Én egyértelműen a La Furia Roja-nak szurkolok szívből (gyengébbek kedvéért: España, vagy katalánul: Regne d’Espanya

)!!!
Sajnálom, hogy a válogatott élén még mindig a fasisz... Aragones van, s ezért több csapatot is esélyesebbnek látok. Sajnálom, hogy Bojan nem tudta vállalni a részvételt, de még így is drukkolhatunk a Barcelona-i kontingensnek! Végre valahára összeállhatna a Xavi-Iniesta-Fabregas hármas (Xabi Alonso-val a hátikban), elől pedig a Villa-Torres páros, s talán Silva is. Egy kissé meglepett hogy ismét ott lesz M. Senna, remélem kellemesen fogok benne csalódni.
A Franciáklat mindenképp megnevezném nagy esélyesként, belegondolok a Ribery, Makelele, Vieira, Nasri középpályára, s akkor még nem is beszélve a Gomis, Henry, Benzema trióról... Hatalmas lehetőség van bennük!
Az olasz focit elvből, s zsigerből gyűlölöm, így remélem már a csoportban megbuknak. Nagyon sajnálom, hogy még nincs 18 éves, s így nem kapott meghívót Super Mario (Balotelli). Főleg, hogy Hollandia ellen kezdenek, s remélem Van Bronckhorst-ék már a nyitómeccsen megalázzák őket!!!

Meg kell jegyezni, hogy ez az Oranje, nem ugyanaz, mint Advocaat irányítása alatt, három aranylabda ide, vagy oda, számomra Van Basten egy átlagos, bravúrra képtelen edző.
Akik igazán nagy meglepetéssel szolgálhatnak, azok egyértelműen az Oroszok, a Horvátok, s talán kicsit kilóg a lóláb, de a sógorok is tisztességesen helyt állnak remélem, főleg, hogy külön szurkolhatunk az EB egyetlen magyar játékosának... Garics Gyurinak (aki a mai napig értetlenül áll, hogy anno miért nem hívták meg az MLSZ fejesei Ausztria előtt, s szándékosan nem a szövetségi kapitányról beszélek..., de sebaj, érte is szoríthatunk!!!

)
Csalódást szerintem elsősorban a Görögök fognak jelenteni, de remélem a Squadra Azzura is rászolgál majd a negatív jelzőkre...
A Németek számára evidens (úgymond a hazai pálya miatt) a becsületes helytállás, de nem hiszem, hogy olyan (német focihoz mérten) jól, s szórakoztatón fognak játszani, mint tették a VB-n...
A Portugálokat hagytam legvégül..., nagy talányt jelentenek számomra, én minimum az elődöntőbe várom őket, meglátjuk...