Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Kralo
Entrenador del Barça

2009.02.15. 11:57:18

Fáradt csapat benyomását keltette tegnap a Barca. Labda nélküli mozgás nem igen volt az első félidőben, így a kombinatív játékunkat nehéz volt játszani. Csak Iniesta nyújtotta az elvárhatót, de hogy ő sem volt képes egy beadásra sem, ez nyugtalanított. Szép-szép, hogy 3 emberen át tudja magát hámozni, de többet várok tőle is.
A középpályánkon úgy mentek át, mint kés a vajon. Mintha Busquets feje fölött zajlottak volna a dolgok. Tegnap szürke volt, és nem nagyon tudott hozzátenni a játékhoz. A védelmünk is ritka gyenge volt.
A kérdésem az, hogy miért nem játszhatott tegnap Touré? Talán vmi problémája volt?
Mindenesetre, ha játszhatott volna én kipróbáltam volna egy ilyen gyenge védelem mellett a 442-t két vkpval. Persze az a felállás nem Barcahoz méltó.
A másik problémám az, hogy Hlebet miért erőlteti Pep jobb oldalon? Már nem egyszer láthattuk, hogy ott hatástalan. Múltkor, amikor átkerült bal oldalra, akkor sokkal hasznosabb volt. Ha pedig a 442 szentségtörés, akkor én Bojant küldtem volna jobb oldalra míg Hlebet balra, és Iniestát vissza Keita helyére.

Szerencsénkre volt egy Eto'o, aki oroszlán volt tegnap a második félidőben. Megmenekített bennünket egy vereségtől. :)

Noh, de mind1. A felállásnak bizonyára okai vannak, és egy Pepet én ugyan meg nem kérdőjelezek, hiszen fantasztikum, amit ez a csapat idén eddig nyújt. :)
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2009.02.15. 11:15:51

Sziasztok!Tudtok olyan oldalt ahol jó minőségben letölthetőek a Barca mérkőzései?Köszi!

Kép
sasi
Barça C

2009.02.15. 11:11:53

Szerintem nem kell ezt túlragozni. Tegnap elvesztettünk 2 pontot és legrosszabb esetben vezetjük majd a bajnokságot 10 ponttal. (remélhetőleg 13-al) :D Egyszer minden sorozat megszakad. Nálunk most jött el ez az idő. Miért??????? Nem tudom.De azt tudom,hogy a legerőssebb csapat vagyunk a bajnokságba.
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.02.15. 11:09:54

manuel írta:Az ember egy ilyen mérkőzés után most mit mondjon.Nembántásból kérdezem de elárulná valaki hogy ebből a Hlebből mit nézznekki????Szerintettek megérte őt idehozzni????mert amit eddig mutatott az egy 0.Legalábbis én nálam. :cry:
Teljesen egyet értek!!Hleb amit eddig nyujtott egy nulla!Képtelen felvenni a csapat ritmusát,stilusát!Minden mozdulatán láccik hogy fejben gyenge,lassu ehhez a gyorspasszos játékhoz!!!Sztem idén eddig a legrosszabb igazolás!4
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.02.15. 11:09:27

Én is "nembántásból" ajánlom EZT! De az Ablakzsiráf se rossz ötlet...

Szerintem jól jött most ez a döntetlen, valamikor észbe kell kapni, hogy nem jön minden meccs magától. És ha a Madridnak sikerül nyernie, akkor is lesz még 10 pontos előnyünk, ami miatt szvsz nem kell szégyenkezni. Jobb egy ilyen meccsen a döntetlen, mint a BL-ben egy vereség.

Hleb játéka meg most is nulla volt. Sajnálom, én is nagyon szeretem, de nem való most ide. Egyszerűen nincs formában. Vagy lehet, hogy nem csatárként kellene játszatni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MichaaBee 2009.02.15. 11:10:25-kor.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
manuel
Jugador d'estrella

2009.02.15. 11:02:15

Az ember egy ilyen mérkőzés után most mit mondjon.Nembántásból kérdezem de elárulná valaki hogy ebből a Hlebből mit nézznekki????Szerintettek megérte őt idehozzni????mert amit eddig mutatott az egy 0.Legalábbis én nálam. :cry:
Boixos
Llegenda del Barça

2009.02.15. 11:02:00

tegnap látszott, h egyszerűen nem lehet kb egy órányi előnyt adni az ellenfélnek, mert ha nem a betisszel, hanem egy komolyabb brigáddal nyomtuk volna, akkor megégünk. de mindegy, lényeg, h meg lett az x, a többit gyorsan felejtsük el.
samuval kapcsolatban már szegényes a szókincsem ahhoz, h a megfelelő jelzőkkel illessem... azt viszont még ki tudom mondani, h egy állat lenne laporta, h ha esetleg elengednék a gyereket és nem újítanának vele szerződést, egy kizárólag franciaországban bizonyító benzema v akárki miatt. samut addig kell megtartani, amíg járni tud.
PUYOL-XAVI-INIESTA
vd17
Barça B

2009.02.15. 10:44:22

Úgy gondolom,hogy a legkevésbé sem kell elkeseredni ezen a döntetlenen!A csapatot fejben fáradtnak láttam,egy-két ember pedig tudása alatt játszott,szegény Alves csak ment,ment...de hiába.Alves fáradtságával szerintem így hiányzott is a csapat egy nagyon fontos láncszeme,akár motorja is!A mentális fáradtság pedig megmutatkozott sajnos a helyzetkihasználásoknál.Biztos vagyok benne,hogy ez a döntetlen semmi rossznak nem jelenti a kezdetét,nem lehete mondani,hogy egy picit is letértünk volna az útról,fáradtak voltunk,ennyi...
"Ha olyan játékosokkal találkoznék szembe a pályán,mint a Barcelona játékosai,valószínűleg én is forognék,mint a tojógalamb..."-Nyilasi Tibor

Gránátvörös-kék,egy darab a lelkemből...
dóry
Barça B

2009.02.15. 10:22:44

Én személy szerint a legnagyobb hibát abban láttam (amellett, hogy nagyon fáradtnak látszott az egész csapat), hogy a két középső védőnk nem állt a helyzet magaslatán. Nem bántani akarom őket, jó játékosok, de fiatalok még, nincsenek összeszokva, nem értették meg egymást. Emellett sok esetben szinte átsétáltak a középpályánkon, ami plusszban nehezítette a helyzetüket. És hát (mint ahogy edzőim sokszor mondták nekem) biztos védelem nélkül nincs jól felépített támadás.
Eto'o-nak Valdesnek nagy pacsi, Dani Alvest ma már csak a szive vitte előre, pihenőt neki!
Toure-t pedig a csapatba!
Zsákmányállat máját mosod egy névtelen patakban, körülötted olajfoltok mézeskalácsszív alakban. És úgy nézed az arcod benne, mint régen a céllövöldében az a lány, akinek lőttél egyet finom utalásféleképpen...

Gumicukor Powa'
Varatrix
Director del Fútbol

2009.02.15. 10:03:14

Tegnap este egy klubban tudtam meg, csak az eredményt!
Csalódott voltam a döntetlen miatt!
Amikor ma reggel megnéztem meccset, akkor azt mondtam van nekünk egy Eto'onk és mindig lesz aki kihúzza a csapatot, a kakiból!
Messi 3 meccs óta gólképtelen! :?

Eto'O fantasztikus! 23 gól! Aranycipőt neki! =D>
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
fcjoc
Entrenador del Barça

2009.02.15. 09:42:59

az első gól amit kaptunk tényleg egy hibából jött. szvsz nekem semmi bajom nem volt a csapat teljesítményével, max a játékosokkal egyenként, de ott is csak egy-két emberrel. hleb egy semmi. s.b.-nek ez egy gyenge meccse volt, amúgy kedvenc. ceszresz-nek se ez volt a .. és így tovább.
ma kikap a real és 13 pont :D
socio66

2009.02.15. 09:40:07

Jó kis meccs lehetett ez egy kívülálló szemével..
Nekem nem tetszett annyira,de még csak véletlenül sem kritizálnám sem a csapatot sem Guardiolát. Igazából azt játszottuk,amit tudunk,nagy labdabirtoklás,helyzetek,ziccerek,gólok..Csak hát a Betisnek közben beakadt két gól,mindkettő elkerülhető pontrúgás utáni elkerülhető hibából..
Nem baj,én egyáltalán nem bánkódom,ezen a meccsen is bizonyítottuk, mennyire erős csapat vagyunk,kétgólos hátrány után simán megvolt a sanszunk nyerni egy otthon játszó,kipihent,feltüzelt csapat ellen.Ha ehhez hozzávesszük hogy mennyi játékosunk nyújtott kiemelkedőt válogatottjában hétközben..Nyilván nem lehet 4 napon belül két meccset lejátszani ezen a színvonalon. Én azt mondom,jó volt ez,erre számítottam,sőt 0-2 után még erre sem..A Madrid most biztosan kettőzött erővel fog meccselni,de azért nekik sem lesz könnyű dolguk idegenben..
Figyeljünk csak magunkra,az előnyünk még egy esetleges madridi siker esetén is tetemes.
mess2009
Director del Fútbol

