Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
cantera
Madridista

2009.06.23. 22:53:33

ellentmondás? :-) hol?
utánpótlásnevelés is két teljesen más modell alapján működik a két klubnál.
ejha, ennyire otthon vagy a madridi utánpótlásnevelésben? :-) abban van különbség, hogy nálatok megy a beépítés, nálunk nem. és nem biztos hogy azért, mert nálunk esetleg kevésbé jól dolgoznak az edzők vagy kevésbé tehetségesek a fiatalok.
emellett az összes játékosának lehetőséget adott
itt a nagy igazság. de ez nem azt jelenti, hogy jobb a képzés minősége Barcelonában. szerintem legalábbis.
Rendben én is gyakran próbálkozom nagy gondolatmeneteket végigvinni, de több sikertelen erőlködés után belátom, ha csupán a "nagyot akartam mondani" szindróma jelentkezett.
én nem akarok nagyot mondani, csak leírtam a véleményem. nagyon el vagytok ájulva attól, hogy most ennyi saját nevelésetek van, és tul.képpen el is lehettek tőlük ájulva, mert úgy teljesítenek, ahogy. de hiba azt állítani hogy mindig ez lesz
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.23. 22:41:10

Jó ég...

Saját magad miért járatod le ilyen hozzászólássokkal? Értelmes érv nem volt közte. Ellentmondás annál több.

Egyébként ne általánosíts senkit, attól, hogy a fórumozók egy része x éves, s y legendás játékosról tudna érdemben két dolgot említeni, még nincs mindenki egyazon véleményen.

Másrészt az vitathatatlan, hogy az elmúlt években az utánpótlásnevelés is két teljesen más modell alapján működik a két klubnál.

Ma már sokkal könnyebb megtalálni, s kinevelni a játékosokat, s kihozni belőlük a maximumot, mint rég. Ez tény.
Az elmúlt évek tendenciája alapján én nyugodt vagyok, bízom ebben a rendszerben, hogy huzamosabb ideig működni fog, s ha nem is születik minden évben 5 olyan gyermek, aki majd a La Masiaban nevelkedik (elvégre ez nem menetrendszerűen történik), attól független a Madridhoz képest sokkal jobb marad az utánpótlásképzés. Lehet itt U18-as csapatot mondani, majd meglátjuk kiből lesz meghatározó játékos a felnőtt csapatban.

Az elmúlt években kiforrott egy olyan utánpótlásképzési folyamat, amely több, KATALÁN klasszist adott a klubnak, emellett az összes játékosának lehetőséget adott, megbecsülte őket, a klub filozófiája szerint nevelte a Blaugrana játékfelfogása alapján. A világ egyik legjobb játékosáról nem is beszélve.

Igaz anno Kaká is szem előtt volt a királyiaknál, de hát mégsem kellett...

Nem értem miről beszélünk?

Rendben én is gyakran próbálkozom nagy gondolatmeneteket végigvinni, de több sikertelen erőlködés után belátom, ha csupán a "nagyot akartam mondani" szindróma jelentkezett.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.06.23. 22:39:15

Az egész vita megfoldása igen egyszerű...

cantera!!!!

Elismered hogy több a meghatározó játékosunk az utánpótlásból és ebből következik hogy mégcsak nem is súroljátok... Példa: Pedro 21 éves nálunk B keret tagja... Mi lenne ha a szintén 21 éves Messi a 20 éves Piqué és a 20 éves Busquets is ott lenne még?:D:D:D Azért tudtok megverni minket mert a legjobbak már az A csapatban vannak... És ez így van rendjén... Míg nálatok a legjobbak ott maradnak a B csapatban és helyette jönnek olyan játákosok akik miatt esélyük sem lesz arra hogy felkerüljenek...
"Mindig aszerint élj amiben hiszel, különben abban fogsz hinni amiben élsz..."

Harcolj velem:D :http://clover880903.mybrute.com

"Legjobbnak lenni nagyobb érdem, mint elsőnek lenni, mert végül a legjobbak lesznek az elsők is." Joan Laporta
cantera
Madridista

2009.06.23. 22:36:04

Azzal meg semmit sem érnénk el, ha összeeresztenénk őket. Egy meccsen minden lehet, az erőket egy bajnokságban lehetne lemérni, nem egy 90 percen.
felőlem lehetne bajnokság is, akkor se hiszem hogy olyan fene nagy különbség lenne a javatokra. miből gondoljátok ezt egyébként? :-)
Igen, a Barcában volt olyan is, amikor nagyon sok külföldi volt. Máig a klubtörténelem feketenapjaiként vannak feljegyezve. (1999-2003 Rochemback és a holland delegáció).
és minden bizonnyal lesz is még ilyen időszak ;)
bali 15
Director del Fútbol

2009.06.23. 22:33:17

A Real lehetne az abszolút tökéletes csapat ha az utánpótlásba is építenének valamit. De az már túl jó lenne. Márpedig Perez ígért is valamit ezzel kapcsolatban csak már senki sem emlékszik arra mert elhomályosították a rögtöni és sokkoló vásárlások.
cantera
Madridista

2009.06.23. 22:31:55

Hát jóbarát, ha ezt tényleg így gondolod, akkor én itt be is fejeztem a további írást, mert nincs értelme. Itt kész...finish...
mégegyszer... utánpótláson a bé, cé csapatokat és egyéb, alsóbb korosztályokat értem. nem a már befutott játékosokat. azokról írtam, hogy nálatok jelenleg több a meghatározó. nem is kicsivel.
Nem volt türelmetek beépíteni a nagycsapatba?
a türelem lehet hogy rossz szó. a mindenkori edző inkább RC-t, Figo-t és a többit játszatta, max a védelemben tűnhettek fel új arcok az előző Perez érában. a kispadon felesleges pihentetni őket, így aki már nem akart a harmadosztályba játszani, az vagy kölcsönbe ment valahova, vagy eligazolt.
Perez az utanpótlás erősítését is ígért... Ronaldo, Káka, Ribery és villa mellett mekkora esélye lesz a kicsiknek bekerülni?
szerintem nulla. most tűzoltás folyik, káosz van, eredmény kell, ha megnyugszik minden és mindenki, nagyobb lehet az esélyük.
De a Barca a 110 éves történelme alatt mindig játszatott több katalán/spanyol játékost! Lehet hogy nem ment a szekér egyes periódusokban de erre mindig figyeltek...
hát a közelmúltig (Bosman szabály) rá is voltatok kényszerítve, de hasonlóképpen minden más csapat is. nálunk is volt olyan időszak, amikor egyszerre öt fiatal került a felnőttek közé, és mind az öt meghatározóvá is vált. a bosman szabály óta nem tudom, de érdekel, ezért kértem az előző hsz-emben azt, amit.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.06.23. 22:30:09

cantera írta:...
És ez így van rendjén. Ahogy Pep mondta: "Az utánpótlás nevelés azért fontos, mert így marad pénz olyan játékosokra, akik meg tudják teremteni a különbséget. Ez a tökéletes mix."

Nincs ezzel semmi baj, csakhogy a Real Madridnak kimaradt az-az utánpótlás rész, a vásárlás az megvan.

Azzal meg semmit sem érnénk el, ha összeeresztenénk őket. Egy meccsen minden lehet, az erőket egy bajnokságban lehetne lemérni, nem egy 90 percen.

Igen, a Barcában volt olyan is, amikor nagyon sok külföldi volt. Máig a klubtörténelem feketenapjaiként vannak feljegyezve. (1999-2003 Rochemback és a holland delegáció).
.
cantera
Madridista

2009.06.23. 22:24:43

elszállt amit eddig írtam... mindegy.
canterának igaza van, írta Ő is, hogy a meghatározó játékosok számában eléggé vezetünk. Ők is tudnaj "jól nevelni" csak ők eladják a saját neveléseiket
azt hittem először, hogy valamit rosszul fogalmaztam meg, de úgy látszik nem biztos. annyival kiegészíteném, hogy az eladások az ígéretes játékosok esetében visszavásárlási lehetőséggel együtt értendők. illetve kölcsön szerződések is vannak / voltak / lesznek.
Nagyon téves madridi gondolat, hogy akár súroljátok is az utánpótlásunkat.
tehát ha összeeresztenénk minden korosztályban a Realt és az FCB-t, akkor általában azt tapasztalnánk, hogy lemosnátok minket? az U18 pedig csak egy kisiklás volt? ugyan... utánpótláson nem a már beépített játékosokat értem, hanem a bé, cé, juvenil, alevin, stb csapatokat.

örülnék ha valaki linkelne nekem egy oldalt, ahol megtalálom az elmúlt iksz év Barca felnőtt keretét, és hogy ott kik voltak saját nevelések és kik nem. kíváncsi lennék, meddig kéne visszamennünk az időben, hogy olyan Barcát találjunk, ahol max 2-3 saját nevelésű meghatározó játékos volt. vagy még annyi se. tudom, nem a múlt a fontos, hanem a jelen és a jövő, de csak azért érdekelne, mert az az érzésem itt a fórumot olvasva, hogy ez a dolog nálatok állandó valamit jelent a Barcával kapcsolatban. Most büszkék lehettek Messire, Xavira, Iniestára, és a többiekre, de ez nem úgy működik, hogy mi bizony ha törik ha szakad, minden évben 5-6-7-iksz saját neveléssel fogunk kiállni. vagy így lesz, vagy nem. ha nem, akkor ugyanúgy igazolni fogtok mint a Madrid vagy a Manchester vagy a Milan vagy mittudomén melyik csapat. miért kell nektek Villa, hozzatok valakit az ifiből, vagy ott van Bojan. azért kell nektek Villa (vagy valaki más), mert jelenleg nem tudtok az utánpótlásból utánpótlást szedni ha elmegy Eto'o. és higyjétek el, lesz ilyen eset bőven az előttünk álló 1-2-10-20-50 évben.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.06.23. 20:44:20

marci. írta:Akkor az úgy is van :?:
Nincsen úgy, de részedről a "Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok..." hsz eléggé ironikus volt. Szerintem.
miihii írta:Emlékeim szerint nagyitomi írta.Megjegyeztem,mert elég különös szemléletet tárt fel
Hát igen Miihii, az nem egy mindennapi verzsön volt :lol:
.
miihii
KHAL

2009.06.23. 20:34:45

Etooka írta:
marci. írta:Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok.. :roll:
Egyik madridi szimpatizáns írta itt valamikor, hogy ki ne dolgozna együtt ilyen playákkal, szal majd ha alkot valamit, akkor majd jövőre igazolhat ő.

Legalábbis én így emlékszem, javítsatok ki, ha tévedek. :roll:
Emlékeim szerint nagyitomi írta.Megjegyeztem,mert elég különös szemléletet tárt fel :roll: :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
marci.
Jugador d'estrella

2009.06.23. 20:29:10

Egyik madridi szimpatizáns írta itt valamikor, hogy ki ne dolgozna együtt ilyen playákkal, szal majd ha alkot valamit, akkor majd jövőre igazolhat ő.
Akkor az úgy is van :?:

Nem hinném ,hogy Perez megint beleesne ugyanabba a hibájába!Ronaldo & Kaká mind2-en hiányposztra érkeztek,a hirek szerint(!) a következő erősités (Albiol) pedig külön Pellegrini kérésére jön...
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.06.23. 20:18:16

marci. írta:Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok.. :roll:

Legalábbis én így emlékszem, javítsatok ki, ha tévedek. :roll:
.
marci.
Jugador d'estrella

2009.06.23. 20:15:28

Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok.. :roll:
lui1698
Llegenda del Barça

2009.06.23. 20:12:13

Mental_Theo írta:Furcsa,hogy Pellegrini bárkit kérne, megvenné a Madrid, a Villarrealból mégsem akar magával hozni senkit a Madridba. Capdevilla,és Senna pedig nagyon jó játékos. De mondjuk nem világsztárok mint Roni vagy Kaksi, szóval lehet nem engedi neki Perez.
Pellegrini csak melegíteni ment a kispadot.
Perez tata vásárolgat és nem nagyon kédezi meg a chileit.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Mental_Theo
Capitá del Barça

2009.06.23. 20:07:09

Furcsa,hogy Pellegrini bárkit kérne, megvenné a Madrid, a Villarrealból mégsem akar magával hozni senkit a Madridba. Capdevilla,és Senna pedig nagyon jó játékos. De mondjuk nem világsztárok mint Roni vagy Kaksi, szóval lehet nem engedi neki Perez.
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
Fernando
Llegenda del Barça

2009.06.23. 19:50:17

Forcabarca8 írta:
palesz77 írta:amúgy témához, a real jó üzletet csinálhatna a két liverpooli játékossal, nem nagy nevek, de posztjukon "tekintélyt" parancsolnak. szerintem mindegyik jó játékos, e fura lesz a pool, ha eladnak mindenkit, kivel állnak ki? :D
hát, ha így szóba hoztad, a lucas srác sztem rengeteget fejlődött idén. egyre jobban játszik, ha xabi vagy javier közül elmegy az egyik, lucasnak bérelt helye lesz oda
Nekem is nagyon tetszik újabban Lucas Leiva játéka. Ügyes kis brazil. Arbeloa pótlására pedig már megszerezték az ex-Chelsea-s Glen Johnsont a Portsmouthtól.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Tim
Mezei fórumozó

