2010.05.13. 15:16:40
Érdekes dolgok fognak itt történni, saját gondolataimat osztom meg csak:
Tételezzük fel, hogy érkezik Villa+Cesc is, ez plusz 2 ember előre, ott vagyunk, hogy már is zsúfoltság van 6 posztra. (középpálya+támadók)
Mondjuk elmegy Touré az Arsenalba Cesc üzlet keretén belül. Ami roppant érdekes,mert anno Wenger hajtotta el próbajátékról, hogy nem kell neki. Nálunk rövid időn belül klasszis lett a maga posztján, most meg kéne mindenkinek. Ha elmegy ( hangsúlyozom HA, mert szerintem maradni fog, az ügynöke kavar véleményem szerint csak, szokása.) akkor pótolni kell, mert egy játékos van, aki képes ellátni az ő feladatát, a középpályás védekezést az pedig Busquets. Egyedül kevés egy 50-60 meccses idényre. Esetleg Fabregas is eltud ott játszani? Szerintem nem, de szükség van rá, gondolnunk kell Xavi pótlására hamarosan és arra pedig Fabregas a legalkalmasabb. Nem tudom Guardiola vagy a Barcelonánál az okos emberek, hogy gondolkoznak. Visszakanyarodva Touréhoz, ha távozik, akkor gondoskodni kell egy hasonló kaliberű játékosról. Aki megüti a szintet az Cambiasso vagy Essien esetleg Mascherano.
Összegezve, erősek leszünk rettenetesen Villával + Cesccel( ha jön mind2), de az egyik legnagyobb erősítés az volna,ha Tourét megtartanánk, vagy jól pótolnánk. Keitát eladnám a középpályán lévő zsúfoltság miatt, mert rá volna a legkevesebb szükségünk ezzel a kerettel.
További gondok, hogy mi lesz így a nagyon tehetséges Thiagoval, aki Iniesta és Xavi tipusú játékos, és a régebben kikiáltott „új Messivel” Gai Assulinnal.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello