Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
fir3bird
Entrenador del Barça

2009.06.15. 12:24:14

Mr. Master írta:A realnal minden igazolás hiánposztra történt. ezzel egyet értek. Csak nekem van egy olyan sanda gyanúm az idei szezont nézve, hogy Casillast leszámitva arrafelé 10 hiányposzt is találhato. Már csak 8 igazolás hiányzik. Hala Perez!
szerintem ez nem így van.
a középpálya támadó részlege megoldódni látszódik, a védekező része pedig alakulóban. azért van most egy Lassana Diarra, aki azért a tavasszal odatette magát rendesen, nagyon szorgosan dolgozott, ha mellé csatlakozik egy Xabi Alonso pluszba, az a rész le tudva.
a védelem meg Canna távozásával valóban meggyengült, de jöhet még Maicon is, vagy Clichy, onnantól kezdve az is megoldódik.
a csatár poszt pedig tavaly is zsíros volt, csak nem volt mögötte kp. ha Xavik meg Iniesták osztogatják a bogyót, lehet Higuaín is 30-at termel. na meg ugye Nistelrooy végig sérült volt. ott inkább padra kéne valakit venni Saviola helyett.

amúgy meg nem tudom mit vagytok kiakadva az elmúlt heteken.
ha máshogy nem megy, igen, csillagászati összegeket kell adni a játékosokért, mert ilyen játékosok kellenek Madridba. lényegtelen milyen áron (amúgy sem a mi cashünk). elég volt a tucatjátékosokból!
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.06.15. 12:20:27

madridista.hu írta: hétfő, 11:05 - A Marca riporterei Ibizán kapták lencsevégre Franck Riberyt és az ügynökét, amint a vakációjukat töltik, ráadásul alig 150 km-re onnan Perezt is megtalálták. A találgatások szerint Villa "elvesztése" után Ribery ügye ismét teret nyerhet. A játékossal teljes a megállapodás, ám a klubját nehéz meggyőzni.

hát ez kész :lol: :lol: :lol:

150 km-rel odébb van Perez, már eltalálják, h azért, mert Ribery ott nyaral :lol: :lol: :lol:
nem semmi...
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.06.15. 11:44:37

Mikaos írta:Figo és Raúl után Metzelder is megszólalt (állítólag - www.goal.com), hogy nem helyesli a csillagászati árú igazolásokat. És szerinte a csapatban is rossz szemmel nézik ezt.
Hát Raúl és Metzelder sem fognak sokáig a Realban játszani ezután, vagy ha igen csak kupameccsen vagy a kispadról beállva. :lol: :roll:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
recrea
Llegenda del Barça

2009.06.15. 11:40:42

barca99 írta:Bírom az ilyet, hogy Pereznek kell most igazolni a befolyása miatt, meg Valdano alapemberként számít Higuainra. :lol: Ki az edző? Nem Pellegrini? Nem őneki kellene eldönteni, hogy kinek kellene érkeznie?

Mindenki olyan fszán kijelenti, hogy hiányposzta érkeztek, meg hogy ilyen játékosoknak ki lenne ellenére? Mondjuk az edző? Mivel én úgy tudom nem szólalt meg az igazolásokkal kapcsolatban, honnan lehet tudni, hogy egy Kakát kér a csapatába? Hiszen a Villarreal is megvolt ilyen stílusú játékos nélkül. Vagy mondjuk egy Barca stílust akart odavinni, Silva - Villa - Ribéry; Alonso - Diarra - Gago felállásban. Ja, hogy ettől nem lenne nedves az ázsiai csajok bugyija? Vagy kevesebb mez fogyna?

Összességében tehát én nem látom ennyire tisztán, hogy most tényleg a legjobb úton jár a Real a csúcsra kerüléshez.
Egyetértek, Perez az üzletről, a marketingről, a nyereségről beszél, jó lenne már valakit a szakmáról is megkérdezni, és talán az alapján igazolni. Például furcsállom, hogy a Villarealból senkinek sem merül fel a neve, holott biztos vagyok benne, hogy van olyan játékos, akit hozna magával Pelleigrini. Csak beleszólása nincs a dologba. Persze mindkét játékos kiváló igazolás volt, kíváncsian várom a szereplésüket.
nagyitomi
Jugador del Barça

2009.06.15. 11:38:25

barca99 írta:Bírom az ilyet, hogy Pereznek kell most igazolni a befolyása miatt, meg Valdano alapemberként számít Higuainra. :lol: Ki az edző? Nem Pellegrini? Nem őneki kellene eldönteni, hogy kinek kellene érkeznie?

Mindenki olyan fszán kijelenti, hogy hiányposzta érkeztek, meg hogy ilyen játékosoknak ki lenne ellenére? Mondjuk az edző? Mivel én úgy tudom nem szólalt meg az igazolásokkal kapcsolatban, honnan lehet tudni, hogy egy Kakát kér a csapatába? Hiszen a Villarreal is megvolt ilyen stílusú játékos nélkül. Vagy mondjuk egy Barca stílust akart odavinni, Silva - Villa - Ribéry; Alonso - Diarra - Gago felállásban. Ja, hogy ettől nem lenne nedves az ázsiai csajok bugyija? Vagy kevesebb mez fogyna?

Összességében tehát én nem látom ennyire tisztán, hogy most tényleg a legjobb úton jár a Real a csúcsra kerüléshez.
hát tényleg nem látod tisztán,egyébként meg szerinted pellegrini azt mondaná h ne vegyük meg kakat vagy ne vegyük meg cé-t,ki az az edző aki ilyet mondana?? :roll: idejött,kap egy jó társaságot,azt irányítsa őket,jövőre beleszólhat az igazolásokba ha már letett valamit a real asztalára,addig meg mutassa miért vettük
Mikaos
Director del Fútbol

2009.06.15. 11:34:38

Figo és Raúl után Metzelder is megszólalt (állítólag - www.goal.com), hogy nem helyesli a csillagászati árú igazolásokat. És szerinte a csapatban is rossz szemmel nézik ezt.
barca99
Llegenda del Barça

2009.06.15. 11:19:21

Bírom az ilyet, hogy Pereznek kell most igazolni a befolyása miatt, meg Valdano alapemberként számít Higuainra. :lol: Ki az edző? Nem Pellegrini? Nem őneki kellene eldönteni, hogy kinek kellene érkeznie?

nagyitomi
Jugador del Barça

2009.06.15. 11:04:50

LG írta:
igen felipére gondolok,maicont én nem venném meg,arbeola tökéletes 8 milláért,maiconér meg sneijdert meg 20milliót kérik?! pff vicc,én a hollandot alapból megtartanám és még így se adnék többet maiconért mint 25 millió,kicsit el van szállva az inter
Ne haragudj, de miért van elszálva az Inter? Talán kötelező nektek eladniuk az 1ik játékosukat? Nem akarják eladni, vagy ha mégis, akkor csak nagyon magas áron, ez érthető, nem?
szia
természetesen érthető,ez csak az én véleményem volt,igazuk van,hogy ahol lehet le kell húzni a realt,mert perez irreálisan sokat adott ki 2 játékosért,de szerintem ő kivételek voltak,nem volt rájuk más (hasonlóan jó) alternatíva,míg maicon nem ér 5x annyit mint arbeloa,legalábbis nekem nem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.06.15. 09:25:00

igen felipére gondolok,maicont én nem venném meg,arbeola tökéletes 8 milláért,maiconér meg sneijdert meg 20milliót kérik?! pff vicc,én a hollandot alapból megtartanám és még így se adnék többet maiconért mint 25 millió,kicsit el van szállva az inter
Ne haragudj, de miért van elszálva az Inter? Talán kötelező nektek eladniuk az 1ik játékosukat? Nem akarják eladni, vagy ha mégis, akkor csak nagyon magas áron, ez érthető, nem?
nagyitomi
Jugador del Barça

