Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.08.26. 22:17:34

Lui, én még csak 16 vagyok, ebből a szempontból még talán érthető, hogy jobban támogatnak. Ilyenkor még szerintem senkitől sem várják el, hogy eltartsa magát (ideális esetben). Persze majd nyilván nálam is eljön az az idő, amikor már nem lesz teljesen így. Ez így normális. És most nem arról beszéltem természetesen, amikor az olajmágnás apuka kisfiának semmit nem kell csinálni az életben, mert ki van nyalva mindene...
Matee :P
Jugador del Barça

2008.08.26. 22:12:39

LG írta:Én is szeretem a sulit, csak ne 4. jönne, szalagavatóval, érettségivel, fölvételivel stb...
amiatt ne agóódjál. 4. év messze a legjobb, leglazább. szalagavatóó szintén nagy élméény. érettségiről nemis érdemes beszélni. írásbeli részét egy enyhe olvasó készséggel lelehet tudni könnyedén. most jöttem meg gólyatáborból hajduszoboszlón voltunk, az megmég nagyobb buli :) amugy valak PSZF?
"I'm a movement by myself.
But I'm a force when we're together.
Mami I'm good all by myself.
But baby you, you make me better..."
lui1698
Llegenda del Barça

2008.08.26. 22:03:30

Tamás egyáltalán nem sértettél meg!Nem vagyok olyan típusú ember aki minden percben megsértődik.
És tényleg egy kicsit félreértettelek, de mostmár értelek.És tényleg Zozzynak is sok sikert a továbbiakban.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.08.26. 22:01:26

lui1698 írta: Én speciel nem szeretem az iskolát és a tanáraim 80%-át.
Már 3. nyara járok el melózni és hát mondhatom nem bánom.Mert nekem ahogy Zozzy mondta nem tol senki semmit a seggem alá.
Nem úgy elünk, hogy én Audival járjak és, hogy tele legyek aggatva fuxokkal!
Én szeretem magam keresni a pénzt!Szeretek úgy megvenni ruhákat, elmenni bulizni, hogy tudom azt a pénzt én magam kerestem méghozzá munkával.Persze nem vagyok álszent én is szeretem a könnyűpénzt.Mondjuk ha épp TippMixen nyerek pár ezret, de a munkát se vetem meg.
Szeretném minél hamarabb letudni életem azon szakaszát melyet iskolapadban semmittevéssel töltök.Hisz azért még senki nem fizettek agyon!
Szóval Tamás akkor az én gondolkodásom nem érett szerinted?
(És ne érts félre én tiszteletben tartom a te és a többiek véleményét is.Ez csak az én véleményem.A kérdésre nem "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)" válaszolnod.)
Nem értettél meg, vagy nem fogalmaztam érthetően.
Arra céloztam, hogy pozitív gondolkodásmód, hogy dolgozott a nyáron, pénzt keresett, tehát ezt a részét is megtapasztalta a létnek.
A Te felfogásod teljességgel tiszteletre méltó, és támogatom. Sőt, jól esik, hogy vannak még olyanok, akik szeretnek dolgozni. Akik értékelik munkájuk gyümölcsét, és nem a papa Audijával száguldoznak.
Csak így tovább! Sok sikert az életben és a munka világában!
Bocsi, ha sértve érzed magad, nem ez volt a célom.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2008.08.26. 21:56:51

