2010.05.17. 20:55:44
Megosztanék pár gondolatot, nem reagálok konkrétan senkire, inkább általános vélemény:
A Real idén nagyon jó volt. Egy szinte tökéletes gépezet volt, ami arra specializálódott, hogy a kötelező meccseket behúzzák. Rövid távon ez is nagyon nagy eredmény.
Pellegrinit sose tartottam nagy edzőnek, legalábbis olyannak semmiképp, aki egy hatalmas klub élére való. Emiatt nem is tartanám rossz döntésnek az elküldését, a helyettes kérdése már más. Mourinho hatalmas edző, viszont a legutálatosabb személyiség a jelenkori futballban. A pályán nyújtott pozitív dolgokhoz sok járulékos negatív dolog kapcsolódik. Egyébként szerintem mindkét klub jól járna ha őt tennék meg edzőnek, ugyanis ez egy plusz motivációt jelentene az egész csapatnak szerintem, odaát pedig ha megférne Perezzel, akkor sok jót kisüthetne, bár sokáig nem hiszem hogy ott maradna.
A Real nagyon jól járt CR-el, hatalmas játékos (bármennyire is rühellem), a világ 2. legjobb játékosa simán. A köret se rossz, erre azért már bőven lehet építeni, bár nagy hiba lenne tőlük pl Higu eladása.
Nem is ítélem el igazán a Realt a nagy költekezésekért, ugyanis a mai fociban ez már nem ritka, sőt akiknek van pénzük azok költik is. A 2000es évek elején ez főleg Real specialitás volt évről évre, de a mai fociban már ez eléggé jellemző (akkor is ha a 250 túl sok,és ennek a trendnek a kialakulásában kulcsszerepet játszott a Madrid). Mi is fogunk költeni nyáron 50 fölött, de akár 80 fölött is lehet az összeg, ami önmagában szintén hasonló, viszont ha ez kell a csapatnak akkor ez kell. Ami megkülönböztet manapság minket a Realtól az nem a költekezés különbsége elsődlegesen, hanem a saját nevelések szerepe. Erre jelenleg nagyon figyelünk, így ha melléjük mi is sok pénzért hozunk játékosokat akkor én nem bánom. A Realnál a saját nevelésnek kellene sokkal nagyobb lehetőséget adni, viszont ehhez idő kell, és a töltelék játékosokat nagyon nagy százalékban saját nevelésekkel megoldani (pl. Granerot én kimondottan bírom, de ő az üde kivétel odaát), akik idővel kulcsjátékosokká is kinőhetik magukat. A bizalom a nagy kérdés, hogy mersz-e a 2. sorban egy B-ből felhozott ifjú suhancot tartani, akire lehet hogy nagy szerep fog hárulni a jövőben.
Szép szezon volt, jövőre is kemény csatára számítok, győzzön a jobb akkor is, bárki legyen is jövőre az.