A MU-nak miért nem volt elég a BL-döntőben?dirtyjoe írta:Valószínűleg ez lesz, de nehogymár ne legyen elég 4 védő meg két védekező középpályás.4-2-3-1

A MU-nak miért nem volt elég a BL-döntőben?dirtyjoe írta:Valószínűleg ez lesz, de nehogymár ne legyen elég 4 védő meg két védekező középpályás.4-2-3-1
Valószínűleg ez lesz, de nehogymár ne legyen elég 4 védő meg két védekező középpályás.4-2-3-1
No, ez tényleg érdekes, még eszembe sem jutott. A pontos összehasonlításhoz tudni kéne az utánpótlás csapatok játékosainak életkorait, valamint hogy mennyi a korhatár abban csapatban. Attól még lehet ugyanolyan jó az utánpótlás, csak a real elherdálja a saját neveléseket (na ezt nem értem, mert nem is adja el őket őrült összegekért), a Barca többet épít be a csapatba, így ezek a játékosok ismertebbek, elismertebbek lesznek és jobb képzést és körülményt kapnak, mint a real eladott saját nevelései a gyengébb csapatokban. Talán több a türelem a játékosokkal szemben. Egy játékos megvétele pedig nem feltétlenül drágább, mint ha mondjuk 8 éves kora óta nevelgetik. Oda is euro milliókat kell költeni. Persze most nem ilyen cék árára gondolok. (és akkor még nem említetted Bojant)akos1974 írta:Egy munkatársam (real-os) is ez a problémát hozta fel, és én ezzel teljesen egyet tudok érteni.Lampiao írta:Az egész vita megfoldása igen egyszerű...
cantera!!!!
Elismered hogy több a meghatározó játékosunk az utánpótlásból és ebből következik hogy mégcsak nem is súroljátok... Példa: Pedro 21 éves nálunk B keret tagja... Mi lenne ha a szintén 21 éves Messi a 20 éves Piqué és a 20 éves Busquets is ott lenne még?:D:D:D Azért tudtok megverni minket mert a legjobbak már az A csapatban vannak... És ez így van rendjén... Míg nálatok a legjobbak ott maradnak a B csapatban és helyette jönnek olyan játákosok akik miatt esélyük sem lesz arra hogy felkerüljenek...![]()
![]()
Ez így igaz,csak az nem mindegy,hogy magának a klubnak van meg zs,vagy előtudja teremteni akárhonnan,lásd:bankok. Nagy agytröszt ez Bronzetti.adrenalin88 írta:Ronaldo átigazolásáról:
„Ha egy Fiat 500-asra van pénzed, akkor egy Fiat 500-ast veszel. Ha egy Ferrarira, akkor egy Ferrarit. Ez ilyen egyszerű.”
(Ernesto Bronzetti, az AC Milan tanácsadója)
ENNYI!
Egy munkatársam (real-os) is ez a problémát hozta fel, és én ezzel teljesen egyet tudok érteni.Lampiao írta:Az egész vita megfoldása igen egyszerű...
cantera!!!!
Elismered hogy több a meghatározó játékosunk az utánpótlásból és ebből következik hogy mégcsak nem is súroljátok... Példa: Pedro 21 éves nálunk B keret tagja... Mi lenne ha a szintén 21 éves Messi a 20 éves Piqué és a 20 éves Busquets is ott lenne még?:D:D:D Azért tudtok megverni minket mert a legjobbak már az A csapatban vannak... És ez így van rendjén... Míg nálatok a legjobbak ott maradnak a B csapatban és helyette jönnek olyan játákosok akik miatt esélyük sem lesz arra hogy felkerüljenek...
jaj,hagyjuk már ezt a témát könyörgöm.adrenalin88 írta:Ronaldo átigazolásáról:
„Ha egy Fiat 500-asra van pénzed, akkor egy Fiat 500-ast veszel. Ha egy Ferrarira, akkor egy Ferrarit. Ez ilyen egyszerű.”
(Ernesto Bronzetti, az AC Milan tanácsadója)
ENNYI!
Én ezt az utánpótlás dolgot most hirtelen csak egy valamivel tudom összhasonlítani. Lehet, hogy idióta hasonlat lesz, de igazából lekakilom.CS0ki írta:Egyébként nagyon nem tudok részt venni ebben a "vitában", mert kellően hidegen hagy az egész utánpótlás kérdése. Sose értettem mit pörögnek ennyire ezen az emberek!
Különben Perez meddig maradhat elnök? magyarán nálatok is van ilyen h egy elnök csak 8-10 stb. évig lehet?CS0ki írta:majd 3-4 év múlva térjünk vissza a dologra, hogy perez mit kezdett az utánpótlás helyzetével...