Varga Tamás írta:
Zozzy 5 írta:Én várom a sulit, imádom az iskolám tanárostól, társaságostól, foci is lassan beindul, úgyhogy nem sírok emiatt a nyár miatt.
Ráadásul a nyári munka jó lecke volt ahhoz, hogy tudjak örülni a megmaradt diákéveimnek...Addig örüljön mindenki, amíg tanulhat és anyuci meg apuci támogat anyagilag és minden a segged alá van téve. Én is ezt teszem.
Zoli!
Örülök, hogy egyet értünk, vagy legalábbis közel azonos véleményen vagyunk.
Korrekt felfogás. Érett.
Én speciel nem szeretem az iskolát és a tanáraim 80%-át.
Már 3. nyara járok el melózni és hát mondhatom nem bánom.Mert nekem ahogy Zozzy mondta nem tol senki semmit a seggem alá.
Nem úgy elünk, hogy én Audival járjak és, hogy tele legyek aggatva fuxokkal!
Én szeretem magam keresni a pénzt!Szeretek úgy megvenni ruhákat, elmenni bulizni, hogy tudom azt a pénzt én magam kerestem méghozzá munkával.Persze nem vagyok álszent én is szeretem a könnyűpénzt.Mondjuk ha épp TippMixen nyerek pár ezret, de a munkát se vetem meg.
Szeretném minél hamarabb letudni életem azon szakaszát melyet iskolapadban semmittevéssel töltök.Hisz azért még senki nem fizettek agyon!
Szóval Tamás akkor az én gondolkodásom nem érett szerinted?
(És ne érts félre én tiszteletben tartom a te és a többiek véleményét is.Ez csak az én véleményem.A kérdésre nem "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)" válaszolnod.)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.08.26. 21:42:22

Zozzy 5 írta:Én várom a sulit, imádom az iskolám tanárostól, társaságostól, foci is lassan beindul, úgyhogy nem sírok emiatt a nyár miatt.
Ráadásul a nyári munka jó lecke volt ahhoz, hogy tudjak örülni a megmaradt diákéveimnek...Addig örüljön mindenki, amíg tanulhat és anyuci meg apuci támogat anyagilag és minden a segged alá van téve. Én is ezt teszem.
Zoli!
Örülök, hogy egyet értünk, vagy legalábbis közel azonos véleményen vagyunk.
Korrekt felfogás. Érett.
Kép
kleno04
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.08.26. 21:32:47

LG írta:Én is szeretem a sulit, csak ne 4. jönne, szalagavatóval, érettségivel, fölvételivel stb...
neked is nekem is :?
MES QUE UN CLUB!!!
CSAK A BARCA!!!
Hattrick: FC_KlenoBarca04 (1648107)
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.26. 21:31:56

Én is szeretem a sulit, csak ne 4. jönne, szalagavatóval, érettségivel, fölvételivel stb...
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.08.26. 21:30:43

Én várom a sulit, imádom az iskolám tanárostól, társaságostól, foci is lassan beindul, úgyhogy nem sírok emiatt a nyár miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2008.08.26. 21:32:28-kor.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.08.26. 19:04:15

Los!
Én nem sírtam.

És eloszlatnék egy-két tévhitet, kételyt.
Én is voltam óvodás, jártam általános iskolába, szakmunkásba, majd szakközépbe, főiskolára és végül egyetemre. Én is tanultam a fősuli, majd az egyetem mellett. A fősulit nappalin végeztem, mellette dolgoztam, a nyarat egy hét pihenőt leszámítva, végigdolgoztam. 7 éves koromban átéltem , hogy fél évig anya nélkül voltam - Pesten végeztek el rajta életmentő szívműtétet, ami előtt katéterezés közben tüdőembóliát kapott -, majd 18 évesen a szívműtétet meg kellett ismételni - akkor csak 4 hónapot volt a családtól távol. Mégis itt vagyok, leérettségiztem, fősulit, egyetemet végeztem, és kétkezi munkát végzek. És ha hiszitek, ha nem: élvezettel csinálom, szeretem, és boldog vagyok.
Az én időmben is voltak kötelező olvasmányok, nekem is meg kellett tanulnom a Himnuszt, a Szózatot, A walesi bárdokat, a Fel-fel dobott kő című verseket. És elmondanám, hogy a Himnuszt és a Szózatot szó szerint meg kellett tanulni. Aki egy szót is hibázott, az elégtelent kapott. És ezt addig kellett ismételni, amíg hibátlanul nem ment. Csak jeles és elégtelen osztályzatot ismert az irodalom tanárunk. És én ezt természetesnek találtam akkoris, és most is.
Emlékszem, igazgató-helyettes matek tanárunk, matematika órán felszólította a padtársamat, és mondta, hogy szavalja el "A magyar nép zivataros századaiból" alcímet viselő költeményt. Szegény nem tudta, a jutalma elégtelen volt, magyar irodalomból. És ez így volt helyes. Egy magyar embernek ezt illik tudnia. Az én felfogásom szerint.

Csak annyit akartam kihozni belőle, hogy én is voltam diák, nekem is megvoltak a csínytevéseim, és mégis itt vagyok. Ja, és a magatartásom messze volt a példástól. A közepes már elismerésnek számított nálam.
Kép
Chris0527
Entrenador del Barça

2008.08.26. 18:58:39

lui1698 írta: Nekünk 9. év elején elkezdték mondani, hogy majd az érettségin...meg ilyenek.De te ne izgulj e miatt nevettséges feladatok vannak ott.Simán meg lehet csinálni egész jó eredményekkel. :wink:
Ez az hogy tudom mert olyan ismerőseim csinálták meg az érettségit hogy abszolút nem félek tőle csak arra kell figyelnem hogy minél jobb legyen a továbbtanulás miatt...Tamás nekem 5ös a magatartásom(egyedül az osztályban :D ,szégyenlem magam :roll: :D ) és mégis b@szogatnak a tanárok eleget engem is meg szekíroznak ezzel az említett szerintem hülyeséggel. Nem értem miért kell az embert feleslegesen felizgatni inkább arra fordítsa az időt hogy minél többet átadjon akkor nem lesz probléma de ha minden 2. mondatba benne van az érettségi még jó hogy sokan ráparáznak. :roll:
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.08.26. 18:50:15

depth írta:
Los Banditos írta: Tamás: Szerintem te is voltál diák, és néha csuklott 1-2 tanárod anyja...:) Persze hogy sokkal nehezebb reggel 7-től este 6-ig dolgozni, de szerintem nem ingyen csinálod jókedvedből.
Hát azért te is kapsz ellenszolgáltatást, h ha figyelsz.
Nem azért írtam, mert nem kapok, csak ha a tanulásért, akkor a sok munkáért se sírjunk. :)
in to exile
Mr. Master
Director del Fútbol

2008.08.26. 18:45:39

depth írta:
Los Banditos írta: Tamás: Szerintem te is voltál diák, és néha csuklott 1-2 tanárod anyja...:) Persze hogy sokkal nehezebb reggel 7-től este 6-ig dolgozni, de szerintem nem ingyen csinálod jókedvedből.
A mi sulinkban inkább azért kap az ember, ha nem figyel, de ez csak egyéni szocprobléma. Mindenki abból az irodalomnyelvtanból hármas négyes, amire többet tanulunk, mint a matekra, úgy, hogy az osztály fele matek másik fele meg biosz tagozatos.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
depth
Capitá del Barça

2008.08.26. 18:36:00

torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.08.26. 18:35:42

Varga Tamás írta: Azért a tanulókori gondok egy kicsit élhetőbbek, mint felnőttkorban: számlák kifizetése, munkahely-szerzés, megtartás, megélhetés biztosítása, gyermeknevelés felelőssége. Csakhogy a legéletszerűbbeket említsem. A szülők gondozása, támogatása.
Tizenéves korban a 'gondok' rózsaszínűek a nagybetűs ÉLET gondjaihoz képest.
Én inkább lenék újra 12 éves, mint felnőtt.
Mit értesz tanulókor alatt?
Én, mint egyetemista nem mondanám, hogy nincs gondom, s nem kell terveznem a jövőt. Az egyetem mellett dolgoznom kell, tanulnom, s a hobbijaimból sem szeretnék leadni, emellett menyasszonyom van, rá is kell gondolnom, s kettőnk jövőjét terezni... Szóval azt mondom, bárcsak még 14 éves lennék, akkor még nem érdekel semmi...
Az pedig, hogy csak az a dolga, hogy tanuljon a gyerek, hülyeség. Legalábbis az elvárások..., elavultak. Sokkal több gyakorlati oktatásra lenne szükség. A gimnáziumot pedig, felőlem be lehetne szüntetni, szegény gyerek unja, csak néhányan fordítják azokat az éveket művelődésre, utána mehetnek egy sima érettségivel egyetemre, s küszködhetnek... Majd jön a munkavállalás, ha kapnak a diplomájukkal, s akkor meg fogalmuk sincs mi az a kétkezi munka...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2008.08.26. 18:39:03-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.08.26. 18:33:32

Drigo: Tudom, hogy pár év múlva már csak nevetni fogok, hogy mostanában mik a gondjaim, de engem most ez legalább annyira zavar, mint majd később a főiskolán/egyetemen a sok szqpás, számlák kifizetése stb.

Tamás: Szerintem te is voltál diák, és néha csuklott 1-2 tanárod anyja...:) Persze hogy sokkal nehezebb reggel 7-től este 6-ig dolgozni, de szerintem nem ingyen csinálod jókedvedből.
in to exile
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.08.26. 18:24:55

Perrero írta:
Varga Tamás írta:Nincs semmi gondja, nincs más feladata? mint a tanulás.
nem azért, hogy belekössek, de ezt a mondatot sokszor hallottam, és akkor is bődületes nagy f.szságnak gondoltam, írtad, hogy a diák is ember, nekik/nekünk is vannak gondjaink. Utólag visszanézve nyilván kisebbek, de aki éppen benne van az aktuális "gondban" az sztem lesz.rja a felnőtt gondokat..

illatos
Azért a tanulókori gondok egy kicsit élhetőbbek, mint felnőttkorban: számlák kifizetése, munkahely-szerzés, megtartás, megélhetés biztosítása, gyermeknevelés felelőssége. Csakhogy a legéletszerűbbeket említsem. A szülők gondozása, támogatása.
Tizenéves korban a 'gondok' rózsaszínűek a nagybetűs ÉLET gondjaihoz képest.
Én inkább lenék újra 12 éves, mint felnőtt.
Kép
Bogi63
Capitá del Barça

2008.08.26. 18:23:09

Akkor te is értsd meg azt, h ez semmi. Jön majd a középsuli, ami szintén egy nagy rakás nulla, aztán a felsőoktatás. Nah, én azt most kezdem el, ez lesz majd az igazi kihívás.
Ajjaj!! Tudom én azt! :cry: De akkor sem fer, hogy elvárják az 5 féle szakkört (mert ugye nálunk elvárják..), de azért még amikor 7-kor hazaérünk tanuljunk becsülettel, és feküdjünk is le ídőben, mert az iskolában ne legyünk álmosak. Hát menjenek a.....
Kép
Nyitva van a pálya! Komló játszik rajta!...
És igen Valdes feneke direkt olyan. Mert így a style-os!8)
Diego10
Capitá del Barça

2008.08.26. 18:19:40

Varga Tamás írta:Szerintem, a kellemetlen érzések beírását meg lehetne oldani az emberek, a tanárok gyalázása és szidalmazása nélkül is. Aki tanul még, örüljön. Nincs semmi gondja, nincs más feladata? mint a tanulás.
Gondolom, a tanárokat gyalázók mindegyike mintatanuló példás magatartással.
Egy kicsit gondolkozzatok el mielőtt ezeket a megjegyzéseket bevésitek ide!
A tanár is ember, és a diák is.

Én speciel jó tanuló vagyok és nem szoktam visszadumálni a tanároknak de van pár amelyik rám van szállva pedig egy rossz szót nem szóltam neki.Egyszerűen nem vagyok neki szimpatikus.De azért még nem kellene velem mindig kitolnia.
Ez az én magánvéleményem.
depth
Capitá del Barça

2008.08.26. 18:17:05

Drigo írta: Nekem még van 2 hét, aztán folytatódik tovább a züllés, csak az már más környezetben. De aztán októbertől már komolyra fordul a játék, aztán majd jön a november, és a tali óta tudom, amit már tapasztaltam is, mármint, hogy onnan már csak 2-t kell aludnia egy műegyetemistának karácsonyig :D
Ez isten :) De kb. tényleg így van.
Bogi63 írta: Na csak hogy ne hagyjam szó nélkül a népem szidalmazását...
Én igenis jó tanuló vagyok, és mégis elegem van abból, hogy a tanárok úgy bánnak velünk, mint a kutyákkal! (tisztelet a kivételnek)
És ha visszagondolsz, nem egy leányálom egész álló nap a nyomoronc feladatokat csinálni, és persze minden kedves tanár által feladott "csak két oldal az nem nehéz!" kívülről megtanulandó értelmezhetetlen balbalát megtanulni... Ja!! És persze hiába vagy megyei első valamiből, ha egy rohadt négyes becsúszik, már úgy néz rád, mint a véres késre. :evil:
Akkor te is értsd meg azt, h ez semmi. Jön majd a középsuli, ami szintén egy nagy rakás nulla, aztán a felsőoktatás. Nah, én azt most kezdem el, ez lesz majd az igazi kihívás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára depth 2008.08.26. 18:19:49-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2008.08.26. 18:11:41

Varga Tamás írta:Szerintem, a kellemetlen érzések beírását meg lehetne oldani az emberek, a tanárok gyalázása és szidalmazása nélkül is. Aki tanul még, örüljön. Nincs semmi gondja, nincs más feladata? mint a tanulás.
Értem én, hogy a tanár is ember.Addig ok.
De amikor némelyik már-már istennek képzeli magát az egy kicsit sok nekem.Úgy csinál mintha ő különb lenne másoknál(lenéző,lekezelő,flegma...stb.).Szóval én nem mindegyik tanárt utálom(sőt vannak akikkel kifejezetten jóban vagyok pedig nem vagyok egy mintagyerek).
Ami pedig azt illeti én már inkább járnék dolgozni, mint az iskolapadba!
Kép
Bogi63
Capitá del Barça

2008.08.26. 18:11:36

Na csak hogy ne hagyjam szó nélkül a népem szidalmazását...
Én igenis jó tanuló vagyok, és mégis elegem van abból, hogy a tanárok úgy bánnak velünk, mint a kutyákkal! (tisztelet a kivételnek)
És ha visszagondolsz, nem egy leányálom egész álló nap a nyomoronc feladatokat csinálni, és persze minden kedves tanár által feladott "csak két oldal az nem nehéz!" kívülről megtanulandó értelmezhetetlen balbalát megtanulni... Ja!! És persze hiába vagy megyei első valamiből, ha egy rohadt négyes becsúszik, már úgy néz rád, mint a véres késre. :evil:
Kép
Nyitva van a pálya! Komló játszik rajta!...
És igen Valdes feneke direkt olyan. Mert így a style-os!8)
lui1698
Llegenda del Barça

2008.08.26. 18:07:53

Chris0527 írta:Nekem érettségis év jön kíváncsi vagyok már milyen ha lehetne már most túlennék rajta és az lesz a legrosszabb hogy az összes tanár mondhatja hogy idén érettségi és ez kiakasztó már elég volt 10 meg 11.ben is hogy majd az érettségi... :roll:
Nekünk 9. év elején elkezdték mondani, hogy majd az érettségin...meg ilyenek.De te ne izgulj e miatt nevettséges feladatok vannak ott.Simán meg lehet csinálni egész jó eredményekkel. :wink:
Kép
Lezárt