http://lineupbuilder.com/?sk=5fx24 én valami ilyesmit láttam nagyvonalakbandanianevem írta:Megvoltam győződve, hogy marad a 4-3-3, csak Alves-Pedro cserével. Hát rám cáfolt LE. Igazából nem is tudom pontosan meghatározni, leginkább 3-5-1-1-szerű volt a hadrend, mindenesetre húzott egy merészet, ezúttal bejött.
Viszont a jelenlegi kerettel nem vagyok bizakodó, a középpályán kellene egy "vérátömlesztés", hogy hosszú távon jól működhessen ez a taktika, bár lehet, hogy csak egy-egy ilyen rangadóra tartogatja. Nem tudom, majd idővel elválik. Megszokni megtudnám.
Luis Enrique
FOOTBALL AND HANDBALL

TITO ETERN

TITO ETERN
- danianevem
- Entrenador del Barça
Megvoltam győződve, hogy marad a 4-3-3, csak Alves-Pedro cserével. Hát rám cáfolt LE. Igazából nem is tudom pontosan meghatározni, leginkább 3-5-1-1-szerű volt a hadrend, mindenesetre húzott egy merészet, ezúttal bejött.
Viszont a jelenlegi kerettel nem vagyok bizakodó, a középpályán kellene egy "vérátömlesztés", hogy hosszú távon jól működhessen ez a taktika, bár lehet, hogy csak egy-egy ilyen rangadóra tartogatja. Nem tudom, majd idővel elválik. Megszokni megtudnám.

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Na, még így meccs előtt leírom, hogy nekem tökre bejön ez a kezdő, nem hibátlan, de látok benne fantáziát. Remélem bejönnek az ötletei, hajrá-hajrá! (Egyedül Busit cserélném ki Rakiticre..)
Majd aztán meccs után lehet rajtam röhögni, hogy bizakodtam..
Lúcsó takaroggy!!!
Majd aztán meccs után lehet rajtam röhögni, hogy bizakodtam..

Lúcsó takaroggy!!!

- palesz77
Nyilván ezt én is tudom, mint írtam is, azon volt a hangsúly, hogy ha egy nagyobb edzővel tartana ott a csapat, mint most - vagy akár gyengébbek lennénk kicsit -, akkor kevesebb lenne az edzőváltást követelő hang szerintem.. De mivel mindenki leragadt Van Gaalnál, asszem nem sikerült jól kifejeznem magam..crixus írta:Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ezzel a csapattal is ugyanúgy állna, mint a United-del. Sőt. Ezt kár feltételezni is.

A húzásoktól meg én is tartok, félek, hogy Bartra lesz a jobbhátvéd..crixus írta:Kíváncsi leszek a mai meccsre, de nem várok sok jót tőle, Lucho húzásai miatt sem.

Ez az, köszi!danianevem írta: Most ugye viccelsz?Moyes!

- danianevem
- Entrenador del Barça
Van Gaalnak nagyon nem örültem volna, már kétszer ült a Barca padján, vannak rajta kívül is edzők. Hogy mennyire volt Enrique jó döntés, az meg nagyjából csak a szezon végére derül ki. Eddig egy-két kivétellel hozta a kötelezőket, a két rangadóját meg elbukta. Sok döntésével nem értek egyet, de szerintem felesleges lenne még a sorsáról beszélni...
Egy nagyobb név biztosan komolyabb változásokat akart volna, amihez kérdéses hogyan viszonyult volna a vezetőség. Továbbá annyiból bizonyosan jó döntés volt LE kinevezése, hogy mégiscsak a "mi kutyánk kölyke", ergo maga a közeg könnyebben tud azonosulni az elképzeléseivel, meg talán türelmesebbek is vele.
Moyes! Ráadásul nem is tűnt el a futballtérképről, hanem a Sociedadnál kötött ki. Legalább kétszer fogunk is velük játszani.
, de ha jól tudom először a túlzott hollandosítás volt a probléma, ami okán végül fel is kellett állnia a padról.
Egy nagyobb név biztosan komolyabb változásokat akart volna, amihez kérdéses hogyan viszonyult volna a vezetőség. Továbbá annyiból bizonyosan jó döntés volt LE kinevezése, hogy mégiscsak a "mi kutyánk kölyke", ergo maga a közeg könnyebben tud azonosulni az elképzeléseivel, meg talán türelmesebbek is vele.
Most ugye viccelsz?palesz77 írta:Tavaly se volt nekik jobb keretük, mégis folyton kikezdték az akkori edzőt - nem ugrik be a neve, de idegesítő-...