2009.06.15. 08:41:34

salas9 írta:
nagyitomi írta:lehet h dani jobb mint maicon,de nekünk nem lehet dani alvesünk...egyébként ha nem csökkentik maicon árát akkor óccsóbb megoldás lesz,arbeola,8millió,real nevelés és jönne is,balra is vmi marcao vagy valami hasonló nevű srác jön ha nem clichy,xabi helyére meg melo a B terv
Hát mondjuk elég irreális amit Maiconért kérnek. Arbeola kézenfekvőbb lenne, de ahogy Florentino költi a pénzt, nem lepődök meg ha Maicon is madridban köt ki.
Marcaot nem ismerem, biztos valami brazil srác(ha nem akkor bocs).
Melo-nál, Felipe Melora gondolsz, ő talán jó vétel lenne, hiszen ismeri a ligát, játszott már spanyolországban, de nem lehet Xabi Alonsoval egy szinten emliteni.
igen felipére gondolok,maicont én nem venném meg,arbeola tökéletes 8 milláért,maiconér meg sneijdert meg 20milliót kérik?! pff vicc,én a hollandot alapból megtartanám és még így se adnék többet maiconért mint 25 millió,kicsit el van szállva az inter.Villa kérdéshez visszatérve,a valencia a mai napra kapott haladékot h kell-e nekik a 42-3 millió vagy a real más megoldás után néz...ismerve a valencia helyzetét és villa madridba vágyódását,számomra aligha kérdéses az ügy kimenetele
salas9
Entrenador del Barça

2009.06.15. 08:30:46

nagyitomi írta:lehet h dani jobb mint maicon,de nekünk nem lehet dani alvesünk...egyébként ha nem csökkentik maicon árát akkor óccsóbb megoldás lesz,arbeola,8millió,real nevelés és jönne is,balra is vmi marcao vagy valami hasonló nevű srác jön ha nem clichy,xabi helyére meg melo a B terv
Hát mondjuk elég irreális amit Maiconért kérnek. Arbeola kézenfekvőbb lenne, de ahogy Florentino költi a pénzt, nem lepődök meg ha Maicon is madridban köt ki.
Marcaot nem ismerem, biztos valami brazil srác(ha nem akkor bocs).
Melo-nál, Felipe Melora gondolsz, ő talán jó vétel lenne, hiszen ismeri a ligát, játszott már spanyolországban, de nem lehet Xabi Alonsoval egy szinten emliteni.
Kép
nagyitomi
Jugador del Barça

2009.06.15. 08:24:26

salas9 írta:Még mi csak a hiányposztokon "feltöltjük" a csapatot, a Realnak egy egészen új csapat kell. Ez a csapat a sok új játékossal nem fog 1-2 nap alatt összeszokni, ezt mindenki tudja. Meglátjuk Pellegrini hogy tudja kezelni a sok sztárt, mert a Villarealban jobbnál jobb játékosokat faragott, de itt sok sztárt kell majd kordában tartani. Kiváncsi leszek kiket igazolnak még.
nagyitomi írta:... villa lesz 40millió,xabi alonso 25+heinze,
clichy 20,maicon 30 ... ha minden igaz van egy megállapodás benzemával,hogy a vb után jön
Xabi Alonsot már többször mondta Benítez hogy semmi pénzért nem akarja eladni. Majd meglátjuk mi lesz, de szerintem marad angliában.
Clichy-t nem tartom jó játékosnak. A szezon végefele többször játszott a 18 éves Gibbs a helyén(Mondjuk volt mikor sérülés miatt maradt ki,de ez talán pár meccs volt).
Maicon, annyira nem rossz játékos, de még mindig úgy vagyok vele hogy Dani jobb(Nem csak azért mondom mert Barcás vagyok). Dani idejött, megváltozott, és ezt Pepnek köszönhetjük. Pellegrini mit tudna csinálni egy alkoholistával, majd meglátjuk.
Hol olvastad a Benzemás megállapodást?
lehet h dani jobb mint maicon,de nekünk nem lehet dani alvesünk...egyébként ha nem csökkentik maicon árát akkor óccsóbb megoldás lesz,arbeola,8millió,real nevelés és jönne is,balra is vmi marcao vagy valami hasonló nevű srác jön ha nem clichy,xabi helyére meg melo a B terv
salas9
Entrenador del Barça

