Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.02. 13:28:18

Szia :)
Üdv a csapatban, reméljük lesz kedved és kitartásod hozzá, mi mindent megteszünk majd, hogy hasznodra is váljon ez, és fejlődjél a dologban.

Alapvetően azt írsz, amit akarsz, amihez kedved van, amit jól értessz esetleg. A választott cikk linkjét tedd be ide még mielőtt elkezdenéd írni, majd miután kész vagy, jöhet be ugyanide a kész szöveg. Mi Ákival ide benézünk, hogy mi van, átnézzük a cikket és tesszük is föl az oldalra. Jóváhagyásra nem kell várnod, hogy írhatod-e :)

Bármilyen cikket írhatsz, lehet rövid, hosszú közepes, mi annak megfelelően helyezzük el az oldalon, hogy milyen fontosságú a tartalma, illetve milyen hosszúságú. Szóval efelől sem kell aggódnod, akár egy három soros kis valamit is örömmel fölteszünk :)

KB ezek a lefixált témák, amiket említettél, enyém a meccs öf, és Rijkaard általában meccs után, ezen kívül mindig ahogy ráérünk. Ezért mondom, hogy szinte bármit lehet, de még ettől a rendtől is el lehet térni adott esetben, és sokszor el is szoktunk.
Bármi más kérdés van, bátran mondd :)

Hajrá, várjuk az első irományt :)
Titinho
Director del Fútbol

2008.04.02. 13:10:24

Sziasztok!

Nem tudom, hogy szólt-e nektek Enrique, de felkért, hogy nem-e lennék cikkírója az oldalnak. Elfogadtam a felajánlást. Így mostmár be tudok én is segíteni nektek. Élek majd a lehetőséggel... :wink:

Enriquevel már megdumáltam a főbb infókat a dologról már csak 2 kérdésem lenne: :D

1. Rövidhíreket is kellene írni vagy ezzel külön más foglalkozik?
2. Van mindenkinek már előre lefixált témája? Gondolok itt pl.: Enrique osztályzataira, Drigo futsal-os témájára. Csak azért kérdezem ezeket, hogy tudjam, hogy mihez nem kell hozzányúlnom, illetve nem kell elkezdenem fordítani. Azt tudom, hogy mielőtt elkezdenék írni egy cikket előtte be kell ide írni, hogy miről is szeretnék és ti vagy elfogadjátok vagy nem.

Ha már itt tartunk... megírhatnám a tegnap esti meccs utáni nyilatkozatokat az fcbarcelona.com-ról? Megcsinálnám, ha jó felrakjátok, ha nem akkor pedig nem. :)

Köszönöm előre is.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.01. 19:08:39

kösze :)
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.01. 19:01:48

Rövidhírben:
ennyi katalán rajongó fogják bíztatni a gránátvörös-kékeket Gelsenkirchenben a BL negyeddöntő odavágón.
Vagy ennyien fogják vagy ennyi rajongó fogja. :)
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.01. 15:08:19

Enrique írta:alt+0231 ç
alt+0199 Ç

Amúgy csináljátok azt: a wordben elmentitek az F4 gomb helyére, aztán íráskor nem kell az altokkal szórakozni. Én is így szoktam.
:wink:
Köcce.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.01. 15:07:10

alt+0231 ç
alt+0199 Ç

Amúgy csináljátok azt: a wordben elmentitek az F4 gomb helyére, aztán íráskor nem kell az altokkal szórakozni. Én is így szoktam.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.01. 15:04:20

Köszi. :)
Valóban elfér. Beleírom.
Off, Mi a kombinációja a farkincás c betűnek? Alt 123-ra emlékeztem, de azzal nem jó...
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.01. 14:55:24

Jó lett az írásod Marci!

Az a néhány érdekesség a Veltins stadionról jól feldobja.
Balszerencsére nem panaszkodhatnak a gránátvörös-kéket hívei, ugyanis a Celtic után papíron ismét az egyik legkönnyebb ellenfelet, a tavalyi német ezüstérmest sodorta útjába Fortuna.
Ez a mondat viszont NEKEM furcsának tűnik. Szerintem úgy kéne, hogy az útjába elég még kéne egy "a Barça".

Ja meg észrevettem h a kékek helyett kéket írtál ugyanabban a mondatban, de ezt is vagy ötszöri olvasás után :lol: Ez azért eléggé hatalmas hiba :P :lol:
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.01. 11:59:57

Királykék helyzetjelentés

Nem lesz sétagalopp

Több szempontból is sorsfordító összecsapásra készül ma este a Barcelona a Schalke otthonában megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája negyeddöntőben. Frank Rijkaardnak ugyanis az állása megtartásáért, a csapatnak pedig egy újabb trófeamentes idény elkerüléséért kell harcba szállnia Gelsenkirchenben.

A Betis ellen elszenvedett vereség mind szakmai, mind morális válságot idézett elő a katalán fővárosban, az ismét hétpontosra hízó Madrid-előny láttán pedig már csak a legoptimistább szurkolók hisznek a bajnoki feltámadásban. Kesergésre azonban nincs idő, hiszen itt az újabb próbatétel: a Schalke két vállra fektetése és a további BL menetelés lebeghet csupán a játékosok szeme előtt.

Balszerencsére nem panaszkodhatnak a gránátvörös-kék hívei, ugyanis a Celtic után papíron ismét az egyik legkönnyebb ellenfelet, a tavalyi német ezüstérmest sodorta a Barca útjába Fortuna. A feladat tehát nem leküzdhetetlen, ám mégsem szabad félvállról venni a németeket. A Schalke ugyanis a Bundesliga 26-ik játéknapját követően a harmadik helyen áll, és az elmúlt négy bajnoki találkozója óta veretlen, miközben a katalánok az elmúlt öt fordulóban a lehetséges 15 pontból mindössze 4-et gyűjtöttek be! A pillanatnyi forma tehát nem Xaviék mellett szól.

Ahogyan a Barca idei idegenbeli mérlege sem, hiszen a Ruhr-vidék szívében, a Veltins Arénában kerül megrendezésre az összecsapás. Európa egyik legmodernebb stadionjában több mint ötvenezer, nem csak örömittas (erről a stadionban kiépített öt kilométernyi sörvezeték gondoskodik majd) fanatikus fogja buzdítani kedvenceit. Azért „csak” ennyien, mert az UEFA szabályainak megfelelően az állóhelyekre nem értékesíthetnek belépőt, így a nemzetközi mérkőzéseken a legendás Nordkurve lelátóját ideiglenesen mobilszékekkel szerelik fel.

Hiányzók nemcsak a Barcában vannak, a gelsenkircheni gárda ezúttal is kénytelen lesz nélkülözni egyik legkreatívabb középpályását, Ivan Rakiticset, valamint Gustavo Varela, Zlatan Bajramovics és Zé Roberto (nem összekeverendő a Bayern München játékosával – a szerk.) is csak a lelátón foglalhat majd helyet.

Ott lesz viszont minden bizonnyal a két remek felépítésű támadó, Kuranyi és Asamoah (kilenc, illetve hat góllal ők vezetik a házi góllövő listát), akikkel igencsak meggyűlhet Puyolék baja. Fontos szerep hárulhat a katalánok két szélsővédőjére, hiszen a bal oldalon Pander és Kobiashvili, a jobbon pedig Rafinha segíti előszeretettel a támadásokat. Ugyancsak érdemes a rögzített szituációkat megkülönböztetett figyelemmel kísérni, hiszen a Bordon, Krsztajics, Westermann hátvédtrió már hét gólt jegyez a Bundesligában!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára grecki 2008.04.01. 15:10:40-kor.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.03.31. 21:54:08

Ne foglalkozz velem, kicsit szétszórt vagyok mostanában... :)
Természetesen én is elhiszem a dolgot.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.03.31. 21:52:29

grecki írta:Ja, és nem szép dolog így beetetni a népet... :wink:
Nem tudom miről beszélsz... :lol:
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.03.31. 21:51:37

Holnap megcsinálom.
Ja, és nem szép dolog így beetetni a népet... :wink:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.03.31. 20:19:07

grecki írta:Schalke helyzetjelentést írok. Remélem még senki nem kezdett bele.
Remek!
De nem kell hosszúra nyújtanod szerintem, Daniét felrakom főhírnek, még este szerintem Iván felrakja az előzetest, aztán csak elveszne.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.03.31. 19:32:46

Schalke helyzetjelentést írok. Remélem még senki nem kezdett bele.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.31. 19:25:14

Megírom Valdés koma nyilatkozatát a hivatalos oldalról.

Pontosabban megírtam:

Valdés: Érthető a szurkolók reakciója

Nem keresett kifogásokat

A Barcelona portása, Victor Valdés vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján nem próbálta magyarázni a megmagyarázhatatlant, vagyis azt, hogy a szünetben még két góllal vezető Barça miképp hagyhatta el végül vesztesen a pályát Sevillában.

„Minél előbb el kell felejtenünk azt, ami a második félidőben a Ruiz de Lopera stadionban velünk történt” – kezdte Valdés. Mint ismeretes a Barça gárdája szombaton a Betis vendégeként lépett pályára Sevillában. A katalánok már nagyon korán kétgólos előnyre tettek szert Bojan Krkicnek valamint Samuel Eto’onak köszönhetően, és mindemellett szemre is tetszetősen játszottak Xaviék. Ekkor még mindenki a Betist féltette egy esetleges súlyos vereségtől, Henryék viszont elszórakozták az előttük adódó valamennyi helyzetet. Majd a második félidőben magára találó Betis végül három gólt lőve megfordította a mérkőzést. Valdés maga is értetlenül állt a történtek felett: „Nem értem, hogyan kaphattunk ki, amikor nagyon sokáig mi irányítottuk a mérkőzést. A Betis játéka Rafa Sobis és Odonkor beállásával teljesen megváltozott, ők teljesen felpörögtek és mi nem tudtuk megállítani őket.” Teljes mértékben megértem a szurkolók reakcióját, de „nálunk, játékosoknál jobban senki sem akarja, hogy végre kikerüljünk ebből a hullámvölgyből.” – mondta a kapus

A vereségen viszont nem lehet sokáig rágódni, hiszen kedden este a Barça már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszik a Schalke 04 vendégeként. Valdés szerint ez egy jó alkalom arra, hogy „a csapat szurkolóit újra magunk mellé állítsuk. A Bajnokok Ligája mindenki számára egy fontos sorozat, és tudjuk, amennyiben egy jó eredményt sikerülne elérnünk az mindenképpen pozitív hatással lenne a csapat moráljára.”

Ezek után Valdést a vasárnapi edzés előtti „válság” ülésről kérdezték az újságírók. A kapus sok konkrétumot nem árult el, de nagyvonalakban mégis beszélt arról. „Úgy gondolom, egy-egy ilyen megbeszélés mindig a csapat hasznára válhat. Mi mind egy hajóban evezünk, és nem érzem, hogy bárki is más irányba húzna.” Ezután a kapus Rijkaardról ejtett néhány szót: „Mindannyian kiállunk az edzőnk mellett és tiszteletben tartjuk az álláspontját, ugyanakkor biztosan állíthatom, hogy mi játékosok többet éreztünk a szégyennél szombat este. A játékosok becsapottnak érezték magukat és ez bizonyosan elszomorította őt. Ugyanakkor ő egy nagyszerű ember erős személyiséggel és bizalommal van felénk.” – mondta Valdés

Sajtótájékoztatója végén Valdést az eddigi szezonról kérdezték a zsurnaliszták. Nem is annyira a csapat szerepléséről, hanem az idei évben egyre gyakoribb, elsősorban nem a labdarúgással kapcsolatos problémákról. „Ez az év ebből a szempontból is nagyon nehéz számunkra” – kezdte válaszát a portás, majd így folytatta: „a nem a sporttal kapcsolatos dolgok egyértelműen nem a csapat érdekeit szolgálják. A játékosok azért vannak itt, hogy a pályán küzdve trófeákat és dicsőséget szerezzenek a Klubnak. Ezek a dolgok nem segítenek nekünk, ugyanakkor mindenki számára adott a lehetőség, hogy hangot adjon véleményének.”- fejezte be mondandóját Valdés.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.03.30. 23:09:41

Javítottam. :wink:
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.30. 23:08:38

mivel Laporta szinten minden
Elfogyott a bizalom? cikkben a végefelé van ez, szerintem az szinte lenne, nem?
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.03.30. 00:38:08

Köszi, javítottam. :wink:

A fél egy az fél egy, de még nem ér itt véget a dolog, megyek olaszfocizni.
8)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.30. 00:36:03

a mai mérkőzés után viszont talán már a játékosok maguk sem hiszen a végső sikerben, főleg úgy, hogy a Villarreal is beelőzött, s immár csak harmadik a katalán 'sztárgárda'.
Látom a éjjel fél egy, az Nálad is elég későn van már. :wink: Gondolom hisznek van ott csak azért nem látom mert álmos vagyok, majd reggel elolvasom újra :lol:

Most viszont tépek aludni, a gólok már úgysem jönnek, a másik amire vártam meg már megérkezett--> Köszi az összefoglaló írást, jó lett!!!

Remélem álmomban kapok valami ihletet, hogy ki legyen holnaptól a kedvenc csapatom :P
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.29. 20:27:17

Megszakadt a futsalos győzelmi sorozat

Nem sikerült a bravúr az F.C.Barcelona Senseit gárdájának, így zsinórban négy győzelem után most vereséget szenvedtek Javi Rodríguezék. A listavezető, Murcia elleni vereség tulajdonképpen papírforma eredménynek is nevezhető, hiszen előzetesen még egy döntetlen is meglepetésnek számított volna. Az 5-2-es vereség ebből a szempontból nem is annyira fájó a rájátszásért és a dobogóért folytatott harc szempontjából viszont annál inkább. A "play-off"-ért folytatott küzdelem szorosságát jól mutatja, hogy a jelenleg harmadik Caja Segovia és a kilencedik (már nem rájátszát érő) helyezett Benicarló Onda Urbana között mindössze egyetlen pont a különbség. A Barça jelenleg 36 megszerzett pontjával a hetedik helyen áll.

Nagyon csalódott vagyok :( Bíztam nagyon legalább az egy pontban a múltheti gólzápor, na meg a Murcia szenvedése után. A végét rendesen elkúrtuk. Nem is írtam túl sokat, de szerintem rövidhírnek elmegy, ha kevésnek érzitek szóljatok és írok hozzá még egy-két mondatot. Persze ha nyertünk volna már a második oldalt koptatnám wordben :P

Az eheti zh hetem után újra aktivizálom magam, szóval számíthattok majd néhány írásra tőlem.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.03.24. 13:24:15

Sport alapú, amibe bele-beledolgoztam, kiegészítettem.
De köszi. :)

A Pintós cikkért tényleg kár, jól indult nagyon, meg tényleg volt benne fantázia...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.03.24. 12:48:20

Z. Iván írta:Bocsi srácok, csak most láttam, hogy írtatok mindenfélét :)
Föl is teszem majd őket hamarosan. Marci, a tiédet sztem csak hétfőn, mert ma már volt két főhír, s még jön a meccs. Köszee :)
Iván, szerintem olvasd el, amit írtam... :wink:
Kösz Dani!
Ákos, a Messifóbiás cikk saját vagy olvastad valahol, mert nagyon jó. Ráadásul nagyon megdöbbentő, Messi már 12 bajnokit kihagyott? Ez hihetetlen...
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.03.23. 14:48:30

Bocsi srácok, csak most láttam, hogy írtatok mindenfélét :)
Föl is teszem majd őket hamarosan. Marci, a tiédet sztem csak hétfőn, mert ma már volt két főhír, s még jön a meccs. Köszee :)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.22. 18:47:00

Marci!

Ha ez vigasztal valamit nekem tetszett az írásod.

Rövidhírek közé jó lesz szerintem:

Ismét győztek a futsalosok.