2009.02.15. 09:27:02

direkt vártam egy kicsit hogy ülepedjenek a dolgok..Szóval átfutva az eddigi hozzászólásokat nyugodtan ki merem mondani : etz a két pontot Guardiola mester passzolta el!
Ez a fajta rotáció (eddig öncélú mániának kereszteltem) mostmár kifejezetten súlyos melléfogás volt! Többen is le írták, igazuk van: TUDJA, hogy milyen csapat ellen kell kiállni és szándékosan megcsonkítja a csapatát!! ezt nem lehet megmagyarázni!.
Itt el is dőlt minden, a többi észrevételeknek természetesen van több-kevesebb igazsága,amit még biztosan állíthatok Messinek sem használ ez a 30 perces "megváltó" szerepkör! Egyszerűen nem is értem, nincs senki a környezetében aki felébresztené?!
Amúgy a döntetlen igazságosnak tűnhet(sajnos) de a kapusukból a béna középretartó gyenge lövések csináltak hőst! Ezzel együtt osztom azt a véleményt is hogy be is mehetett volna akár három is a helyzetekből, de inkább az az igazság(az élet igazolta) hogy pontosabb, szélre tartó erőssebb lövések kellettek volna és azok nagy valószínűséggel be is akadnal( lásd Etoo )Remélem javítunk!!!
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.15. 08:27:33

A csapat küzdött, fél sikerrel, válogatott forduló után és ennyire felforgatott kerettel nem is vártam többet a Betis ellen.
Külön-külön nem emelnék ki senkit, egyetlen ember sem hozta amit elvárhatunk tőle. Illetve tévedek Eto'o :) .
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Léfe
Entrenador del Barça

2009.02.15. 06:59:41

A sok meccs miatt a rotácio oké, de még egy csatár kellene. Miért nem Boján játszott Hleb helyett és Toure is hiányzott. Tompák voltunk az első félidően, jobb lett volna vasárnap játszani. Etoo ne rugjon 11-t mert bozasztó. Ini jó, most is hozta magát, de jobban szeretem Xavi mellett a középpályán. De nem gond az X, nem lehet mindig nyerni, és le a kalappal mert küzdöttek és kis szerencsével nyerhettünk vlna.
Fecó
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.02.15. 01:30:25

azért még mindig egész kevés a távoli lövéseink száma. mai meccsen is inkább kijátszott legurítások voltak vissza 16körülre,de olyan nem sok,h 25-30ról megindul vki,és próbálkozik,ha nincs előtte 2-3 ember...

de a Barcára jópár éve nem jellemző ez a dolog. (4-5)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ziipp
Capitá del Barça

2009.02.15. 01:22:41

herlius:

Szerintem jelenleg is használjuk ezt a lehetőséget, a tegnap esti meccsen is volt jó pár lövés - nem mindig mehetnek be, ez van.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.02.15. 00:44:52

Van valakinek érthető magyarázata arra, hogy miért ennyire impotens a csapatunk a távoli lövéseknél? Ma is volt 2-3 ilyen lehetőségünk, de ezek mind gyengék, vagy rémesen pontatlanok voltak. Nem is emlékszem mikor lőttünk utoljára távolról akciógólt. Emlékszem h pár évvel ezelőtt még komoly pontokat hozott a konyhára 1-2 Xavi vagy Deco-bomba, de ma is pl. Xavi 15 méterre a kaputól tiszta helyzetben 3 méterrel lőtte mellé. Egyszerűen hihetetlenül idegesítő ez a pontatlanság, ráadásul ezzel egy taktikai elemet húzunk ki a játékunkból. Ma is, főleg a meccs végefelé, a betömörülő védelemmel szemben totálisan tanácstalanok voltunk. Talán nem ártott volna, ha valaki megereszt egy erős löketet, ehelyett ott tologattuk a labdát, amíg letelt az idő. Furcsa módon a Real-nál bevett szokás próbálkozni távoli lövésekkel is, és bizony sokszor kifizetődő nekik. Mi miért nem tudjuk reménytelenebb helyzetekben ezt felvállalni? Talán nem ártana többet gyakorolni ezeket is, nem minden védelmet lehet ugyanis körbecselezni a kapussal együtt. Szépnek ugyan szép, csak nem mindig hatásos. Mint ahogy ma is láttuk.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.02.14. 22:42:57

Krojf írta: Ha maximálisan menne, akkor szerte e világban nem lenne
nálunk jobb gárda!
K.
Így sincs :D

Amúgy valóban mindent belerúgtunk Ricardoba(na jó,jól védett a portugál lepkekirály :) ) vagy éppen 3m-rel mellé lőttük...