2009.06.15. 08:15:53

Még mi csak a hiányposztokon "feltöltjük" a csapatot, a Realnak egy egészen új csapat kell. Ez a csapat a sok új játékossal nem fog 1-2 nap alatt összeszokni, ezt mindenki tudja. Meglátjuk Pellegrini hogy tudja kezelni a sok sztárt, mert a Villarealban jobbnál jobb játékosokat faragott, de itt sok sztárt kell majd kordában tartani. Kiváncsi leszek kiket igazolnak még.
nagyitomi írta:... villa lesz 40millió,xabi alonso 25+heinze,
clichy 20,maicon 30 ... ha minden igaz van egy megállapodás benzemával,hogy a vb után jön
Xabi Alonsot már többször mondta Benítez hogy semmi pénzért nem akarja eladni. Majd meglátjuk mi lesz, de szerintem marad angliában.
Clichy-t nem tartom jó játékosnak. A szezon végefele többször játszott a 18 éves Gibbs a helyén(Mondjuk volt mikor sérülés miatt maradt ki,de ez talán pár meccs volt).
Maicon, annyira nem rossz játékos, de még mindig úgy vagyok vele hogy Dani jobb(Nem csak azért mondom mert Barcás vagyok). Dani idejött, megváltozott, és ezt Pepnek köszönhetjük. Pellegrini mit tudna csinálni egy alkoholistával, majd meglátjuk.
Hol olvastad a Benzemás megállapodást?
Kép
Mr. Master
Director del Fútbol

2009.06.15. 07:51:48

A realnal minden igazolás hiánposztra történt. ezzel egyet értek. Csak nekem van egy olyan sanda gyanúm az idei szezont nézve, hogy Casillast leszámitva arrafelé 10 hiányposzt is találhato. Már csak 8 igazolás hiányzik. Hala Perez!
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
nagyitomi
Jugador del Barça

2009.06.15. 07:50:01

ibra nem fog madridba jönni,a hírek csak kamuk.Valdano alapemberként számol Higu-val,így a maradása biztos.Ibra túl drága.Csatárposztra a következő jelöltek vannak: Villa(aki jönni fog,így a többiek neve fölös),Forlan,Benzema.Ibra vagy barca vagy inter. Az meg a másik fele,hogy a keretbe nemigazán fér bele,mert ugye cr 85millió(többit egy bank állja)
kaka 67millió, garay ugye ingyen,villa lesz 40millió,xabi alonso 25+heinze,
clichy 20,maicon 30=267 ha jól számolom,elvben belefér ibra villa helyett,de ha egy játékos egy petákkal is többe kerül,akkor gebasz van,a csatárkérdés meg nem olyan lényeges,mert ha minden igaz van egy megállapodás benzemával,hogy a vb után jön
fir3bird
Entrenador del Barça

2009.06.15. 05:05:37

Pellegrini szerintem ráér majd az alapozás idején nyilatkozgatni, elvileg most ő is a szabadságát tölti! :)
másrészt, Perez tökéletesen csinálja eddig a dolgát. neki kell most igazolni, a befolyása miatt.
DE amíg a Barca csapatot épített,nem feltétlen a legnagyobb sztárokat vette meg,de posztra igazolt,az edző elképzelése szerint,addig a Madrid nem edzői szándék szerint építkezik,hanem csak költekezik,minél híresebb játékosokat megvéve,aztán majd lesz csapat.
:)
ha nem tűnt volna fel, mindkét igazolás POSZTRA történt, ráadásul nálunk hiányposztra (szélső, tkp)
Persze ezektől függetlenül megeshet,hogy sikeres Madrid lesz jövőre ( nem kívánom :) ),de ilyen módszerrel nem tennék rá sokat.
nyugodt szívvel tehetsz. :wink:

másrészről már évek óta ilyen játékosok hiányoznak a csapatból, mint pl. Kaká.
de hát valamibe ugye muszáj belekötniük a Barcásoknak. :) jó lesz ez, higyjétek el... :wink:
Ennyit a Real játékos politikájáról,már a régi játékosai is kritizálják nem csak mi