2009.06.23. 18:48:40

Messit és Bojant ne itt elemezzétek,mindkettőnek van saját topicja!
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2009.06.23. 18:39:09

palesz77 írta:amúgy témához, a real jó üzletet csinálhatna a két liverpooli játékossal, nem nagy nevek, de posztjukon "tekintélyt" parancsolnak. szerintem mindegyik jó játékos, e fura lesz a pool, ha eladnak mindenkit, kivel állnak ki? :D
hát, ha így szóba hoztad, a lucas srác sztem rengeteget fejlődött idén. egyre jobban játszik, ha xabi vagy javier közül elmegy az egyik, lucasnak bérelt helye lesz oda
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.06.23. 18:34:47

Sanama írta: Szerinted egy GIulyt nehezebb kiszorítani,vagy egy leggólgazdagabb idénnyel bíró Eto'o-t vagy Henryt? :)
én is ezt írtam...

amúgy témához, a real jó üzletet csinálhatna a két liverpooli játékossal, nem nagy nevek, de posztjukon "tekintélyt" parancsolnak. szerintem mindegyik jó játékos, e fura lesz a pool, ha eladnak mindenkit, kivel állnak ki? :D
Varatrix
Director del Fútbol

2009.06.23. 17:07:34

cantera írta:a madrid keretében nyolc saját nevelés volt idén, ami azért nem marad el sokkal a Barcától. bár kétségtelen, hogy a meghatározó szerepet betöltő játékosok számában nagyobb a különbség. örüljetek neki, nem lesz ez mindig így. ez a mostani egy jó generáció nálatok, de ezt 100 éven keresztül nem lehet ezen a szinten tartani. ha csak nem akartok úgy vegetálni mint a Bilbao, nem bízhattok abban hogy mindig ennyi meghatározó képességű saját nevelés lesz.
Csak sajnos az mérvadó, hogy ki meghatározó és ki nem.
Mi sem Viktor Shánchezre verjük a mellünket.
Nagyon téves madridi gondolat, hogy akár súroljátok is az utánpótlásunkat.
Tisztelet az olyan kivételes játékosoknak, mit Raúl és Casillas.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Titinho
Director del Fútbol

2009.06.23. 16:54:44

Danka00792 írta:Jaja, nem kell félni. Egyébként is.
Elengedtük Crosas-t, jött helyette Busquets. Elengedtük Dos Santost, de itt van még Gai Assulin/Thiago/Pedro stb...
Nem kell félni, hogyha elengedünk 1-2 saját nevelést.
Egyébként sem hiszem, hogy Bojan elmenne.
Íííígy van! :wink:

Íme itt van például Eto'o utóda: (ő tényleg a kisfia egyébként)
Kép

Az a jó, hogy a Barcánál nem kell félni, mert a saját neveléseinkhez állandóan tud nyúlni az adott edzőbá'. Legyen az Van Gaal, Rijkaard, vagy Guardiola, pláne az utóbbi 10 évben rengeteget fejlődött az utánpótlásnevelésünk.

Amit te írtál cantera az már bocsáss is meg, de nem csak, hogy megmosolyogtató, de megkérdezném, hogy te mit néztél az elmúlt 5-6 évben madridistaként? :wink: Pláne ez a szép mondat:
cantera írta:véleményem szerint a madridi és a barcelonai utánpótlás között sok különbség nincs
Hát jóbarát, ha ezt tényleg így gondolod, akkor én itt be is fejeztem a további írást, mert nincs értelme. :? Itt kész...finish...

Na további jó forumozást!
Peace. :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Danka00792
Director del Fútbol

2009.06.23. 16:38:23

miihii írta:
egyébként meg veletek kapcsolatban is elég szép neveket hoznak fel, kíváncsi leszek hogyan fogtok zárni aug 31-én, hány igazolással, és mi lesz pl a nagy sztárnak kikiáltott Bojannal, aki ha megy (nem tudom mennyire pletyka és mennyire nem az), eléggé érdekesnek fog tűnni számomra ez a "mi bizony odafigyelünk a saját nevelésekre" szöveg :-)

Erre meg cs annyit,h attól,ha néha elengedünk egy-két fiatalt,nem fogunk kevésbé figyelni rájuk!Nem az összeset fogjuk/akarjuk megtartani :D Csak a legjavát 8) Erre viszont nagyon odafigyelünk. :P
Jaja, nem kell félni. Egyébként is.
Elengedtük Crosas-t, jött helyette Busquets. Elengedtük Dos Santost, de itt van még Gai Assulin/Thiago/Pedro stb...
Nem kell félni, hogyha elengedünk 1-2 saját nevelést.
Egyébként sem hiszem, hogy Bojan elmenne.
miihii
KHAL

2009.06.23. 16:26:18

cantera írta:ha már számolgattok, mindenkit számoljatok bele, aki legalább egy edzésen segítette a csapatotokat, hogy triplázni tudjon!
Az egész matekozásnak az alapja egy asszem nso-s cikk,ahol a Kakás igazolásotokkal kapcsolatban vetették fel ezt az érdekességet,h a BL győztes csapat egybe volt annyiba nekünk,mint nektek ez az 1 csávó.És ez önmagában igaz :wink: Az meg,h a TRICAMPION PEP-TEAM egésze mennyit taksál,nincs kapcsolatban ezzel. :wink:
a madrid keretében nyolc saját nevelés volt idén, ami azért nem marad el sokkal a Barcától. bár kétségtelen, hogy a meghatározó szerepet betöltő játékosok számában nagyobb a különbség. örüljetek neki, nem lesz ez mindig így. ez a mostani egy jó generáció nálatok, de ezt 100 éven keresztül nem lehet ezen a szinten tartani. ha csak nem akartok úgy vegetálni mint a Bilbao, nem bízhattok abban hogy mindig ennyi meghatározó képességű saját nevelés lesz.
Attól,h 8 saját playa volt a keretben,még messze nem lesztek a közelünkben sem utánpótlás ügyben.Akár az egész létszámotok állhatna fiatalokból,attól még nem lesz egy szinten a két csapat.A minőség számít,nem a mennyiség! :idea: Meghatározó szerepűek :arrow: 6:2,ide! :twisted: (Bár lehet,h hét is van az,de ez az arány HATásosabb talán :twisted: ).Naná,h örülünk neki!Mint ahogy annak is,h valszeg BARCELONA-ban továbbra is ez bevált szisztéma fog dominálni,nem a tiétek.És ha majd vmikor esetleg előrébb is álltok a tabellán,mint mi,akkor is büszke leszek erre!Valóban nem tuti,h évszázadokig ekkora zseniket nevelünk ki,de ahogy elnézem a kevesebb is több lesz,mint odaát :wink:
véleményem szerint a madridi és a barcelonai utánpótlás között sok különbség nincs (lásd u18-as klub vb), a diff. ott van, hogy nálatok több ember be is lett építve az első csapatba, nálunk pedig ehhez nem volt türelem. abból a Castillából, amelyik feljutott a segundába, több játékost el tudtam volna képzelni a nagyok között, de akkor éppen egy figo vagy egy ronaldo mellett nem sok sót ehettek volna meg, így hát továbbálltak.
Nem volt türelmetek beépíteni a nagycsapatba?Jó duma!Kinevelni volt türelem?Pedig sztem pöppet több idő,mint felvinni az A kerethez és játszatni a nagy tehetségeket.Jah,h annyira azért nem nagyok? :P Mégha Figo és Ronaldo,v Becks és Zizu tolták is ott,csak és kizárólag az ő posztjukra neveltek playákat?Védőt,VKP-t nem is?A francba,az összes zsír playa szervező volt,mi? :roll: Ha csak az idei klubVB-t nézzük,akkor még jobb is az utánpótlásotok,de ez az egy meccs nem tükrözi sztem a valóságot.Bár most pár évig erre verhetitek a melleteket.De igazad van,az ember becsülje meg azt a kicsit is,ami jut neki (ill a csapatának jelen esetben) :twisted:
Lehet,h arcolásnak tűnik ez a szöveg,de igencsak veszett fejsze nyele szerű érv volt ez a részedről. :wink:
egyébként meg veletek kapcsolatban is elég szép neveket hoznak fel, kíváncsi leszek hogyan fogtok zárni aug 31-én, hány igazolással, és mi lesz pl a nagy sztárnak kikiáltott Bojannal, aki ha megy (nem tudom mennyire pletyka és mennyire nem az), eléggé érdekesnek fog tűnni számomra ez a "mi bizony odafigyelünk a saját nevelésekre" szöveg :-)

Erre meg cs annyit,h attól,ha néha elengedünk egy-két fiatalt,nem fogunk kevésbé figyelni rájuk!Nem az összeset fogjuk/akarjuk megtartani :D Csak a legjavát 8) Erre viszont nagyon odafigyelünk. :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.06.23. 15:24:46

Ahogy mindent, úgy ezt az utánpótlást dolgot is meg lehet magyarázni, hogy hát végülis tényleg majdnem ugyanolyan a színvonal a Madrid és a Barca akadémiáján...
.
Lezárt