Én sem örültem volna neki, de azért az első korszakát nem nevezném leszereplésnek. 2 bajnoki cím, meg egy spanyol kupa 3 év alatt nem olyan tragikus. Voltak ennél rosszabb korszakok is. Akkor még nagyon kicsi voltamcrixus írta:A holland leszerepelt már a Barca-val nem egyszer, én nem szeretném újra itt látni.

A holland leszerepelt már a Barca-val nem egyszer, én nem szeretném újra itt látni.palesz77 írta: Én meg azon gondolkoztam mostanában, hogy vajon a fórumon milyen lenne a hangulat edző kérdésben - mert most elég gyászos -, ha Van Gaal jött volna, aki ugye felkapott istencsászár volt a VB után, és ugyan annyi pontunk lenne, mint neki a MU-val van most - lenne 3 vereségünk és 4 döntetlenünk magyarul.. Vele vajon türelmesebbek lennének az emberek csak mert nagy név?
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ezzel a csapattal is ugyanúgy állna, mint a United-del. Sőt. Ezt kár feltételezni is. Nyilván nem ugyanazokat az embereket hozta volna ide, mint akiket a Manchesterbe vitt, mert alapvetően más posztokon szorultunk volna erősítésre. El tudom viszont képzelni, hogy akkor Falcao jött volna, nem Suárez és több maradt volna a védelem és a kp megerősítésére is. A taktikánk is más lenne...

Lucho-t egyébként én nem tartom jó edzőnek. Kiváló motivátor, de kellene mellé egy "agy", egy taktikai szakember, mert amit eddig felmutatott akár Olaszországban akár nálunk az elég soványka.
Kíváncsi leszek a mai meccsre, de nem várok sok jót tőle, Lucho húzásai miatt sem.
- palesz77
Az lehet, hogy nincs könnyű dolga a keret miatt, de ő fizetett ki 50 milliót Shawkra, meg Herrerakra.. Tavaly se volt nekik jobb keretük, mégis folyton kikezdték az akkori edzőt - nem ugrik be a neve, de idegesítővisca el barca írta:azért fanhálnak nincs könnyű dolga a mu-ban, a keret 70%-a (védők+kp) kutyaütő. ilyen blackett félékkel mi is ott lennék a rayo mögött valahol.. herrera, blind, rojo nem klasszis egyik sem. kiegészitő embereknek jól lennének, vagy 1-2 mindig elbírna a kezdő, de ilyenekből 6-7 folyamatosan játszik.

- visca el barca
- Presidente del Barça
azért fanhálnak nincs könnyű dolga a mu-ban, a keret 70%-a (védők+kp) kutyaütő. ilyen blackett félékkel mi is ott lennék a rayo mögött valahol.. herrera, blind, rojo nem klasszis egyik sem. kiegészitő embereknek jól lennének, vagy 1-2 mindig elbírna a kezdő, de ilyenekből 6-7 folyamatosan játszik.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

-
- Llegenda del Barça
Hát... szerintem most már az általános vélekedés ez lenne: "én megmondtam már nyáron, h nem ő kell nekünk ide. Egyszerűen nem ez a stílus, nem tud mit kezdeni a srácokkal. Egy LE (palesz77 írta: Én meg azon gondolkoztam mostanában, hogy vajon a fórumon milyen lenne a hangulat edző kérdésben - mert most elég gyászos -, ha Van Gaal jött volna, aki ugye felkapott istencsászár volt a VB után, és ugyan annyi pontunk lenne, mint neki a MU-val van most - lenne 3 vereségünk és 4 döntetlenünk magyarul.. Vele vajon türelmesebbek lennének az emberek annak ellenére is, mert nagy név?