Gól gazdag mérkőzésen, az F.C.Barcelona Senseit futsal csapata 7-5-re múlta felül a Mostóles 2008 gárdáját. A meccs a rengeteg gól mellett sok fordulatot is hozott. A katalánok szereztek vezetést, de ez után a második félidő elejéig csak az eredmény után futottak. Akkor a csereként beállt Igor vezérletével fordítottak a gránátvörös-kékek (4-3). A madridi gárda erejéből ezután már csak az egyenlítésre futotta, igaz arra kétszer is. De a végén mégis Marc Carmona fiai örülhettek. A csapat győzelmével jelenleg a harmadik a tabellán. Ez valamint a hét meccs óta tartó veretlenég mindenképpen jó előjel a következő forduló előtt, akkor ugyanis az első helyezett Murcia vendége lesz a Barça. A bajnokság egyértelmű favoritjának tartott Murcia otthonából már az egy pont elrablása is hatalmas eredmény lenne...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.03.21. 18:09:34

Ma este megcsinálom a "Pintós" cikket. :)
Viszont a rövidhíreknél szerintem elég faramucin hangzik a "Messi gyógyulása jól halad" cím... Persze, lehet velem van a baj. :wink:

Szerk:

Nincs értelme megírnom. :evil: :cry:

Az egészet arra építettem fel, hogy egyszer fordult elő a barca történetében az, hogy két zamora díjas kapus egyszerre legyen a keret tagja, és akkor elsők is lettek. Erre mit veszek észre a cikk megírásának 50%-nál? Azt, hogy 53-54-ben is együtt volt Ramallets és Velasco, akkor meg másodikak lettek. Tudom, hogy bugyutaság ilyen semmitmondó statisztikákra építeni egy cikket, de annyira jól kijött, és gondoltam érdekes lesz. Erre meg frankón nem vettem észre. Elferdíteni meg nem akarom, következtetés nélkül meg nincs értelme megírni.

Rohadtul bosszant, már csak azért is, mert elég soat húztam halasztottam, most meg...

Na mind1, sorry, majd kitalálok vmi más témát, és akkor majd írok arról...
Azért, ha már megírtam, belinkelem...

Velasco és Ramallets nyomdokában?
Avagy két Zamora díjas kapus Barcelonában

Több mint félszáz évet követően január közepe óta ismét két egykori Zamora díjas kapus tartozik a Barcelona keretéhez, miután Albert Jorquera sérülését követően a technikai vezetés José Manuel Pinto szerződtetése mellett tette le a voksát. Noha a Celta korábbi hálóőre még egyetlen percre sem ölthette magára a katalán gárda mezét, mégis fontos szerepe lehet a bajnokság kimenetele szempontjából.

Persze senki se higgye, hogy Pinto aktív szerepvállalására gondolok. Valdés ugyanis az utóbbi néhány hét bizonytalanabb mérkőzései ellenére is kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, még akkor is, ha helyettesét rutinos, megbízható portásként könyvelik el Spanyolország szerte. Mivel Pinto csupán fél plusz egy éves megállapodást kötött Joan Laportával, és Jorquera 2010-ig meghosszabbította szerződését, ezért az is előfordulhat, hogy soha, egyetlen egy alkalommal sem állhat majd a Barcelona kapujában. Mindez természetesen nagyban függ Valdés egészségétől, a bajnokság további alakulásától, no meg Rijkaard jóindulatától is. Akkor mégis hogyan lehetne kitüntetett szerepe a Barca idei szezonzárásában?

A Valencia elleni kupakudarcot követően immáron csak a bajnokság vagy a Bajnokok Ligája elhódítása jelentene gyógyírt a culék számára, amelyek közül – valljuk be – egyik sem ígérkezik egyszerű feladatnak. Még abban az esetben sem lenne sokkal derűlátóbb a közhangulat, ha a csapat pályán nyújtott teljesítménye nem lenne egyenlő a tragikomédiával, és méltó lenne a klub hagyományaihoz. Ilyenkor jót tesz a mezei szurkolók lelkivilágának minden kapaszkodó, amelytől az a félig üres pohár félig tele lesz…

Pinto megszerzésekor ugyanis az ütött szöget a fejembe, hogy a spanyol pontvadászat története során vajon hányszor fordult elő az, hogy két Zamora díjas kapus is erősítsen egy csapatot, illetve, hogy milyen eredménnyel zárt az adott évben. Kutatásom során több szempontból is meglepő, de nem feltétlenül szignifikáns eredményre jutottam, amelyből ugyan messzemenő következtetéseket levonni nem nagyon lehet, mégis talán érdekesnek – és egyben sokak számára – az utolsó szalmaszálnak bizonyul…

Az 1958-ban a madridi illetőségű Marca által életre hívott, de az elmúlt években utólagosan 1928-ig „odaítélt” díj története során
Lezárt