Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.15. 16:46:17

Hulk combhajlítója megsérült, a hátralévő csoportmeccseket valószínűleg kihagyja. Bernardnak itt a lehetőség, érzésem szerint jobb is, mint Hulk, ha ő fog játszani helyette és leteszi a névjegyét, az egyenes kieséses szakaszban is kezdő lehet majd. Habár jobban átgondolva Willian játéka valószínűbb.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.06.15. 14:35:18

ferninho írta: Sztöridzs bazzeg... Sztöridzs....
számára: Sterling/Sztörling=Sturridge/Sztöridzs
Én azt figyeltem, h Bainest mondta 'béjniz'-nek. :lol:
etooka9
Capitá del Barça

2014.06.15. 14:32:11

Bob_Marley írta:
Ma végre bemutatkoznak a kékek is, őket se nézik sokra, de én nagyon bízom a franciákban. Másik két meccs is nagyon érdekes, Ecuadort alapból második helyen tovább várom ebből a csoportból és kíváncsi vagyok mit mutatnak egy masszív Svájc ellen, Bosznia meg val. szintén megilletődve lesz Argentína ellen az elején, de jó meccsnek ígérkezik az is.
Ecuadort en is tovabbjutonak varom, szerintem ma is behuzzak a meccset 1 gollal. Bar meg nemvolt dontetlen, ugyhogy egy gol nelkuli dontetlent is el tudok kepzelni.

Franciakra nagyon kivancsi vagyok, azzal a 8-0-val jol hangoltak a vb-re. :mrgreen:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.15. 14:16:04

Remek iram, jó megoldások, igazi csapatjátékot mutatott elég sok gárda, nagyon tetszik a VB.

Kolumbia behúzta, szerintem kiemelkednek a csoportból japókat nagyon sajnáltam igaz csak az első félidőt láttam de nagyon szervezetten jól játszottak. Erre az elefántok fordítottak a második félidőre. :(

Másik két meccsen meg a nagy "tanulság" az lehet, ami rengetegszer előfordult, hogy a VB ezért szép, mert aki ott van nem hiába került oda. Costa Rica szépen sunyiban bepakolta Uruguayt az angolokat meg mindenki lesajnálta és ehhez képest nagyon jól játszottak tegnap. Sterling bombája az elején beakad, a VB gólja lett volna, de hát volna. Hollandokat is sokan lesajnálták aztán bumm, angolok is jól muzsikáltak.

Előző nap meg a kenguruk is bebizonyították, hogy lefutott meccs alig van. Elején nagyon megvoltak illetődve, az a két gól, amit kaptak eléggé komikus volt, főleg a második, de utána agresszíven lendületesen mentek előre. Benne is volt bőven a 2-2, ez a chilei védelem se egy sziklaszilárd védelem, az a harmadik vörös gól nagyon nem jött jól spanyol szempontból sem, de úgyis a ki-ki meccs lesz a döntő Chile ellen, de így hogy 6 gól van köztük azért nem mindegy.

Ma végre bemutatkoznak a kékek is, őket se nézik sokra, de én nagyon bízom a franciákban. Másik két meccs is nagyon érdekes, Ecuadort alapból második helyen tovább várom ebből a csoportból és kíváncsi vagyok mit mutatnak egy masszív Svájc ellen, Bosznia meg val. szintén megilletődve lesz Argentína ellen az elején, de jó meccsnek ígérkezik az is.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.06.15. 14:01:33

Aurier azért bemutatkozott 2 gólpasszal.
visca el barca írta:azért az mekkora volt h éjszaka az angol erőnléti edző eltörte a lábát sturridge góljánál :lol: én mikor néztem élőben kaja azt hittem valaki infarktust kapott... :?
Ha minden igaz, Gary Lewin, az angol válogatott erőnléti edzője sérült meg az oldalvonal mellett - állítólag lábtörést szenvedett Lewin a Sturridge-gól gólöröme közben. Lewin korábban az Arsenal szakembere volt...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.15. 13:50:56

visca el barca írta:azért az mekkora volt h éjszaka az angol erőnléti edző eltörte a lábát sturridge góljánál :lol: én mikor néztem élőben kaja azt hittem valaki infarktust kapott... :?
Elsőre én is komolyan azt hittem. Ott guggolt vagy tíz ember teljesen ledöbbenve, nem is látszott, hogy ki van a földön. Arra gondoltam rögtön, hogy nehogy már valakit újraélesszenek... Ez így viszont elég röhejesre jött össze, de jobbulást neki :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Jester
Barça B

2014.06.15. 13:41:28

A VB-k azért érdekesek a számomra mert látni lehet, hogy milyen irányt vesz majd a football.
Már évek óta ez a tendencia de most már egyre inkább úgy tűnik, hogy egyre sokoldalúbbnak kell lennie egy játékosnak. Ez lehetővé teszi azt, hogy felállásban védekezőbb, felfogás szempontjából viszont sokkal offenzívabbak a csapatok. A Hollandok a 3-5-2-vel bepakoltak egy ötöst. Costa Rica meg 5-4-1-el lőtt hármat. Bár most csak 2 csapat alapján mondom ezt, de ezek viszik a prímet.