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-f ... vel_-23715
Figoból meg csak a keserűség beszél... érdekes, amíg nálunk játszott, pazarul érezte magát, és egy szót se ejtett, hogy milyen az igazolás politikája a a csapatnak.
Varatrix írta: Ne mond ezt, mert mindjárt nekünk esik néhány fehér, hogy pérez akkor is egy mágus.
Kezdem úgy érezni, hogy nagy pofára esés lesz a madridi oldalon, az igazolások miatt.
Ronaldot nem érzem valami nagy húzásnak.
De hiába ők a mezeladásra, és nem a szép játékra törekszenek.
Csak szegénykék nem tudnak máshogy figyelem központjába kerülni, csak úgy ha pénzüket kiszórják az ablakon.
Ügyes agy perez!
Eddig jól csinálod.
te beteg vagy :lol: :mrgreen:
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.06.15. 03:16:01

Ibrát vigye csak a Margit! Jó lesz az a csapat: CR, Kaká, Ibra elöl, esetleg Robben Kaká helyére, ha nehezen menne a beilleszkedés és akkor 3 önző barum állna ott, akik tuti nem tudnának együtt játszani! :D Az igazolásokat tekintve meg annyit, hogy Xavinhonak igaza van, de sztem több mint a fél csapat el fog menni, hiába csak a csapat támadósorát erősítette eddig; alig telt el egy kis idő az átigazolási időszakból! Van még idő a kp-ra, védelemre. Az is meg fog történni. Az egyetlen, amiért örülök, hogy ezt csinálja Perec, hogy gyöngülnek az agnol csapatok is, így talán nem 3 angol lesz a bl elődöntőben a Barca mellett :D

Ja, egy kérdés még, vagy inkább kettő: 1. A realmardrid utánpótlása ( B csapat ) mennyire egyenlő a madrid akadémiával? ( Most volt a Puskás-Suzuki kupa, ahol ilyen akadémiák játékosai játszottak, ahol a margit 3. lett, de pl a Honvéd megelőzte... ) 2. A real B csapata melyik bajnokságban játszik? Ez kizárólag Szalai Ádám miatt érdekel... :)
Xavinho
Capitá del Barça

2009.06.15. 02:48:19

Egy fontos különbség a két klub között: a 2007-2008-as szezon után az játszódott le nálunk,mint most a Madridnál: át kell szervezni a csapatot,edzővel,játékoskeret-frissítéssel.Ugyanaz a probléma,három szemszögből nézve.
1.Elnök:
Laporta kinevezte az új edzőt,Guardiolát,aztán a háttérben maradt. Nem ő igazolt,hanem rábízta az igazolásokat Txiki-re és Guardiolára,akik egykor játékosok voltak,szakemberek,hozzáértő személyek.
Perez amint megérkezett a középpontba került,nyilatkozik orrba-szájba,igazol kedvére,mintha FM-et játszana-élőben.Tárgyalni biztosan tud,de ő üzletember,ért a marketinghez,de nem footballszakember.
2.Edző:
Guardiola amikor megérkezett az első csapathoz kezébe vette az irányítást,saját elképzelése szerint alakította a csapatot,olyan csapatot rakott össze,ami képes az ő elképzeléseit a pályán megvalósítani,mivel szakember,hozzá értő,így képes volt sikereket elérni.Ő volt a média középpontjában is, játékosaival tudatta,hogy ő a főnök,akinek ez nem tetszik,az mehet.Nyilatkozataival már az év elején is motiválta a csapatot,levette a játékosokról terhet.Nem elhanyagolható az sem,hogy egy olyan ember állt mögötte,mint Cruyff.
Pellegrini szinte külső szemlélője az igazolásoknak,nem feltétlen azok érkeznek,akiket ő elképzel(bár igaz,h Kaká,CR7 olyanok,akiket bárki szívesen látna a csapatban).Média szinte nem is törődik vele,én nem hallottam szinte egy nyilatkozatát sem.Nem tűnik vezéregyéniségnek,a Villarealnál pedig szinte alig volt dolga ünnepelt sztárokkal.Ha megkapja a CR7,Kaká,Ibra,Ribery négyest,megspékelve Raullal ,nem hiszem,hogy boldogulni fog velük(Mourinho Ibrával egyedül nem boldogult !) így.
3.játéksokeret:
A Barcánál megvolt egy gerinc ,ami a mostani reálnál kicsit szűkösebb,de megvan.DE amíg a Barca csapatot épített,nem feltétlen a legnagyobb sztárokat vette meg,de posztra igazolt,az edző elképzelése szerint,addig a Madrid nem edzői szándék szerint építkezik,hanem csak költekezik,minél híresebb játékosokat megvéve,aztán majd lesz csapat.A Barca nem cserélte le a fél keretet,hanem megkereste a "leggyengébb láncszemeket" a gépezetben és tőlük szabadult meg,míg a reál a fél keretet elküldi (előre láthatólag) és vesz helyettük fele annyi játékost,így szűkebb lesz a keret is.
Persze ezektől függetlenül megeshet,hogy sikeres Madrid lesz jövőre ( nem kívánom :) ),de ilyen módszerrel nem tennék rá sokat.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.06.14. 20:32:51

battya írta:Hihetetlen, hogy az elnökötök mennyire tart a Perez-féle Madrditól.
Ja. Az mondjuk mindegy, hogy Laporta egyszer már leléptette perezt a futball szinpadáról (igaz, ebben perez öngólja-beckham kellett neki Dinho helyett-is közrejátszott), az mit sem számít. Meg az sem, hogy a VILÁG LEGJOBB CSAPATA JELENLEG A BARCELONA. Ezt jó lesz megjegyezni.
De azért biztos tart pereztől...persze.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Martin6
Barça B

2009.06.14. 19:11:38

Azért ugye nem hisztek el mindent, amit az újságokban vagy a neten olvastok! Tudjátok, hogy akik írják ezeket azoknak is meg kell élni valamiből, és az újságot el kell adni ezért sok hülyeséget leírnak! De ezt tudjátok Ti si...

üdv
! ! ! ! ! Madrid Forever ! ! ! ! !
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.06.14. 18:58:32

CFirpo3 írta:
palesz77 írta: bakker, ez hihetetlen. nem csak az zavarna, hgy elhappolják előlünk, azt simán túlélném, de odaadni Higuaint!!!!
Jó, hogy nem kezdenek el érdeklődni Filipe iránt is... :lol:
Pedig indokoltabb lenne. :lol: Marcelo nem egy életbiztosítás.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
CFirpo3
Fejléc Specialista :)

2009.06.14. 18:47:35

palesz77 írta: bakker, ez hihetetlen. nem csak az zavarna, hgy elhappolják előlünk, azt simán túlélném, de odaadni Higuaint!!!!
Jó, hogy nem kezdenek el érdeklődni Filipe iránt is... :lol:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.06.14. 18:44:07

http://www.nemzetisport.hu/spanyolfoci/ ... 41298.html?
bakker, ez hihetetlen. nem csak az zavarna, hgy elhappolják előlünk, azt simán túlélném, de odaadni Higuaint!!!! ezt el se hiszem, a real érdekében remélem, hogy kamu. ha a leghajtósabb játékosukat egy ilyen szezon után elküldik, az azért elég durva lenne! amúgy villával mivan? csak mert kétlem, hogy ibra meg david is egyszerre érkezne, bár a realnál ki tudja... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2009.06.14. 19:34:08-kor.
Mental_Theo
Capitá del Barça

2009.06.14. 18:22:28

sportforum.hu- nem túl megbizható, a madridistán nem irták..
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
lui1698
Llegenda del Barça

2009.06.14. 17:56:50

Mental_Theo írta:Úgy olvastam,hogy ma megvették Villát is:(
hol?
mert ma én még csak annyit olvastam, hogy elakadtak a tárgyalások.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lezárt