Először is nagyon nagy gratula a játékosoknak, kisebbfajta gála lett a meccs végére.
Pár észrevétel:
1. Xavi rég láttam így játszani. Egy ideje mondogatom/mondogatjuk, hogy miért nem ugratja ki a játékosainkat (Henry, Ibra, Pedro, stb), úgy, mint régen - és jó volt látni, hogy tegnap hosszú idő után újra alkalmazta ezt a passzjátékot, és nem csak Iniestának, Messinek vagy Busquets-nek adta a zsugát.
2. Puyol-Piqué helycserét azt hiszem, kezdem megérteni (bár ez korántsem biztos

). Egyrészt támadásban: talán túlságosan nyilvánvalóvá vált, hogy mindig Piqué dobja játékba a középpályásokat, és erre felkészülhetett az ellenfél. Másrészt védekezésben: ha Alves előremegy, akkor egy gyorsabb kph (pl Puyol) alkalmasabb jobb oldalra kilépő embernek.
3. Henry-Ibra: örültem, hogy aktívabbak voltak a cserélgetések, mert ez hiányzott szintén. Ettől függetlenül én nem játszatnám őket együtt gyakran: szerintem két lassúbb típusú csatárt nem bír el a Barca játéka (Henry persze piszok gyors volt egykor, csak már 32 éves ugye). Ami Eto'o-ban megvolt, az nincs meg Ibrában: ezért be kell áldozni egy másik embert (támadót), helyére pedig beilleszteni egy "gyors" szerepkörben játszót.
Henry egyébként kezd apró lépésről lépésre formába jönni (a múltkor megtévesztő volt, mert a kommentátor rá volt kattanva minden rossz pletykára vele kapcsolatban, és mindig ****atta meccs közben is, ami kihatott pár fórumozóra is ezáltal). Nem mellesleg Henry úgy akar és küzd, mint egy tizenéves. Viszont az is tény (a megkopott gyorsaság mellett + Ibra miatt), h már "át kell szokni" Pedro-ra vagy Bojanra. Csak gondoltam, megemelem a kalapom az öreg teljesítménye előtt.
4. Ibra: Nincs formában - nem felejtett el egyik napról a másikra focizni. Az ő esetében is túlzások az erős kritikák. Vele annyi a probléma, hogyha egy kicsit nem megy neki a játék, akkor mintha leállna filózni ezen: és ilyenkor 20-30 percre kikapcsolja magát. Kell a gól neki, mint Henrynak is.
5. Messi: zseniális.