Nos, most leírom már az én véleményemet is a dologról. Laportáék szerintem nagyon jól gondolkodnak idén, ahogy eddig is tették, talán kics kivétel ezalól a tavaly nyár.
Az, h Frank marad, tudom eléggé vitatott pont, de sztem egy év esélyt még ő is kaphat. Meghát én birom őt nagyon, és annak ellenére, hogy nem tartom a legjobb edzőnek, szívesen látom a Barca kispadján.
A kemény fizikális felkészülést, és a játékosok némileg keményebben irányítását külön kiemelném, ez azt jelenti, hogy a klub ilyen tekintetben is megtalálta a hibát, jó felkészülsére, és a játékosok ellazulásának kisebb visszafogására van kilátás.
Az elküldendő emberek mindenbizonnyal kizárólag a kegészítő emberek között lesznek, ennek is örülök, hiszen továbbra is tartom a véleményemet, miszerint nincsen szüksége vezéráldozatra a csapatnak.
Mivel Laporta nem mondott neveket, ezért én mondanám, hogy sztem mit kellene lépni a mostani emberekkel: Ole biztos marad, ennek tükrében Belletti a távozó. Syl és Gio közül bár Syl a valószínű, én Gio távozását preferálnám, hiszen nem játszik jól, de Sylt viszont nem is nagyon láttuk idén, amikor meg igen, akkor sem volt meggyőző. Gio maradjon talán kettőjük közül végül, padra. Thuram és Marquez kérdésben én azt szeretném, ha mindkettejük maradna, mindketten főként padra.
Vkp-k terén elküldeném Edmilsont, engem eddig sem nagyon győzött meg, de idén végképp elment tőle a kedven, Mottát pedig kölcsönbe adnám, hátha még lesz belőle valami. Amit nem tudhatunk, hiszen alig játszott idén is, előtte is.
tkp-ink közül mind3at megtartanám, minenképp, de ezt már tudjátok..

Csatárok közül Saviola már elment, Giulyt és Ezqut minen bizonnyal elküldik, nem is baj. Én személy szerint Guddyt is simán elküldeném. Szerintem elég sok játékelehtőséget kapott, főként, h neki elvileg padosnak kellene lenni, és úgy jól teljesíteni. De sehogy nem ment neki. Menjen vissza Angliába. Ígyaztán egy csatárunk sem maradt a padon.
és végül az érkezők, akikről szintén nem mondott semmit Laporta, ami a neveket illeti.
"Egy balhátvéd, egy középső védő, egy vagy két középpályás, és egy vagy két csatár, akikre szükségünk van"
A Balhátvéd Syl/Gio távozásával egyértelmű szükségle, Abidal a tuti befutó, sztem elkönyvelhetjük ezt... azt hiszem meg fogjuk szerezni, nem fogják rá sajnálni a pénz az elnökúrék. Középre is kell valaki, mert Thuram azért már nemaz igazi,akármennyire is aránylag jónak tűnt idén, a katasztrófális védelmünk közepén. Chivu a befutó nálam is és valószínűleg Txikiéknél is, és ennek örülök, jó védő és sztem megértenék egymást Puyollal, remekül.
Vkp posztra sztem csak egy kell, hiszen mondtam megtartanám Marquezt, egyértelmű vkp helyettesként. Ez az egy új vkp pedig Toure lehet, bár még Albeldának is örülnék, továbbra is.
tkp nem kell.
Csatárok: Örülök, hogy ennyire ragaszkodik a vezetőség a Tridentéhez, én is ezt tenném a helyükben. Kár lenne szétrobbantani az új évezred (sztem) legjobb támadó trióját, akik ráadásul nem csak eredményeket, hanem óriási futballt is hoznak.
a 4 cserecsatárunkból viszont ugye elküldeném mind a 4et, így több, legalább 3 újat vélek szükségesnek. Ebből az egy és tuti biztos pont Dos Santos.
Sztem ezen kívül még egy csatár a B-ből kéne, és egy igazolás. Az igazolás ugye Henry lehetne talán.. erről már számtalanszor írtam véleményt. A B-ből van Krkic, akinek örülnék, bár nem tudom, h mennyire tenne ez jót neki, egy kölcsönadással szemben. Viszont a másik, aki sztem a vezetőség eszében nem nagyon fordult meg, az Orlandi. Őt nagyon jónak tartom. De hát sajnos...
Végül tehát először is összességében elégedett vagyok a kilátásokkal, és a vezetőség terveivel, másodszor és utólag pedig a jövő évi csapatom így nézne talán ki, bár Henry pl. igen instabil lábakon áll még nálam...:
Kapusok: Valdes, Jorquera
Védők: Zambrotta, Oleguer, Puyol, Chivu, Thuram, (Marquez), Gio, Abidal
Középpálya: Toure, Marquez, Xavi, Iniesta, Deco, (ronaldinho)
Csatársor: Ronaldinho, Samu, Messi, Henry (?, de vki még kell mindeképp), Dos Santos, Orlandi/Krkic
20 fős, tervezetten kissé szűkebb keret.
És Frank a padon. Erős csapat lenne. És talán némi realitása is van annak, hogy összejön.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila