Lampiao írta:Szerintem ahhoz, hogy egy diákot megsért szóban úgy, hogy az hasson rá és felnyissa a szemét értelem kell...
Nem pont erről beszéltem. Aki megfelelő képességekkel bír az bárkit hangsúlyozom bárkit, na jó sokmindnekit - persze pont a sötétebbik fajtát az egyszerűbb - úgy le tud gázolni ahogy csak szeretne nem kell, hogy ez hasson rá, amikor harmadik negyedik alkalommal alázzák porba, akkor azért elgondolkodik az ember, még ha fel sem fogja akkor is a következő okok miatt: (és ez már nem csak a tanár diák viszonyra vonatkozik) egy nyomi gyereket, nem érdekel ha egyest kap kizavarják, de ha az egész baráti köre rajta röhög, akkor ráadásul sokadszorra, az már nem túl jó dolog (még jó, hogy nem iskolai téren is ez van, erre írok egy sulis témát). Persze egy normálisabb ember az első után megérti, hogy azért mégiscsak "kikapott" és megtanulja, hogy ezzel az illetővel nem jó újat húzni, nem várja meg, amíg mindenki rajta kacag. Persze egy nem normálisabb, hanem normális ember nem keveredik. Persze három kétajtós szekrény ellen azért jó, ha van némi fizikai erőd is a szellemi mellé.
De én akkor is tartom, hogy verbálisan is dúrván ki lehet ütni szinte mindnekit.
Fegyelmező rendszer egyes kérdés:
Szerintem ez ak ettő egybe tartozik. Például nem rúgják ki egyből a kölköt hanem végig kell csinálni az összes lépcsőfokot. Erre vannak a különböző fokozatok. Magatartás - ha nem csinálok egész órán semmit az nem lehet semmilyen hatással a jegyemre? Max írnak haza fél oldalt?Erre találták ki az Órai munka címszó alatt futó értékelést szerintem. Ha meg nem jó, kihív a tanár, és bárkitől lehet olyat kérdezni, amit nem tud, persze úgy, hogy az adott körülmények között elvárható lenne, hogy tudja. És így már egyből nem a magatartást, hanem a tudást osztályozzák ebbe nem tudnak belekötni.(mindneben vannak kiskapuk, lehet valamit bárhogy tálalni, a végeredmény ugyanaz, persze, ha egy konkrét "rituálé" kell ehhez, akkor az kell) Első alkalommal egyes, hátha ért belőle, senki sem mintaember bárkinek lehet rossz napja stb. stb. ha normális-rendes gyerek úgyis ért belőle, persze normális ember általában érti a szép szót. Persz aki nem érti, jöhetnek a következő rangok.
Szóval szerintem normális gyerek ért a szép szóból is bármelyik éltanuló lehet kicsit dekoncentráltabb, elvégre gyerek. Aki meg nem annak meg végülis szinte mindegy, hogy egyes vagy ilyen olyan beírás. Haza viszi kap otthon érte egy pofont na bumm, az ilyen családokban úgyis kap, ha van rajta sapka, ha nincs. És itt jön a képbe megint a szülői felelősség. Persze nem lehet mindig ezzel takarózni, mert azért egy jóérzésű embernek tudnia kell, hogy mit szabad és mit nem. Én sosem voltam egy jó gyerek, de tudtam, hogy hol a határ, és mikor nem szabad tovább fesztíteni a húrt. Persze én is egyfajta hibaszázalékkal dolgoztam - ilyenkor meg is kaptam a "jutalmat", ellenőrzőbe, vagy munkát adva a postának (azt a mai napig nem értem, hogy az igazgatói szóbelit miért írták levélbe és küldték ki, mondjuk adták volna oda kazettán, vagy nyomták volna le a rádióban, vagy hívták volna írásbelinek, de ha nekik így volt jó) - de senki sem tökéletes. Meg amúgy is, ami nem öl meg az megerősít.
Ja ellenőrzőbe írásról van egy - számomra legalábbis - vicces sztroim. Valami memoritert kellett tanulni, de valahogy mindenki elfelejtette kb 2-3 ember nem, szóval nem csak a lustaság volt a háttérben. Előszőr szúrópróba szerű feleltetés. Sajnos nem sikerült kiszúrni a 2-3 "tudó" embert. Így elkezdtünk névsorban menni. Az elsők persze tiltakoztak, hogy így mire végigérünk a vége meg tudja tanulni.(Persze én mint szolidarítva a névsor elején lévőkkel - Z-s lévén elég későn került rám a sor - nem tanultam, ugyanis úgy véltem, hogy a tanulásba fektetett energia nem ér annyit, hogy elkerüljek egy egyest. Így inkább olvastam valami regényt - amit sokkal hasznosabbnak véltem. A sors iróniája, hogy kénytelen voltam év végén megtanulni a dolgot, hogy négyest kapjak.) De mégis elkezdődött a sor, hát az átlag valahol kettesnél lehetett - talán. Persze volt, aki nem érezte igazságosnak a dolgot - nem egy éltanuló gondolom mondanom sem kell. Neki végül sikerült kierőszakolni egy osztályfőnökit (Ismét felvetődik a kérdés, hogy magyar órán hogyan kaphat valaki osztályfőnökit, még ha az osztályfőnöke is van bent, ha szaktanári figyelmeztetés név alatt fut egy megfelelő jutalmazás). Na jó tanár írja be, kérdezi gyerekek hányadika van. A válasz nem is késlekedik: 32. Kicsi hatásszünettel, de az osztályfőnöknek leesett, hogy az nem lehet. Kedves "naptáras" barátunk is az osztűlyfőnöki sorsára jutott. Persze nem azt írták be neki amiért osztályfőnökit kapott, hanem valami csudakacifántos szöveget. Ami persze nem volt igaz, de így - szerintem - hitelét is vesztette az egész beírásosdi. Aki nem érti a viccet, az akkor legyen tényszerű.