barca99 írta:Srácok, valami különlegesebb / minőségibb italra lenne szükségem, kb. 4-5000 Ft környékén, és ne legyen nehezen beszerezhető. Főleg a pálinka/whiskey/konyak vonalon, esetleg bor vagy vodka.
Ha "bolti" pálinlát szeretnél,akkor ajánlom Zsindelyes pálinkákat. Mindegyik nagyon jó,nekem leginkább a fürtös meggy ízlik,de például a barack,és a körte is kiváló.Amit mindenképpen kerülj el azok a "fütyülős" szutykok. Elsősorban azért mert nem is pálinka,másodsorban meg nem is jók.
Ha whiskey akkor érdemes kipróbálni az ír vonalat.Jameson,és a Bushmills például tökéletes választás.Nekem jobban bejön ez a típus mint a skót,vagy a bourbon vonal.Ja még a pálinkához kapcsolódva,ha esetleg összefutsz a Hilltop Irsai olivérből készült(ez a nevével ellentétben nem egy fickó,hanem egy szőlő fajta

) törköly pálinkájával,nyugodtan beteheted a kosárba.Nagyon hosszan tartó kellemes muskotályos utóíze van,aki esetleg nem szereti a páleszt annak is bejön.Nagyon jó pálinkát és brandyt csinál például Márton és lányai(ők Derecenben is fellelhetőek a Simonffy utcában),van 10 évig érlelt brandy is náluk..
Esetleg szóbajöhet még a calvados ez francia almapálinka,vagy a grappa ami ugyebár törköly,olasz módra.De a rum is jó választás lehet,ha nem is a bacardi,de például Captain Morgant sok helyen kapni.Persze aki nem ivott még igazi rumot az kicsit meglepődik az ízén
Szívesen ajánlanék bort is,de szerintem ez ajándékba lesz és úgy hogy nem ismerem az illető ízlését elég nehéz tippelni.
Amiket írtam bármelyik nagyobb hiperben beszerezhető,kivéve Mártonékat. Ja,és írtad a Maximiiliant Zwackéktól.Nekem annyira nem ízlett,olyan "csajosra" van hangolva,pesze ha egy hölgynek lesz,akár sikere is lehet.