Bányász írta:
Én nem azt várom,h cselezzen ki egész védelmeket.De ha egy emberre vezeti rá a labdát vagy egy ember van vele szembe azt igenis verje meg úgy ahogy azt tette régen.
Lőjön gólt a 16oson kívülről,vegye a hátára a védőjét és cipelje be a gólvonalig majd pedig rúgjon egy akkorát a labdába mint egy ló...Ezek megvoltak nála az Interben.Nem értem most miért nem teszi ezeket meg..
Nagyon ritkán van úgy, hogy lendületből viheti rá egy emberre a labdát, rendszerint álló helyzetben kapja vagy pont ellenkező irányban mozog, megy a labda felé. A területe teljesen leszűkült, és általában sokan vannak a környezetében, ha csak 20 centivel hosszabban csinál meg egy cselt, simán leveszik a labdáról és ezt Ő is tudja. És azt neked is tudnod kell, hogy egy csatárnak nem kicsit kell gyorsabbnak lennie a védőnél, hanem fényévekkel a mai futballban, ha akar valamit. Nagyon jó példa erre Iniesta, aki szerintem a gyorsan ritmust váltani tudó focisták közé tartozik, de a tizenhatos közelében már "elfogy" a tudomány, egyszerűen kiszorítják, szinte csak azt tudja csinálni, mint Henry, meghúzza és az alapvonal közelében még megpróbál valamit rendszerint sikertelenül. És ezzel se Init se Henryt nem akarom bántani, csak példaként említettem.
Bányász írta:Néha úgy tűnik,h zavarba van ha nála a labda vagy nem is tudom.Érdekes.
Szóval én nem azokat a dolgokat hiányolom belőle amikhez a csapat is kellene hanem azokat amik a sajátjai voltak az Interben vagy akár hol ahol focizott...
Ezt szerintem nem látod teljesen rosszul, ez most csak a saját véleményem lesz. Ebben a csapatban majd mindenki egy "egyéni" világklasszis és furcsa lehet, hogy eddig mindenhol (kis túlzással) Ő volt a megváltó, a semmiből képes volt meccseket eldönteni, itt pedig a pályán belülről végignézi, hogyan viszi végig a csapat egyérintővel a labdát a gólvonalig úgy, hogy nem volt Rá szükség. (itt is túloztam, de köbö így gondolom) Erre még rátesz egy lapáttal a bírók ténykedése, ha a védőre néz csúnyábban már lefújják. Nagyon sokszor csak pozíciót fog és nem férnek hozzá, de a védő eljátssza, hogy ellökte és már ellene is fújnak.
Ibra bizonytalan a döntésekben, pláne mostanában.
Bányász írta:Egyébként nem mindig jelentett neki gondot egész védelmeket meghülyíteni.

Ez így is van, de az önbizalom hiánya már többeknél okozott látványosan sz.r játékot. És azt ne felejtsük el, hogy a Barcelona teljesen más játékot játszik, mint olaszhonban bárki. Itt mire Ibrát bevonják a játékba, általában a tizenhatos környékén, már elég nagy a tolongás, ahol nem könnyű érvényesülni az Ő alkatával. Hidd el nem vagyok elvakult Ibra fan, de megpróbálom reálisan nézni és belegondolni, hogy milyen változásokhoz kell alkalmazkodjon, és mit kell megszokjon a teljesen más játékrendszer miatt. Szerintem az elmaradt Ibra bombák is ennek a folyományai. Azért szurkolok Neki, mert hihetetlen technikai képzettséggel megáldott játékos, aki ha egy kis önbizalmat vissza tud szerezni a "régi" Ibrából, akkor mindenkit meg tudna lepni és nem negatív irányba. Egyébként (ez is csak saját vélemény) azt gondolom, a "klasszikus után kicsit "hátradőlt", azt gondolva, itt is "baba" az élet, de aztán jött egy rosszabb széria és utána begörcsölt rendesen. Amikor sétálgatott a pályán, nekem is az volt a véleményem, a minimum, ami elvárható, hogy tegye oda magát, mert ez így nem tolerálható.
Bányász írta:Ebbe csak annyival kötnék bele,h azért a legtöbb védő nem 1,60...és 20 kiló...ráadásul a legtöbb ilyen esetben a védőnek még fordulnia is kell.De ez igazából mellékes.
Erre a fenti reagálásom szerintem magyarázat, amit természetesen nem kell elfogadni, de így gondolom. Egy védő, ha jó irányba fordul, csak beáll eléd "feltart" és szinte soha nem fújják le, talán tízből egyszer.
Egyébként az utolsó meccsen egy darabig figyeltem az indításoknál, de egyszer sem volt valóban lesen, mégis lefújták, beintették. Tudom, hogy egyébként sokszor belóg, de sokszor nem. Mindegy nem magyarázom a bizonyítványát, mert van miben fejlődnie, de én nagyon jó játékosnak tartom és adok még neki időt. Azok, akik folyamatosan fikázzák, azok úgy is sza.ozni fogják továbbra is, különösebben nem érdekel, csak elkeserít, hogy ilyen szűklátókörűeket is el kell itt viselni, mert az én szememben ők nem igazi Barca fanok. (természetesen nem Rád gondolok)
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano