Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.01.17. 16:31:31

lui1698 írta:Valaki egy bővebb összefoglalóról tudna linket adni?
Gólokról találtam már videót, de a helyzetek is érdekelnének.
1.: lehet a Barca videók és összefoglalók topicba kéne írni, csak hogy ne vétsünk a szabályzat ellen. ;)

2.: ez szerintem egész jó minőségű is, mind a mellett, hogy részletesebb: http://www.youtube.com/watch?v=Zc22ufPy4Js

3.: youtube-ra beírod, akkor ott megnézed a hosszabb vidiket és tuti találsz kedvedre valót. ;)
lui1698
Llegenda del Barça

2010.01.17. 16:20:44

Valaki egy bővebb összefoglalóról tudna linket adni?
Gólokról találtam már videót, de a helyzetek is érdekelnének.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
szbalint88
Jugador del Barça

2010.01.17. 14:06:30

katalunya írta:pedro góljánál mintha a 08/09-es szezon egyik akcióját láttam volna eto'o és xavi közt :oops: eto'o góljai közül majdnem a fele ilyen volt.javítsatok ki ha tévedek :oops:
Pedro bizony érzi ezeket az üresbe futásokat, Ibra klasszis csatár, komplettebb, mint Eto'o, de ezt ő egyelőre nem sajátította el, ez probléma sajnos
Mikaos
Director del Fútbol

2010.01.17. 13:39:07

Először is nagyon nagy gratula a játékosoknak, kisebbfajta gála lett a meccs végére.
Pár észrevétel:
1. Xavi rég láttam így játszani. Egy ideje mondogatom/mondogatjuk, hogy miért nem ugratja ki a játékosainkat (Henry, Ibra, Pedro, stb), úgy, mint régen - és jó volt látni, hogy tegnap hosszú idő után újra alkalmazta ezt a passzjátékot, és nem csak Iniestának, Messinek vagy Busquets-nek adta a zsugát.
2. Puyol-Piqué helycserét azt hiszem, kezdem megérteni (bár ez korántsem biztos :) ). Egyrészt támadásban: talán túlságosan nyilvánvalóvá vált, hogy mindig Piqué dobja játékba a középpályásokat, és erre felkészülhetett az ellenfél. Másrészt védekezésben: ha Alves előremegy, akkor egy gyorsabb kph (pl Puyol) alkalmasabb jobb oldalra kilépő embernek.
3. Henry-Ibra: örültem, hogy aktívabbak voltak a cserélgetések, mert ez hiányzott szintén. Ettől függetlenül én nem játszatnám őket együtt gyakran: szerintem két lassúbb típusú csatárt nem bír el a Barca játéka (Henry persze piszok gyors volt egykor, csak már 32 éves ugye). Ami Eto'o-ban megvolt, az nincs meg Ibrában: ezért be kell áldozni egy másik embert (támadót), helyére pedig beilleszteni egy "gyors" szerepkörben játszót.
Henry egyébként kezd apró lépésről lépésre formába jönni (a múltkor megtévesztő volt, mert a kommentátor rá volt kattanva minden rossz pletykára vele kapcsolatban, és mindig ****atta meccs közben is, ami kihatott pár fórumozóra is ezáltal). Nem mellesleg Henry úgy akar és küzd, mint egy tizenéves. Viszont az is tény (a megkopott gyorsaság mellett + Ibra miatt), h már "át kell szokni" Pedro-ra vagy Bojanra. Csak gondoltam, megemelem a kalapom az öreg teljesítménye előtt.
4. Ibra: Nincs formában - nem felejtett el egyik napról a másikra focizni. Az ő esetében is túlzások az erős kritikák. Vele annyi a probléma, hogyha egy kicsit nem megy neki a játék, akkor mintha leállna filózni ezen: és ilyenkor 20-30 percre kikapcsolja magát. Kell a gól neki, mint Henrynak is.
5. Messi: zseniális.
katalunya
Jugador d'estrella

2010.01.17. 13:17:20

pedro góljánál mintha a 08/09-es szezon egyik akcióját láttam volna eto'o és xavi közt :oops: eto'o góljai közül majdnem a fele ilyen volt.javítsatok ki ha tévedek :oops:
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
"Csak türelmesen, és minden jól fog elsülni” - Pep Guardiola
Make the ball happy :)
barca99
Llegenda del Barça

2010.01.17. 13:13:59

Sport1-en most van a második félidő, aki a tegnapi meccs legjavát akarja látni, most kapcsoljon. :wink:
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.17. 11:57:05

gygerike írta:Eddig én is biráltam Xavit hogy nem ugy megy neki mint tavaly ,de kezdem azt hinni hogy nem vele van a baj hanem a támadószekcióval.
sztem tökéletesen jól láttad, de a gólja után visszatért az igazi Xavi! Lefordul, bevállalja a zsugát és le is rázza az emberét, aki már nem bírta követni... támadószekciónak inkább a hatékonysággal van a baj, de kis odafigyeléssel ez könnyen javítható
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
gygerike
Entrenador del Barça

2010.01.17. 11:34:21

A tegnapi meccsel teljesen elégedett vagyok.Mindent megtettek a fiuk meg is volt az eredménye.A második félidőbe megint előjött a könnyed laza játék, és tisztán látszik hogy csak ez hiányzott eddig.Eddig én is biráltam Xavit hogy nem ugy megy neki mint tavaly ,de kezdem azt hinni hogy nem vele van a baj hanem a támadószekcióval.Láthattuk Pedro bemozgott a résbe egyből kapta. Ibrának idő kell hogy ezeket észrevenye de szerintem 1 hónapon belül joval több ilyen bemozgása lessz.Tegnap nem volt valami jó sajnos csak 1-2 szép megmozdulás.
Visca El Barca
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.01.17. 11:09:33

culinho írta:A tegnapi meccs második félideje végre a tavalyi Barcát emlékeztette. Az első gól után könnyeden, ötletesen játszottunk és a gólok se maradtak el. Nem értettem egyet a szünetben Nyilasiékkal, szinte csak arról beszéltek, hogy a Barca mennyire ötlettelen, miközben azt elfelejtették megemlíteni, hogy a Sevilla úgy játszott, mint egy kiesőjelölt, minden volt a tegnapi meccs csak nem rangadó (nem a mi hibánkból).
Valdes egy-egy megingástól eltekintve az egész szezonban megbízhatóan véd, igazi bravúr kapus, néha már azt érzem, hogy Puyolék azért védekeznek olyan szellősen, mondván Valdes majd úgy is kivédi az ellenfelek szemét.
A védelmünk szintén magas szinten teljesített, Daninak a beadásai pocsék százalékban jönnek be, de a védőmunkája megfelelő, akárcsak a többieknek. Ki kell emelni Abidalt, aki lassan többet segíti a támadásainkat, mint a másik oldalon Alves.
Én elégedett vagyok Sergivel is, rengeteget fejlődött, klasszis lesz, nem vitás. Xai rengeteg kritikát kapott mostanság, jó volt végre tőle újra gólpaszt látni. Ini fantasztikus, imádom a játékát.
Elől viszont akadnak gondjaink. Ibra pocsék formában van, lassú, nem használja ki a helyzeteit. Henry nagyon akar, de a gól nem megy neki. Pep sűrűn lecseréli, szerintem már a jövőre készül, mikor a francia nem lesz, próbálja beépíteni Pedrot a helyére. Messi azért világklasszis, mert ha nem is jön neki össze minden, akkor is berámol kettőt, idén már ötöt.
Még egy gondolat. Kiestünk a kupából, egy álommal szegényebbek lettünk, de így nyernek a fiúk egy kis pihenőt, ami nagyon jól jöhet még, ha a bajnokság mellett a Bl-ben is újra nyerni akarunk.
Bocs, ha hosszú lett.
Az elejéhez szólnék hozzá annyiban, hogy én sem értettem egyet Nyilasiékkal. És nem csak annyiban, hogy a Sevilla gyenge játékát miért nem emelték ki, hanem, hogy a barca ötlettelen lenne. Szerintem nüanszokon múlt, hogy nem az első félidőben lőttük meg azt a 4 gólt, mert mindig a végén egy rossz döntés, egy labdaátvétel, vagy egy rossz passz esetleg csel volt, amin múlott a 100%-os ziccer. Azaz igen, dekoncentált és kapkodó volt a csapat,de nem ötlettelen, a mezőnyben olyan eleganciával és néha olyan gyorsan járattuk a labdát, ahogy csak mi tudjuk. Azt nem szeretem egyébként _Puhl Sanyiban és Nyilasiban, hogy szélsőséges véleményeik vannak, azaz az első félidő után úgy emlegettek minket , mint a 2007-2008-as szezon legrosszabb meccsein, a második után pedig Istenek voltunk. Nem volt ekkora különbség a két félidő között, csak az elsőben sajnos a gólok nem jöttek. Ez egy mentális görcs, gát volt, de nem gyenge játék.
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.01.17. 11:07:29

Engem mondjuk nem is zavar, hogy mikor hogy jatszik a csapat... legyen me az a 3 pont es az nekem eleg :D
I <3 FCB
culinho
Capitá del Barça

2010.01.17. 10:51:45

A tegnapi meccs második félideje végre a tavalyi Barcát emlékeztette. Az első gól után könnyeden, ötletesen játszottunk és a gólok se maradtak el. Nem értettem egyet a szünetben Nyilasiékkal, szinte csak arról beszéltek, hogy a Barca mennyire ötlettelen, miközben azt elfelejtették megemlíteni, hogy a Sevilla úgy játszott, mint egy kiesőjelölt, minden volt a tegnapi meccs csak nem rangadó (nem a mi hibánkból).
Valdes egy-egy megingástól eltekintve az egész szezonban megbízhatóan véd, igazi bravúr kapus, néha már azt érzem, hogy Puyolék azért védekeznek olyan szellősen, mondván Valdes majd úgy is kivédi az ellenfelek szemét.
A védelmünk szintén magas szinten teljesített, Daninak a beadásai pocsék százalékban jönnek be, de a védőmunkája megfelelő, akárcsak a többieknek. Ki kell emelni Abidalt, aki lassan többet segíti a támadásainkat, mint a másik oldalon Alves.
Én elégedett vagyok Sergivel is, rengeteget fejlődött, klasszis lesz, nem vitás. Xai rengeteg kritikát kapott mostanság, jó volt végre tőle újra gólpaszt látni. Ini fantasztikus, imádom a játékát.
Elől viszont akadnak gondjaink. Ibra pocsék formában van, lassú, nem használja ki a helyzeteit. Henry nagyon akar, de a gól nem megy neki. Pep sűrűn lecseréli, szerintem már a jövőre készül, mikor a francia nem lesz, próbálja beépíteni Pedrot a helyére. Messi azért világklasszis, mert ha nem is jön neki össze minden, akkor is berámol kettőt, idén már ötöt.
Még egy gondolat. Kiestünk a kupából, egy álommal szegényebbek lettünk, de így nyernek a fiúk egy kis pihenőt, ami nagyon jól jöhet még, ha a bajnokság mellett a Bl-ben is újra nyerni akarunk.
Bocs, ha hosszú lett.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.01.17. 10:27:53

mess2009 írta: ezek nagyon triviális alap igazságok, de semmi közük ahz, hogy EZEN TÚL, ne lehessen megbeszélni, értékelni a játékosok, csapatrészek, edző...stb. teljesítményét, hibáit, vagy erényeit! mert:
Henry lábát, jónéhány védő nagyon is könnyen kiismeri...
a kilencvenkilós Ibrának illene már az óriási ziccereket belőni,kölönösen a 9-es mezben...
mert: Messi gyorsasága és zsenije egy csoda, ha éppen nem passzolgatja le a neki adott lasztik zömét..
mert: Xavi zseni ha nem rossz helyen(pl tulságosan hátul) játszatják és így a hatékonysága alig érvényesül...
szóval én azt mondom azért szép a foci, mert MINDEN meccsen igenis lehet jókat vitatkozni....
Az a legszebb, hogy nem ugyanaz a véleménye mindenkinek, ez a sava borsa! :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
mess2009
Director del Fútbol

2010.01.17. 09:09:31

tudomka958 írta:van egy olyan érzésem,hogy kár állandóan búnbakokat keresni egy fölényes győzelem után...
különösen nem kellene ennyire rászállni ibrára meg henryra,mert az ő munkájuk pont annyira kell egy ilyen győzelemhez mint a többieké!
mostanában a meccsek végére elég nagy fölényben vagyunk mert akkorra elfáradnak a védők:
-- mert egy órán át rendkívül kimerítő fejben követni henry lábát,hogy merre csinálja a cselt...
-- mert egy órán át fizikálisan nem könnyű harcolni a kilencvenakárhánykilós ibrával...
---mert ekkorra már messi gyorsasága megmutatkozik...
-- mert ekkor már elég egyszer nem figyelni xavira...
szóval egy csapat az csapat!
ezek nagyon triviális alap igazságok, de semmi közük ahz, hogy EZEN TÚL, ne lehessen megbeszélni, értékelni a játékosok, csapatrészek, edző...stb. teljesítményét, hibáit, vagy erényeit! mert:
Henry lábát, jónéhány védő nagyon is könnyen kiismeri...
a kilencvenkilós Ibrának illene már az óriási ziccereket belőni,kölönösen a 9-es mezben...
mert: Messi gyorsasága és zsenije egy csoda, ha éppen nem passzolgatja le a neki adott lasztik zömét..
mert: Xavi zseni ha nem rossz helyen(pl tulságosan hátul) játszatják és így a hatékonysága alig érvényesül...
szóval én azt mondom azért szép a foci, mert MINDEN meccsen igenis lehet jókat vitatkozni....
menczel
Entrenador del Barça

2010.01.17. 02:25:42

Andris írta:Én ezt sokkalinkább gúnyosan írtam, annak aki ezt a csatárhármast túlságosan is nagyra tartja, szvsz indokolatlanul.

Bár szerintem az általad említett hármas is csak egy hármas volt. 100 gól ide vagy oda, akkor már Iniesta-Xavi-Alves hármast is oda kéne sorolni, akik adtak kb 60 gólpasszt ahhoz a 100 gólhoz.

A legendás Tridentének én mindig is a Ronaldinho-Samu-Messi hármast tartom majd, olyan gördülékenyen, természetesenen és egyben hatékonyan azóta se ment a támadás senkinek.
Azt azért jó lenne figyelembe venni, hogy mennyi tényezőnek kell bejönnie, hogy olyan parádét lássunk mint tavaly. Pl Alves másfél éve gyakorlatilag végigjátszik minden meccset, ezért nem is tudok rá igazán haragudni hogy mint a vetőgép százfelé mennek a beadásai.

Idén a középpályás sorunkban Xavi sokkal gyengébb szezont fut, Ini csak most jön bele. A kezdő középpálya xavi-ini-torué konkrétan nem lőttek még gólt a bajnokságban(sőt a 4.ember Sergio se). Márpedig ha nincs átlövés akkor könyebb a csatárokat is fogni.

Ráadásul alig van/volt idő pihenésre a kulcsembereknek.

Az elvárások is hihetetlenül megnőttek. Veretlenül vezetünk a ligában, és lám az élesszemű forumozók felváltva szidják Ibrát Henryt ...
Gali
Capitá del Barça

2010.01.17. 01:31:57

Ennél jobban nem is alakulhattak volna az eredmények: Real vereség és "sima" Barca győzelem, ezáltal 5 pont előny a táblázaton, valamint őszi elsőség.
De....nem játszottunk jól. A sors igazságtalansága, hogy szerdán - legalább is a 2. félidőben - jóval szebb játékot bemutatva kiestünk a kupából, ma ill. tegnap pedig gyengébb játékkal is nagy arányú győzelmet arattunk.
Sajnos Ibra januári teljesítménye eddig elég halvány. Remélem hamarosan újra megtalálja a góllövő cipőjét.
Messi sem volt elemében, de legalább vágott kettőt és 14 góllal vezeti a góllövő listát.
Nálam a meccs legjobbja Abidal. Eric nem csak a védő feladatát látta el nagyszerűen, hanem a támadásokból is hathatósan kivette a részét. Gólpassza Leonak pedig minden igényt kielégített. Ez az a játék amiért a Barca annak idején leigazolta a Lyonból.
Most jön 2 idegenbeli mérkőzés Valladolidban és Gijonban, reményeim szerint 2 győzelemmel és akkor a Madrid nem tud felzárkózni.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Andris
Adminisztrátor

2010.01.17. 01:16:04

Én ezt sokkalinkább gúnyosan írtam, annak aki ezt a csatárhármast túlságosan is nagyra tartja, szvsz indokolatlanul.

Bár szerintem az általad említett hármas is csak egy hármas volt. 100 gól ide vagy oda, akkor már Iniesta-Xavi-Alves hármast is oda kéne sorolni, akik adtak kb 60 gólpasszt ahhoz a 100 gólhoz.

A legendás Tridentének én mindig is a Ronaldinho-Samu-Messi hármast tartom majd, olyan gördülékenyen, természetesenen és egyben hatékonyan azóta se ment a támadás senkinek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.01.17. 01:14:02

chrisnagy13!
azért ők is 40 körül vannak és szerintem a csapat most kezdi elkapni a fonalat úgy ,hogy még az őszi szezonban vagyunk...
ne fogadj nagy pénzzel...!
chrisnagy13
Jugador del Barça

2010.01.17. 01:07:21

Andris írta:Azért a nagy tridente ma bőven elbújhatott... :)

Még jó hogy Abidal Henry helyett is használ némi technikát meg agyat, hogy Pedro megteszi 5 perc alatt amit Ibra nemképes egész meccsen, Messi meg.. najó hát ő kettőt vág akkoris ha amúgy übertrágya.

Xavi és Iniesta jó napot fogtak ki, Xavitól már hiányoltam kicsit a jó teljesítményt, megjött.

Alvest meg kicsit le kell ültetni padra.
Kicsit helyesbítenék, engedelmeddel...

A nagy tridente: Henry-Eto'o-Messi => több, mint 100 gól 1 szezonban.

...: Henry-Ibra-Messi => sima támadóhármas, és nem több.

Ők így együtt sose lesznek legendák!
Andris
Adminisztrátor

2010.01.17. 01:07:01

Hát bocsi. :)
A nagyonrossz-at kicsit elcsépeltnek éreztem vna.

Mert amúgy nincs mit szépíteni, szegény akármerre indult, cselezett, passzolt, szerelték.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
puma
Barça B

2010.01.17. 01:02:59

Fecooo ez a blaugrana.hu nagyon klassz,akárki találta ki grtau érte :)

Forca Barca
Sempre Barca
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.01.17. 01:01:38

Andris írta:Azért a nagy tridente ma bőven elbújhatott... :)

Még jó hogy Abidal Henry helyett is használ némi technikát meg agyat, hogy Pedro megteszi 5 perc alatt amit Ibra nemképes egész meccsen, Messi meg.. najó hát ő kettőt vág akkoris ha amúgy übertrágya.

Xavi és Iniesta jó napot fogtak ki, Xavitól már hiányoltam kicsit a jó teljesítményt, megjött.

ez az übertrágya szép volt...
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.01.17. 00:58:38

miihii írta:Remekül sikerült ez az este.
Mi nyertünk,a reál kikapott.Kell ennél több? :twisted:
Az első half még olyan óvatoskodó volt,de a másodikra megint egy szinttel emeltük a játékot.A sok kihagyott helyzet mellett most azért megzörgettük négyszer őket,ezzel realizáltuk,amire számítottam 8)
ÉS igencsak szép gólok voltak.Főleg az első,látszott,h begyakorolt figura volt :twisted:
Pedrito továbbra is elképesztően gólképes,Messi az MESSI,Abi parádés,de inkább nem is folytatom :P
Én meg voltam elégedve a Blaugranával ma este.Szép győzelem.

egyébként tudjátok mi az érdekes? tavaly állandóan azért húztuk az orrunkat, mert 45 perc alatt eldöntötték a srácok a meccseket, és a 2. féldiők mindig unalomba fulladtak. most (csak a két legutóbbi Sevilla meccsből kiindulva) inkább a 2. félidőre tartalékolnak, így garantált, h a 90. percben is jól szórakozunk :D (nem bánom, ha az eredményes játék mellett az lesz a trend, h amikor már az ellenfelek mozogni se tudnak, akkor kezdenek el játszani a fiúk :D )
puma
Barça B

2010.01.17. 00:57:01

Norberto 25 írta:A sky sport 2 adta a meccset angliaban es a studio vendege Patrick Kluivert volt. A vegen megkerdeztek tole mi a velemenye a latottakrol? A valasz: Pleasure to watch. Ezt sztem nem kell leforditanom:))))
Norberto ez korrekt volt :lol: jó meccs volt összegsségében, tudtam, hogy győzni fogunk, mert ez a győzelem kellett a további sikerekhez
Sempre Barca
Andris
Adminisztrátor

2010.01.17. 00:56:53

Azért a nagy tridente ma bőven elbújhatott... :)

- József Attila
miihii
KHAL

2010.01.17. 00:54:36

Remekül sikerült ez az este.
Mi nyertünk,a reál kikapott.Kell ennél több? :twisted:
Az első half még olyan óvatoskodó volt,de a másodikra megint egy szinttel emeltük a játékot.A sok kihagyott helyzet mellett most azért megzörgettük négyszer őket,ezzel realizáltuk,amire számítottam 8)
ÉS igencsak szép gólok voltak.Főleg az első,látszott,h begyakorolt figura volt :twisted:
Pedrito továbbra is elképesztően gólképes,Messi az MESSI,Abi parádés,de inkább nem is folytatom :P
Én meg voltam elégedve a Blaugranával ma este.Szép győzelem.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lezárt