De sebaj,egy ilyen meccset jobb nézni,mint a tavalyikat,amiken még helyzetünk sem volt... :roll:
.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.02.14. 22:38:51

Részemről csak annyit, hogy megint házasságot kötöttünk a
labdával, annyit volt nálunk és ez a két gyerekecske, akiket
Sammy bába hozott világra, eléggé kevés volt ehhez képest.
A Betis nagyon masszív csapat, a Sevilla is megbánta őket,
a lesről lőtt kontragóljuk nagyon szép volt, de ettől még ez a
helyzetkihasználási impotencia megint ott sunnyogott a pályán.
Három idényre való helyzet megy veszendőbe fél idény alatt.
Ha maximálisan menne, akkor szerte e világban nem lenne
nálunk jobb gárda!
K.
Badi
Isten császár
Kapcsolat:

2009.02.14. 22:38:12

Tim írta:Te pedig felkeresni engem 21.-én és együtt drukkolni a Barca B csapatnak,já?! :lol:
És hozni magaddal azt a mihaszna Ördögöt is!
megdumáltuk :D
a hasonlat pedig megtisztelő:D
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.02.14. 22:37:38

Sajnos nem láttam a meccset csak a végéből egy keveset. :? Úgy látom 1x vagyunk gyengék de akkor mindenki a csapatból. Ha védelmünk ennyire foghíjas én azért Tourét betettem volna mára, érdekes hogy ma sem játszott. Meg az is érdekes, hogy egy feltüzelt Betis ellen sok volt a "B" szereplő. Minden esetre ezzel mi semmit se veszítettünk, x-eltünk, legközelebb meg megint gálázunk. Nem lehet mindig nagyszerű játékot és pazar gólokat előadni.

CSAK A BARCA!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.02.14. 22:36:23

Rengeteg észrevételem van a meccsel kapcsolatban. Ott kezdeném, hogy a Betis pályáján győzni nem egyszerű feladat, így az X miatt sem vagyok csalódott, egyzser ez is be kellett, hogy csússzon, rásadásul úgy érzem, tanulságos 90 perc van a csapat mögött.

Elsőként kiemelném azt, hogy Messi és Touré nélkül állt fel a csapat, és ezt nehezen lehet elbírni egy ilyen meccsen. Ha már mindenképp rotálok, akkor szerencsésebb lett volna az Iniesta-Eto'o-Henry hármassal kezdeni, mert a spanyol talán jobban megoldotta volna a jobbszélső feladatát, mint Hleb.

Hleb egy kiváló játékos, de a jelenlegi Barcelonában egyszerűen nincs helye, nincs posztja. Már az érkezésekor is éreztem, hogy szükségtelen (holott egyébként szimpatikus playa).

Touré kihagyását pedig egész egyszerűen nem értem, ez a kezdő nagyon "B" csapat benyomását keltette. Ha pedig a rotálás csak abból áll, hogy alapembereket kihagyunk, de ugyanakkor a csapat még csak nem is masszív, és a támadószekció sem az igazi-akkor az a rotáció nem eredményes.

Az nem rotáció, ha Messinek minden meccsen be kell állni 50 perc után!

Busquets rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, ami elsősorban rutintalanságának köszönhető. Azt gondolom, hogy egy ilyen keménynek ígérkező (és az is lett) meccsen nem lehet a kulcsfontosságú szűrőposztot egy ilyen "sihederre" bízni. Rendkívül tehetséges, ám ma nem jött be ez a húzás.

Pep döntéseit tehát részben nem tartom helyesnek.

És most néhány gondolat a meccsről:

A lendületet az első félidőben egy személyben Iniesta képviselte, csak az ő
oldalán fejlődtek fel támadások, mert a Hleb-Dani Alves összhang igencsak hiányzott. A spanyol viszont tudta hozni a baloldalon azt a dinamikus játékot, ami a másik oldalon Messit jellemzi.

Ugyanez az olajozatlanság jellemezte a Piqué, Caceres belső védő-kapcsolatot is, a spnyol elfogadhatóan, az uruguayi azonban gyengén teljesített.

A második félidőben bejött Henry és Messi. A francia váltotta Init a balon, és a lendület is elveszett.

Sokan nem ismerik be, hogy Iniesta az ideális választás a baloldalra.

Henry küzd, hajt, és amikor középen játszik, akkor gólokat is szerez (sokat, hozzáteszem). Én szakmailag és emberileg is tisztelem, ám tény, hogy a Barcában lassítja a támadásokat, a lövései pedig nem eredményesek.

Be kell látni, hogy a BL-ben nem fog beleférni, hogy a Barca kizárólag jobboldalas csapat. Folyamatosan nyeri a meccseket a csapat, így nem károgni szeretnék, ám mivel úgy érzem, hogy lehetne ez a gárda még ennél is jobb, ezért felszólalok az ügyben.

Pozitív oldalon mindenképpen kiemelném a duplázó Eto'o-t, és a dinamikus Iniestát.
pety27
Capitá del Barça

2009.02.14. 22:29:08

sziasztok!
Hát a mai meccs,az utolsó 20-25 percet leszámítva a mi részünkről egyenlő a nullával :( nagyon pontatlanok ,feszültek voltunk,mondjuk ez érthető ennyi meccs után.Első félidőben Hleb,Sergio mintha a pályán se lett volna.
Piqué-Cáceres kettős no comment.Amugy tényleg hihetetlen hogy Eto'o tisztán nem tud belőni 11-est,most is,real ellen is,keresni kellene valakit Messi mellé aki ugyanolyan hatékony 11-esben mint a kis argentin.A második félidő eleje is olyan volt mint az első,nem sok semmi.
A kettős csere picit feldobta a csapatot ,onnan csak támadtunk,de a Betis innentől kezdve nagyon csúnya antifocit játszott,betömörültek de nagyon.Ricardo kapus nagyon nagy estét fogott ki,kár hogy épp ellenünk.....
A teljes játékot összevetve örülök a döntetlennek,nem lehet mindig nyerni,és ha a real holnap megint nyer 1 nyamvadt góllal?..kit érdekel, akkor is marad a 10 pont,ugyérzem mostantól ilyen nagy hibákat nem fog elkövetni Pep a kezdőben.

FORCA BARCA!!!!
Kép

Reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom....
barca52
Jugador d'estrella

2009.02.14. 22:23:33

Én is összefoglalnám az észrevételeimet a meccsel kapcsolatban.
Összességében szerintem nem rossz az egy pont, mert a tizenegyes nélkül nem álltunk volna fel a padlóról. Márpedig ez nem volt egyértelmű tizi. Ha mondjuk a Real kap hasonló szituban büntetőt, tuti h a fél fórum legszívesebben meglincselné a bírót :roll:

Valdést mindenképp meg kell dicsérni, megmentette a csapatot a vereségtől, a gólokról nem tehetett.
A védelem: Dani Alves gyenge volt, Hlebbel neki nem megy a játék, Piqué és Cáceres néha katasztrófa, nem túl magabiztosak. Abidal a szokásos, nem sokat tett hozzá, bár ha Messi ügyesen fejel, akkor a franciának lenne egy assistja.

Középpálya: Hlebről inkább nem mondok semmit, mindenki ismeri a véleményem róla...Xavinak nem nagyon ment ma, de neki elnézzük.
Busquets gyenge, olykor felháborító volt, hogy 1 méteren 2-t vertek rá, Keita helyett inkább őt hoztam volna le hamarabb. Keita sem volt az igazi, de azért mégis többet volt játékban.

csatárok: Iniesta remek volt, amíg vissza nem kellett mennie középre.
Eto'o. Megköszönhetjük neki az egy pontot, de szögezzük le. Nem rúgja jól a büntetőket mostanában. A Madrid ellen is elcseszte, most is csak mákja volt, hogy visszapattant elé. Borzasztó lövés volt. A második gólja szépségdíjas találat. összességében pedig jól teljesített. A két gól megsüvegelendő teljesítmény 8)

Henrynak nem mentek a beadások, Messi meg jóformán semmit sem csinált, de tőle sem várhatunk mindig varázslatot.
Bojannak volt egy veszélyes beadása, kb ennyi. Nem volt sok ideje bármit is csinálni.

A Betis meg jól bekkelt és szép kontrákat vezetett. Ám afelől semmi kétségünk ne legyen, hogy Madridban harmatgyengék lesznek, és simán kikapnak még ettől a Realtól is.
Ne legyen igazam! :D
Lezárt