Én 4-3-1-2-t véltem felfedezni párszor:D
Egyébként nehéz ez, mert védekezésben Messit meg sajnos Neymart se nagyon lehet beleszámolni mindig

, viszont: ha nincs rákényszerítve a csapat - ezen a meccsen ritkán volt, és amikor ment a letámadás időszakonként, azért visszajártak, Suarez előtt meg le a kalappal, annyit rohangált fel-alá -, a végén ez a lendület, meg tartalék, ami megmarad kettőjükben és a szélső bekkekben, nagyon sokat jelent, ha az ellenfél összeesik és kitámad, mint most, akkor meg egyenesen nagyszerű.
Sose fognak elismerni "saját nevelésű edzőt" a másik oldalról, mert hát erős a keret, meg van egy Messink, persze aranylabdánál CR a király, és ha piaci értéket nézünk, a támadó trió kivételével egy tök átlagosnak mondható csapatunk van az elitben, egy Chelsea vagy egy Bayern, PSG, Real értékesebb kerettel bír, persze ezek csak számok:D és azok a ritkán döntőek:D
Még annyit: a többség a meccsen nyújtott teljesítménye alapján ítélkezik edzők felett, holott ez csak apró részlet, persze néha nagyon fontos, életbevágó is akár, egy-egy döntőben, vagy kieséses párharcban, de ritka, hogy ezen múlna a dolog.
A szezon elejétől, a keret kialakításától, az alapozástól kezdve, a taktika, az erőnlét, a mentális felkészítésen át, a csapat hierarchiájának "befolyásolásán" keresztül, rengeteg olyan szegmens van, ami meghatározza egy edző nagyságát, sőt inkább azt mondanám, egy stáb nagyságát.
Nem véletlen, hogy van Gaal is talán 9 emberrel dolgozik, és azt hiszem 20+ ember végzi az elemzéseket a háttérben, kis túlzással űrtechnológiával, vagy mondjuk ahogy a németek vb felkészülése zajlott, hogy saját, elszeparált szállást és edző központot építettek maguknak.
Ezért értékelik őket a nem laikusok a bajnokságban nyújtott teljesítmény után, mert ott az egész munka látszik, hosszútávon nem lehet csak motivációval, egy-egy meccsre készüléssel sikeresnek lenni, oda koncepció kell, a saját stílusodat kell az ellenfélre erőltetned (persze, ha van ellenfél, amiből szerencsére idén akad jó pár a bajnokságban).
Nem tudom mit csinált LE pontosan, bár látok jó pár változást, szemlélet váltást is a megszokottakhoz képest, de a jó alapot megtartotta, és mentálisan helyre tette a csapatot, ez talán vitán felül áll.
Én kicsit instabilnak érzem a középpályánkat még mindig, nem mindig sikerül tökéletesen kiegészíteni egymást a Busi-Rakitic-Ini triónak, de közel sem olyan rossz a helyzet, ha egy Bayernnel partiban vagyunk középen, úgy, h gyakorlatilag 5 kp-val kezdtek (ha nem is mindenki szerepelt középen).
Pepet pedig annyival védeném, hogy akik nem emlékeznek, a Bayernnek pár éve igencsak kaparni kellett a bajnoki címekért és sehol sem voltak a BL-ben, anno a kiöregedés nagy probléma volt náluk is, mint a Realnál. Most stabilan hozzák a ligát, és ez a meccse sem volt olyan egyértelmű, bár tény, hogy bőven felénk billent a mérleg.
Ennyi sérülttel mi sem sokat rúgtunk volna labdába, így is éppen azok az egyéniségek döntötték el a meccset és nagy valószínűséggel a továbbjutást, akik a Bayernnél sérültek voltak.
De azért le a kalappal LE előtt, remélem hagyják még dolgozni az eredményektől függetlenül, nem nagyon látok jobb és elérhető alternatívát a pótlására.