Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ejha, ennyire otthon vagy a madridi utánpótlásnevelésben?utánpótlásnevelés is két teljesen más modell alapján működik a két klubnál.
itt a nagy igazság. de ez nem azt jelenti, hogy jobb a képzés minősége Barcelonában. szerintem legalábbis.emellett az összes játékosának lehetőséget adott
én nem akarok nagyot mondani, csak leírtam a véleményem. nagyon el vagytok ájulva attól, hogy most ennyi saját nevelésetek van, és tul.képpen el is lehettek tőlük ájulva, mert úgy teljesítenek, ahogy. de hiba azt állítani hogy mindig ez leszRendben én is gyakran próbálkozom nagy gondolatmeneteket végigvinni, de több sikertelen erőlködés után belátom, ha csupán a "nagyot akartam mondani" szindróma jelentkezett.
felőlem lehetne bajnokság is, akkor se hiszem hogy olyan fene nagy különbség lenne a javatokra. miből gondoljátok ezt egyébként?Azzal meg semmit sem érnénk el, ha összeeresztenénk őket. Egy meccsen minden lehet, az erőket egy bajnokságban lehetne lemérni, nem egy 90 percen.
és minden bizonnyal lesz is még ilyen időszakIgen, a Barcában volt olyan is, amikor nagyon sok külföldi volt. Máig a klubtörténelem feketenapjaiként vannak feljegyezve. (1999-2003 Rochemback és a holland delegáció).
mégegyszer... utánpótláson a bé, cé csapatokat és egyéb, alsóbb korosztályokat értem. nem a már befutott játékosokat. azokról írtam, hogy nálatok jelenleg több a meghatározó. nem is kicsivel.Hát jóbarát, ha ezt tényleg így gondolod, akkor én itt be is fejeztem a további írást, mert nincs értelme. Itt kész...finish...
a türelem lehet hogy rossz szó. a mindenkori edző inkább RC-t, Figo-t és a többit játszatta, max a védelemben tűnhettek fel új arcok az előző Perez érában. a kispadon felesleges pihentetni őket, így aki már nem akart a harmadosztályba játszani, az vagy kölcsönbe ment valahova, vagy eligazolt.Nem volt türelmetek beépíteni a nagycsapatba?
szerintem nulla. most tűzoltás folyik, káosz van, eredmény kell, ha megnyugszik minden és mindenki, nagyobb lehet az esélyük.Perez az utanpótlás erősítését is ígért... Ronaldo, Káka, Ribery és villa mellett mekkora esélye lesz a kicsiknek bekerülni?
hát a közelmúltig (Bosman szabály) rá is voltatok kényszerítve, de hasonlóképpen minden más csapat is. nálunk is volt olyan időszak, amikor egyszerre öt fiatal került a felnőttek közé, és mind az öt meghatározóvá is vált. a bosman szabály óta nem tudom, de érdekel, ezért kértem az előző hsz-emben azt, amit.De a Barca a 110 éves történelme alatt mindig játszatott több katalán/spanyol játékost! Lehet hogy nem ment a szekér egyes periódusokban de erre mindig figyeltek...
És ez így van rendjén. Ahogy Pep mondta: "Az utánpótlás nevelés azért fontos, mert így marad pénz olyan játékosokra, akik meg tudják teremteni a különbséget. Ez a tökéletes mix."cantera írta:...
azt hittem először, hogy valamit rosszul fogalmaztam meg, de úgy látszik nem biztos. annyival kiegészíteném, hogy az eladások az ígéretes játékosok esetében visszavásárlási lehetőséggel együtt értendők. illetve kölcsön szerződések is vannak / voltak / lesznek.canterának igaza van, írta Ő is, hogy a meghatározó játékosok számában eléggé vezetünk. Ők is tudnaj "jól nevelni" csak ők eladják a saját neveléseiket
tehát ha összeeresztenénk minden korosztályban a Realt és az FCB-t, akkor általában azt tapasztalnánk, hogy lemosnátok minket? az U18 pedig csak egy kisiklás volt? ugyan... utánpótláson nem a már beépített játékosokat értem, hanem a bé, cé, juvenil, alevin, stb csapatokat.Nagyon téves madridi gondolat, hogy akár súroljátok is az utánpótlásunkat.
Nincsen úgy, de részedről a "Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok..." hsz eléggé ironikus volt. Szerintem.marci. írta:Akkor az úgy is van![]()
Hát igen Miihii, az nem egy mindennapi verzsön voltmiihii írta:Emlékeim szerint nagyitomi írta.Megjegyeztem,mert elég különös szemléletet tárt fel
Emlékeim szerint nagyitomi írta.Megjegyeztem,mert elég különös szemléletet tárt felEtooka írta:Egyik madridi szimpatizáns írta itt valamikor, hogy ki ne dolgozna együtt ilyen playákkal, szal majd ha alkot valamit, akkor majd jövőre igazolhat ő.marci. írta:Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok..
Legalábbis én így emlékszem, javítsatok ki, ha tévedek.
Akkor az úgy is vanEgyik madridi szimpatizáns írta itt valamikor, hogy ki ne dolgozna együtt ilyen playákkal, szal majd ha alkot valamit, akkor majd jövőre igazolhat ő.
Egyik madridi szimpatizáns írta itt valamikor, hogy ki ne dolgozna együtt ilyen playákkal, szal majd ha alkot valamit, akkor majd jövőre igazolhat ő.marci. írta:Még szerencse ,hogy ezt ti tudjátok..
Pellegrini csak melegíteni ment a kispadot.Mental_Theo írta:Furcsa,hogy Pellegrini bárkit kérne, megvenné a Madrid, a Villarrealból mégsem akar magával hozni senkit a Madridba. Capdevilla,és Senna pedig nagyon jó játékos. De mondjuk nem világsztárok mint Roni vagy Kaksi, szóval lehet nem engedi neki Perez.
Nekem is nagyon tetszik újabban Lucas Leiva játéka. Ügyes kis brazil. Arbeloa pótlására pedig már megszerezték az ex-Chelsea-s Glen Johnsont a Portsmouthtól.Forcabarca8 írta:hát, ha így szóba hoztad, a lucas srác sztem rengeteget fejlődött idén. egyre jobban játszik, ha xabi vagy javier közül elmegy az egyik, lucasnak bérelt helye lesz odapalesz77 írta:amúgy témához, a real jó üzletet csinálhatna a két liverpooli játékossal, nem nagy nevek, de posztjukon "tekintélyt" parancsolnak. szerintem mindegyik jó játékos, e fura lesz a pool, ha eladnak mindenkit, kivel állnak ki?
hát, ha így szóba hoztad, a lucas srác sztem rengeteget fejlődött idén. egyre jobban játszik, ha xabi vagy javier közül elmegy az egyik, lucasnak bérelt helye lesz odapalesz77 írta:amúgy témához, a real jó üzletet csinálhatna a két liverpooli játékossal, nem nagy nevek, de posztjukon "tekintélyt" parancsolnak. szerintem mindegyik jó játékos, e fura lesz a pool, ha eladnak mindenkit, kivel állnak ki?
én is ezt írtam...Sanama írta: Szerinted egy GIulyt nehezebb kiszorítani,vagy egy leggólgazdagabb idénnyel bíró Eto'o-t vagy Henryt?
Csak sajnos az mérvadó, hogy ki meghatározó és ki nem.cantera írta:a madrid keretében nyolc saját nevelés volt idén, ami azért nem marad el sokkal a Barcától. bár kétségtelen, hogy a meghatározó szerepet betöltő játékosok számában nagyobb a különbség. örüljetek neki, nem lesz ez mindig így. ez a mostani egy jó generáció nálatok, de ezt 100 éven keresztül nem lehet ezen a szinten tartani. ha csak nem akartok úgy vegetálni mint a Bilbao, nem bízhattok abban hogy mindig ennyi meghatározó képességű saját nevelés lesz.
Íííígy van!Danka00792 írta:Jaja, nem kell félni. Egyébként is.
Elengedtük Crosas-t, jött helyette Busquets. Elengedtük Dos Santost, de itt van még Gai Assulin/Thiago/Pedro stb...
Nem kell félni, hogyha elengedünk 1-2 saját nevelést.
Egyébként sem hiszem, hogy Bojan elmenne.
Hát jóbarát, ha ezt tényleg így gondolod, akkor én itt be is fejeztem a további írást, mert nincs értelme.cantera írta:véleményem szerint a madridi és a barcelonai utánpótlás között sok különbség nincs
Jaja, nem kell félni. Egyébként is.miihii írta:egyébként meg veletek kapcsolatban is elég szép neveket hoznak fel, kíváncsi leszek hogyan fogtok zárni aug 31-én, hány igazolással, és mi lesz pl a nagy sztárnak kikiáltott Bojannal, aki ha megy (nem tudom mennyire pletyka és mennyire nem az), eléggé érdekesnek fog tűnni számomra ez a "mi bizony odafigyelünk a saját nevelésekre" szöveg
Erre meg cs annyit,h attól,ha néha elengedünk egy-két fiatalt,nem fogunk kevésbé figyelni rájuk!Nem az összeset fogjuk/akarjuk megtartaniCsak a legjavát
Erre viszont nagyon odafigyelünk.
Az egész matekozásnak az alapja egy asszem nso-s cikk,ahol a Kakás igazolásotokkal kapcsolatban vetették fel ezt az érdekességet,h a BL győztes csapat egybe volt annyiba nekünk,mint nektek ez az 1 csávó.És ez önmagában igazcantera írta:ha már számolgattok, mindenkit számoljatok bele, aki legalább egy edzésen segítette a csapatotokat, hogy triplázni tudjon!
Attól,h 8 saját playa volt a keretben,még messze nem lesztek a közelünkben sem utánpótlás ügyben.Akár az egész létszámotok állhatna fiatalokból,attól még nem lesz egy szinten a két csapat.A minőség számít,nem a mennyiség!a madrid keretében nyolc saját nevelés volt idén, ami azért nem marad el sokkal a Barcától. bár kétségtelen, hogy a meghatározó szerepet betöltő játékosok számában nagyobb a különbség. örüljetek neki, nem lesz ez mindig így. ez a mostani egy jó generáció nálatok, de ezt 100 éven keresztül nem lehet ezen a szinten tartani. ha csak nem akartok úgy vegetálni mint a Bilbao, nem bízhattok abban hogy mindig ennyi meghatározó képességű saját nevelés lesz.
Nem volt türelmetek beépíteni a nagycsapatba?Jó duma!Kinevelni volt türelem?Pedig sztem pöppet több idő,mint felvinni az A kerethez és játszatni a nagy tehetségeket.Jah,h annyira azért nem nagyok?véleményem szerint a madridi és a barcelonai utánpótlás között sok különbség nincs (lásd u18-as klub vb), a diff. ott van, hogy nálatok több ember be is lett építve az első csapatba, nálunk pedig ehhez nem volt türelem. abból a Castillából, amelyik feljutott a segundába, több játékost el tudtam volna képzelni a nagyok között, de akkor éppen egy figo vagy egy ronaldo mellett nem sok sót ehettek volna meg, így hát továbbálltak.
egyébként meg veletek kapcsolatban is elég szép neveket hoznak fel, kíváncsi leszek hogyan fogtok zárni aug 31-én, hány igazolással, és mi lesz pl a nagy sztárnak kikiáltott Bojannal, aki ha megy (nem tudom mennyire pletyka és mennyire nem az), eléggé érdekesnek fog tűnni számomra ez a "mi bizony odafigyelünk a saját nevelésekre" szöveg