcaman1993 írta: Nem akarod megérteni. Melyik volt a nehezebb? Tellonak meghúznia szélen, vagy Villanak kihagynia 6 méterről? Egy támadást ki kell dolgozni, majd vkinek azt be kell fejezni. Na már most ezek szerint te azt akarod bemesélni nekem, hogy Villa (a statisztikák alapján) több lehetőséget alakít ki, mint Tello. Azért ezt megnézném, mert Tello meccsenként legalább 3 tiszta helyzetet alakít ki saját maga és a csapattársai számára. De mindegy is, ha nem akarod megérteni, akkor nem is fogod.
Azért azt is nézzük, hogy hány percet töltenek a pályán.palesz77 írta:És ha én azt mondom, hogy Sanchez több helyzetet alakít ki a jó ütemű beindulásaival, a keresztbemozgásaival, meg az ellenfél térfelén szerzett labdákkal? Melyikünknek lesz igaza? Értem, hogy szerinted Tello a leghasznosabb, de most ezt így nem tudod bizonyítani azzal hogy ő többször húzza meg a szélen..
Amúgy én is egyre jobban kedvelem a srácot, kezdőként nem számolnék vele, de csereembernek tökéletesebbet találni se lehetne.. Remélem elfogadja a szerepkörét - vagy annyit fejlődik, hogy stabil kezdő lehessen, bár erre kevés esélyt látok - és még marad pár évig.
És ha én azt mondom, hogy Sanchez több helyzetet alakít ki a jó ütemű beindulásaival, a keresztbemozgásaival, meg az ellenfél térfelén szerzett labdákkal? Melyikünknek lesz igaza? Értem, hogy szerinted Tello a leghasznosabb, de most ezt így nem tudod bizonyítani azzal hogy ő többször húzza meg a szélen..Barcaman1993 írta:
Nem akarod megérteni. Melyik volt a nehezebb? Tellonak meghúznia szélen, vagy Villanak kihagynia 6 méterről? Egy támadást ki kell dolgozni, majd vkinek azt be kell fejezni. Na már most ezek szerint te azt akarod bemesélni nekem, hogy Villa (a statisztikák alapján) több lehetőséget alakít ki, mint Tello. Azért ezt megnézném, mert Tello meccsenként legalább 3 tiszta helyzetet alakít ki saját maga és a csapattársai számára. De mindegy is, ha nem akarod megérteni, akkor nem is fogod.
Nem akarod megérteni. Melyik volt a nehezebb? Tellonak meghúznia szélen, vagy Villanak kihagynia 6 méterről? Egy támadást ki kell dolgozni, majd vkinek azt be kell fejezni. Na már most ezek szerint te azt akarod bemesélni nekem, hogy Villa (a statisztikák alapján) több lehetőséget alakít ki, mint Tello. Azért ezt megnézném, mert Tello meccsenként legalább 3 tiszta helyzetet alakít ki saját maga és a csapattársai számára. De mindegy is, ha nem akarod megérteni, akkor nem is fogod.sjd írta:Szerintem pont meg fog győzni, h ne hallgassak a statisztikára, hanem higgyem el, ha a hasadra csapva azt mondod, h ő a hasznosabb. (igen, nem is olyan rég még a hasznosságról beszéltél, annak pedig nem tudom mi lehetne elsődlegesen jobb fokmérője statisztikánál. Maximum annyi lehet a probléma, h nem a megfelelő statisztikát használom)
Ez a második mondat meg akkora fából vaskarika logika, h egyszerűen nem tudok rá mit mondani. Attól lesz veszélyes támadó valaki, h sok helyzetet kialakít, de a nagy részéből nem születik gól? Akkor Tello fel sem érhet az egy hete 3 helyzetet rontó Villához, vagy Sanchez őszi-téli ziccerben elcsúszós időszakához.
Szerintem pont meg fog győzni, h ne hallgassak a statisztikára, hanem higgyem el, ha a hasadra csapva azt mondod, h ő a hasznosabb. (igen, nem is olyan rég még a hasznosságról beszéltél, annak pedig nem tudom mi lehetne elsődlegesen jobb fokmérője statisztikánál. Maximum annyi lehet a probléma, h nem a megfelelő statisztikát használom)Barcaman1993 írta:Ez csak statisztika. Tello sokkal több helyzetet alakít ki, mint Villa, az más kérdés, hogy nem születik a nagy részéből gól. Veszélyességben No.2.sjd írta:Hát nem
Most Barcelona goals+assists per 90 mins this season: Messi 1.7 - Villa 1.0 - Tello 0.82 - Alexis 0.76 - Cesc 0.75 - Iniesta 0.70
+az allando veszely benne van a jatekaban!Barcaman1993 írta:Ez csak statisztika. Tello sokkal több helyzetet alakít ki, mint Villa, az más kérdés, hogy nem születik a nagy részéből gól. Veszélyességben No.2.sjd írta:Hát nem
Most Barcelona goals+assists per 90 mins this season: Messi 1.7 - Villa 1.0 - Tello 0.82 - Alexis 0.76 - Cesc 0.75 - Iniesta 0.70
Ez csak statisztika. Tello sokkal több helyzetet alakít ki, mint Villa, az más kérdés, hogy nem születik a nagy részéből gól. Veszélyességben No.2.sjd írta:Hát nem
az ajaxban jatszott par meccsen meg mar tavaly is bizonyitott,Pedro meg a Barcelonaban bena,de a valogatottban jol teljesit!minnel hamarabb el kene adni ameg kapunk erte penztS.Agüero írta:Miért, honnan tudod, hogy milyen a mostani Cuenca?bennike123 írta:egyetertek,de Cuenca jobb a mostani PedronalSubinho írta:ha Tello vagy Cuenca, akkor nálam egyértelműen Tello!!! remélem marad és inkább Pedronak kötnek útilaput a talpára...
Miért, honnan tudod, hogy milyen a mostani Cuenca?bennike123 írta:egyetertek,de Cuenca jobb a mostani PedronalSubinho írta:ha Tello vagy Cuenca, akkor nálam egyértelműen Tello!!! remélem marad és inkább Pedronak kötnek útilaput a talpára...
egyetertek,de Cuenca jobb a mostani PedronalSubinho írta:ha Tello vagy Cuenca, akkor nálam egyértelműen Tello!!! remélem marad és inkább Pedronak kötnek útilaput a talpára...
Hát nemBarcaman1993 írta:Szóval lehet, hogy nem annyira képzett, mint a többiek, de hogy hasznosságban Messi mögött ő van a 2. helyen a csatárok közt, az is biztos.
Ahhoz képest, h állítólag nem tegnap kezdtél szurkolni a csapatnak, elég szelektív a memóriád (vagy lehet pont éppen ezért)sörvirsli írta: Igaz nagy csapat ellen eddig még nem bizonyíthatott de mikor is kapott erre lehetőséget?![]()
Nem akarom a srácot képességekben senkihez sem mérni. De nézem a meccset, és látom, hogy helyzetbe kerül, helyzetet alakít ki. Ja és gyakran be is fejezi. Villa nem kerül helyzetbe, csak nagyon ritkán. Alexis a helyzeteinek nagy részét kihagyja. Pedro meg... Szóval lehet, hogy nem annyira képzett, mint a többiek, de hogy hasznosságban Messi mögött ő van a 2. helyen a csatárok közt, az is biztos.Chino írta:Egyet nem értek. Alexisnél azzal pedáloznak, hogy volt egy-két jó meccse mostanában (mondjuk zsinórban 5-6) Telloról tényleg elmondható, hogy az utóbbi két meccsét hozta le jól. Nem vagyok a srác ellen, de rengeteg alapvető hiányossága van. A labdakezelése elég sok kívánnivalót hagy maga után. A hosszabb labdákkal abszolút nem tud mit kezdeni, egy közepesnél jobb védő helyezkedéssel simán levédekezi. Rendben van hogy gyors stb., de ennyi nem elég. Nem akarom Iniestához hasonlítani, mert nem lenne fair, de ha ő kezd el Tello helyén cselezni az alapvonal felé két védő sem nagyon tudja megállítani. Ez a kiszámíthatatlanság hiányzik belőle. Félreértés ne essék nem azt mondom, hogy Ini szintjén kellene teljesítenie, de egy kis fineszesség kellene a játékába éa nem folyamatosan vakon belövöldözgetni, vagy bejön, vagy nem alapon.
Kb. annyi esély van ezekre mint Alves beíveléseire. Nem tudom, mennyi idő kellene ezekben fejlődjön, de nem kevés az biztos. Viszont ha jön Neymar (aki amúgy is bal oldalon érzi magát jobban) konstansan előtte lesz Alexis és Pedro. Így nem hiszem hogy sok szóhoz jutna. Egy Pool-ban vagy Spurs-ben kezdő lehetne, az angol liga pedig sztem jobban is feküdne neki.
Szerintem a klub és ő is jobban járna a váltással, persze ez szubjektív.
Szegény srác februártól április végéig sérült volt, a térdével volt valami probléma, úgyhogy sokat nem tudott játszani sajnos.sjd írta:Amúgy azt most nézem, h Cuenca játszott durván 300 percet az elmúlt fél évben, azért erre nem mondanám, h visszarázódott a játékba...