Vébé...
Sajnos a meló, muzsikálás miatt lemaradtam pár meccsről, köztük pont a spanyolok első meccséről is. (mondhatom, hogy hál' istennek) A 2010-es vébé minden meccsét végignéztem, de ez most nem akar összejönni sehogy.
Brazilia - Horvátország:
Jó kis nyitómeccs volt, egy bűnrossz birói munkával. A brazilokon akkora volt a nyomás, hogy szinte összenyomták a levegőt. Mintha minden ember a lelátón a brazil játékosok arcába hajolt volna tágra nyitott szemekkel, és úgy várta volna a kötelező, gólparádés győzelmet. A büntető befújása nagyon nagy hiba volt, de nem tudok emiatt mindent a bíró nyakába varni. Nagyon gyorsan kellett itéletet hoznia, és meg is hozta. Ember legyen a talpán az, aki abban a pillanatban helyes döntést tud hozni. A nyomás megtörte a japán bírót is. Ennek ellenére nem hinném, hogy az a tizenegyes döntötte el a meccset. Brazíliáról van szó... Ha egy góllal is, de behúzták volna a kötelező győzelmet mindenképpen. Oscar megmzdulásai nagyon tetszettek, akárcsak a gólja. Neymarnak több szabadságot kell adni a Barcelona pályáján. A brazilok miatt nem aggódok. A következő meccsen kiderül, hogy el tudják-e engedni magukat. Az, hogy ellazuljanak, és profik módjára álljanak hozzá ehhez a tornához, életbevágóan fontos lesz a továbbiakban. Hasonlóképpen kell játszaniuk, mint a konföderációs kupán, és akkor messzire eljuthatnak, akár a serlegig is. Mindent összevetve... A második meccset ki kell várni.
Mexikó - Kamerun:
Számomra eddig a két leggyengébb csapat. Ez a mexikói válogatott csak árnyéka korábbi önmagának, ami valamilyen szinten érthető is, mivel az öregek kimennek előbb-utóbb, a fiatalabbaknak tapasztalatot kell szerezniük, stb... Ennek ellenére még így is jobbak voltak sokkal Kamerunnál. Az afrikai csapatot egy amolyan "semmi extra" közé sorolnám. A további izgalmak érdekében bízom benne, hogy egy kicsit összekapják magukat, és fel tudnak gyorsulni, mert így még mindketten kikaphatnak a horvátoktól, a brazilok pedig átgyalogolnak rajtuk, de nagyon csúnyán.
Spanyolország - Hollandia:
A meccset sajnos nem tudtam megnézni fontosabb elfoglaltságaim miatt, de az eredményt időben megtudtam sajnos. Így vaktában kb. egy amolyan tavaszi vergődős Barcelona meccset látok magam előtt, sok passzal, spanyol labdatartással, tanácstalansággal, és eredményes holland ellentámadásokkal. A gólokat láttam, le a kalappal a hollandok előtt, főleg Robben előtt. Látszik, hogy sokat készültek a vébére, de spanyolországból különórákat is vettek nyilván, mert csúnyán lefocizták őket. A brazil kommentelőkből azt szűrtem le, hogy legjobban a hollandokat várják már ellenfélnek, mert nagyon szeretnék megtorolni 2010-et. Ennek ellenére én még nem írnám le a spanyolokat. A Chile elleni meccsük sorsdöntő lesz. Nagyon, ismétlem NAGYON rá kell feküdniük a továbbiakban, mert csúnya vége lesz. Az olaszok elleni barátságos meccs után bizakodó voltam velük szemben, de valahol a szivem mélyén éreztem, hogy a hollandok itt most csúnyán be fognak húzni nekik. Azért erre én sem számítottam...
A Chile - Ausztrália meccset szintén nem tudtam megnézni. Az eredmény nem lepett meg, ahogy Alexis jó szereplése sem. Talán még lehet keresnivalója a Barcelonában is, bár nem tartozik a kedvenceim közé, és sosem tartottam Barcelonához méltó támadónak, szélsőnek. Most viszont azt mondom, hogy talán még egy szezont adnék neki.
Kolumbia - Görögország:
A görögök szörnyen gyengék voltak. Nem is nagyon értem... A kolumbiai csapat ellenben számomra nagyon is szimpatikus, várom már a következő meccsüket.
Számomra eddig a legjobb meccs az Uruguay - Costa Rica találkozó volt, ami nem kis meglepetést hozott. Egy romokba játszott CRC-re számítottam, ennek ellenére egy romokba játszott Uruguayt kaptam. Nagyon szimpatikus a costa ricai válogatott, szépen, tudatosan passzolnak, jó rugótechnikájú játékosaik vannak, egy megtévesztő formációval állnak ki, amiből sorra fejlődnek ki a veszélyesebbnél veszélyesebb támadások szélen, középen egyaránt. Meglepődtem teljesen, mert egy védekezőbb stílusra számítottam. Uruguay 2010 után a szívembe írta magát, a mutatott játék után mégis CRC-nek szurkoltam nagyon, és öröm volt nézni a 20 milliós összértékű keret abszolút diadalát egy egyesek szerint esélyesnek számító csapat ellen. Szerintem Suárez sem tudott volna mit kezdeni velük.

Kíváncsian várom a továbbiakban a Costa Rica meccseket. Ha ki tudnak vergődni ebből a halálcsoportból két "ászt" kiütve, akkor tényleg minden elismerésem. Uruguay pedig... Mit szépítsem, sz*rok voltak.
Az angol - olasz csúcsrangadót is nagyon éveztem. Teljesen kiszámíthatatlan kimenetelű meccs volt. Tipikus európai futballt mutattak be a fiúk. Energikus, pörgős, technikás, fordulatos, minden... Szinte mindig benne volt egy következő gól minden szituációban. Az olaszoknak drukkoltam, győzött a jobbik.
A hajnali mérkőzés pedig teljesen úgy alakult, ahogy arra számítottam. Honda gólt rúgott, Elefántcsontpart győzött.

(a meccset nem láttam sajnos)
Természetesen... VIVA ESPAÑA!