Ja, Perez azt ígérte, hogy az utánpótlásból 3 aranylabdást varázsol elő június végére...A jelenlegi Castillából nem nagyon lesz senki nemhogy kezdő, de könnyen lehet, hogy kerettag sem! Az tuánpótlás rendbetétele éveket vesz igénybe. majd 3-4 év múlva térjünk vissza a dologra, hogy perez mit kezdett az utánpótlás helyzetével...A Real lehetne az abszolút tökéletes csapat ha az utánpótlásba is építenének valamit. De az már túl jó lenne. Márpedig Perez ígért is valamit ezzel kapcsolatban csak már senki sem emlékszik arra mert elhomályosították a rögtöni és sokkoló vásárlások.
szabály ellenes lenne bezárni a real akadémiáját, szóval muszáj-ból van
Colin írta: jelenleg 3-an játszanak a spanyol válogatottban
Az első kijelentés több játékpercet sejtetett de aztán javítottál.Colin írta:, jelenleg mégis 3 játékos kerettag.
Azért, mert elő van írva, hogy kötelező ificsapatokat tartani! Tudtommal így van! Szóval, ha így van ahogy mondom, akkor szabály ellenes lenne bezárni a real akadémiáját, szóval muszáj-ból van. Javítsatok ki, ha tévedek!szbalint88 írta:de akkor minek van a Realnak egyeltalán utánpótlásképzése? Az semmit nem ér, hogy utánpótlásszinten ki mit nyer.
Idézd be azt a részt kérlek ahol azt írtam hogy mekkora nagy playa. Én csak azt mondtam hogy az utóbbi 5-6 évben mióta szerintetek a Real utánpótlása a Balmazújváros FC szintjével egyezik meg, jelenleg mégis 3 játékos kerettag.Az egézséges De la Red nagyon jól játszott!
Jah az uccsó, tét nélküli csoportmeccsen az eb-n mert egyébként nem fér be.
El is felejtettem.
Az egézséges De la Red nagyon jól játszott!Colin írta: Mata, Arbeloa, és az EGÉSZSÉGES De la Red.
de akkor minek van a Realnak egyeltalán utánpótlásképzése? Az semmit nem ér, hogy utánpótlásszinten ki mit nyer.Colin írta:Hadd kapcsolódjak be én is a lehető legbékésebb úton ebbe a vitábaHát jóbarát, ha ezt tényleg így gondolod, akkor én itt be is fejeztem a további írást, mert nincs értelme. Itt kész...finish...![]()
Az utánpótlásNEVELÉSETEK jelenleg jobb mint Madridban. De az utánpótlásnevelést az utánpótlással senki ne keverje össze. Amit lehetett olvasni anno: A Barcelonában minden korosztály a nagycsapat taktikájával játszik hogy adott esetben könnyebb legyen a beilleszkedés.
Ez szép. Hatásos, és megsüvegelendő.
De az utánpótlás, az "alapanyag" hogy úgy fogalmazzak, teljesen egyforma. Igen, jelenleg Madridban az utánpótlás teljesen el van hanyagolva. Miért?! Mert a klubban egy olyan szintű fejetlenség uralkodik, amit 2 módon lehet megoldani:
1: Megvesszük azokat a játékosokat akik képesek eldönteni egy meccset, akik klasszisok.
A 2. lehetőség egy ilyen multú klubnál annyira nevetséges hogy csak zárójelben írom le (a klubot az alapjaitól építeni újra, de ez olyan szintű kárral járna amit egész egyszerűen nem lehet megvalósítani. Gyakorlatilag mindenkit ki kellene rúgni, - és nem csak játékosokra gondolok - végkielégítések, új emberek, új szerződések... Nem. Ez a szuperkluboknál már nem járható út.)
Szóval, én úgy gondolom hogy jelenleg jobb rendszerben játszatjátok a fiatalokat, könnyebben beilleszkednek, bátrabban "használják" őket. Ez messze nem egyenlő azzal hogy bármelyik utánpótláscsapatotok megverné a vele egykorú Realt. Jelenleg jobb ott a rendszer. Ennyi. De tudásbéli különbség nincs.
peace
abban van különbség, hogy nálatok megy a beépítés, nálunk nem
Ki beszélt erről?nem biztos hogy azért, mert nálunk esetleg kevésbé jól dolgoznak az edzők vagy kevésbé tehetségesek a fiatalok.
Nana, azért láthattuk mennyit számított pl. az idei évben az orvosi stáb reformja. Miért ne lehetne különbség a szakembereknél. Mindeg,ym ert én egyébként sem mondtam, hogy a Madridnál dilettánsok lennének a fiatalok mellett...ez nem azt jelenti, hogy jobb a képzés minősége Barcelonában. szerintem legalábbis.
Hadd kapcsolódjak be én is a lehető legbékésebb úton ebbe a vitábaHát jóbarát, ha ezt tényleg így gondolod, akkor én itt be is fejeztem a további írást, mert nincs értelme. Itt kész...finish...