Ma este megcsinálom a "Pintós" cikket.

Viszont a rövidhíreknél szerintem elég faramucin hangzik a "Messi gyógyulása jól halad" cím... Persze, lehet velem van a baj.
Szerk:
Nincs értelme megírnom.
Az egészet arra építettem fel, hogy egyszer fordult elő a barca történetében az, hogy két zamora díjas kapus egyszerre legyen a keret tagja, és akkor elsők is lettek. Erre mit veszek észre a cikk megírásának 50%-nál? Azt, hogy 53-54-ben is együtt volt Ramallets és Velasco, akkor meg másodikak lettek. Tudom, hogy bugyutaság ilyen semmitmondó statisztikákra építeni egy cikket, de annyira jól kijött, és gondoltam érdekes lesz. Erre meg frankón nem vettem észre. Elferdíteni meg nem akarom, következtetés nélkül meg nincs értelme megírni.
Rohadtul bosszant, már csak azért is, mert elég soat húztam halasztottam, most meg...
Na mind1, sorry, majd kitalálok vmi más témát, és akkor majd írok arról...
Azért, ha már megírtam, belinkelem...
Velasco és Ramallets nyomdokában?
Avagy két Zamora díjas kapus Barcelonában
Több mint félszáz évet követően január közepe óta ismét két egykori Zamora díjas kapus tartozik a Barcelona keretéhez, miután Albert Jorquera sérülését követően a technikai vezetés José Manuel Pinto szerződtetése mellett tette le a voksát. Noha a Celta korábbi hálóőre még egyetlen percre sem ölthette magára a katalán gárda mezét, mégis fontos szerepe lehet a bajnokság kimenetele szempontjából.
Persze senki se higgye, hogy Pinto aktív szerepvállalására gondolok. Valdés ugyanis az utóbbi néhány hét bizonytalanabb mérkőzései ellenére is kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, még akkor is, ha helyettesét rutinos, megbízható portásként könyvelik el Spanyolország szerte. Mivel Pinto csupán fél plusz egy éves megállapodást kötött Joan Laportával, és Jorquera 2010-ig meghosszabbította szerződését, ezért az is előfordulhat, hogy soha, egyetlen egy alkalommal sem állhat majd a Barcelona kapujában. Mindez természetesen nagyban függ Valdés egészségétől, a bajnokság további alakulásától, no meg Rijkaard jóindulatától is. Akkor mégis hogyan lehetne kitüntetett szerepe a Barca idei szezonzárásában?
A Valencia elleni kupakudarcot követően immáron csak a bajnokság vagy a Bajnokok Ligája elhódítása jelentene gyógyírt a culék számára, amelyek közül – valljuk be – egyik sem ígérkezik egyszerű feladatnak. Még abban az esetben sem lenne sokkal derűlátóbb a közhangulat, ha a csapat pályán nyújtott teljesítménye nem lenne egyenlő a tragikomédiával, és méltó lenne a klub hagyományaihoz. Ilyenkor jót tesz a mezei szurkolók lelkivilágának minden kapaszkodó, amelytől az a félig üres pohár félig tele lesz…
Pinto megszerzésekor ugyanis az ütött szöget a fejembe, hogy a spanyol pontvadászat története során vajon hányszor fordult elő az, hogy két Zamora díjas kapus is erősítsen egy csapatot, illetve, hogy milyen eredménnyel zárt az adott évben. Kutatásom során több szempontból is meglepő, de nem feltétlenül szignifikáns eredményre jutottam, amelyből ugyan messzemenő következtetéseket levonni nem nagyon lehet, mégis talán érdekesnek – és egyben sokak számára – az utolsó szalmaszálnak bizonyul…
Az 1958-ban a madridi illetőségű Marca által életre hívott, de az elmúlt években utólagosan 1928-ig „odaítélt” díj története során