2007.10.14. 17:37:41
Sziasztok.
Visszaolvastam én is pár oldalt és én is hozzászólok.
Először is a torna lement kemény 3 csapat részévtelével.
Bayern nyerte meg. Taktikus játékkal. Én sajnos nem tudtam játszani a másik csapatomban sem, révén a nyakamba vmi ideg becsípődött és gyakorlatilag nemigen tudtam/tudom a nyakam forgatni, vagy ha igen, az azért fáj.
Haze-val nem értek abban egyet, hogy a villámtornák feleslegesek. Egyszerűen azért nem, mert rövid idő alatt sokféle csapatot lehet megismerni. Továbbá nem 15 fővel érdemes elindulni, hanem 7-9-cel és akkor egész sokat lehet játszani.
Meg a bajnokságokban sem feltétlenül játszik egy-egy ember sokat. Pillanatnyi forma, létszám stb. miatt. Ráadásul bajnokságban egy meccs van egy nap. Itt meg több is. Jó előre szólok, hogy december elején esedékes a köv. villámtorna. Dec. 8 lesz szerintem sátorban. A részletekről majd írok, ha lesznek.
Az edézsekre szükség van az kétségtelen. Kell az összeszokás, meg nem lehet egy csapatot Zsoltira építeni. Szegény sokszor marad egyedül elöl és a döntőben látszódott, hogy nélküle gondok vannak. Csapatjátékkal lehet őt segíteni ill kompenzálni esetleges hiányát.
Részemről felajánlom a segítségemet a B csapatnak a selejtezőkön. Ha időm/erőm engedi szívesen jövök hozzátok védekezni. Persze ha van rám szükség. Selejtezőn a csatárok is másképp játszottak volna egy biztosabb védelem mellett! Ebben biztos vagyok. S van erő a b csapatban. Ami a Milan B ellen történt az megzuhanás és szétesés volt. Meccs alatt meg senki nem tudott a másikba lelket önteni.
Keretek: Melkor és Silva álláspontja ötvözhető.
Aki megmondja, hogy csak B-ben hajlandó az adott. Akinek mindig meg van az A-ban a helye az is. Viszont adott sziuációk esetén kell a rgalmas mozgás. Gondolok arra, hogyha az egyik keret dúskál csatárban, de kevés a védő vagy vicaverza, akkor ne az legyen, hogy mi A-sok vagyunk, nem kérünk a B keretből.
Továbbá az A csapatba jutás lehetne motiváló erő is. (Sajnos a vidékiek miatt ez nehéz ügy:( )
Kapus kérdésünk is továbbra nyitott. Szinte minden szurkolói csapatnak van fix kapusa. Van amelyiknek több is. Kell egy állandó kapus. Vele tornákra, bajnokságokra menni és összeszokni a védőkkel. Én a Bad Boys-ban 4 éve tuti játszom. Nagyot léptünk előre teljesítményben. Ez a csapatjátéknak és összeszokásnak is köszönhető. Továbbá annak, hogy adott esetben a kapusunk irányít, ill. ismeri a pályán levő mozgásunk.
A keretek elvileg túl nagyok. Tornán, most jó, hogy voltunk ennyien, de szerintem teljesen felesleges az, hogy 12-en vagyunk ott. Abból a morgás, zsörtölődés adott, hogy ki mennyit és miért játszik. Szerintem le lehetne szűkíteni a keretet. Viszont aki jelzi, hogy jön, az jöjjön. Ez a kettő együtt jár.
Végül. Posztok. Úgy kéne mindig tornára menni, hogy nincs dömping egyes posztokon, máshol meg űr van. Továbbá mondjuk aki full back, mint pl én nem tudok feltétlen középpályán úgy teljesíteni. Általában középpályás meg nem tudja ellátni azt, amit mondjuk a Bercy és én. Erre a tornán is volt példa, amikor első félidőben én már majdnem a hajamat téptem a látottaktól (védekezésben). Úgy kéne cserélni, hogy mindenki ott játszon, ahol a legjobb. Nevetséges, hogy Zsoltikának mondjuk védekeznie kell full back helyen, vagy az hogy pl. védő elöl ragad. Volt rá példa. Nem azt mondom, hogy védő ne menjen előre, hanem azt, hogy csak úgy, ha visszaér. Védőnek elsősorban a védekezés és irányítás a fő feladata. Egy kontra és gáz van. Én is szeretek gólt lőni, ha van szitu rá, akkor meg is teszem. Viszont a csatárjaink azért vannak, hogy javarészt ők tegyék ezt. Vszínű jobban is érzik a kaput.
Kicsit hosszú lett a hozzászólás, de úgy érzem ez szükséges volt.