barca99 írta: Albiol, Alonso (Lass alig melegedett meg) Silva, Kaká, Ronaldo, Villa. 7 új ember, és 7 olyan, akihez szerintem nem áll közel a klub szellemisége. Zsoldosokból szerintem sosem lehet egységes csapatot építeni, szerintem az Inter példája is ezt bizonyítja.
Szted mi a reál szellemisége?Mi a filozófiájuk?Nem cinkellek,hanem komolyan kérdem.
Csak mert nekem semmilyen eszmeiséget,ideológiát nem sugall a klub,az intézmény.Pláne olyat nem,amihez ne állhatnának közel a felsoroltak.
Mert cirka ami lejön róluk SZÁMOMRA (saját gondolatok,nem feltétlenül kell egyet érteni vele!!!):a naaagy Királyi Gárda,amely (egyenlőre még csak

) a XX. század legnagyobb csapata,ahova a Földön mindenki vágyik,ahol übermensch-é válik,aki csatlakozik és felsőbbrendű lesz,ha felhúzza a blankó mezt.A csillogás,a pompa,a rongyrázás,a külsőségek és persze a mani hegyekszám.Ha nem is nyerünk semmit,ez akkor is a reálmadrid,most kéretik térdre hullani.
Ha csak az utóbbi éveket nézzük,akkor is látszik,h nincs célirányos filozófia odaát,amivel lehetne őket azonosítani.
Perez Bácsi VOL. 1.Az lett az idea,h ide nekünk akárkit,aki aranylasztis,akinek brutál neve van,leKakálva (

) mennyiért.Nem valami szellemiség szerint,nem posztra (pláne nem hiányposztra) igazoltak,hanem egyéni cím alapján meg marketing miatt.KOPP.
Aztán jön Caldi Papó,aki gondolta,h Flo belebukott a hipersztárokba,megutálta a nép,akkor mi megnyerjük magunknak őket azzal,h nem a világválogatottat akarom összerakni,hanem veszek középkategóriás playákat (mégha nem is túl olcsón,na de sebaj,ez a madrid

megbírjuk) és az majd működik,mert szeretni fognak érte,h velük nyerek sokmindent.Olyan meg nincs,h nem nyerek meg mindent,mert hát ez a reálmadrid,mi vagyunk a legnagyobbak,nem?Bukovári lett,mert leesett ugyan két bajnokság,csak azzal nem számolt Ramon,h kell a népeknek a cirkusz is,amiből nem igen jutott ki már pár éve.KOPP.
És elérkeztünk a Perez ciklus VOL. 2.-höz.
Eddig megint a régi-új eszme körvonalazódik,ami újfent eltereli a Calderón féle irányról a szekeret,tehát más koncepció. (Megjegyzem,erről az irányról jobb is az elterelés,mert ezt a játékot,körítést futballszerető embernek nem volt jó nézni.)
A lényeg,h igazából nem tudnám most jellemezni,h mi a szellemiségük,az irányadó elvük.Klubszinten,intézményszinten gondolva.Az elnökök hozzáállása,munkálkodása alapján lehet jellemezni,de hosszú távon nincs koncepció,alapelv.
Nálunk azért van egy filozófia,amitől nem igen akarunk eltérni,hála a jó Istennek!
Ahhoz,meg amit kínálni tudnak,bőven tudnak közeledni a fentebb felsoroltak (de kábé majdnem mindenki...):
Megkaptok mindent,lesz zsé gazdagon.Mi újra a világ legnagyobb csapatát fogjuk összedobni,dehát ez csak természetes,hisz én vagyok Flo Perez!
(Jah,és a végső érv:
Bakker,mindenkinek álma a reál,így a tiéd is,nem éééérted???

)
Szal a világmegváltás ígéretével és a csekkek mutogatásával meg lehet győzni a legtöbb embert.
Csak ez számomra nem szellemiség.