Joan Laporta

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kire szavaznál a jelenlegi elnökjelöltek közül?

Laporta
68
66%
Bartomeu
17
17%
Majó
3
3%
Benedito
8
8%
Farré
6
6%
Freixa
1
1%

Szavazatok száma: 103
Andris
Adminisztrátor

2007.06.20. 00:56:55

Nos, most leírom már az én véleményemet is a dologról. Laportáék szerintem nagyon jól gondolkodnak idén, ahogy eddig is tették, talán kics kivétel ezalól a tavaly nyár.

Az, h Frank marad, tudom eléggé vitatott pont, de sztem egy év esélyt még ő is kaphat. Meghát én birom őt nagyon, és annak ellenére, hogy nem tartom a legjobb edzőnek, szívesen látom a Barca kispadján.
A kemény fizikális felkészülést, és a játékosok némileg keményebben irányítását külön kiemelném, ez azt jelenti, hogy a klub ilyen tekintetben is megtalálta a hibát, jó felkészülsére, és a játékosok ellazulásának kisebb visszafogására van kilátás.

Az elküldendő emberek mindenbizonnyal kizárólag a kegészítő emberek között lesznek, ennek is örülök, hiszen továbbra is tartom a véleményemet, miszerint nincsen szüksége vezéráldozatra a csapatnak.
Mivel Laporta nem mondott neveket, ezért én mondanám, hogy sztem mit kellene lépni a mostani emberekkel: Ole biztos marad, ennek tükrében Belletti a távozó. Syl és Gio közül bár Syl a valószínű, én Gio távozását preferálnám, hiszen nem játszik jól, de Sylt viszont nem is nagyon láttuk idén, amikor meg igen, akkor sem volt meggyőző. Gio maradjon talán kettőjük közül végül, padra. Thuram és Marquez kérdésben én azt szeretném, ha mindkettejük maradna, mindketten főként padra.
Vkp-k terén elküldeném Edmilsont, engem eddig sem nagyon győzött meg, de idén végképp elment tőle a kedven, Mottát pedig kölcsönbe adnám, hátha még lesz belőle valami. Amit nem tudhatunk, hiszen alig játszott idén is, előtte is.
tkp-ink közül mind3at megtartanám, minenképp, de ezt már tudjátok.. :)
Csatárok közül Saviola már elment, Giulyt és Ezqut minen bizonnyal elküldik, nem is baj. Én személy szerint Guddyt is simán elküldeném. Szerintem elég sok játékelehtőséget kapott, főként, h neki elvileg padosnak kellene lenni, és úgy jól teljesíteni. De sehogy nem ment neki. Menjen vissza Angliába. Ígyaztán egy csatárunk sem maradt a padon. :D

és végül az érkezők, akikről szintén nem mondott semmit Laporta, ami a neveket illeti.
"Egy balhátvéd, egy középső védő, egy vagy két középpályás, és egy vagy két csatár, akikre szükségünk van"
A Balhátvéd Syl/Gio távozásával egyértelmű szükségle, Abidal a tuti befutó, sztem elkönyvelhetjük ezt... azt hiszem meg fogjuk szerezni, nem fogják rá sajnálni a pénz az elnökúrék. Középre is kell valaki, mert Thuram azért már nemaz igazi,akármennyire is aránylag jónak tűnt idén, a katasztrófális védelmünk közepén. Chivu a befutó nálam is és valószínűleg Txikiéknél is, és ennek örülök, jó védő és sztem megértenék egymást Puyollal, remekül.
Vkp posztra sztem csak egy kell, hiszen mondtam megtartanám Marquezt, egyértelmű vkp helyettesként. Ez az egy új vkp pedig Toure lehet, bár még Albeldának is örülnék, továbbra is.
tkp nem kell.

Csatárok: Örülök, hogy ennyire ragaszkodik a vezetőség a Tridentéhez, én is ezt tenném a helyükben. Kár lenne szétrobbantani az új évezred (sztem) legjobb támadó trióját, akik ráadásul nem csak eredményeket, hanem óriási futballt is hoznak.
a 4 cserecsatárunkból viszont ugye elküldeném mind a 4et, így több, legalább 3 újat vélek szükségesnek. Ebből az egy és tuti biztos pont Dos Santos.
Sztem ezen kívül még egy csatár a B-ből kéne, és egy igazolás. Az igazolás ugye Henry lehetne talán.. erről már számtalanszor írtam véleményt. A B-ből van Krkic, akinek örülnék, bár nem tudom, h mennyire tenne ez jót neki, egy kölcsönadással szemben. Viszont a másik, aki sztem a vezetőség eszében nem nagyon fordult meg, az Orlandi. Őt nagyon jónak tartom. De hát sajnos...

Végül tehát először is összességében elégedett vagyok a kilátásokkal, és a vezetőség terveivel, másodszor és utólag pedig a jövő évi csapatom így nézne talán ki, bár Henry pl. igen instabil lábakon áll még nálam...:

Kapusok: Valdes, Jorquera

Védők: Zambrotta, Oleguer, Puyol, Chivu, Thuram, (Marquez), Gio, Abidal

Középpálya: Toure, Marquez, Xavi, Iniesta, Deco, (ronaldinho)

Csatársor: Ronaldinho, Samu, Messi, Henry (?, de vki még kell mindeképp), Dos Santos, Orlandi/Krkic

20 fős, tervezetten kissé szűkebb keret.
És Frank a padon. Erős csapat lenne. És talán némi realitása is van annak, hogy összejön.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
doki
Entrenador del Barça

2007.06.19. 22:48:39

Számomra egyre kevésbé szimpatikus.Remélem az Elnök Úr átgondolja Franky barcelonai jövőjét.
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.06.19. 22:47:51

Sztem senki sem mondta, hogy nem szimpatikus...
De mivel már 99%, hogy marad, ezért nem mondok semmit.
Kép
Andris
Adminisztrátor

2007.06.19. 22:33:13

Taibi írta:Én örülni fogok, ha tényleg marad Rijkaard!
Szimpatikus nagyon.
Én is így vagyok vele. Csak picit gáz nak érzem, h azért örülök legfőképp, mert szimpatikus... nem másért... de azért örülök. :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.06.19. 22:31:33

Én örülni fogok, ha tényleg marad Rijkaard!
Szimpatikus nagyon.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.19. 22:04:10

Boixos írta:de mit láttok rijkaardban, amivel meg tudná fordítan a dolgok jelenlegi menetét? mire alapozzátok nála a jövő évi változásokat? mivel érhetné el azt a most maguk alatt levő sztárjainknál (messi kivételével), h jobban tegyék oda magukat, ha ezt a kérdést már az idén sem tudta megoldani? mélyen a szemükbe néz, és felszólítja őket a tibicsoki evésre?
ezt nem kötözködésből és sz.ardobálási ingerenciából kérdezem, hanem mert tényleg kiváncsi lennék rá.
Részemről:

volt idén egy kiégett Ronnienk,aki sok gólt rugótt,de a fontos pillanatokban ki tudták venni teljesen a játékból,volt egy kummma gyenge padunk,így ha a kezdőknek nem ment,szinte csak rossz emberhez tudott nyúlni (szükséges igazolásokkal ez elég kicsire szűkűlhet (saviolát nem veszem most bele) ) Eto'o a sérülése után sok gólt szerzett,de nem azt a magabiztosságot hozta amit hozhatott volna,ősztől ez másképp lesz,Messire egy rossz szavam sincs....
Motiváció: szntem ez az idény kellően megalapozta a jövő évi motivációt...mindenkire nézve! Tudják Ők,h nekik illettek volna nyerniük,és maguknak köszönhetik....jövőre fokozott erővel ki fogják küszöbölni...
Szóval ezek a dolgok egyáltalán nem könnyítették az edző dolgát,aki szintén sok hibát követett el,de szntem a már általam milliószór leírt dolgok után,ezek a hibák jókorát csökkenek,vagy ADDJ ISTEN el is tűnnek....
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.06.19. 22:01:33

Ez egy jó kérdés. Talán az, hogy nincs dráma. Gyenge volt a motiváció, és a kondi(nekem szeptember óta ez volt a vesszőparipám, és a szememben ez a fő ok a gyengébb játékra) . Ezenkívül hónapokra felborult a támadójáték a két sérülés miatt. Ennyi. A gyengébb játék ellenére ez a keret-ahogy Xavi mondta-sok sikert érhet még el. Nem Rijkaardban látom a sikert, hanem a keretben. Ha összejönnek a dolgok-igazolások, jó felkészülés-akkor Rijkaard is meg tud küzdeni a felmerülő gondokkal, mert egy szárnyaló csapata lesz.
Mint az elmúlt években.
Akkor sikerült neki.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Boixos
Llegenda del Barça

2007.06.19. 21:53:59

de mit láttok rijkaardban, amivel meg tudná fordítan a dolgok jelenlegi menetét? mire alapozzátok nála a jövő évi változásokat? mivel érhetné el azt a most maguk alatt levő sztárjainknál (messi kivételével), h jobban tegyék oda magukat, ha ezt a kérdést már az idén sem tudta megoldani? mélyen a szemükbe néz, és felszólítja őket a tibicsoki evésre?
ezt nem kötözködésből és sz.ardobálási ingerenciából kérdezem, hanem mert tényleg kiváncsi lennék rá.
PUYOL-XAVI-INIESTA
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.19. 21:22:35

varga tamás írta:miki: az idei teljesítménye alapján rossz döntést hozott. Nem kell még egy ilyen év - nekem nem.
Igen idei éve rosszúl sikerült,aláírom,nem vagy vak,láttam én is...de ennek a döntésnek az okossága akkor sem most dőlt el,hanem akkor amikor jövő ilyentájt ránézünk az eredménylistánkra,ha pozítív dolgokat látunk,akkor mégse volt rossz döntés,ha negatívat,akkor több lehetőséget úgyse kap....
Kép
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.06.19. 20:53:11

én is azt tettem volna laporta helyébe amit tett én is adnék neki mégegy év esélyt
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.06.19. 20:17:13

Az én véleményem továbbra is az, hogy új edző kell. Rijkaard nem fog megújulni, legfeljebb az új igazolások, és a magukra találó sztárok ébresztik fel ezt a csapatot. Akkor meg minek a padra? Ollyan kell, aki magától is tud hozzátenni vmit. De mind1, már ezt is leírtam sokszor, többször nem fogom. Kibeszéltük már sokszor, ez az én véleményem, detöbbször nincs értelme, mert úgyis marad.
Mihu
Director del Fútbol

2007.06.19. 18:28:26

varga tamás írta:miki: az idei teljesítménye alapján rossz döntést hozott. Nem kell még egy ilyen év - nekem nem.
Jelentem nekem sem....most jöhetnének sokak azzal hogy mindenkinek lehet egy rossz idénye...mint volt mjuk R10-nek...de Frankie is az erőnlét hiányában látja az idei rossz szereplését? :D :D :D
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.19. 18:01:40

miki: az idei teljesítménye alapján rossz döntést hozott. Nem kell még egy ilyen év - nekem nem.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.06.19. 17:49:47

Vito írta:csak egy kérdés:

azt elképzelhetetlennek tartjátok, hogy itt és most csak a szokásos 'trófea-betegségről' van szó és egyáltalán nem hisztek abban, hogy (ha már marad FR, akkor) újra összeállhat a csapat?

:?:
Bízom ebben a variációban is.Ha mégis elküldik, akkor van olyan szakember, akit szívesen látnék a kispadon, de ha marad, az sem gátol minket, ha összeáll a csapat.
Ha az elmúlt években tudtunk trófeákat nyerni vele, ezek után is menni fog.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.19. 17:25:25

varga tamás írta:ozsimiki: R10-et most is megvédem, ez csak egy esetleges példa volt. Ronnie idei teljesítményével én maximálisan meg vagyok elégedve, neki köszönhetjük, hogy így végeztünk. Ha ő nincs, még dobogó sincs. Egy picit tényleg félreérthető voltam ezzel kapcsolatban, ezt javítom. A többit viszont tartom.
És nem kívánok senkit sem emlékeztetni, de én már télen megmondtam, hogy mi lesz az idény végén ha így folytatjuk. Legnagyobb sajnálatomra igazam lett. Ennek tükrében szomorú vagyok a változatlanság miatt.
Akkor mondok egy nagy okosságot :wink:

Azt,hogy Laporta azzal,h marasztalja Franket,rossz avagy jó döntést hozott,KIZÁRÓLAG JÖVŐ ILYENKORRA tudjuk meg :wink: 8)

Szerinted Rosszat,szerintem Jót...de CSAK jövőre derül ki :wink:

Ebbe köss bele....
Kép
PCsabi
aka Game90

2007.06.19. 17:18:27

Én hiszek abban, hogy újra összeállhat a csapat :wink:

Nem lehetne egy szavazást csinálni, hogy FR maradjon az edző jövőre is :idea: :?:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Vito
Llegenda del Barça

2007.06.19. 17:16:52

csak egy kérdés:

azt elképzelhetetlennek tartjátok, hogy itt és most csak a szokásos 'trófea-betegségről' van szó és egyáltalán nem hisztek abban, hogy (ha már marad FR, akkor) újra összeállhat a csapat?

:?:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.19. 17:13:16

lionelmessi19 írta:Tamás asszem kicsit eltúloztad most...
Mit túloztam el? Ha, kifejtenéd!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.19. 17:12:05

ozsimiki: R10-et most is megvédem, ez csak egy esetleges példa volt. Ronnie idei teljesítményével én maximálisan meg vagyok elégedve, neki köszönhetjük, hogy így végeztünk. Ha ő nincs, még dobogó sincs. Egy picit tényleg félreérthető voltam ezzel kapcsolatban, ezt javítom. A többit viszont tartom.
És nem kívánok senkit sem emlékeztetni, de én már télen megmondtam, hogy mi lesz az idény végén ha így folytatjuk. Legnagyobb sajnálatomra igazam lett. Ennek tükrében szomorú vagyok a változatlanság miatt.
Andris
Adminisztrátor

2007.06.19. 17:09:09

Tamás asszem kicsit eltúloztad most...
- József Attila
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.19. 17:05:51

:shock: :shock: Dejó,hogy nem Te vagy Laporta :wink:

Véded Ronniet év közben (ahogy én is),most meg felhozod példának,h évközben már lehetett látni,h gyér,majd leírod lejjebb,h nem tettek semmit...mit kellett volna? Elküldeni :?: :lol: :lol: Vagy Guddy-t...Istenem mellé nyúltak,húhhaaa most 20évnyi feketeség lessz a Nou felett :? :roll:

Másik kettő igazolás meg bevállt....kívánom a csapatnak,hogy a jövőben is ilyen %al válljanak be az igazolásaink...

Más: Laporta a mélybe rántja a BARCÁT :?: :roll: :) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Végülis csak épp onnan húzta ki..de ez gondolom nem jelent semmit se....

Nem értem miért jelent neked akkora problémát,ha vki azt mondja a "melósának",h bakker itt vagy már egy ideje,eddig nagyon meg voltam elégedve a munkáddal,de idén nem sikerült teljesítened a követelményt...de bízok abban,hogy a megfelelő "munkaeszközökkel" és megfelelő felkészüléssel,jövőre ismét a régi lesz minden :!: Ennyiről szól a dal...még 1 idény...és akkor mindenki számára világos lehet,h mi a téma....

Komolyan mondom, ezek legyenek a legnagyobb gondjaid,h bízik az elnök még 1 évig az edzőben,akiről egyáltalán nem mondható biztosan,h jövőre nem hozza a csapatával ismét az elvárt szintet :wink:
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.19. 16:55:51

Laporta szavai nálam kicsapták a biztosítékot, és komolyan felháborítanak. Adva van egy csapat, amelynek vannak működési szabályai. A játékosok és a vezetőség között napi kapcsolat van. És a csapat nem működik. Ezt Laporta már menetközben is látta, de minden maradt a régiben. Mi ez? Jótékonsági intézmény, vagy idősek otthona? Nem hajt Deco (csak egy pl.), sebaj, megvárjuk az idény végét. Nem küzd R10, no mindegy, várunk, Guddy szarra se való, hej, mindegy, megvárjuk a nyarat. Na ne, ezt azért nem emésztem meg. Laporta most elismerte, hogy már régen látta a hibákat, tapasztalta a motiválatlanságot, de nem tett semmit! SEMMIT! Milyen elnök az ilyen. Megmondom én: nulla, semmilyen, tutyi-mutyi lófallosz.
Ha én munkaadó vagyok, és látom, hogy xy munkás a munkaidő alatt üldögél, akkor egyszer szólok neki, másodszor pedig a kezébe adom a munkakönyvet. Nem várok vele féléveket, minek - kutyából nem lesz szalonna. Nem változik semmi.
És Rijkaard. Nos, Vele kapcsolatos az elnök úr legcsodálatosabb mondata, amely a Rákosi-rendszert juttatta ezsembe. Asszongya ez a jóember, hogy frankie "önkritikát gyakorolt". A kommunista rendszerekben szoktak önkritikát gyakorolni. De, továbbmegyek. Elképzelem, amint Frank bemegy laporta irodájába, aztán megszólal: "Te, Joan. Ezt az idényt elkúrtam! Nem kicsit, nagyon. Rendszeresen rosszul cseréltem, nem tudtam motiválni a fiúkat, untam a meccseket, idehoztam Guddyt, aki nem vált be. De megígérem 2007. június 18-tól minden másképp lesz. Olyan kemény leszek, mint a kő, ostorral a kezemben járok edzésre, és jaj mindenkinek". Mire Laporta: "Okés mester, tényleg elbaszarintottad, de én hiszek neked. Hiszem, hogy meg tudsz változni, és rendet tudsz tartani az öltözőben. Maradhatsz, öregem". Na, Laporta nyilatkozatának Rijkaarddal kapcsolatos része kb. ennyire komoly. Felháborító, gyomorforgató.
Ami továbbra is felfoghatatlan számomra, az az: hogy mindenki tudta, hogy gondok vannak, de nem tettek semmit ellene. Azt hitték majd magától megoldódik. Mert a problémák már csak úgy meg szoktak oldódni saját maguktól. Most bebizonyította, hogy vezetési hiányosságok is vannak a klubnál, és Laporta gyenge. Csak nehogy a két ember kézenfogva a mélybe rántsa a Barcát.
Txikit is megdícsérte, hogy most nem dolgozott jól ebben az idényben, de tavaly jó volt. A három tavalyi igazolást pedig elhibázottnak, rossznak nevezte. Ez remélem nem azt jelenti, hogy Zambit és Thuramot elengedik, mert akkor megüt a guta, a falra mászok. Guddy tényleg selejtes árunak bizonyult, de a másik kettő beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
És végül: a nyári igazolásokról szívesen olvastam volna valami tervszerűséget.
Összegezve: a nyilatkozat mélyen felháborító, gyalázatos és elgondolkodtató. És szomorú, hogy ez a gyenge teljesítmény következmények nélkül marad. Ilyen a világon nincs.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.06.19. 15:21:29

antiimperialista írta:Gratulálok, laporta, sikerült végleg pesszimistává tenned a közeljövőt illetően! Köszönöm!
Franket eddig is tudtuk, hogy marad... :roll: Egyébként számomra a nyilatkozatból semmi sem derült ki, szinte ugyan azokat a dolgokat ismételgette, csak más formában...
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.06.19. 15:20:19

Gratulálok, laporta, sikerült végleg pesszimistává tenned a közeljövőt illetően! Köszönöm!
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.06.19. 15:15:02

Nekem az nem tetszik, hogy Rijkaardot nem rúgta ki! Ezzel a kerettel simán hozni kellett volna a bajnokságot, a sérülések ellenére is.
A többi normális, bár más kérdés, hogy ebből mennyi valósul meg
Kép
Lezárt