2005.03.10. 16:55:49
Én úgy látom, hogy idén úgy 15-16 fős volt az állandó keretünk, akik végigküzdik az egész évet. Ez nem kis teljesítmény a fiúktól és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy volt időszak, amikor a bajnokságban igazából 12 emberrel küzdöttünk. Szerintem ezért nincs a csapat olyan formában, mint ősszel. Én annak is nagyon fogok örülni, ha bajnokságot nyerünk, hatalmas bulit csapok és úgy teljesítem a Balaton átúszást, hogy magamra pingáltatom a Barca címerét, vagy valami frappáns Barcás jelszót.
Visszatérve az igazolásokra: Én ott látnám a megoldást, hogy mindenkinek legyen 1 alternatívája, vagyis 22 fős legyen a keret. Persze ez világszínvonalon elég nehéz ügy, így csak a vágyaimat írhatom le. Én 2, vagy 3 évben gondolkodnék előre, mert 1 nyár alatt nem lehet bomba csapatot csinálni, amire azt mondjuk, hogy tuti megnyer mindent (mert ugye egy szurkolónak ez a legnagyobb vágya). És a Gaspart érának volt pár éve, hogy tönkretegyen szinte mindent a csapatnál, így viszonylag sok idő is kell egy KIVÁLÓ csapat létrehozásához. Ha 3 évben gondolkodok és azt veszem alapul, hogy az elmúlt 2 évben mennyit költött a Barca átigazolásokra, akkor azt hiszem, hogy nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy szerintem az elkövetkező 3 év alatt kb. 60-70 M €-t fogunk játékosvásárlásra költeni. Ez elég tekintélyes összeg, amiből jól gazdálkodva remek csapatot építhetünk. Az átigazolásoknál szerintem elsősorban a fiatal játékosokon lesz a hangsúly.
A csapat így néz ki most:
1. Valdes
2. Jorquera
3. Belletti
4. Gabri
5. Gio
6. Sylvinho
7. F. Navarro
8. Puyol
9. Marquez
10. Oleguer
11. Edmilson
12. Motta
13. Deco
14. Xavi
15. Albertini
16. Gerard
17. Giuly
18. Ronaldinho
19. Iniesta
20. Messi
21. Eto’o
22. Larsson
23. Maxi Lopez
Tehát ebből a keretből válogathat Rijkaard. A következő 3 év alatt szerintem kellene 1 középső védő, 1 balhátvéd, 1 középpályás és 1 csatár. Ezek tuti kellenek. A tippem az alábbiak lennének:
Kompany
Del Horno
Fabregas
F. Torres
Azt hiszem, hogy mindegyikük megszerezhető és kifizethető lenne. Ha meg azokat a játékosokat is el tudnánk passzolni, akikre az edzőnknek nincs szüksége (pl.: Saviola, Riquelme), akkor szinte biztos meg tudnánk szerezni őket.
Akiket elpasszolnék a következő 3 évben:
Gio, Sylvinho, Oleguer, Albertini, Maxi Lopez, Saviola, Riquelme, Larsson
A csapat így nézhetne ki 3 év múlva:
1. Valdes
2. Jorquera
3. Belletti
4. Gabri
5. Del Horno
6. F. Navarro
7. Puyol
8. Kompany
9. Marquez
10. Edmilson
11. Motta
12. Deco
13. Gerard
14. Xavi
15. Fabregas
16. Giuly
17. Iniesta
18. Ronaldinho
19. Leo Messi
20. Eto’o
21. F. Torres
Azt hiszem, hogy ez egy fiatal, ütőképes csapat lehetne.