balazsfoci írta:haze71 írta:Csak a szabadrúgásnál ugrott be a sorfal mögé. A hosszúra nem szabad gólt kapni. Miért áll ott a sorfal?
Javítsatok ki de véleményem szerint a hosszú az a sarok amelyiknél a kapus és a kapufa között nagyobb a távolság. Nem a labda szemszögéből nézzük a hosszú sarkot. SzVSz.
Mármost ebben az esetben sztem Valdes a hosszú sarokra állította a falat, és a rövidbe kapta a gólt ami sztem símán benne van, mert mivel a hosszúra(szerintem hosszúra) állítja a sorfalat így csak a rövidbe tartó labdát látja meg viszonylag hamar. Ahhoz h elérje a hosszúra tartó lasztit előbb el kell indulnia, és mivel azt hitte h ellenkező irányba fogja rúgni sabrosa a lasztit így el is ment érte de amikor meglátta a labdát vissza már ne tudott fordulni. Tény h jól eltalálta a portugál a zsugát. Annak idején Ronnie is rúgott ilyen gólt a Zaragozanak asszem.
Akkor én javítalak is,a labda szempontjából kell nézni,hogy rövid vagy hosszú sarok,az előttem szóló is így mondja,tehát az a hosszú sarok amelyiktől távolabb van a labda,hosszabb utat kell megetgyen odáig.Az ilyenfajta szabadrúgásoknál,elég gyakori eset ez,h van egy rövid sarok és van egy hosszú.Általában úgy tanítják,hogy a sorfalat a rövidre állítják fel és a kapusé a hosszú sarok.Persze ilyen esetben gyakran bemozdulnak a kapusok a rövidre,mert gyakran oda lövik a labdátés ha eltekerik a sorfal felett,akkor csak úgy van esély odaérni.Viszont az én kapus ismerősöm mindig azt mondja,hogy a hosszú sarokba kapott gól az kapus hiba,mert az az ő sarka,azt neki kell védeni.A sorfal védi a rövidet és fölöttük nehezebb elrúgni a labdát jól,mintha egyenes ellőnné a hosszúra.Szóval azt mondja,ha a lővő van olyan ügyes,h eltekeri a sorfal felett a rövid felsőbe és a kapus nem ér oda,akkor jár neki a taps.De ha a hosszút lövi és gól,akkor az kapus hiba általában.Persze nem szabad hibáztatni V.V-t mert mindenki belépett volna a rövidbe,de ha szőrszálhasogatóak akarunk lenni,akkor valóban az ő gólja volt.