- palesz77
Mondjuk én a csatárok közül senkit nem hoznék le igazából a meccsek többségében, de ez részlet kérdés. Én se értem amúgy, hogy miért ők a standard cseréi, gondolom ők vannak a csapaton belüli hierarchia alján - lévén most jöttek -, ezért nem is nagyon szólnak, ha le kell jönniük..visca el barca írta:éjszaka azon gondolkodtam () h szerintetek miért cseréli le MINDEN meccsen a 60. percben rakiticet meg suarezt? rakitic mint a gép pörög nonstop, sztem soha nem fárad el, suarez meg pihent majd 4 hónapot, és szemmel láthatólag jobb fizikálisan mint a gizda neymar
Én meg azon gondolkoztam mostanában, hogy vajon a fórumon milyen lenne a hangulat edző kérdésben - mert most elég gyászos -, ha Van Gaal jött volna, aki ugye felkapott istencsászár volt a VB után, és ugyan annyi pontunk lenne, mint neki a MU-val van most - lenne 3 vereségünk és 4 döntetlenünk magyarul.. Vele vajon türelmesebbek lennének az emberek csak mert nagy név?

-
- Llegenda del Barça
Messi valósággal fenyegeti LE-t, h kapja le mihamarabb az urut mert elveszi előle a teret. Sőt, ő van hatással Rakiticre is, mivel ő csak a Xavi-Ini kpval tud jól játszani, ezért kötelezi, h cseréljék le őt is és érkezzen Xavi helyette.visca el barca írta:éjszaka azon gondolkodtam () h szerintetek miért cseréli le MINDEN meccsen a 60. percben rakiticet meg suarezt? rakitic mint a gép pörög nonstop, sztem soha nem fárad el, suarez meg pihent majd 4 hónapot, és szemmel láthatólag jobb fizikálisan mint a gizda neymar
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Szerintem ez a 'sabloncsere'. A két újfiút hozza le inkább, mint a Messi Ney duóból valakit. Pedronak lehetőséget szeretne adni, így tudja megoldani, Rakiticet szintén ilyesmi megfontolásból. Bár ott azért nem ilyen egyértelmű a dolog miértje.

- visca el barca
- Presidente del Barça
éjszaka azon gondolkodtam (
) h szerintetek miért cseréli le MINDEN meccsen a 60. percben rakiticet meg suarezt? rakitic mint a gép pörög nonstop, sztem soha nem fárad el, suarez meg pihent majd 4 hónapot, és szemmel láthatólag jobb fizikálisan mint a gizda neymar 

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- danianevem
- Entrenador del Barça
Részben pont az volt a baj Ibra esetében, hogy Messi is inkább középen játszott volna, aztán végül oda is került. Suárez esetében is azért még várnak pár meccsig. A Valencia ellen jobb szélen kezdett ugyan, de egy fél óra játék után már jóval inkább középen mozgott Leo. Nem lennék meglepve ha idővel LE visszatérne a Neymar, Messi, Suárez koncepcióhoz, ahol a két szélső inkább középen mozog.Chino írta:Messi posztját megváltoztatta, mert jött egy olyan játékos, aki jobban érzi magát középen. Lehetett itt Ibra, Villa nem volt ilyen.
Egy szurkoló megpróbálta leköpni Enriquet, de célt tévesztett.Chino írta:Ez a köpködős-dolog mi volt amúgy? Mikor történt? Valami szurkoló volt?
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Mourinho csak azért elutazott, hogy LE-t is megtámadhassa végre....Ez a köpködős-dolog mi volt amúgy? Mikor történt? Valami szurkoló volt?
...És most jöhet olyan, aki érdemben is hozzá tud szólni ehhez. Nem láttam a sztorit.

- Chino
- Llegenda del Barça
Ez minden edzőnknél így volt. Még Pep-nél is. Erről a műtekintélyről meg annyit, hogy ő volt az első, aki például Piquét felrakta a lelátóra, meg a padra nevelési célzattal. Guardiola nyomatta, hogy Piqué meg Cesc nem kell neki, mert fegyelmezetlenek stb. ennek ellenére kirobbanthatatlan volt.(arról nem beszélve, hogy a teljesítménye sem volt mindig toppon, és még finom voltam, ennyit a "szent tehénségről") Pedig neki volt tekintélye az öltözőben. Legalábbis ez az általános vélemény.Feast4 írta:Amúgy kiváncsi volnék, ha eddig vesszük a szezont és öt gondolatban össze kéne foglalni amit eddig csinált mi a élemény?
3., Vannak kirobbanthatatlan játékosok van aki sokszor fegyelmezetlen én nagyon úgy látom műtekintélye van csak.
Messi posztját megváltoztatta, mert jött egy olyan játékos, aki jobban érzi magát középen. Lehetett itt Ibra, Villa nem volt ilyen.
Ezt azért én nem jelenteném ki. Guardiola óta most játszunk legtöbbet pl 3-4-3-ban. És nem is csak az egyik szélső védő feltolásával, hanem mindkettővel és Busi lép vissza a védelembe.Feast4 írta:4., Kifejezetten szájhősnek érzem azt a kijelentést, hogy akár taktikát is vált ha kell, 4-3-3tól nem mer vagy nem tud elszakadni.
Amellett a támadó trió is többet változtatja a helyét, és végre leszoktunk a vonalszélsőkről. Ez legjobban Neymar teljesítményén látszik meg.
A 4-3-3 is változott. Xavi posztja pl. eltűnt, ami a csapatvédekezést nagyaon hatékonnyá tette.
Szóval vannak itt taktikai újítások. Egy az egyben persze nem lehet megváltozni, arra nem lenne alkalmas a csapat.
Persze sok hibája is van, ez nem vitatható, de látszik változás, amire már évek óta várunk. Ismétlem van ami nem mindig klappol, vagy nem jól sül el, de ez szerintem így természetes. Az pedig, hogy nincs meg a kezdő tizenegye elég összetett. Van 4 új játékos standard-an a kezdőben + sérülések/eltiltások is voltak.
Még1x nem akarok fogadatlan prókátor, mert egy-két húzásától én is a falra mászok, de én eddig inkább pozitívan értékelem. Ráadásul még a félidőnél sem vagyunk. Amúgy meg nem lenne itt akkora ellenszenv, ha mondjuk a támadótriónk nem lenne ilyen töketlen sokszor. Hoznánk sok góllal a meccseket és mindenki örülne, mint majom a farkának.
Ez a köpködős-dolog mi volt amúgy? Mikor történt? Valami szurkoló volt?
Forca Barca!!!!
- palesz77
1. Első edzőnk Pep óta, aki komolyan próbál változtatni is a játékonFeast4 írta:Amúgy kiváncsi volnék, ha eddig vesszük a szezont és öt gondolatban össze kéne foglalni amit eddig csinált mi a élemény?
2. A védekezést szerintem patentül összerakta
3. Folyamatosan próbálja javítgatni a hibáit, magyarul belátja azokat, amire sok edző nem képes az egója miatt..
4. Neymarból kihozta az állatot, Messit is feltüzelte - legalábbis remélem, hogy ő, és nem a rekordok..
5. Újonc még, ezért többször is hibázik, van pár ember akihez csökönyösen ragaszkodik, de remélhetőleg ez idővel majd változni fog
Amúgy kiváncsi volnék, ha eddig vesszük a szezont és öt gondolatban össze kéne foglalni amit eddig csinált mi a élemény?
Az enyém:
1., A hülye rotálásával egy csomószor megzavarja a csapatot. Szerintem taktikailag ő nem elég felkészült, sokszor csak a mázli vagy az egyéni képpeségek hozták le a meccset.
2., Roszkor cserél és nem jó embert. Van akit nem is cserél le soha, vagy ha igen nem jön le, lehet hogy csak nekem tűnik úgy de vagy későn vagy roszkor nyúl bele a meccsbe.
3., Vannak kirobbanthatatlan játékosok van aki sokszor fegyelmezetlen én nagyon úgy látom műtekintélye van csak.
4., Kifejezetten szájhősnek érzem azt a kijelentést, hogy akár taktikát is vált ha kell, 4-3-3tól nem mer vagy nem tud elszakadni.
5., Hogy valami pozitívat is írjak viszont megszerevezett egy csapatvédekezést, ami többé kevésbé működik is és végre meglátta, hogy kell vérbeli csatár is!
Az enyém:
1., A hülye rotálásával egy csomószor megzavarja a csapatot. Szerintem taktikailag ő nem elég felkészült, sokszor csak a mázli vagy az egyéni képpeségek hozták le a meccset.
2., Roszkor cserél és nem jó embert. Van akit nem is cserél le soha, vagy ha igen nem jön le, lehet hogy csak nekem tűnik úgy de vagy későn vagy roszkor nyúl bele a meccsbe.
4., Kifejezetten szájhősnek érzem azt a kijelentést, hogy akár taktikát is vált ha kell, 4-3-3tól nem mer vagy nem tud elszakadni.
5., Hogy valami pozitívat is írjak viszont megszerevezett egy csapatvédekezést, ami többé kevésbé működik is és végre meglátta, hogy kell vérbeli csatár is!

- visca el barca
- Presidente del Barça
persze, csak nem a malaga elleni idegenbeli meccsen, hanem otthon, mondjuk egy granada szintu csapat ellen.Chino írta:Ezt nem értem. Teljesen logikus lépés volt akkor kipróbálni Douglast.visca el barca írta:malaga ellen douglas - bukta

Szerintem tegnap indokolt volt a két szűrő, és nem értem, hogy ez a meccs miért volt majdnem bukta. A Valencia otthon a Bilbaót kivéve mindenkinek legalább 3 gólt rúgott (köztük az Atl. Madridnak is), tegnap kb. 2 kidolgozott helyzetükre emlékszem, az egyiknél Busi adta el a labdát, a másiknál Masch csúszott el és lett lövőhelyzet. A középpályánk és persze a védelem sikeresen kontroll alatt tartotta a hazaiak támadásait, így én inkább jó húzásnak láttam a tegnapi felállást.visca el barca írta: valencia ellen két szűrő - majdnem bukta
- danianevem
- Entrenador del Barça
Még mindig aktuális a kép, sőt igazából még kettővel kilehetne egészíteni.
Ligameccsek száma = különböző kezdő tizenegy száma
Koncepciózusan koncepciótlan a kezdő...
Ligameccsek száma = különböző kezdő tizenegy száma
Koncepciózusan koncepciótlan a kezdő...
- Chino
- Llegenda del Barça
Ezt nem értem. Teljesen logikus lépés volt akkor kipróbálni Douglast. Ezt miért kell Luchora verni. Egy közepes csapat ellen játszottunk, az új játékost miért nem próbálhatta ki?!visca el barca írta:én is remélem h elfelejti ezt az idióta hülyeségét h fontos meccsek előtt áll neki kísérletezgetni...
malaga ellen douglas - bukta
real ellen maty balszél - bukta
valencia ellen két szűrő - majdnem bukta
értem én h egy granada ellene nem lehet a két szűrő játékot gyakorolni, de akkor is...
Amellett az lett volna a csoda, ha a brazil kiemelkedik a csapatból. Szerintem a leggyengébb meccsünk volt, az egész csapat kompletten egy dupla 0 volt. Lehet én látom rosszul, de annyira nem is játszott rosszul, hogy rá lehessen akármit verni. Az első meccse volt egy idegen országban, földrészben, teljesen már típusú ligában.
Forca Barca!!!!
- palesz77
Mondjuk volt már jó is:visca el barca írta:én is remélem h elfelejti ezt az idióta hülyeségét h fontos meccsek előtt áll neki kísérletezgetni...
értem én h egy granada ellene nem lehet a két szűrő játékot gyakorolni, de akkor is...
Bilbao ellen Montoya - pipa
Sevilla ellen újabb szerkezetű középpálya - giganagy pipa
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem lehetett az utóbbi 2 meccsre hajazó játékkal kimenni most, amikor a szezon legjobb meccseit játszottuk..

Douglast meg annyiban védeném ismét, hogy nem ő volt totál flop, hanem a jobboldalon nem kapott fele annyi segítséget se, mint Alba Neymartól szokott, úgy meg nehéz..
- visca el barca
- Presidente del Barça
én is remélem h elfelejti ezt az idióta hülyeségét h fontos meccsek előtt áll neki kísérletezgetni...