Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
LM10
Director del Fútbol

2010.01.10. 20:23:08

Mikaos írta:A hivatalos kezdő:
Valdés, Alves, Márquez Puyol, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi Bojan y Henry

Piqué és Pedro kimaradtak most...

szerk.: LOL, ezt meg az elmundo írja :D
pedig ez a hivatalos. Most a SPORT megbukott :D . Bojannal én is örülök :wink:
levproff
Director del Fútbol

2010.01.10. 20:22:59

Valdés, Alves, Márquez Puyol, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi Bojan y Henry

Igen, ez a hivatalos kezdő.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.01.10. 20:22:28

LM10 írta:A SPORT.ES szerint:

V.V.-ALVES-PUYOL-PIQUÉ-ABIDAL-BUSQUETS-XAVI-INIESTA-MESSI-PEDRO-HENRY.
Ezzel a felállásal kötelező győzni. Lehet hogy nincs Ibra de mondjuk ha úgy alakulna a második félidőben beállhatna. De ne alakuljon így :D
Én egy 3-0-ás győzelmet várok a Barcától már csak azért mert a Tenefire nem 1 olyan csapat amit ezzel a felállásal ne tudnánk legyőzni.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.01.10. 20:21:43

Jó kezdő.
Saját nevelésű kp. 8)

szerk.: akkor inkább még csak félhivatalos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2010.01.10. 20:23:08-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
LM10
Director del Fútbol

2010.01.10. 20:19:48

A SPORT.ES szerint:

V.V.-ALVES-PUYOL-PIQUÉ-ABIDAL-BUSQUETS-XAVI-INIESTA-MESSI-PEDRO-HENRY.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.01.10. 20:19:00

A hivatalos kezdő:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2010.01.10. 20:20:30-kor.
aynas
Capitá del Barça

2010.01.09. 18:15:17

A Tenerife elleni 19-es keret

Valdés, Pinto
Alves, Abidal, Maxwell, Chygrynskiy, Puyol, Piqué, Márquez, Milito,
Xavi, Busquets, Iniesta, Thiago, Jonathan
Pedro, Bojan, Messi, Henry.
breywol
Jugador del Barça

2010.01.09. 07:19:12

A "Ha gólt szerzek, nem ünneplem Tenerifén" című cikkhez.

Iván! B.U.É.K. :wink: Láttuk már Pedrot gólt ünnepelni, egy ilyen cikkhez inkább olyan képet raknék, amin nem azt teszi. (kötekedős) :P

Amúgy jó volt hallani Kluivertről. Igaz régmúlt esemény szereplőjeként,de hát... imádtuk/imádtam... ez van. 8)
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
Szabella
Jugador del Barça

2010.01.06. 22:32:00

Sziasztok,

először is B.U.É.K. mindenkinek.Természetesen idén is bátran keressetek-csakúgy mint tavaly- meccsekkel kapcsolatban.A februári meccsek a légitársaságok miatt különösen olcsóak.

Üdv:Sanyi
Barcelona mellett élő magyar család fociutakat ,nyaralásokat szervez Spanyolországba.BÉRLETES RÉVÉN ÁLLANDÓ MECCSBELÉPŐK.Részletek: szabella67@gmail.com vagy Skype: szabellaek ill+34972875773 vagy +34693430301 illetve a szabella.hu weboldal
mess2009
Director del Fútbol

2010.01.05. 15:45:27

most nézem másodszor a Villareal meccset, igen tanúlságos a dolog!
Alves: mint védő alig mutat valamit, mint jobbszélső cca 10 beadásból 1 jó, de ezen kívül is rengeteg az eladott passza.
Abidal: nemtudom miért, de igyekszik Alvest másolni, ezért a posztja átjáróház!
Pedró:egy gól és más semmi! ami külön is feltűnő, hogy o az összjátéka Ibrával!
Henry: ahoz képest jó csak amit eddig nyújtott, különben nagy hibaszázalékkal játszik(ő is)
úgy egyébként megállja a helyét amit az első benyomásom alapján írtam: abszolut év elejei(ünnep utáni ) formában a csapat és egyenként a játékosok is.
Léfe
Entrenador del Barça

