Feast4 írta:Amúgy kiváncsi volnék, ha eddig vesszük a szezont és öt gondolatban össze kéne foglalni amit eddig csinált mi a élemény?
3., Vannak kirobbanthatatlan játékosok van aki sokszor fegyelmezetlen én nagyon úgy látom műtekintélye van csak.
Ez minden edzőnknél így volt. Még Pep-nél is. Erről a műtekintélyről meg annyit, hogy ő volt az első, aki például Piquét felrakta a lelátóra, meg a padra nevelési célzattal. Guardiola nyomatta, hogy Piqué meg Cesc nem kell neki, mert fegyelmezetlenek stb. ennek ellenére kirobbanthatatlan volt.(arról nem beszélve, hogy a teljesítménye sem volt mindig toppon, és még finom voltam, ennyit a "szent tehénségről") Pedig neki volt tekintélye az öltözőben. Legalábbis ez az általános vélemény.
Messi posztját megváltoztatta, mert jött egy olyan játékos, aki jobban érzi magát középen. Lehetett itt Ibra, Villa nem volt ilyen.
Feast4 írta:4., Kifejezetten szájhősnek érzem azt a kijelentést, hogy akár taktikát is vált ha kell, 4-3-3tól nem mer vagy nem tud elszakadni.
Ezt azért én nem jelenteném ki. Guardiola óta most játszunk legtöbbet pl 3-4-3-ban. És nem is csak az egyik szélső védő feltolásával, hanem mindkettővel és Busi lép vissza a védelembe.
Amellett a támadó trió is többet változtatja a helyét, és végre leszoktunk a vonalszélsőkről. Ez legjobban Neymar teljesítményén látszik meg.
A 4-3-3 is változott. Xavi posztja pl. eltűnt, ami a csapatvédekezést nagyaon hatékonnyá tette.
Szóval vannak itt taktikai újítások. Egy az egyben persze nem lehet megváltozni, arra nem lenne alkalmas a csapat.
Persze sok hibája is van, ez nem vitatható, de látszik változás, amire már évek óta várunk. Ismétlem van ami nem mindig klappol, vagy nem jól sül el, de ez szerintem így természetes. Az pedig, hogy nincs meg a kezdő tizenegye elég összetett. Van 4 új játékos standard-an a kezdőben + sérülések/eltiltások is voltak.
Még1x nem akarok fogadatlan prókátor, mert egy-két húzásától én is a falra mászok, de én eddig inkább pozitívan értékelem. Ráadásul még a félidőnél sem vagyunk. Amúgy meg nem lenne itt akkora ellenszenv, ha mondjuk a támadótriónk nem lenne ilyen töketlen sokszor. Hoznánk sok góllal a meccseket és mindenki örülne, mint majom a farkának.
Ez a köpködős-dolog mi volt amúgy? Mikor történt? Valami szurkoló volt?