Ti mit gondoltok?
100% pure awesomeness
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.15. 13:26:42

azért az mekkora volt h éjszaka az angol erőnléti edző eltörte a lábát sturridge góljánál :lol: én mikor néztem élőben kaja azt hittem valaki infarktust kapott... :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.06.15. 12:22:51

Tiki-taka... :mrgreen:

Italy completed 92.2% of passes vs England. Highest pass pct by any team in a #WorldCup game since 1966.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.15. 12:18:14

ferninho írta:Mezei számomra szétbacca az egész meccset... ekkora szerencsétlen nem létezik...

Sztöridzs bazzeg... Sztöridzs....

a véleményem erről a szerencsétlenről...
https://www.youtube.com/watch?v=Pb_O7kNar8E" target="_blank

nem tudom élvezni egyáltalán a meccset... grat neki...
engem inkább az a kommentátor idegesített aki este az uru-costa rica meccset közvetítette. bármikor kimondta egy játékos nevét előtt közölte a számot is. bármikor egy játékoshoz került a labda lehetett érezni h gyorsan megnézi a papírját mert fingja nincs h kinél van a bogyó. a játékosokról egy fikarcnyi infót nem mondott, másfél óráig vártam h benyögje a keylor navas hol játszik mert rohadt ismerős volt a pali, a végén már annyira idegesített h be kellett kapcsolnom a gépet h h megnézzem (nem tudom de sztem a menczer volt az). szörnyű, unalmas, száraz. pfej.

olaszoknak örülök, ügtyesek voltak, egy nagy buksizás jár nekik :D mikor megláttam a kezdőt pallettával, verrattival, darmiaval meg candrevaval, nem igazán hittem benne h jó lesz, de megoldották. sztem ezzel lényegében tovább is jutottak.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
CsocseX
Jugador del Barça

2014.06.15. 09:35:25

Vébé...

Sajnos a meló, muzsikálás miatt lemaradtam pár meccsről, köztük pont a spanyolok első meccséről is. (mondhatom, hogy hál' istennek) A 2010-es vébé minden meccsét végignéztem, de ez most nem akar összejönni sehogy. :)

Brazilia - Horvátország:

Jó kis nyitómeccs volt, egy bűnrossz birói munkával. A brazilokon akkora volt a nyomás, hogy szinte összenyomták a levegőt. Mintha minden ember a lelátón a brazil játékosok arcába hajolt volna tágra nyitott szemekkel, és úgy várta volna a kötelező, gólparádés győzelmet. A büntető befújása nagyon nagy hiba volt, de nem tudok emiatt mindent a bíró nyakába varni. Nagyon gyorsan kellett itéletet hoznia, és meg is hozta. Ember legyen a talpán az, aki abban a pillanatban helyes döntést tud hozni. A nyomás megtörte a japán bírót is. Ennek ellenére nem hinném, hogy az a tizenegyes döntötte el a meccset. Brazíliáról van szó... Ha egy góllal is, de behúzták volna a kötelező győzelmet mindenképpen. Oscar megmzdulásai nagyon tetszettek, akárcsak a gólja. Neymarnak több szabadságot kell adni a Barcelona pályáján. A brazilok miatt nem aggódok. A következő meccsen kiderül, hogy el tudják-e engedni magukat. Az, hogy ellazuljanak, és profik módjára álljanak hozzá ehhez a tornához, életbevágóan fontos lesz a továbbiakban. Hasonlóképpen kell játszaniuk, mint a konföderációs kupán, és akkor messzire eljuthatnak, akár a serlegig is. Mindent összevetve... A második meccset ki kell várni.

Mexikó - Kamerun:

Számomra eddig a két leggyengébb csapat. Ez a mexikói válogatott csak árnyéka korábbi önmagának, ami valamilyen szinten érthető is, mivel az öregek kimennek előbb-utóbb, a fiatalabbaknak tapasztalatot kell szerezniük, stb... Ennek ellenére még így is jobbak voltak sokkal Kamerunnál. Az afrikai csapatot egy amolyan "semmi extra" közé sorolnám. A további izgalmak érdekében bízom benne, hogy egy kicsit összekapják magukat, és fel tudnak gyorsulni, mert így még mindketten kikaphatnak a horvátoktól, a brazilok pedig átgyalogolnak rajtuk, de nagyon csúnyán.

Spanyolország - Hollandia:

A meccset sajnos nem tudtam megnézni fontosabb elfoglaltságaim miatt, de az eredményt időben megtudtam sajnos. Így vaktában kb. egy amolyan tavaszi vergődős Barcelona meccset látok magam előtt, sok passzal, spanyol labdatartással, tanácstalansággal, és eredményes holland ellentámadásokkal. A gólokat láttam, le a kalappal a hollandok előtt, főleg Robben előtt. Látszik, hogy sokat készültek a vébére, de spanyolországból különórákat is vettek nyilván, mert csúnyán lefocizták őket. A brazil kommentelőkből azt szűrtem le, hogy legjobban a hollandokat várják már ellenfélnek, mert nagyon szeretnék megtorolni 2010-et. Ennek ellenére én még nem írnám le a spanyolokat. A Chile elleni meccsük sorsdöntő lesz. Nagyon, ismétlem NAGYON rá kell feküdniük a továbbiakban, mert csúnya vége lesz. Az olaszok elleni barátságos meccs után bizakodó voltam velük szemben, de valahol a szivem mélyén éreztem, hogy a hollandok itt most csúnyán be fognak húzni nekik. Azért erre én sem számítottam...

A Chile - Ausztrália meccset szintén nem tudtam megnézni. Az eredmény nem lepett meg, ahogy Alexis jó szereplése sem. Talán még lehet keresnivalója a Barcelonában is, bár nem tartozik a kedvenceim közé, és sosem tartottam Barcelonához méltó támadónak, szélsőnek. Most viszont azt mondom, hogy talán még egy szezont adnék neki.

Kolumbia - Görögország:

A görögök szörnyen gyengék voltak. Nem is nagyon értem... A kolumbiai csapat ellenben számomra nagyon is szimpatikus, várom már a következő meccsüket.

Számomra eddig a legjobb meccs az Uruguay - Costa Rica találkozó volt, ami nem kis meglepetést hozott. Egy romokba játszott CRC-re számítottam, ennek ellenére egy romokba játszott Uruguayt kaptam. Nagyon szimpatikus a costa ricai válogatott, szépen, tudatosan passzolnak, jó rugótechnikájú játékosaik vannak, egy megtévesztő formációval állnak ki, amiből sorra fejlődnek ki a veszélyesebbnél veszélyesebb támadások szélen, középen egyaránt. Meglepődtem teljesen, mert egy védekezőbb stílusra számítottam. Uruguay 2010 után a szívembe írta magát, a mutatott játék után mégis CRC-nek szurkoltam nagyon, és öröm volt nézni a 20 milliós összértékű keret abszolút diadalát egy egyesek szerint esélyesnek számító csapat ellen. Szerintem Suárez sem tudott volna mit kezdeni velük. :) Kíváncsian várom a továbbiakban a Costa Rica meccseket. Ha ki tudnak vergődni ebből a halálcsoportból két "ászt" kiütve, akkor tényleg minden elismerésem. Uruguay pedig... Mit szépítsem, sz*rok voltak.

Az angol - olasz csúcsrangadót is nagyon éveztem. Teljesen kiszámíthatatlan kimenetelű meccs volt. Tipikus európai futballt mutattak be a fiúk. Energikus, pörgős, technikás, fordulatos, minden... Szinte mindig benne volt egy következő gól minden szituációban. Az olaszoknak drukkoltam, győzött a jobbik. :)

A hajnali mérkőzés pedig teljesen úgy alakult, ahogy arra számítottam. Honda gólt rúgott, Elefántcsontpart győzött. :) (a meccset nem láttam sajnos)

Természetesen... VIVA ESPAÑA!
Força Barça!
Leon
Director del Fútbol

2014.06.15. 02:06:11

Valami jó is történt ma!Viva Italia! 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.15. 02:01:25

Nem jött be a döntetlen, de ez legyen a legnagyobb baj :D jó kis meccs volt, az olaszok tényleg nagyon szervezetten és jól fociznak. Az angoloknak innentől viszont nagyon kell küzdeni majd a továbbjutásért, tekintve, hogy Uruguaynak is kellenek már a pontok, és még Costa Ricáról nem is beszéltünk... Nagy harc lesz ebben a csoportban, az első helyre így már mindenképp Olaszországot tenném.

Egyébként számomra rejtély, hogy Pirlo szabadrúgását a végén hogy látta kapu mellé menni Mezei, amikor majdnem széttörte a lécet...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2014.06.15. 02:08:58-kor.

Rumig
Entrenador del Barça

2014.06.15. 01:17:13

Pirlot élmény nézni.
Az angolok meg elég jók, persze nincs szerencséjük, h az olaszok ilyen jól használják ki a helyzeteiket ma.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
etooka9
Capitá del Barça

2014.06.15. 00:59:55

Olaszok golja vajon begyakorolt figura volt? :D Olyan volt mintha tudatosan lett volna igy elvegezve az egesz szitu..
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.15. 00:51:16

S.Agüero írta:Nem rossz meccs, szép gólok, Olaszo. - Angila 1-1. :)

Jó ez a Sterling.
Eddigi legjobb meccs, abszolút kiszámíthatatlan, mi fog történni a pályán. 30 fok meg Amazonas dzsungel ellenére a passzpontosság elég magas százalékú, szép, ötletes támadások, főleg az olaszoktól. Azért Anglia se marad el nagyon.

ferninho
Madridista

2014.06.15. 00:50:12

Mezei számomra szétbacca az egész meccset... ekkora szerencsétlen nem létezik...

Sztöridzs bazzeg... Sztöridzs....

a véleményem erről a szerencsétlenről...
https://www.youtube.com/watch?v=Pb_O7kNar8E" target="_blank

nem tudom élvezni egyáltalán a meccset... grat neki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2014.06.15. 00:51:33-kor.
madridista
MatyiG
Adminisztrátor

2014.06.15. 00:39:21

Nem rossz meccs, szép gólok, Olaszo. - Angila 1-1. :)

Jó ez a Sterling.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.14. 23:15:01

Átaludtam a meccset, így nagy meglepetésre keltem fel :D Az összefoglalót pont elcsíptem, Costa Rica nagyon komoly kis csapat, Joel Campbell nagyon nagy játékos, de a fejes gól is szép volt, meg a 3. is :D Örülök az eredménynek, Costa Rica akár meg is lepheti a két európai nagyot a csoportban, nagyon jót tenne vele a focinak! És akkor get ready for Anglia-Olaszország, véleményem szerint megszületik majd a 2014-es vb első döntetlenje. 8)

zola8787
Director del Fútbol

2014.06.14. 22:55:40

Ha bárki megkérdezi, hogy mi a fenének az a sípcsontvédő, megmutatom majd a mai Maxi Pereira-s odarúgást. Jó bunkó volt, attól függetlenül is alap piros, hogy egyből elnézést kért.

Costa Rica-nak nagy grat, jók voltak.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.14. 22:50:55

Azt hiszem megvan a szokásos új, kedvenc kis csapatom ezen a VB-n.
Nagyon jó kis focit játszik a Costa Ricai csapat. Több játékosnak egészen jó a teljesítménye.
Ez a Campbell gyerek viszi a prímet, de említhetném Bolanost is vagy Navast.

Az Uruk védelme egyszerűen katasztrófa, nem lennék meglepve, ha ezek után simán búcsúznának, a szövetségi kapitány meg repülne. Ez a Cavani gyerek már klubszinten is egy vicc volt a szememben, főleg, hogy aranyáron adták el olasz honból.
fcjoc
Entrenador del Barça

2014.06.14. 21:32:43

Már a Pireuszban is feltűnt, de ez a Joel Campbell gyerek eszméletlen ügyes. Ahogy banik a labdaval, cselez, lő.. Lesz még belőle valaki reméljük. Amigy ha jól tudom Arsenalos a srac.
defender3
Entrenador del Barça

2014.06.14. 21:28:35

Leon írta:Lesz olyan meccs ahol nem lesz tizi? :lol:
Teljesíteni kell a FIFA által kítűzött célt :D
Leon
Director del Fútbol

2014.06.14. 21:24:15

Lesz olyan meccs ahol nem lesz tizi? :lol:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Mezner2
Entrenador del Barça

2014.06.14. 20:35:15

Csbal írta:Cuadrado nem sokat mutatott az első gól előtti megmozdulásain kívül(de ezt sztem bki megcsinálja a mostani Barcából). Gyors, de sajnos egyáltalán nem kiemelkedő a teljesítménye. Nagy divat lett a nevét szóba hozni a Barcelona-val, de sajnos a mostani teljesítménye alapján nem barca szintű. Egyáltalán nem olyan labdabiztos, csak fut, mint az állat. Kombinatív játékban sem láttam túl nagy fantáziát a részéről.

Gondolom a végéről lemaradtál, mert sarokkal adott gólpasszt :lol: :lol: Egyáltalán nem volt rossz, az a baj, hogy helye nálunk csak egy 3-5-2-ben lenne, de mi sosem fogunk azt játszani...
Lezárt