2010.01.04. 18:29:53

A "barca99" hozzászólását teljesen elfogadom egy-két apró észrevétellel. D. Alves beadásai, legyalábbis sorozatban nem jók. Bár lett belőlük gól, de sokszor pontatlan vagy belelövi az elötte állóba. A másik ez a bizonyos 3 csatáros támadójáték. Nincsen csak papiron három, mert Messi bemegy középre, Henry sem szélső igazán, és föleg kevés a keresztmozgás, beindulás. Kicsit sablonossá vált az egész ráadásul kicsit lassan teszik-veszik a labdát. Elöl lassabb lett a játék és sablonos. Sorozatban csak 1 gól jön össze. És rengeteg az indokolatlanul elpasszolt abda.
Fecó
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.01.04. 18:19:09

FtcSikiHun írta:http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-k ... cat_-30789

Ugye nem maradtam le semmiről, és ez csak egy k*****tt nagy kacsa, mert hát mégis csak sporthíradó... :roll:
Meg hapog is,maskulonben Katalonia nem lesz fugetlen csak gy max haboruval es annyira a katalanok se hulyek :?
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.01.04. 18:12:08

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-k ... cat_-30789

Ugye nem maradtam le semmiről, és ez csak egy k*****tt nagy kacsa, mert hát mégis csak sporthíradó... :roll:
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
elbandi
Capitá del Barça

2010.01.03. 23:38:34

BoYka írta:Holnap nyerni fog a Madrid ehhez semmi kétség.
Hogy mondtad barátom? :roll:
Erről beszéltem pont hogy mi is hibázhatunk,de ugyanúgy náluk is benne van a pakliban.Remélem ebben az évben is sok örömben lesz részünk :wink:
Hattrick:Manchester.City.
Barcelona és City mindörökre...:)
barca99
Llegenda del Barça

2010.01.03. 19:44:27

gergo9 írta:Henry valóban idei legjobbját hozta végig agilis volt , megtalálható volt
Gondoltam én is élek ezzel az enyhe képzavarral, de végülis lemondtam róla. :D
gergo9
Director del Fútbol

2010.01.03. 19:41:14

Tegnapi meccsen én akit kiemelnék az Henry,Alves,Iniesta.
Henry valóban idei legjobbját hozta végig agilis volt , megtalálható volt labdával , egy hibája volt Piqué tanári passzát elkörülményeskedte, nem kellet volna megvárni míg lepattan. Ha ilyesmi átlaggal tudná hozni a meccseit nekem nem lenne rá egy szavam sem.
Alves jól pörgött nagy labdái voltak, ezt várom el tőle is barca99-el teljesen egyetértek vban Messire vezethető vissza az átlagosan gyengébb játéka.
Én motiválatlan Alves-t még nem láttam mióta itt van nála erre lehet a legkevesebb panasz.
Iniesta szinte csúcsformába szállt be nagyon nagyot játszot 30perc alatt is.
Busquets-et én csak magához képest emelném ki, tökéletes kiegészítőember de az az érzésem, hogy nem olyan kreatív mint Ini,Xavi és nem tud úgy labdát szerezni mint Touré. Szval igazából egyik posztra sem jó igazából.
Tegnap nagyobb szükség lett volna a labdaszerzésekre kp-n ebből kicsit kevés volt, sokszor csak a 16osnál tudtuk megszerezni a lasztit így nem volt annyi terület mintha a kp-ról labdaszerzés után indítottunk volna egy támadást. Az a stabilitás amit tud adni Touré az hiányzott.
A védelem mintha kicsit lomha lett volna tegnap lassú súlypontáthelyezések stb. De nem rajtuk múlott.
Guardiola hozhatta volna Ini-vel párban Bojan-t is. Pedro súlytalan volt simán meghúzhatta volna a változatatást hamarabb.
Dave87
Capitá del Barça

2010.01.03. 17:16:14

Értékes döntetlen... :D
Szeretem Guardiola nyilatkozatait, de ez azért kicsit érdekesre sikerült.
Mindjárt kiderül, hogy nem várt bravúr volt a pontszerzés :D.
Tegnap rossz napot fogott ki a csapat, előfordul néha (még velünk is :wink: ).
barca99
Llegenda del Barça

2010.01.03. 16:46:22

duncan írta:. . .

(Bocs,hogy hosszú lett)
Bezzeg, aki hülyeséget ír, vagy rövid, tartalom nélküli hozzászólást, az sosem kér bocsánatot. :D Szerintem felesleges, hogy a fórumozók 90%-a elnézést kér, amiért nem 2 sorban fejti ki a véleményét. :roll:

És hogy ON is legyek:

Alapvetően sok dologban értünk egyet, de mégis lenne pár ellenvetésem. Egyrészt Alves halványabb játékának szerintem az az oka, hogy ha előre megy, 2 mennek rá, és nem tud mit csinálni. Tavaly nagyon jól megértették egymást Messivel, most, hogy az argentín szabadabban játszik, nincs játszótársa.

Xavival nem hinném, hogy sok probléma lenne, inkább a csapat statikusabb. Nem egy vérbeli irányító, aki mozgatja a csapatot. Az egyik embernek az a feladata, hogy bemozogjon a területre, Xavinak meg az, hogy pont a lábára tegye. De ha nincs mozgás, jön az "alibipassz", és kezdjük a figurát előről.

Iniesta sincs olyan jó, mint tavaly, de egyrészt nincs stabil posztja, másrészt többször szed össze sérülést, nyílván nehezebb.

Messinél sem látom a "tragédiát" hatalmas formában kezdte a szezont, a válogatott szereplés elvette az önbizalmát, nagyon görcsös lett. Mostanában szerintem egyre jobban tolja.

A moticáió persze tényleg nem a régi, a vezetéstől talán túlzottan megnyugodnak, nem az első eset, hogy nem tudják lezárni a meccset, és nem lesz meg a három pont.

A Reallal kapcsolatban viszont én is pesszimista vagyok, nem igazán látom azt a csapatot, aki pontot tudna rabolni tőlük. Lehet, hogy a BL-re kevesek lesznek, de Ronaldo vagy Higuaín mindig hozza azt a játékot, amivel összeszedik a 3 pontot... reméljük egyszer majd ott is kimarad minden, az ellenfélnek meg egy lövése lesz, és az is gól.

De ha történetesen idén nem jönne össze semmi, az sem lenne hatalmas probléma, mert a keret (legalábbis az alapok) nagyon jók, az edző nagy jó, csak egy pár helyen kellene erősíteni, és lehetne folytatni a munkát... és ugyan úgy bennük lenne egy tripla.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.03. 16:33:20

Azért ezt tegyük hozzá, hogy minden csapat minket akar idén megverni. Hogy tovább menjek, szerintem a Real nem igazolt volna ennyi nevet idén, ha mi nem triplázunk...
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.01.03. 16:27:25

Papa en elhiszek mindent, de nekem ez tul hosszu, hogy elolvassam vegig.
Alvesnel megalltam, szerintem az nem eppen ugy van ahogy leirtad, nagyon is sokat centerez, sokat van fent , es csinalja amit kell.
I <3 FCB
duncan
Jugador del Barça

2010.01.03. 15:48:23

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én már akkor boldog leszek,ha idén (2010-re és nem mint szezonra gondolok!!!) egy címet tudunk nyerni.
Ez a csapat már nagyon nem a triplázó,ellenállhatatlan Barca. Persze lehet mondani,hogy ez természetes meg stb. - ami persze igaz is- de nekem akkor is kicsit csalódás a csapat. Nem azért csalódás,amiért nem nyerünk minden meccset 3-4 góllal,nem. Itt sokan vannak,akik az ehhez hasonló mondatra rögtön ugranak,de már most leszögezem,hogy nem erre gondoltam. A játékunk képére gondoltam, arra,hogy vezetés megszerzése után leállunk, nehézkesen építjük a támadásokat és azok a játékosok,akiknek vezéreknek kellene lenni, gyengén és ráérősen játszanak,ami átragad a többiekre is. Ráadásul én sokszor látom rossznak a taktikát is. Sokszor 0 a széljátékunk,amivel tavaly ellenállhatatlanok voltunk.
Az alapcsapatunkat tekintve a védekezéssel lehetünk a legjobban megelégedve. Valdes idén egy potyát kapott,annak sem volt jelentőssége,ettől eltekintve én nyugodtan nevezném bravúrkapusnak. Az Alves-Puyol-Pique-Abidal védősor pedig a lehető legkevesebb gólt kapja,mindegyikük kiválót nyújt a védekezésben. Azonban a Barca játékában nagy szerepe lenne a szélső védők támadásokhoz való csatlakozásához,amiben pedig mind Abidal,mind Alves gyenge idén. Kettőjük közül Alvestől várnám a jó támadófocit,mert Abidalnak ez köztudottan nem az erőssége (ami nem is baj,mert adott esetben nem árt,ha 3 védő hátrébb helyezkedik,hogy ne kapjunk kontrából gólt). Alvesben viszont én nem látom azt a játékot,amit 2008 őszén nyújtott,sőt jópárszor még az akarás szikráját sem,ami kicsit elszomorít.Persze vannak jó megoldásai,de ez nem az a játék,amiért idehoztuk.
A középpályánkból hiányzik a stabilitás,amit Touré megadhatna,és amikor pályán van,meg is ad. A probléma mindössze annyi,hogy a sztáredzőnk ezt nem akarja észrevenni,ami szerintem hiba. A két szervező középpályásunk közül egyedül Xavi játszott idén eddig a saját posztján,mert Iniesta szélső támadóként lépett pályára. Xavi pedig eddig számomra idén hatalmas csalódás,mondhatnám Iniesta nélkül önmagában kevés,amit tud. Alig van elvétve egy-egy indítása,amiből az előző szezonokban meccsenként volt legalább 4-5.A passzai nagy része pedig vagy visszafelé megy vagy, tehetetlenséget tükrözi.Nála sem látom azt az akarást,ami eddig jellemezte sajnos. Iniesta az,akivel én eddig teljesen elégedett vagyok.A játéka közel sem az,amit ő valójában tud,de ennek az az oka,hogy nem azt játszik a meccsek nagy részén,amit kellene.
Rátérve csatársorra: henry idén nagyon kevés, én úgy látom,hogy kiégett szinte teljesen (ami persze valamilyen szinten érthető,mert nem egy fiatal játékosról van szó),sablonos, kiszámítható a játéka ,az akarás pedig szinte a nullához közelít. Normális esetben nem lenne már helye a világ legjobb klubjaként szereplő Barca kezdőjében. Messivel kapcsolatban pedig sajnos az aranylabda-szindróma jeleit látom,mondhatnám azt,amit anno Ronaldinhonál. Vannak jó megoldásai,de közel sem azt játssza,amit az előző szezonokban, sokszor önző és körülményes,nála is látok sajnos morális gondokat. Tudom,hogy ez a vélemény sokaknak nem fog tetszeni,de gondoljunk bele abba,hogy idén jóformán csak az elnyert címeivel szerepelt az újságokban,nem voltak kiemelkedő meccsei és elvétve játszott csak jól. Végül pedig Ibra-ra rátérve. Vele kapcsolatban nehéz igazán véleményt alkossak,mert látszik,hogy nagyon akar és megküzd minden meccsen,valamint az is,hogy technikailag tökéletesen képzett. Viszont másik oldalról nézve én úgy látom,hogy az ő stílusa nem a Barca játékstílusába illik. Lassítja a játékunkat,keveset mozog,kevés a beindulása és akkor is lassú,beérik a védők,akik közül lehet lebirkózik 2ettőt is,de általában szabálytalanul vagy pedig ezzel pozíciót vesztve,és ezen menne kel a támadások. Sokkal inkább volt megfelelő stílusú játékos Eto'o,vagy lett volna megfelelő Villa vagy Torres, lehet Tevez is.
(Persze ezt már sosem tudjuk meg.)
A cseresorról pedig annyit,hogy tavalyhoz képest nagyon rövid és minőségét tekintve nagyon szerény. Jóformán csak Maxwell,Busquets és Pedro tud újat hozni a cserék közül,ha beküldi őket a mester. A többiekkel sajnos romlik a játékunk színvonala, nagy részüket én elküldeném melegebb éghajlatra. Keitával kapcsolatban pedig nem értem miért van még itt. Gudjohnsennek több jó megoldása volt,Hleb pedig azon a poszton,ahol Keita nálunk játszik hozzátenni is tudna,nem csak elvenni.
Csiga és Márquez nem rosszak ,de új dolgokat nem igazán tudnak előhúzni a kalapból.(Persze ez nem a védők feladata lenne.) Egyedül annyi a problémám,hogy Csigára nem sajnáltuk a pénzt,de támadóra igen. Ennyit bőven tudott Cáceres is vagy Henrique.
A támadó cserék közül pedig Bojan és Jeffren keveset is játszanak és akkor is pocsékul,inkább vannak terhére a csapatnak,ha beállnak.Pedro pedig csakis a góljai miatt(ami persze bőven elég is lenne :wink: )hasznos,mert játékban ő is gyenge.
Lehet ez így egyszerre túl negatívnak tűnik,de gondoljunk bele,hogy címvédőként majdnem kiestünk a BL csoportkörében és a bajnokságban pedig egy bombaerős ( eredményei alapján) reál az ellenfél,aki nem fog túl sok pontot elhullajtani. Arra célzok ezzel,hogy a tavasz sokkal keményebb lesz az ősznél és ezzel a kerettel de főleg a mutatott játékkal kétlem,hogy el tudunk érni egy sorozatban is a csúcsra. Ne legyen igazam! :wink: (Bocs,hogy hosszú lett)
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.01.03. 13:00:45

Leomessi14 írta:Valaki tud linkelni egy videot a meccs elotti kupabemutatasrol?Es ha nem akkor megtudja valaki mondani,hogy valaki a meghivottak kozul(Guddy,Eto'o stb..) megjelent?
Nem lehetett senkit se látni! (Mondjuk Eto'o, már Afrikában, Sylvinho meccselt tegnap, Cáceres, hétközbe játszik..., a többiek meg, nem tudom miért nem voltak!)
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.01.03. 12:54:02

Valaki tud linkelni egy videot a meccs elotti kupabemutatasrol?Es ha nem akkor megtudja valaki mondani,hogy valaki a meghivottak kozul(Guddy,Eto'o stb..) megjelent?
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.01.03. 12:35:46

Valami ilyesmire számítottam ami a tegnapi meccset illeti. :? Sok volt a pontatlanság és rendkívül nagy volt a tanácstalanság a támadásoknál. ez főleg a 2. félidőre igaz. a védelemben Pique jól játszott de Puyolnak voltka hajmeresztő passzai vagy megoldásai. Abidal meg mintha nem mert volna feljebb menni a félpályánál. Nem is emlékszem beadására :roll: Igazából Busival, Pedroval, Henry-val és Alvessel lehetünk megelégedve. A többiekről majd külön egy másik topicban :lol:

Nem tragédia ez az 1-1. Végül is még veretlenek vagyunk, vezetünk 3 ponttal a Madrid előtt (egyenlőre). Egyszerűen csak nem pörögtünk eléggé szvsz. Ezen pedig lehet javítani.

Visca Barça :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
messiisten
Barça B

2010.01.03. 12:23:13

Szerintem ezt a meccset lehetett döntetlenre hozni. Ők sem istenek ,hogy megnyerjenek mindent de ha ez a meccs nem kötvetlen a szünet után lett volna akkor megnyerjük. Én büszke vagyok a fiúkra kitesznek magukért minden meccsen és azért tényleg nem mellékes a veretlenség.Így tovább remélem idén is bajnokok leszünk.
Lezárt