Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.16. 11:55:28

A mostani Ronaldinho-s cikkben:
"a Barcelona most kényszerhelyzetben könnyen rábólinthat a Milan utolsó ajánlatát" :arrow: ajánlatára :)
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.14. 08:59:17

Ok, rendben Iván köszönöm a tanácsokat!

Próbáltam pedig úgy írni, ahogy már a múltkor is írtad. Egy kicsit amúgy én is úgy éreztem, hogy nagyon részletes, de ezt a döntést inkább rád bíztam. :) Mielőtt még elkezdtem megírni az első cikkemet, Enrique-től is ezt kértem, hogy majd segítsetek még a fogalmazásban, kifejezésekben. De ezt meg is kapom és ezúton is köszönöm és megköszönöm a jövőben is. Így összevetve a kettőt mostmár értem, hogy miket kell elhagynom illetve hol fogalmazzak egyszerűbben.

Köszi mégegyszer. :wink:

Z. Iván
Adminisztrátor

2008.05.14. 01:31:50

Köszi, jó lett ez, csak kicsit kijöttél a formádból :) Nagyon támaszkodtál a szövegre, ami a fogalmazáson ugyan nem látszik annyira - ebben tehát jobb voltál - ám túl sokat írsz a témáról.

Erre ugyan lehet mondani, hogy miért baj, ha bőven tárgyaljuk? Természetesen nem baj, csak alapvetően az a cél, hogy az olvasó könnyen gyorsan kapja meg, amit akar. Tehát néha inkább hagyd el a választékosságot, mert az infót, amit az adott mondatokkal át akarsz adni, egy mondattal is tökéletesen ki lehet váltani, így az olvasónak nem kell átrágni magát olyan szövegrészeken, amik szépek ugyan, csak nem szükségesek.

Most is azt javaslom, picit hasonlítsd össze az általad beírt szöveget a föltett anyaggal. Jó az egész nálad, csak sokmindent lehetne egyszerűbben, érthetőbben kifejezni. Ennyit lehet leszűrni, ha a kettőt összeveted.

De ezt se vedd túlzott kritikának, csak egy újabb tanács, hogy fejlődj :) Ehhez vitathatatlan, hogy rutin kell, meg kell találnod a forrásban, hogy neked mi kell, s ha megvan, arra helyezd a hangsúlyt az írás folyamán.

:wink: Szal ezt is figyelembe véve így tovább :)
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.13. 22:54:03

Na kész van a Milito-Touré műtétről szóló cikkem. :wink: Bocsi, hogy ilyen későn tudtam csak befejezni, de túlóráznom kellett, de a lényeg, hogy kész lett. :D Javítsátok ki nyugodtan ami nem tetszik benne, vagy ha elírtam valamit fontos infót! (egy kicsit már fáradt is vagyok az az igazság, de szerintem egész jó lett :wink: )

Touré is kés alá feküdt
Rossz hírek Milito operációjáról

Szomorú hírek érkeztek a katalán fővárosból, mivel az FC Barcelona argentín védőjét Gabriel Militot, kedden délután megműtötték, és mint a beavatkozás után kiderült, hosszabb rehabilitációra lesz szüksége az argentin bekknek, mint arra korábban számítani lehetett. Továbbá az is lényeges, hogy a Barcelona hátvédjén kívül a csapat elefántcsontparti középpályása Yaya Touré is kés alá feküdt, ezzel felborítva az előzetes terveket, miszerint csak a bajnokság végén végzik el a szükséges beavatkozást.

Gabriel Milito a Manchester United elleni, április 29-i Bajnokok Ligája visszavágó mérkőzésén sérült meg, amely sérülés kezdetben még nem tűnt súlyosnak. Milito kedden délután jelent meg a Barcelonai Clínica Quirón kórházban, ahol helyi idő szerint 2 órakkor kezdődött az atroszkopiás műtét, amelyet Dr. Ramon Cugat végzett el. A beavatkozás körülbelül 2 órán keresztül tartott, az előzetes tervekkel ellentétben. A műtét hosszabb időtartamára azért került sor, mivel legelőször is atroszkopiás vizsgálatok alá vetették a védőt, ahol kiderült, hogy a jobb térdében elszakadt az ínszalag, így a már korábban műtött bal térdéből kellett pótolni a sérült ínat. Az argentín védő bal térdét korábban 7 évvel ezelőtt műtötték, akkor Argentínában feküdt kés alá dr. Homero de Agostini irányításával, aki jelen helyzetben is a műtétnél tartózkodott. További rossz hír viszont, hogy az előzetes 6 hónapos rehabilitáció könnyen tovább nőhet, Dr. Ramon Cugat szerint akár 9 hónapos is lehet a gyógyulás, mivel mind a két térdét meg kellett műteni a játékosnak.

Az FC Barcelona orvosa Ricardo Pruna tartott hivatalos sajtótájékoztatót arról, hogy hogyan is sikerült a műtét délután fél 6-kor. A csapatorvos szerint Gabriel Milito rehabilitációja 3 részben fog történni. Első lépésként a Dr. Ramon Cugat és csapata, az röviddel operáció után felül fogják vizsgálni a sérülés mértékét. A második fázis már Argentínában fog megkezdődni, ahol az argentín válogatott játékos 2 hónapot fog eltölteni dr. Homero de Agostini felügyeletével. A harmadik egyben utolsó időszakában a rehabilitációnak, már Barcelona felé veszi az irányt, ahol a csapat orvosaival és a klub létesítményeit látogatva fogja befejezni remélhetőleg sikeresen a gyógyulását, amely előreláthatólag 2009. januárjában fejeződik be.

Yaya Touré helyzete teljesen más, mint amilyen Militoé, mivel a Barcelona középpályásának operációját teljes mértékben sikeresnek nyilvánította Dr. Enric Cáceres orvos, aki hozzátette, hogy minden a legnagyobb rendben ment a beavatkozás során.. Touré operációjára a Dexeus intézetben került sor, szintén kedden délután fél 4-kor. Ahogy korábban Pruna doktor elmondta, csak az érzéstelenítések és a játékos energiájának, testfelépítésének köszönhető, hogy 2 hónappal a sérülése után végezték csak el a műtétet. Az előzetes hírekkel ellentétben itt is igaz, hogy egy kicsit hosszabb lesz a gyógyulás, mivel 6-8 hetes kihagyással kell majd számolnia a középpályásnak, így a játékos június végén, július elején térhet vissza a teljes értékű munkához, aki még az Afrika-kupán szenvedett kisebb hátsérülést egy földetérést követően, amelyet miután visszatért Barcelonába megvizsgáltak, és mint kiderült az afrikai játékos gerincsérvvel küzd.

Mivel már sem az Gabriel Milito, sem az elefántcsontparti védekező középpályás Yaya Touré nem léphet pályára ebben a szezonban – Milito esetében ez kitolódhat akár 2008 év végéig is – ezért mindkét játékos számára befejeződött az idény. Ebben a szezonban Gabriel Milito összesen 42 mérkőzésen lépett pályára gránátvörös-kék színekben, melyek közül 27 vonatkozik a spanyol bajnokságra, 9 a Bajnokok Ligájára valamint még 6 fellépés jegyezhető a neve mellett a spanyol Király-kupában. Ezeken a találkozókon az argentín bekk 1 gólt szerzett.

Az első Barcelonai idényében Yaya Touré összesen 38 mérkőzésen lépett pályára, amelyből 26 a spanyol bajnokságra értendő, 9 a Bajnokok-Ligájában és 3 a spanyol Király-kupában. . Ezeken a találkozókon az idei Barcelonának egyik motorja 2 gólt szerzett. Hozzá kell tenni viszont, hogy az elefántcsontparti játékos 1 hónapot hazája válogatottjánál töltött, amikor is az Afrika-kupán szerepelt, ahol az elődöntőben búcsúzott csapatával a későbbi győztes Egyiptom ellen.

Z. Iván
Adminisztrátor

2008.05.12. 23:47:14

Hűű, Dani, beetetett a Rojadirectás Messi gyerek. Azt írja, zsebben az első hely ezzel, kész vége :D Na mondom szuper, meg is nyerték így :D
Most helyreigazítottam, remélem aztán nem szúrják el a végén, az ciki lenne nekem :D No nekik is :)
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.05.12. 23:37:31

Igen, szupi, kösze
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.12. 23:26:39

Ha még nem foglalt akkor megírnám ezt a cikket a hivatalos oldalról holnap estére. Holnap műtik Tourét és Militot, a cikket természetesen már múltidőben írnám. Ma már nem kezdenék bele. :) Jöhet??? :)

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 04168.html

Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.12. 09:59:22

Iván!

A "B" bajnokságból még egy forduló hátra van, így elméletileg még megelőzhet minket a Sant Andreu. A bajnoki cím akkor lett volna meg biztosan, hogyha győzünk, így még nyernünk az Europa ellen vasárnap.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.11. 13:58:42

Sziasztok!

Csak lenne egy észrevételem a meccs beharangozójában és már a kerethírdetésnél is észrevettem ezt a dolgot:

Nagy tétje ugyanakkor már nincs a meccsnek, a Barcelona mindenképpen a harmadik helyen zár.

Ez még korántsem biztos, sőt könnyen vissza is csúszhatunk még a 4. helyre is, mivel az Atletico megverte az Espanyolt hétközben, így már csak 3 pontra van tőlünk 61 ponttal. Még az Atletico is lehet 3. ha mindkét meccsét megnyeri, mi pedig 2 döntetlent vagy rosszabbat játszunk.

Csak egy észrevétel volt, gondoltam megemlítem. :) :wink:

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.05.09. 11:46:29

Kijavítgattam, köszi.

A zsepis jó szerintem, nem felétlen kell oda a hanem.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.05.09. 10:36:32

Az új Laportás cikkben:
"A főbb problémákról, a hibákról, azok forrásairól még nem kívánt szólni az edző..."
:arrow: klubelnök

"Az öltözőben a legjobb felelősség az edzőé."
:arrow: legnagyobb

És az új rövid hírnél:
"...s nem csak fehér, fekete zsebkendőt..."
:arrow: vessző után kéne egy 'hanem'
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.05.08. 14:52:20

Nem gond, várunk mindent :)
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.06. 14:08:27

Most akartam az előbb szólni, hogy szívesen megírnám este az Henry nyilatkozatot! :lol: Iván gyorsabb volt nálam. :D Na majd legközelebb gyorsabb leszek.

Amúgy bocsi, hogy az utóbbi pár hétben nem írtam, de teljesen be voltam havazva (betegség, nappali festés, bútorcsere, sok túlóra, stb.), volt már ilyen egyébként, hogy szólni akartam, hogy ezt meg ezt szeretném megírni (a szándék megvan :D ), erre már 20 perc múlva vagy délután már fent is volt mire hazaértem melóból! :D

Csak nem szeretném délelőtt vagy délután lekötni, hogy mit szeretnék este megírni (másoktól elvenni a "kenyeret") mert munkámból kifolyólag nem mindig tudom, hogy mikor végzek, valamikor korábban valamikor egész héten késő estig dolgozok.

A jövőben próbálok gyorsabb lenni és időt szakítani néha egy-egy cikk megírására. :D

Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.04. 13:38:05

Futsal: A negyeddöntő programja

Pénteki győzelmével az F.C.Barcelona Senseit gárdája kivívta a rájátszásba kerülést a spanyol bajnokságban. Az már péntek este világos volt, hogy az alapszakasz hatodik katalánok a harmadik helyezett Benicarló Onda Urbana gárdájával csapnak össze az elődöntőbe kerülésért. A spanyol szövetség viszont már elkészítette a negyeddöntők időbeosztását is, miszerint az első mérkőzést május hatodikán, este kilenc órai kezdéssel rendezik Benicarloban, a visszavágó pedig május tizedikén lesz Barcelonában este nyolc órás kezdettel. Amennyiben szükséges, a harmadik mérkőzést május 17-én rendezik, ugyancsak Benicarloban, a kezdési időpontról még nem született döntés. Előfordulhat, hogy nem is fog, hiszen a valamelyik fél két győzelméig tartó párharc már Barcelonában véget érhet.
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.05.03. 14:49:43

Köszi Dani, vagy én teszem fel holnap, vagy Áki jön, mert nekem most nagyon lassú a netem, nem vagoyk otthon, s nem vállalkozok a dologra.
köszi, üdv
Drigo
Eurobarca Staff

2008.05.03. 10:41:33

Na megénekeltem a rájátszásba jutást egy hosszabb írással

Rájátszásban a futsalosok

Kiütéses siker Valenciában

Bizonyára sokan tudják, hogy vasárnap kora este a Barça labdarúgó csapata a Valenciát látja vendégül a spanyol első osztályú bajnokság 35. fordulójában. Azt viszont nyílván kevesebben tudják, hogy nem ez a hétvége egyetlen Valencia – Barcelona párharca, ugyanis a futsalosok már összecsaptak Valenciában a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. A katalánok kiütéses (2-6) győzelme azt jelentette, hogy Javi Rodríguezék a rájátszásban folytathatják, míg a Valencia számára véget ért az idény.

A mérkőzésnek nem akármekkora tétje volt; mindkét csapat számára a rájátszásba kerülésért küzdött a péntek esti mérkőzésen. A mérkőzés ennek megfelelően rendkívül jó iramú volt, rengeteg helyzettel és góllal. Az első gólt a hazai csapat szerezte Kiko révén a 8. percben, ezután viszont beindult a gránátvörös-kék henger. A félidőben még csak 2-1-re vezettek a vendégek Chico és Fernandao góljaival, a második félidőben viszont igazi gólfesztivált rendeztek Marc Carmona fiai az Universitario de Valencia-ban. Végül Fernandao(2), Chico(2), Igor és Fran Serrano góljaival kiütéses, 6-2-es győzelmet arattak a katalánok bejutva ezzel a rájátszásba, egyúttal visszavágva az őszi, barcelonai 6-3-as vereségért.

A Barça ezzel a 6. helyen végzett a bajnokságban, így az alapszakasz harmadik Benicarló Onda Urbana gárdájával mérkőzik majd a rájátszás május 6-án induló negyeddöntőjében. Az alapszakasz mindkét mérkőzése döntetlennel végződött a két csapat között; a Barça hazai pályán 0-0-val végzett, míg idegenben gólgazdag, 3-3-as mérkőzést játszott. Javi Rodríguezék tehát egyáltalán nem esélytelenek a továbbjutást illetően, viszont az is biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, ha szeretnének bejutni az elődöntőbe.

A negyeddöntő további párosításai (zárójelben az alapszakaszban elért helyezés):

ElPozo Murcia Turística(1.) – Playas de Castellón(8.)
Interviú Fadesa(2.) – A. Lobelle de Santiago(7.)
Carnicer Torrejón(4.) – Azkar Lugo(5.)

30. Forduló, 2008.05.02 21:00

Armiñana Valencia - FC Barcelona Senseit 2-6 (1-2)

Valencia, Universitario de Valencia (2000 néző)

Játékvezető: Cuesta Sanchez, második játékvezető: Garcia Moron

Armiñana Valencia: Otero – Álex, Fali, J.Sánchez, Simi; cserék: Crispi, Kiko, Sergio, Márquez, Jordi, Passarinho

Barcelona Senseit: Paco Sedano - Chico, Javi Rodríguez, PC, Fernandao; cserék: Igor, Pedrinho, Fran Serrano, Dani Fernández

Gólszerzők: 1-0 8' Kiko, 1-1 11' Chico, 1-2 17' Fernandao, 1-3 22' Fernandao, 2-3 24' Simi, 2-4 38’ Igor, 2-5 39’, Fran Serrano, 2-6 40’ Chico

Sárgalap: Álex
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.28. 23:33:38

KÖszi, én most utólag beírtam, bár én is átsiklottam felette :)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.28. 23:18:38

Grat Morminho, jó lett.

Egyetlen észrevétel:

Hiába volt olyakor meddő a katalánok mezőnyfölénye, a helyzetek értékesítése nem sikerült, így az MU várhatja némileg előnyösebb helyzetből a keddi visszavágót.

Ez eléggé ellentmondó. meddő mezőnyfölény=támadunk, de 'mit is' ? sem érünk :D , így az utána lévő kicsit érthetetlen számomra.

szerintem a meddő helyére egy óriási jelző illene, vagy valami hasonló.
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.28. 19:06:33

Köszee, megy majd föl később :)
Morminho
Entrenador del Barça

2008.04.28. 18:51:28

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=675925

Rijkaard: Nyerhetünk Manchesterben!
Az F.C. Barcelona vezetőedzője, Frank Rijkaard optimistán tekint előre a keddi, Bajnokok Ligája elődöntő második mérkőzésére. A holland úgy gondolja, hogy ha a Barca agresszívan lép pályára kedden, akkor győztesként távozhat az Álmok Színházának gyepéről.

Mint ismeretes, a Barca egy héttel ezelőtt a jobbik arcát mutatva, s végig dominálva ért el 0-0-s döntetlent a Nou Campban. Hiába volt olyakor meddő a katalánok mezőnyfölénye, a helyzetek értékesítése nem sikerült, így az MU várhatja némileg előnyösebb helyzetből a keddi visszavágót. Rijkaard ennek ellenére optimista maradt, s úgy gondolja, van esélyük a továbbjutásra.

A holland elmondta: "Nagyon nehéz meccs lesz, egy erős ellenféllel szemben, de úgy gondolom, hogy nyerhetünk. A United nem ismer félelmet. Úgy játszanak, ahogy tudnak, remek tartással, sok egyedi játékossal, s a dolgok túlkomplikálása nélkül. Biztos vagyok benne, hogy kedden ki fognak nyílni, többet fognak támadni mint tették a Nou Campban, és nekünk ebből kell előnyt kovácsolnunk. A siker kulcsa? Agresszívnak kell lenni, és folyamatos nyomás alatt kell tartani őket. Meg kell nehezítenünk az életüket. Védeni az eredményt nem a mi stílusunk. Nekünk csak a saját játékunkkal kell törődnünk."

A játékstílussal kapcsolatban Rijkaard megjegyezte, hogy "Úgy gondolom, hogy mindig tartottuk magunkat a saját stílusunkhoz, bárhol is léptünk pályára, egyetlen kivétellel, amikor a Stamford Bridge-en játszottunk a Chelsea ellen." Utalt a mester a kékek elleni 1-0-s verségre, 2006 októberében.

"Ott sokkal védekezőbb felfogásban játszottunk, mint szoktunk, mert akkoriban a Chelsea nagyon jó erőkből állt, szervezett és keményen dolgozó csapat volt, akik remekül kontráztak. A Manchester ellen azonban keményen kell játszanunk, a védekezés nem a megfelelő döntés jelen pillanatban. Agresszívan, s folyamatos nyomást gyakorolva kell játszanunk."

Végezetül Frank Rijkaard tett némi utalást arra, hogy ez az utolsó esélye arra, hogy megmentse a munkáját: "A munkám? A klub mindig segített nekem mindenben, de meg kell találni azt a megoldást, ami a legjobb a klub számára. Meg tudom érteni a szurkolók dühét, amikor veszítünk, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy mosolyt csaljunk a szurkolók arcára."
"Nekünk nem az számit,hogy mi kik vagyunk...Hanem hogy játsszunk szenvedéllyel... És nem az számit, hogy mi van a mezünk hátulján, hanem az, hogy mi van a mez elején... Ami a mez elején van név sokkal fontosabb, mint ami a hátulján van..."
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.26. 11:39:08

Futsal: Egyetlen lépésre a rájátszástól

Tegnap este rendezték a spanyol első osztályú futsal bajnokság 29. – utolsó előtti – fordulójának nyitómérkőzéseit. A kettő közül az egyiken Marc Carmona legénysége is hivatalos volt; hazai pályán fogadták azt a Navarrat, amely számára az idény hátralévő része már teljesen lényegtelen. A jelenleg a 11. helyen álló csapatot sem a kiesés, sem pedig a rájátszásba kerülés „veszélye” nem fenyegeti. Annál inkább fontos volt ez a mérkőzés Javi Rodríguezék számára, akik a rájátszásba való bekerülésért küzdenek. A mérkőzés az előzetesen elképzelt forgatókönyv lapján zajlott: a Barça végigtámadta az egész mérkőzést, mindent elkövetve a három pont megszerzéséért. Ezek az erőfeszítések végül eredménnyel jártak, hiszen a gránátvörös kékek magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak vendégük felett. A gólok sorát Chico (9. perc) nyitotta meg, majd következett Javi Rodríguez (12. p), ezt követően még tudott szépíteni a Navarra Javi Eseverri (15. p) révén, ezzel 2-1 volt az állás a félidőben. A Barça azonban második félidőre is tartogatott gólokat; előbb Igor (22. p), majd Dani Fernandez (40.p) vette be Juanito kapuját, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt. Győzelmével a katalánok életben tartották „play-off”-os reményeiket, hiszen amennyiben jövő héten győznek a Valencia otthonában, úgy nagy valószínűség szerint ott lesznek a rájátszásban.

Jövőhéten nagy meccs lesz, a Valencia valszeg ma bukni fog Madridban a második, Interviú otthonában, így maradnak mögöttünk 1 ponttal. Jelenleg 7.ek vagyunk, de a Valencia(8.), a 9. és a 10. is ma játszik még. Remélem a Santiago(10.) is bukik a 3. otthonában és akkor kevésbé kellene mindennek összejönni az uccsó fordulóban.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.25. 17:48:37

Köszi Dani, szép munka!

1-2 apróságot javítottam csak benne. :wink:
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.25. 16:37:02

Kicsit hosszú lett, de remélem nem gond, több helyen is kiegészítettem, így egy kis elemzés is belekerült, nem csak az ismét csodálatosan változatos, ízes nyilatkozat.

„Mindig ezt az arcunkat kéne mutatnunk”
Marquez elégedett volt a játék képével

Rafael Marquez az F.C.Barcelona védője csapattársaihoz hasonlóan összességében pozitívan értékelte a szerda esti, Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzését. A Barça szemre is tetszetős játékkal rukkolt elő, míg az Európa-szerte rettegett Manchester United előtt szinte lehetőség sem adódott a 90 perc során – nem szabad azonban megfeledkeznünk Cristiano Ronaldo elhibázott büntetőjéről. És ez elsősorban az utóbbi hetekben gyengélkedő, ám a szerda este szinte hiba nélkül működő védelem érdeme.

A két szélső védő, Zambrotta és Abidal remekül zárta le a Manchester szélsői előtt a területet, míg középen Milito és a sérüléséből nemrég felépült Marquez rendíthetetlenül állt a lábán. A mexikói a csütörtök délelőtti edzést követően állt az újságírók rendelkezésére, ahol elmondta: Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékunkkal, és nem hinném, hogy bárki is szomorúan távozott volna a Nou Campból a meccs után. A pályán mindenki a maximumot hozta ki magából és ennek meg is lett az eredménye. A mérkőzés előtt sokan féltettek minket, ám ez a 0-0-s eredmény inkább a Manchesterre nézve hízelgő. – mondta a mexikói. A Barça szerda esti produkciója után egyáltalán nem meglepő, hogy a játékosok önbizalomtól duzzadva nyilatkoztak továbbjutási esélyeikről. Amennyiben a katalánoknak sikerül megismételniük jövő kedden az Old Traffordon a meglepően jó teljesítményüket, úgy valóban eséllyel szállhatnak harcba a továbbjutásért. Ezt Marquez is hasonlóan látja, aki szerint „nem esélytelenül utazunk Angliába. Összességében egy számunkra kedvező eredményt értünk el, és amennyiben sikerül megismételnünk jó játékunkat, akkor nagy baj nem érhet minket…”. Látszik tehát, hogy a játékosok bíznak magukban és bíznak abban, hogy Manchesterből nem Barcelonába, hanem Moszkvába viszi őket útjuk, ezt egyelőre mégsem mondják ki konkrétan, csupán célozgatnak rá, ahogy a Rafa is tette azt.

A szerdai meccs alapján sokakban megfogalmazódott az, amit az újságírók is megkérdeztek Marqueztől, vagyis „Miért nem tud mindig így, vagy legalább hasonlóan játszani a Barça?”. Ennek okát a védelemben és a középpályán is egyaránt bevethető játékos a sok sérülésben látja. (A szezon folyamán még egyszer sem fordult elő, hogy a felnőtt keretből - akár egyetlen edzésen is - mindenki egészségesen jelenjen meg. – a szerk.) „Ez ellen ugyanakkor nem tudsz mit tenni, csupán azt, hogy Te ugyanúgy teljese erőbedobással küzdesz meccsen és edzésen egyaránt. – mondta Marquez, majd hozzátette: „Előre kell tekintenünk, és azon gondolkozni, hogy miképp tudjuk megismételni ezt a teljesítményünket legközelebb.”

Mint már említettem a játékosok szinte egytől-egyig ugyanúgy értékelték a mérkőzést, vagyis a mutatott játékkal kivétel nélkül elégedettek voltak egyedül a gólképtelenség miatt voltak kicsit bosszúsak. Ezt a mexikói is megerősítette, aki a mérkőzés után viszont beismerte, előzetesen tartott attól, hogy nem sikerül majd bevenniük Edwin Van der Sar hálóját. Marquez viszont a 0-0-t követően elsősorban nem félig üresnek, hanem félig telinek érzi azt a bizonyos poharat: „Hatalmas előny számunkra, hogy nem kaptunk gólt hazai pályán. A rengeteg helyzetünk alapján kicsit bosszant, hogy nem sikerült gólt lőnünk, ugyanakkor az Old Traffordon hasonlóan jó játékkal, valamint egy kicsivel több szerencsével eredményesek lehetünk.” – húzta alá sokadszorra a Barça 4-ese.

Marquez a sajtó képviselői számára nem csak az árulta el, hogy előzetesen egy gól nélküli Barçára számított, hanem azt is, hogy egy sokkal offenzívabb, ötletes sok támadást vezető Menchestert várt. „Rendkívül meglepő volt a United defenzív játéka. Igaz, hogy a Camp Nouba elsősorban nem ellenfeleink szoktak dominálni, de egy olyan csapattól, ahol ennyi magasan képzett támadó van ritka, hogy ennyire átadja a területet ellenfelének, és szinte csak a védekezésre koncentráljon.”- értetlenkedett Marquez. Tény, hogy sokszor Alex Ferguson fiai talán túlzólag is visszazártak saját kapujuk elé már-már feladva nem csak a kidolgozott támadások, hanem egy-egy gyors kontra lehetőségét is. Hiszen – nem csak ezen a szinten, de általában a futbalban – a jellemző felállás általában az, hogy ha egy csapat labdát szerez, akkor a labda vonala mögött mindössze 2-3 játékos marad biztosítani egy esetleges labdavesztés esetére. Ez a szerdai Manchesteren koránt sem volt megfigyelhető, alig volt néhány alkalom, amikor a labdát felhozó játékos előre tudta volna megjátszani a társakat. Nem egyszer fordult elő az az eset, amikor a felpasszolt labdákat Cristiano Ronaldo csak visszafelé tudta megjátszani, hiszen sem bal, sem pedig jobb oldalon nem szándékozott területet nyitni a Manchester. Ezt a taktikát legtöbbször spanyol kiscsapatok szokták alkalmazni, amikor a Camp Nou-ba érkeznek egy-egy spanyol bajnoki erejéig, nem pedig egy csúcskategóriás szupercsapat.

Tájékoztatója végén Marquez egy támadóbb szellemű United képét vázolta fel, egy olyan Unitedét, amelyik valószínűleg sokkal attraktívabb futballt fog majd játszani a visszavágón, mint a szerdai Manchester. „Teljesen biztos vagyok benne, hogy hazai pályán nem fognak úgy visszaállni, mint ahogy tették azt most. Sokkal nagyobb nyomást fognak majd a védelmünkre helyezni, ezzel is elejét véve annak, hogy a Barça nyugodtan játszhassa saját játékát. És ahogy most minket segített a közönségünk, hasonlóan fogja a Manchestert is támogatni a publikuma.” – fejezte be Marquez. Igaz ezt ő nem fogja közvetlenül megtapasztalni, hiszen azzal, hogy szerdán sárgalapos figyelmeztetésben részesült, kénytelen lesz kihagyni a visszavágót, mivel ez volt a harmadik sárga lapja, amit a sorozatban kapott, és ez a Bajnokok Ligájában egy meccses automatikus eltiltással jár.

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 02213.html
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.25. 14:36:35

Nagy kösz. :)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.25. 13:20:19

Áki!

Úgy hallottam, hogy ma túl sokan állnak cikkírásra készen, így én nem is segítek be, se ma se holnap :P

Mi a [auto_cenzúra] folyik itt? Betörtek Rijkaardhoz, aztán szerda este meg kirabolják Laporta irodáját, mintha nem lenne így is ezer bajunk.

Ezt gyorsan összefoglalom egy rövidhírben.

Aztán megírom ezt:
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 02213.html

Még kajálok közben, de remélem edzésig meglesz, ha nem, akkor csak 8 felé tom felnyomni. Márha felfér a rengeteg versenyző írása mellé :P

Mondjuk lehet, hogy csak az ASVA fogott szagot :lol:

Kirabolták Laporta irodáját.

Azok után, hogy a hét elején betörők jártak Frank Rijkaard házában – miközben ő családjával a házban aludt – szerda este ismét egy F.C.Barcelona alkalmazott esett tolvajok áldozatául. Ez az alkalmazott ráadásul a klub elnöke Joan Laporta. Az eset az esti Bajnokok Ligája elődöntővel egy időben történt. A biztonsági felvételek –amelyeket már a katalán rendőrség a Mossos d'Esquadra is vizsgál - tanulsága szerint a betörő egy ablakon jutott be a Nou Camp mellett elhelyezkedő irodaházba. A tettes az épületbe bejutva már könnyen eljutott Laporta irodájába, ahonnan eltulajdonította az elnök laptopját. A támadót egyelőre nem sikerült kézre keríteni, ahogyan arról sem érkezett információ, hogy milyen dokumentumok is voltak pontosan a Klub által Laporta számára biztosított laptopon.
Lezárt